Bruger login







Tilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!

Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!

Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!

Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!


Statistik

Vi har 65565 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er Jfj

Vores medlemmer har i alt skrevet 2049544 indlæg i 100419 emner

2 nye indlæg i dag


Online
I alt: 1072
Medlemmer: 2
Skjulte: 0
Gæster: 1070

Følg bodybuilding.dk på

Løb med nedsat lungefunktion

Udskriv emne


Alt om konditionstræning

Tilbage til Konditionstræning





Hej alle.

Jeg lider af en nedsat lungefunktion, og pt kører mine lunger på 60 % af den normale kapacitet. Min læge fortæller mig, at jeg ville have godt af at motionere lidt. Derfor har jeg besluttet mig for at prøve at komme igang med at løbe. Jeg er 33 år, og ryger ikke.

Jeg har fundet et fint program, på iform.dk (fra 0 til 5 km på 12 uger) Er der nogen af jer der har erfaringer med at løbe med en nedsat lungefunktion? Jeg føler jeg bliver udfordret allerede i starten af programmet, og den naturlige progression føler jeg udebliver (eller i bedste fald, sker meget langsommere end programmet tillader)

Et andet problem jeg oplever når jeg bliver presset, er at hele "luftvejs systemet" snævrer sig sammen, og jeg har problemer med at få nok ilt. Så begynder jeg og hoste og hakke og lyder som en 70 årig som har røget i 55 år. forfængeligheden gør så at jeg stopper før jeg burde fordi jeg ikke har lyst til at andre mennesker skal høre eller se mig sådan.

Et andet problem som ikke relatere til min nedsatte lungefunktion med gør at det er svært at blive ved med at løbe er at jeg får så sindsygt ondt i foden og i skinnebenet når jeg løber. Jeg løber i et par billige løbesko, og overvejer om de kan være skyld i det, eller om det bare er opstarts besvær, som fortager sig efterhånden som muskler og sener bliver vænner sig til at løbe.

Håber på mange gode indlæg med jeres erfaringer.

MVH. -Mike-
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 16
Tilmeldt: 13. apr 2014, 09:29
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



lidt ot, og egentlig bare ren nysgerrighed. Men er den permanent nedsat, eller mener lægen med "godt af at motionere" at du kan opbygge noget af det tabte igen? Håber ikke det er et helt tosset spørgsmål, ved bare at min mormor er gået fra at være nærmest permanent "på ilt" til slet ikke at få det mere.
Brugeravatar
 
Reputation point: 714
 
Indlæg: 5853
Tilmeldt: 23. feb 2013, 09:54
 
Træner her: Fitness One Kolding
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Du kan evt starte med at cykle. Der kan man holde intensiteten lidt lavere, og langsomt øge den i takt med at din lungefunktion bliver bedre :)
Brugeravatar
 
Reputation point: 134
 
Indlæg: 7407
Tilmeldt: 29. mar 2011, 23:18
 
Træner her: FitnessDK Vallensbæk
Fjerritslev Motioncenter
The Gym
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 104.50
- Squat: 132.50
- Dødløft: 167.50
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Når lægen siger at jeg har godt af at motionere, så er det for at sikre jeg får mest ud af den lungekapacitet jeg har tilbage. Det jeg har mistet er væk og kan ikke reddes, Men kan forbedre det der er tilbage.

Dejligt for din mormor, det må være fantastisk når hun har været bundet til iltflasken sådan lige pludselig at kunne undvære den.
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 16
Tilmeldt: 13. apr 2014, 09:29
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



toto_G4M3R skrev:Du kan evt starte med at cykle. Der kan man holde intensiteten lidt lavere, og langsomt øge den i takt med at din lungefunktion bliver bedre :)


selvfølgelig, den ligger jo lige til højrebenet. Det tror jeg at jeg vil starte op med... :D

Det skal dog ikke afholde andre for at komme med jeres guldkorn, hvis i har erfaringer med lige netop dette emne...
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 16
Tilmeldt: 13. apr 2014, 09:29
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Hej mr.goll,

Jeg kender godt til at skulle leve med nedsat lungefunktion. Jeg har selv et sted mellem 50-60% lungekapacitet, efter jeg har haft en sygdom der hedder Chylothorax.

Jeg føler jeg bliver udfordret allerede i starten af programmet, og den naturlige progression føler jeg udebliver (eller i bedste fald, sker meget langsommere end programmet tillader)

- Jeg løber selv 2 km inden hver træning, primært som opvarmning. Jeg har erfaret at netop problemet med for lidt iltoptagelse, holder mig tilbage fra at øge min løbehastighed til mere end 11,5-12 km/t. Løber jeg hurtigere end det, kan iltoptagelsen simpelthen ikke følge med, og jeg er nødsaget til at stoppe, (lidt sat på spidsen) for ikke at falde om. Det kan godt være jeg udvikler mig på dette område, men i så fald går det meget langsomt.
- Jeg har dog også erfaret at det bestemt er muligt at flytte sig konditionsmæssigt og ikke mindst forøge sin udholdenhed. Så længe jeg løber i et tempo mine lunger tillader (11,5 km/t), sker der en, efter min mening, fin udvikling i hvor langt jeg kan løbe. Jeg har dog ikke styr på, hvorvidt det går langsommere eller i samme tempo som andre med almindelig lungekapacitet.

Mine fremskridt:
Jeg startede med at træne i januar i år, hvor jeg siden har trænet gennemsnitligt 5 gange om ugen, med løb hver gang.
I starten løb jeg 5 min, og var efterfølgende meget forpustet og svedte også godt igennem. Efter ca. en måned begyndte jeg at løbe mellem 1-1,2 km, hvilket tog ca. 6 minutter. Jeg øgede stille og roligt hvad jeg kunne overskue, og idag løber jeg 2 km på 11 minutter. Efter 11 minutter er jeg hverken lige så forpustet eller sveder lige så meget, som jeg gjorde efter 5 minutter tilbage i januar. Det er ikke kæmpe skridt, eller endda imponerende, men det er fremskridt.
Jeg har ikke selv prøvet at fortsætte med at løbe efter de 2 km, men jeg er overbevist om at jeg kan, og at det ikke er mine lunger (men måske ben eller noget andet) der vil sige stop først, hvis jeg fortsatte.

Tilbage til det med iltoptagelsen og min løbehastighed: Hvis jeg idag øger min løbehastighed til fx 13 km/t, er jeg fuldstændig smadret og hoster og pruster efter 800 m. Jeg vil anbefale dig at finde din grænse for hvor hurtigt du bør løbe, og så lade vær med at konkurrere på tid. Det får jeg i hvert fald ikke noget ud af. Til gengæld skulle det give dig mulighed for på sigt ikke at blive begrænset på længden af din løbetur.
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 8
Tilmeldt: 24. feb 2015, 14:22
Geografisk sted: København
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Hej Emmy

Dejligt at læse om dine erfaringer, og successer. Det giver blod på tanden til at fortsætte på trods af udfordringerne...

Jeg tror du har ret i at det er vigtigt at finde sit eget tempo og ikke konkurrere hverken med sig selv eller naboen på løbebåndet. Men har du så slet ikke brugt noget program? det lyder til at du har presset dig så meget som dagsformen nu tillod det.
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 16
Tilmeldt: 13. apr 2014, 09:29
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Det er også rigtigt forstået. Jeg har typisk presset mig til jeg var godt varm og svedt til, men har ikke fulgt noget løbeprogram.
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 8
Tilmeldt: 24. feb 2015, 14:22
Geografisk sted: København
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Tilbage til Konditionstræning




Brugere online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 6 gæster