Tilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!
Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!
Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!
Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!
Vi har 65727 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er peinoin
Vores medlemmer har i alt skrevet 2049584 indlæg i 100422 emner
0 nye indlæg i dag
Niels1 skrev:I call BS!
Jeg har tit læst om en begrænset mængde protein pr. time, men ihverfald ikke 10 gram.
WeirdMoose skrev:fra en af artiklerne på siden:
Påstand 8: Man kan ikke optage mere end 30 gram protein pr. måltid!
Dette er en af de gode gamle kostmyter. Bodybuildere har længe prædiket at man ikke må indtage mere 25-30 gram protein pr. måltid, da kroppen ikke kan omsætte mere på engang. Problemet er bare at reglen er opstået ud af den blå luft. Ingen af de protein eksperter man finder rundt omkring i verden, aner hvor tallene er kommet. De er i hvert tilfælde ikke videnskabeligt funderet, for der findes ingen undersøgelser som bakker tallene op. Det er klart at der må være en grænse for hvor meget man kan omsætte i et måltid, men grænsen er med garanti meget højere end 30 gram. I nogle folkeslag, som f. eks eskimoerne, lever man af store mængder kød, og får op imod 100 gram protein ved hvert måltid. Hvis kroppen ikke kunne omsætte mere end 30 gram pr. måltid, så burde eskimoerne have langt flere helbredsproblemer end de har, da et protein overload på 70 gram ville belaste kroppen ekstremt meget på sigt. Så man behøver bestemt ikke sigte efter kun at få 30 gram pr. måltid.
Smeden skrev:Bekymringen burde snarere gå på om man overhovedet optog det, ikke hvad en eventuel konsekvens af "overload" i kroppen kunne være.
ithyalgia skrev:Umiddelbart vil jeg mene at Smeden snakker om mængden af protein som kan indgå i protein syntese.
Hvor meget der bliver brugt til at bygge med, overskudsmængden er jo mindre interessant. Det er mængden som man rent faktisk bruger til noget som er spændende.
Smeden skrev:Jeg lufter blot ideen om at alt ikke nødvendigvis bliver optaget i tyndtarmen. Nu kommer det meget an på hvad der ellers er i maven, typen af protein osv, men jeg er da rimeligt overbevist at en del af f.eks. 50g ryger lige ud igen.
Mht. til udnyttelsen, så er der ikke noget der taler for at f.eks. 30g er bedre end 20. Man ser en øget oxidation af aminosyrer, ja, men der er ingen forskel på niveauet af proteinsyntese.
Malke skrev:Proteinsyntese dit og dat - hvis man er bange for at proteinsyntesen sætter grænsen for hvor meget af ens protein der optages, kan man så ikke bare indtage aminosyrer?
Mikkel leicht skrev:Malke skrev:Proteinsyntese dit og dat - hvis man er bange for at proteinsyntesen sætter grænsen for hvor meget af ens protein der optages, kan man så ikke bare indtage aminosyrer?
Nej, protein og aminosyre er jo næsten det samme, protein er bare aminosyre sat sammen i bindinger, så det bliver en lang kæde af aminosyre.. Kan ikke se hvordan aminosyre skulle hjælpe på optagelsen (muligvis fra tarmen, hvis det er det enzymatiske der er den begrænsende faktor for optagelse af protein i fordøjelsen) men ellers ikke den store forskel når det er i blodet
Correct me if im wrong... men kan være du mente noget andet?
Arizon skrev:Men altså, dvs det ville ikke skade noget eller være spild at indtage en shake med 40g protein om morgenen inden arbejde? skal siges jeg er i lære som tømrer og først får noget at spise igen kl 9.
Du læser det nok forkert. Jeg skriver at en brøkdel af en relativ stor mængde protein ikke bliver optaget.1. Det var nogen meget store mængder af proteinen som aldrig kom ind i blodbanen synes jeg, er det tal baseret på et samlet indtag på hvad? går ud fra det er samlet og ikke pr. måltid
Det er jeg ret sikker på den ikke gør. Man kan varierer forholdet mellem de forskellige transportører ved at spise forskellige proteiner, men jeg vil tro at optagelseshastigen har et givet maximum.2. Udnyttelsen er vel også baseret på hvor stort behovet for proteinen i legemet er, specielt musklerne efter træning, kontra hvile og generelt perioder hvor man er "fuldt restitueret" kontra stadig under en lettere forhøjet omsætning grundet hård workout som man stadig prøver at restituere sig fra... Det var måske lidt nemmere at vurdere hvis man vidste, eller havde nogen gennemsnits tal eller nogen referenceintervaller for hvor store mængder af proteinet som slet ikke bliver optaget igennem tyndtarmen og grunden + hvor meget af det protein som reelt kommer i blodet som så bliver brugt som byggesten af diverse, og hvor meget der bliver omsat til energi, ud fra en gennemsnitlig proteinsyntese.. Samtidigt kunne det da være rart og se hvor stor en faktor øget proteinsyntese har for optagelsen af protein, og om den er lineær med proteinsyntesens størrelse, eller den falder på et vist tidspunkt, hvor en øget proteinsyntese kontra øget proteinindtag ikke længere er fordelagtigt...
Nu er der jo andet end muskelprotein, der kan øges. BCAA øger f.eks. albuminsyntesen. Muskler vokser jo ikke medmindre de får besked på det, uanset hvad de så ellers får af aminosyrer.3. Der er vel ingen som siger at en øget proteinindtagelse skulle øge proteinsyntesen alene, andet end hvis der er tale om for lidt protein at det simpelthen nedsætter selvsamme.. Der er forsøg som har vist at visse essentiele aminosyre kan øge proteinsyntesen målbart efter træningen, hvis der kommer en hvis mængde af dem, men ellers tror jeg (postulat) at denne faktor er rimelig lille.. hvad er jeres synspunkt på det område?
Smeden skrev:Du læser det nok forkert. Jeg skriver at en brøkdel af en relativ stor mængde protein ikke bliver optaget.1. Det var nogen meget store mængder af proteinen som aldrig kom ind i blodbanen synes jeg, er det tal baseret på et samlet indtag på hvad? går ud fra det er samlet og ikke pr. måltidDet er jeg ret sikker på den ikke gør. Man kan varierer forholdet mellem de forskellige transportører ved at spise forskellige proteiner, men jeg vil tro at optagelseshastigen har et givet maximum.2. Udnyttelsen er vel også baseret på hvor stort behovet for proteinen i legemet er, specielt musklerne efter træning, kontra hvile og generelt perioder hvor man er "fuldt restitueret" kontra stadig under en lettere forhøjet omsætning grundet hård workout som man stadig prøver at restituere sig fra... Det var måske lidt nemmere at vurdere hvis man vidste, eller havde nogen gennemsnits tal eller nogen referenceintervaller for hvor store mængder af proteinet som slet ikke bliver optaget igennem tyndtarmen og grunden + hvor meget af det protein som reelt kommer i blodet som så bliver brugt som byggesten af diverse, og hvor meget der bliver omsat til energi, ud fra en gennemsnitlig proteinsyntese.. Samtidigt kunne det da være rart og se hvor stor en faktor øget proteinsyntese har for optagelsen af protein, og om den er lineær med proteinsyntesens størrelse, eller den falder på et vist tidspunkt, hvor en øget proteinsyntese kontra øget proteinindtag ikke længere er fordelagtigt...Nu er der jo andet end muskelprotein, der kan øges. BCAA øger f.eks. albuminsyntesen. Muskler vokser jo ikke medmindre de får besked på det, uanset hvad de så ellers får af aminosyrer.3. Der er vel ingen som siger at en øget proteinindtagelse skulle øge proteinsyntesen alene, andet end hvis der er tale om for lidt protein at det simpelthen nedsætter selvsamme.. Der er forsøg som har vist at visse essentiele aminosyre kan øge proteinsyntesen målbart efter træningen, hvis der kommer en hvis mængde af dem, men ellers tror jeg (postulat) at denne faktor er rimelig lille.. hvad er jeres synspunkt på det område?
Min pointe er at der er en hvis transithastighed i tarmen, og der er en hvis optagelseshastighed. Hvis de to ikke passer sammen, vil der unægteligt gå protein til spilde. Hvad tror du iøvrigt bakterierne i din tyktarm er lavet af? De har ihvertfald ikke bygget deres proteiner af fibre
Absorption may be compromised by the rapid transit time through the small intestine to the ceacum, which has been reported to be an average of 1.5 hours for viscous liquids [7]. The maximum absorption rate of WP has been reported to be 8 to 10 g/hr [8]. Using these parameters, the maximum amount of WP that could be absorbed from a liquid is 15 g
Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 24 gæster