Bruger login







Tilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!

Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!

Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!

Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!


Statistik

Vi har 65728 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er peinoin

Vores medlemmer har i alt skrevet 2049584 indlæg i 100422 emner

0 nye indlæg i dag


Online
I alt: 943
Medlemmer: 3
Skjulte: 0
Gæster: 940

Følg bodybuilding.dk på

Interview med Smeden

Udskriv emne


"Ugen der Gak", "Månedens skribent" samt "Interview af en Bruger"

Tilbage til Reportager m.m.





Interview med Smeden

Tillykke Smeden. Du vandt afstemningen på forummet om at blive interviewet som den tredje bruger på bodybuilding.dk. Vi siger et stort tillykke!


Billede
( Smeden, frontbillede, december 2007 )


Der er flere der har undret sig over dit profilnavn Smeden. Er der en forklaring bag navnet eller er det blot tilfældigt ?

Tjaaa, det er egentlig min storebror og hans venner, der fandt på "det at smede den", tror jeg. Det syntes jeg harmonerede så fint med det vi rendte og lavede i vores skur, mig og ham, at det hang ved. Desuden blev det at være et ordentlig jern til at være ”en kæmpe smed”, og da jeg så skulle melde mig ind her og på lignende sider, moderede jeg det lidt, og så blev det til ”Smeden”. Det er ikke fordi jeg har særlige evner med en hammer eller noget, selvom jeg har lavet en del af udstyret selv ude i skuret.


Nu vi er ved det personlige, kunne du så ikke fortælle lidt omkring dig selv, hvem du er, hvor gammel er du og hvad du laver til daglig når du ikke er i træningsrummet ?

Joda, jeg hedder Mikael, er lige blevet 21 og kommer fra nordsjælland. Til daglig går jeg på DTU, hvor jeg læser Sundhed og Produktion, en uddannelse der kombinerer ingeniørfag og produktionsmetoder med biokemi og folkesundhed.


Hvilken form for træning dyrker du - her tænker jeg på styrkeløft, bodybuilding, strongman, cardio mv. ?

Det veksler rimeligt meget, må jeg nok indrømme. Det er mest fokus på bodybuilding – altså at have en flot fysik. Jeg har ingen ambitioner om at være megastor, men at have en sund sjæl i et ripped legeme er jeg altid gået ind for.
Jeg startede egentlig som konkurrencesvømmer da jeg var yngre, men det var ærlig talt for nedtur. Så var vægtene en del sjovere, især fordi jeg var temmeligt pindarmet hvis jeg selv skal sige det. Jeg gik lidt over til mere styrkeorienteret efter en del succesfulde meget BB-orienterede cyklusser, som f.eks. HST, mest fordi min røv ikke skulle blive meget større. Derfor har jeg i nogen perioder også implementeret især WSB orienterede principper, som jeg nogengange har mixet med mere livsfjendske højintense cardiometoder. Altså mest BB, krydret med styrkeløft og så lidt cardio som muligt.



( Smeden, Front Squat 2 x 100 kg - 1 år gammel )


Må vi så få historien omkring smedeskuret ?

Ha ha, det er næsten helt episk efterhånden. Det var egentlig mest fordi mig og brormand var trætte af at bænken stod i vores stue indenfor, så vi fik ryddet skuret, så der lige var plads til bænken, et bord og en ghettoblaster. Senere fik vi også annexeret gyngestativet og puttet først en pull-up bar i, og senere et helt squatstativ. Personligt syntes jeg det er et af de bedste steder man kan træne, fordi der ikke er noget pis, og kun en masse jern.


Hvis vi går tilbage i tiden, hvor smeden var ungesvend, hvorfor begyndte du så at ”smede” din krop ?

Godt spørgsmål, jeg tror faktisk det var fordi jeg var en pindearm. Fint markeret og med et minimum af muskler fra svømningen, men ikke desto mindre en pindearm på 50-60kg. Jeg tror også det var inspirerende at se brormand og hans tiltagende massive titties ligge og bænke. Måske var det også Karl-æg, der stod for at få slæbt os ned bag ishockeyhallen? Jeg ved i hvert fald at det først rigtigt tog fat i 1.G, hvor jeg blev drukket noget så grundigt under bordet af en pige, der ikke var det fjerneste overvægtig. Det tolkede jeg som at jeg manglede lidt kilo at stå i mod med, og det faldt meget belejligt sammen med biologiundervisningen og et projekt med at tælle kalorier. Så jeg talte og åd løs, mens jeg HST’ede den derud af, og voksede temmeligt hurtigt og nydeligt, hvis jeg husker korrekt.


Hvordan ser det ud med dine træningsprincipper og følger du et bestemt træningsprogram ?

Jeg ender altid med det samme; basisøvelser, progression og høj frekvens. Jeg ville gerne lave nogen mere konsistente program, men det er ikke altid lige let med tid og praktiske forhold. Mit favoritprogram er det jeg selv har fikset, som kombinerer WSB, tabata og almindelig fullbody, men det kræver lidt udstyr og mindst tre træninger om ugen. Jeg har skrevet en lille artikel om det i min logbog. Lige for tiden er det fullbody så tit jeg kan.


( Smeden, Tabata Squat video, sommer 2007 )


Nu kender vi dig som den alvidende moderator på bodybuilding.dk, men hvilken indvirkning har bodybuilding.dk haft personlig på dig og din træning ?

Det er jo altid rart at få respons på hvad man løber rundt og laver, og jeg syntes især at logbøgerne gør meget for udviklingen af ens træning og motivationen. Jeg plejer at finde mine oplysninger i bøger og artikler, men folks meninger er guld værd på et forum som det her. Jeg ved ikke om jeg ville træne som jeg gør, hvis ikke jeg havde haft mulighed for at diskutere ideer og principper


Du har jo en utrolig stor viden inden for træning, anatomi, kost og kosttilskud mv. Hvor har du alt den viden fra ?

Ret meget hist og pist. Jeg har været så heldig at være sparet for centersnak i min træningstid, fordi jeg trænede hjemme, og så måtte jeg jo finde min viden andensteds. I starten var det meget internettet og dets små artikler, og så kom foraerne til. Nu om dage er det mest universitetsbøgerne og de videnskabelige artikler, der betyder mest. Noget af det jeg gør meget ud af, er at tage det meget komplicerede biokemi osv. fra undervisningen og gøre den tilgængelig. Folk kan meget langt hen af vejen uden at vide hvordan et enzym virker, men de kan have gavn af at vide at man skal spise mere A for at undgå B.


Træner du alene i smedeskuret eller er der en træningsmakker ?

Nu træner jeg jo ikke i skuret medmindre jeg er hjemme hos de gamle, men i det store hele trænede jeg og træner stadig alene. Det er hyggeligt nok at have en makker og betyder meget for motivation og ydeevne, men prisen er at man er afhængig af andre og så tager det gerne dobbelt så længe. Makkertræning reserverer jeg til ferier og den slags, f.eks. når både mig og Karl-æg er hjemme i fødebyen og man har god tid til at hænge ud.


( Smeden og Karl-Æg, træning i Smedeskuret )

Hvordan bevarer du din motivation til at gå ud i smedeskuret og smede en gang jern en kold vinterdag ?

Ser klippet hvor ronnie coleman dødløfter 800 pund. Efter det kan det være ligegyldigt hvor koldt det er. Nogengange når det er mørkt, -10 og sneer, kan det dog være lige strengt nok at stå udenfor og squatte, men det skal jo gøres. Det er en kombination af viljen til at få en stærk, flot og sund krop, og så den livstil jeg forbinder med at have styr på sine sager. Har man besluttet sig for noget, må man også gøre det. Faktisk, paradoksalt nok, er det blevet sværere at komme af sted efter jeg er flyttet, mest fordi skuret lå 20 meter væk, mens centeret ligger 2km, og desuden altid er fyldt med diskopumpere, så man må sparke sig frem.

Når du er i smedeskuret, hvilken musik lytter du så til under din træning ?

Man kan sgu ikke løfte tunge ting til andet end dødsmetal, så den får hele armen med det værste metal-verdenen har at byde på. Jeg tror aldrig jeg har sat en ordentlig PR uden at Dimmu Borgir har vrælet om Satan, eller Amon Amarth har brølet om Odin.

Hvor meget betyder din træning for dig i hverdagen og kunne du forestille dig et liv uden træning ?

Jeg vil ikke løbe fra at træningen og dens effekt på hvordan jeg ser ud, er det vigtigste. Man bliver simpelthen opfattet på en anden måde når man er muskuløs og tynd, og det er stort set altid mere positivt. Desuden kan det nogle gange give et holdepunkt i ens verden, når den ændrer sig. Godt nok sejler alt andet, men derfor skal jeg stadig træne kl. 1, og så tager vi den derfra, tænker jeg nogle gange. Effekten på ens generelle energiniveau er slet ikke til at overse. God træning og sund mad øger ens ydeevne helt fænomenalt, det er der ingen tvivl om.

Billede
( Smeden, rygbillede, sommer 2007 )

Du ved jo som sagt utrolig meget omkring kost og kosttilskud, men hvordan ser det ud med den mad du selv indtager ?

Uha, den burde jo være ufattelig sund, ikke sand? Det er den ikke nødvendigvis, men jeg følger meget de generelle anbefalinger og prøver at undgå populære og overhypede ideer. En almindelig dag kan se sådan her ud:

80g Nødde og frugt musli
200g Probiotiks youghurt
20g Bodylab 80
1 frugt (mandarin f.eks.)

(60g druesukker
30g Bodylab 80
2g Bodylab kreatin)

2stk Rugbrød
100g pålæg (nogengange laver jeg det selv, hvis jeg har læst noget særligt forstyrrende om konserveringsmidler den uge)
2 frugt (gulerod og æble)

1stk Rugbrød
50g pålæg (nogengange laver jeg det selv, hvis jeg har læst noget særligt forstyrrende om konserveringsmidler den uge)
2 frugt (gulerod og appelsin)

2stk rugbrød
125g makrel i tomat
håndfuld svampe
3 frugt (æble og 2 mandariner)

150g kød
300g grønt
100 groft stivelsesholdigt
10g olivenolie
mixet på whatever måde jeg nu syntes. Tit noget thai’et eller kinesisk.

20g slow release
200g mælk
nogen bær eller noget i den stil.

Og så er jeg ikke bleg for at putte pesto eller mayonaisse eller Becel på ting, hvis det er det der skal til.

Desuden drikker jeg nok omkring en liter te om dagen, mest den hvide. Der ryger også en kop kaffe ned i ny og næ. Og nole gange også en lille kop øl.


Supplere du din kost med kosttilskud? Hvis ja, hvilken form og hvorfor ?

Jeps, jeg bruger Whey 80, kreatin og slow release protein fra Bodylab, samt fiskeoliekapsler, vitaminpiller og c-vitaminer. Så har jeg nogen proteinbarer og aminosyrepiller, men dem bruger jeg kun hvis jeg ikke har fået nok mad med, eller er strandet et sted.


Er der et forbillede inden for sporten ? Hvis ja, hvorfor denne person ?

Næh, det tror jeg ikke rigtigt jeg har. Jeg følger ikke så meget med på scenerne, må jeg nok indrømme.

Billede
( Smeden, kongebrandert fra Full Moon Party i Thailand. Bemærk - pindearmene efter 3 månders træningspause :D )


Til slut: 12 hurtige til Smeden :



Dødløft, squat eller bænkpress ?

Dødløft. Squat boller mine hofter og knæ, og bænken er ikke steget i årevis.

Styrke eller masse ?

Masse

Barbell eller dumbell ?

Barbell

Løb, cykel eller svømme ?

Svømme. Det er sygt, men at løbe og cykle er bare en nederen måde at vise man ikke har råd til et buskort.

Simpel eller kompliceret ?

Jeg får et sygt kick ud af at gøre komplicerede ting simple. Nogen gange også af det omvendte.

Light eller original ?

Light, Pepsi max for president.

Kylling, fisk eller oksekød ?

Kylling.

Kat, hund eller fisk ?

Kat. Hunde er noget der trækker slæder, og fisk er noget man spiser.

Bryster eller røv ?

Røv.

Brunette, blondine eller rødhåret?

Tror efterhånden det er brunetter.

Badeferie, skiferie eller oplevelsesferie ?

Badeferie. Bruger ikke min fritid på at kaste med jern for at gemme mine abs bag en skidragt.

Smuk, rig eller berømt ?

Rig. Så kan man købe resten.


Vi her på bodybuilding.dk siger tusind tak for din tid. Har du til slut et godt smedetip, et citat, vise ord eller anden form for afsluttende bemærkning til dette ellers så fremragende interview ?

”You can always get thinner”.


Du kan følge Smeden fremover i hans logbog her på forummet: viewtopic.php?t=636


Med venlig hilsen

HAV, bodybuilding.dk.
Sidst rettet af HAV 15. jan 2008, 21:17, rettet i alt 2 gange.
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 7828
Tilmeldt: 20. jul 2005, 21:40
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Godt interview! =D>
"Jeg lod de 15 reps kompensere for denne øvelse."
Brugeravatar
 
Reputation point: 150
 
Indlæg: 4652
Tilmeldt: 8. apr 2007, 16:29
 
Træner her: Fitness World Århus
Ultimate Gym
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 150.00
- Squat: 160.00
- Dødløft: 200.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Kanon godt arbejde HAV! Ser allerede frem til næste interview =D>

Desuden rigtig fedt med alle de videoer!
Brugeravatar
Månedens skribent: September 2007
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 13339
Tilmeldt: 15. dec 2006, 20:23
Geografisk sted: København
 
Træner her: Tårnby Styrkeløfter Klub
Fitness World Lyongade
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 120.00
- Squat: 140.00
- Dødløft: 220.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (5)
Kostplan: Vis kostplan



Yes, HAV du har virkelig talent for det. Nice work.

Og så fandt jeg ud af hvor det 'Smeden' kommer fra...troede egentlig du VAR smed :mrgreen:
De opførte sig som vilde dyr. De hverken røg eller drak.
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 828
Tilmeldt: 23. okt 2007, 07:28
 
Træner her: Fitnessmaster Hadsund
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 110.00
- Squat: 100.00
- Dødløft: 170.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (10)
Kostplan: Ingen kostplan



Fedt interview :D

grinede for mig selv over den med ikke at have råd til et buskort.. Det fandme fedt sagt :D
En blind viking med influenza kan smadre omkring 850 vegetarer
Billede
Bodyman,Bodylab
Brugeravatar
 
Reputation point: 650
 
Indlæg: 25731
Tilmeldt: 12. maj 2007, 09:47
Geografisk sted: Hvidovre
 
Træner her: Workout & Fitness club
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (18)
Kostplan: Vis kostplan



Pisse godt interview!

Det kan ikke andet end underholde og inspirere.

Manden kan.

Og shit, en smed han er! Smed!
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 49
Tilmeldt: 26. apr 2005, 18:52
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 115.00
- Squat: 140.00
- Dødløft: 190.00
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Vis galleri (6)
Kostplan: Ingen kostplan



Lækkert interview!

Fortsæt den gode stil HAV.
Brugeravatar

 
Reputation point: 10
 
Indlæg: 2447
Tilmeldt: 5. jul 2006, 21:16
Geografisk sted: København
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Hehe jeg bed mest mærke i Thailandbilledet... De kan sgu feste!

Super fed artikel og du fremviser jo en lækker form :mrgreen:
"At hjælpe er at forstå" - Søren Kierkegaard

Træningstøj Proteinpulver
Brugeravatar
Moderator
 
Reputation point: 80
 
Indlæg: 21945
Tilmeldt: 9. jan 2005, 13:00
Geografisk sted: Aalborg
 
Træner her: Unifitness
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 190.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Lækkert interview, og super god form på billederne!!!

Og ja for helvede, fullmoon and beyond for the win :twisted:
Brugeravatar
Månedens skribent: Maj 2008 Månedens skribent: Juli 2008
Moderator
 
Reputation point: 257
 
Indlæg: 17392
Tilmeldt: 15. jun 2006, 18:10
Geografisk sted: Aalborg
 
Træner her: SPH GYM
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 275.00
- Squat: 215.00
- Dødløft: 240.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (3)
Kostplan: Vis kostplan



Kongeinterview, intet mindre. Godt arbejde, Hav.

Fans, hatere og smugkiggere kan godt begynde at forberede sig på opfølgeren til Smedning vol. 1, Smedning vol. 2 - beyond the smedeskur. Den rammer jeres skærm til juli.
This is your life and it's ending one minute at a time
Brugeravatar
Moderator
 
Reputation point: 710
 
Indlæg: 15068
Tilmeldt: 26. maj 2005, 23:14
Geografisk sted: Østerbro
 
Træner her: The Gym
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 150.00
- Squat: 155.00
- Dødløft: 225.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Godt arb. HAV og Smed.

Rigtig god læsning om manden bag "Smeden"

Må jeg bruge den med buskortet? :lol:
En dag uden træning, er en dag uden mening.

Interview med bodybuilding.dk viewtopic.php?p=658777#p658777
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 15825
Tilmeldt: 20. dec 2006, 21:24
Geografisk sted: Slagelse
 
Træner her: AK Atlas
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 110.00
- Squat: 140.00
- Dødløft: 200.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (8)
Kostplan: Ingen kostplan



Super interview!
Rigtig god tradition med interviews som du har fået op og stå HAV =D> godt arbejde

Badeferie. Bruger ikke min fritid på at kaste med jern for at gemme mine abs bag en skidragt.

det er god stil - ingen fuckin jantelov :lol:
Mvh Nikolaj Bach
Co-Admin på bb.dk
Skribent på bb.dk og bodylab.dk

Støt dem, der støtter os:
Bodyman Bodylab

Personlig træning i Aalborg I Personlig træning Online I Facebook
Brugeravatar
Månedens skribent: Juni 2008
Administrator
 
Reputation point: 675
 
Indlæg: 8990
Tilmeldt: 13. mar 2007, 21:51
Geografisk sted: Aalborg
 
Træner her: SPH GYM
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 50.40
- Squat: 37.00
- Dødløft: 75.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Bedste interview til dato =D>

Kanon og uhyre morsom læsning :D

Glæder mig allerede til næste..

Men åhh probiotisk youghurt og en håndfuld svampe?? :?
"hey, thanks for stopping by! you're alright."
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 167
Tilmeldt: 4. okt 2007, 19:54
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



genialt lavet. ja fedt at læse..:) =D>
Lets get another Shcrimp on the Barbey!! ^^
 
Reputation point: 10
 
Indlæg: 943
Tilmeldt: 1. maj 2007, 11:24
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 116.00
- Squat: 120.00
- Dødløft: 161.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Sweet, haha nice brandert! :D =D>
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 3716
Tilmeldt: 5. mar 2006, 00:27
Geografisk sted: Storkøbenhavn
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 110.00
- Squat: 100.00
- Dødløft: 130.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Tilbage til Reportager m.m.




Brugere online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 18 gæster