Tilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!
Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!
Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!
Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!
Vi har 65723 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er peinoin
Vores medlemmer har i alt skrevet 2049582 indlæg i 100422 emner
0 nye indlæg i dag
Blackmoore skrev:De fleste der træner for sundhed vil nok have godt af at spise flere grøntsager..
Jeg har selv skåret kraftigt ned på oksekød og svinekød og op på grøntsager... og det dør man altså ikke af
fyforenskefuld skrev:Blackmoore skrev:De fleste der træner for sundhed vil nok have godt af at spise flere grøntsager..
Jeg har selv skåret kraftigt ned på oksekød og svinekød og op på grøntsager... og det dør man altså ikke af
Så du har skåret kraftigt ned på kød fordi?
fyforenskefuld skrev:Blackmoore skrev:De fleste der træner for sundhed vil nok have godt af at spise flere grøntsager..
Jeg har selv skåret kraftigt ned på oksekød og svinekød og op på grøntsager... og det dør man altså ikke af
Så du har skåret kraftigt ned på kød fordi?
YellowLight skrev:fyforenskefuld skrev:Blackmoore skrev:De fleste der træner for sundhed vil nok have godt af at spise flere grøntsager..
Jeg har selv skåret kraftigt ned på oksekød og svinekød og op på grøntsager... og det dør man altså ikke af
Så du har skåret kraftigt ned på kød fordi?
Og for at ha plads til mere grønt? Det ikke en dum ide.
Pzyrex skrev:YellowLight skrev:fyforenskefuld skrev:Blackmoore skrev:De fleste der træner for sundhed vil nok have godt af at spise flere grøntsager..
Jeg har selv skåret kraftigt ned på oksekød og svinekød og op på grøntsager... og det dør man altså ikke af
Så du har skåret kraftigt ned på kød fordi?
Og for at ha plads til mere grønt? Det ikke en dum ide.
Jeg vil jeg hellere have galoperende hjertekarsygdomme :*
Så du har skåret kraftigt ned på kød fordi?
Franz Biberkopf skrev:Basisvidenskaben om mekanismer bag hjertekarsygdom er kendt i dag, men ukendt for det meste af offentligheden og selv mange læger. Videnskaben er efterhånden klar omkring at mange olier, mælkeprodukter, fugl, og kød beskadiger det vaskulære system.
Dr. Caldwin Esselstyn forklarer
”Redningsvestene for vores vaskulære helbred er det enkelte lag af endotelceller, som beklæder alle vores blodårer, og den magiske luftart nitrogenoxid, som endotelceller producer. Nitrogenoxid tillader en glat og ikke klæbrig blodgennemstrømning, udvider vores blodårer, inhiberer blokering og fjerner inflamation. Grunden til at dette system vakler er på grund af hvert måltid med olie, mælkeprodukter og kød beskadiger og inkapaciterer endotelcellefunktion der ultimativt leder til vaskulær sygdom.”
Indtager man en del usundt fedt til hvert hovedmåltid kan man således forkrøble endotelcellefunktion i hele 3 x 6 timer om dagen. Man kan forsøge at dæmme op ved at indtage grønt, frugt, nødder. Men en af Caldwin's store tilhængere omfatter en læge og helseorienteret motionist der har sværget til middelhavskost (siden internettets begyndelse), men fik chok over meddelesen om fremskreden kardiovaskulær sygdom.
http://www.dresselstyn.com/site/
Doktor Caldwell B. Esselstyn, Jr. opsummerer i hans s bog, Prevent and Reverse Heart Disease (se link) hans dengang tyve årige studie på sine patienter. Alle kompliente patienter stoppede deres sygdom i de mere end tyve år studiet varede, ofte med omslag i deres sygdom påvist ved angiogrammer. Dette inkluderer patienter som fik fortalt i starten af det 20 årige studie fra eksperter kardiologer at de ikke havde mere end et år tilbage at leve i. Caldwell’s forhindrede dette uden nogen anbefalinger om mere motion men satte dem tilgengæld på whole food plantebaseret kost uden olie, mælkeprodukter og kød. Som er den eneste dokumenterede der kan ikke bare bremse sygdommen men gøre rask.
Hans eget studie var inspireret af hvad han har set andre steder i verden. I Nord amerika trives Tarahumara Indianerne ved at konsumere en spartansk kost bestående af squash, bønner og majs. Kardio-vaskulære sygdomme findes ikke og deres styrke og udholdenhed er legendarisk. De blev screenet af Dr. William Connor for ernæringsmæssige mangler. Kardiovaskuær sygdom tillige fraværende i andre oprindelige kulturer også hvor der stor-ryges i lukkede telte (her dør de tilgengæld ofte af lungecancer).
I vestlige samfund ser man i kontrast at skolebørn allerede i tolv år alderen allerede har udviklet fortykkelse af arterierne i deres hjerne.
Kommenterer mere specifikt på artiklen i aften :-)
How Can a Symptom-Free Person With Arterial Blockage of Only 10-30% Possibly Have a Heart Attack?
• Arterial plaque is like little bubbles of inflammation. The Western diet of meat, dairy & fat keeps that inflammation going and the plaque growing.
• Even if the artery blockage is 30% or less, when the inflammation gets to the point that the protective cap covering the plaque starts to thin out, eventually the shear force of the blood running over the plaque can cause the plaque to tear away from the artery's lining. Think of plaque like a scab in the artery lining that comes loose.
• When the plaque ruptures, its contents ooze out, spilling into the blood.
• The ruptured plaque stimulates the formation of a clot which can now cause the artery's blockage to go from the previous safe 10-30% to 100%.
• Bingo! A heart attack occurs in someone who never had a previous symptom, who never even knew he had heart disease, and certainly never had a reason to have an angiogram.
• Inflammation in the presence of plaque is bad news.
“Researchers at Cleveland Clinic under the direction of Stanley Hazen, which included Tang,[21] Koeth,[22] and Wang,[23] studied the metabolism of lecithin and carnitine found in eggs, meat, milk and diary products, liver, shellfish, and fish. The intestinal microbiota of omnivores metabolizes these substances producing trimethylamine oxide (TMAO), which causes vascular injury. This investigation was a powerful validation for WFPBN because ingestion of these animal foods by persons who strictly consume plants produces no TMAO. In fact, plant eaters do not have intestinal bacteria capable of producing TMAO.”
http://www.jgc301.com/ch/reader/create_ ... 008&flag=1
Franz Biberkopf skrev:På det personlige plan har læsning af Esselstyn betydet ophør med olivenolie som kaloriesupplement jeg indtog 3-5 spsk. dagligt (spiser fortsat olivenolie i mad). Ind billige hørfrø og chiafrø i stedet. Mælkeprodukter mener jeg ikke er noget at stræbe efter. Reduceret nøddeindtag til max. 30 gram pr. dag. På sigt gerne grønt sammen med morgenmåltidet.
Indtil da kan man høre Esselstyn snakke her. Som så mange andre veganerlæger er han efterhånden godt oppe i alderen - 84 år - men ligner ikke just noget omvandrende slagtilfælde. Jeg har også lige set en anden veganer der i dag er over hundrede år og først stoppede først som kirurg som 75 årig.
Mangler stadig kommentar til artiklen.
Arginin bygger nitrogenoxid—virker kun fra mad—kosttilskud giver flere hjerteanfald
Franz Biberkopf skrev:Jeg har også lige set en anden veganer der i dag er over hundrede år og først stoppede først som kirurg som 75 årig.
Franz Biberkopf skrev:Mælkeprodukter mener jeg ikke er noget at stræbe efter.
Blackmoore skrev:Franz Biberkopf skrev:Jeg har også lige set en anden veganer der i dag er over hundrede år og først stoppede først som kirurg som 75 årig.
Min Morfar var svinebonde og røg cigar og var kredsløbsmæssig sund indtil han døde langt oppe i 80'erne... så man skal passe på med at forholde sig til enkelte mennesker.
Og husk at oppe i den alder er den genetiske komponent ret vigtig
Miagi skrev:Filmen "What The Health" omtaler jo kødprotein som roden til alt ondt.
Den findes på Netflix til dem der ikke har set den.
jon pall skrev:Derudover så vær opmærksom på at størstedelen af de intagede hørfrø ryger lige i toilettet.
Franz Biberkopf skrev:[
Jeg synes du mangler at underbygge dit påstulat. Hvilken genetisk komponent? .
/Niels skrev:Harriet Hall har lidt fornuftigt at sige:
https://sciencebasedmedicine.org/bill-clintons-diet/
/Niels skrev:Harriet Hall har lidt fornuftigt at sige:
https://sciencebasedmedicine.org/bill-clintons-diet/
In 2014, we conducted a second larger study of 198 patients with significant CAD.[9] Of these patients, 119 had undergone a prior coronary intervention with stents or bypass surgery, and 44 had a previous heart attack. There were multiple comorbidities including hypercholesterolemia, hypertension, obesity, and diabetes. During four years of follow up, 99.4% of the participants who adhered to WFPBN avoided any major cardiac event including heart attack, stroke, and death, and angina improved or resolved in 93%. Of the 21 non-adherent participants, 13 (62%) experienced an adverse event. When comparing these results to the well-known COURAGE,[13] and Lyon Diet Heart Study,[14] which consisted of conventionally treated participants, there is beyond a 30-fold difference in major cardiovascular events favoring WFPBN.
“Coronary angiography reveals a diseased distal left anterior descending artery (A). Following 32 months of a plantbased nutritional intervention without cholesterol-lowering medication, the artery regained its normal confguration (B).”
Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 22 gæster