Bruger loginTilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!

Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!

Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!

Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!


Statistik

Vi har 65272 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er Jfj

Vores medlemmer har i alt skrevet 2048810 indlæg i 99747 emner

0 nye indlæg i dag


Online
I alt: 486
Medlemmer: 2
Skjulte: 0
Gæster: 484

Følg bodybuilding.dk på

Newbies Helpfile edit. 2

Udskriv emne


Har du ikke den store praktiske eller teoretiske erfaring, så kom indenfor. Her findes ingen 'dumme spørgsmål'

Tilbage til Begynder forum

Billede

EDIT: Hvis du vil have den lidt mere detaljerede version, har vi lavet en revideret og mere dybdegående udgave af denne helpfile, nemlig Lifters Helpfile v. 3: lifters-helpfile-v-3-t88385.html

Hvem er denne guide til?

Denne er guide er til dig, der endnu ikke har den store kendskab til den evigt myte-omspundne verden, der er vægt-/styrketræning.

Den er til dig der endnu ikke ved hvordan et træningsprogram kan/skal skrues sammen - og ej heller ved hvad kosten betyder for din fysiske fremtræden, og ydeevne.

Støder du på ord, eller begreber, i nedestående, eller på bodybuilding.dk i det hele taget, som du ikke forstår, da brug sidens ordforklaring:
http://news.bodylab.dk/vidensbank/ordbog
viewtopic.php?t=14121&start=0


TRÆNINGSPROGRAMMER

Nu hvor du har besluttet dig for at starte med at løfte tunge ting, er et godt program ganske essentielt.

Som nybegynder vil du, ved indmeldelse i et center, oftest blive vejledt af en instruktør. Dit første program, som samme instruktør ligger (printer ud..), vil med stor sandsynlighed, primært bestå af øvelser udført på maskiner.

Jeg er af den opfattelse, at såfremt man skal gøre noget, så kan man ligeså godt gøre det ordentligt fra starten af. Jeg er tilhænger af frie vægte, og det er derfor også dem som jeg anbefaler til dig som nybegynder. Øvelserne kan variere voldsomt i den tekniske sværhedsgrad - men gør dig selv en stor tjeneste, og find en der kan instruere dig i korrekt teknik, allerede fra starten af.

Som begynderprogram vil jeg anbefale et "fullbody program", dvs. et program hvor hele kroppen rammes på samme dag. Et sådan program ville jeg køre igennem 3 gange på en uge.

Programmet bør, ligesom ved programmer for øvede, bestå primært af klassiske basisøvelser såsom:

Squat (Lår - primært den store muskel på forsiden: Quadriceps)
Dødløft (Lænd, baglår, baller, underarme)
Pull-ups / Chin-ups (Ryg - primært "vingerne":Latissimus dorsi + Biceps)
Bent over row / Dumbbell row (Øvre ryg + "vinger", biceps)
Bænkpres (Bryst + bagsiden af overarmen: Triceps)
Military press (Skulder + Triceps)
Dips (Nedre bryst + Triceps)

De ovenstående øvelser er alle såkaldte "flerleds-øvelser", som derfor involverer flere muskelgrupper på samme tid. Dette er at foretrække ved fullbody-programmer, da det er disse øvelser der giver dig mulighed for at flytte flest mulige kg. - og derigennem aktivere flest muskelfibre.

Den øgede rekrutering af muskelfibre, vil øge potentiealet for muskeltilvækst - derfor vil jeg ALTID anbefale flerledsøvelser, fremfor isolations-øvelser, hvor du kun bevæger et enkelt led.

Såfremt at du ikke lige har en kyndig instruktør på hånden kan du, ved at klikke på det link der er herunder, få en idé om hvordan disse øvelser udføres. Youtube kan ligeledes være en fin guide til
øvelser, og hvordan de udføres.

VÆR DOG OPMÆRKSOM PÅ at ikke alle videoer på youtube, indeholder øvelser, udført med en
teknik der er værd at kopiere.

http://news.bodylab.dk/artikler/3649-basisovelser


Et rigtig fint program, der inkluderer nogle af ovenstående øvelser, kunne være Bill Starr's fundament program:
artikler/traeningsprogrammer/traeningsprogrammer/bill-starrs-fundament-program---for-all-around-masse-og-styrke.html

Eller det populære 'Back to Basics':
http://news.bodylab.dk/artikler/261-sto ... -to-basics

Får du, på et senere tidspunkt, mod på at stykke dit eget program sammen, og valget igen falder på et fullbody program, så kan du evt. skele lidt til denne "skabelon", som tidligere er blevet postet på forummet af Søren W. ( :) )

Billede

Derudover kan det godt betale sig at læse disse 2 artikler:
http://bodybuilding.dk/artikler/styrket ... -shit.html
artikler/bodybuilding/bodybuilding/the-basics-of-hypertrophy-training.html

BilledeKOST

En ting er at give den gas i centret, men hvis kosten ikke er iorden, så vil resultaterne af dit hårde arbejde være minimale -eller i værste fald helt udeblive.

Såfremt at du træner, med forventning om at opnå større muskelmasse, ja så bliver du nød til at ligge i kcal-overskud. Mange anbefaler at du ligger ca. 500 kcal i overskud om dagen. Dvs. at hvis din vægt er stabil ved et energiindtag på 3000 kcal. om dagen - så skal du op og ligge på 3500 kcal.

Mindre overskud kan også gøre det, men et overskud ER påkrævet hvis du vil have mere bøf på kroppen.

Vi er desværre indrettet, fra naturens side, til at vægte muskelmasse utroligt lavt. Muskelmassen er det der ryger først hvis du ligger i for stort kcal. underskud. Det selvsamme kcal-underskud, er naturligvis det du skal udnytte hvis dit mål er et egentligt vægttab, eller en hugget sixpack ved sommertid.

En anden vigtig pointe i forhold til din kost, må også være, at du ikke skal være fedtforskrækket. Sørg for at få masser af sunde fedtstoffer fra, fisk, nødder, eller alternativt i tabletform.
Fedtstoffer er essentielle for udskilningen af Testosteron - det mandlige kønshormon - kendt bla. for sin muskelopbyggende effekt. Derudover er det "godt for hjertet", og bliver ofte nævnt i forbindelse med inflammations-forebyggelse ved idræts./led-skader.

Bliv meget klogere ved at læse disse artikler:
http://news.bodylab.dk/artikler/145-kos ... ketraening
artikler/kost-kosttilskud/kost-kosttilskud/kosten-fra-a-til-.html
artikler/kost-kosttilskud/kost-kosttilskud/grundlggende-ernring.html
artikler/kost-kosttilskud/kost-kosttilskud/dit-eksempel-for-fedtreduktion.html
artikler/kost-kosttilskud/kost-kosttilskud/kostplan-for-forget-muskelmasse.html


KOST UNDER DIÆT
Start med at læse denne artikel: http://news.bodylab.dk/artikler/537-sad ... den-sommer

Derudover er der (ifølge undertegnede) nogle enkelte regler, der kan få en diæt til at fungere for langt de fleste:

Min pointe er, at det ikke giver mening at "sigte" efter xxx antal gram af dit og dat - det kan man ikke basere en tilværelse på. Tilstræb en fornuftig mængde sundt fedt (hellere for meget end for lidt). Her kan "1 gram per kilo kropsvægt" være en fin rettesnor, men får du mere: Fint. For langt de flestes vedkommende: Godt.

Få masser af proteiner; de mætter og smager godt.

Kulhydrater. Spis masser af grøntsager. Eventuelt lidt frugt. Kulhydraterne er det nemmeste at skære ned på i de fleste kost, så hvis du spiser 300 gram pasta dagligt, kan du jo nemt skære 200 gram af. Jeg siger ikke, man skal holde sig fra kulhydrater, men overvej om det ikke er nok at få størstedelen efter træning - måske lidt inden. Det plejer at fungere godt for de fleste.
Tilføjet af Garik den 24.04.2013
KOSTTILSKUD

Markedet for kosttilskud er EKSPLODERET de sidste 10 år, og der kommer konstant nye produkter til. Som nybegynder kan det godt være svært at finde ud af, hvad der egentlig er værd bruge sine penge på.

Her er par listet et par produkter, som der er videnskabeligt belæg for at bruge - efterfulgt af et par stykker fra gråzonen, og slutteligt nogle du helt skal lade være med at investere i.


De fornuftige:

Proteinpulver
Proteiner er, populært sagt, musklernes byggesten - og er ganske vigtige i forbindelse med opbyggelse, og vedligehold af muskelmasse.

Når det kommer til indtagelse af protein, så skal du, som trænende, have ca. 2 gram protein, pr. kg. kropsvægt om dagen. Størstedelen af den mængde skal du have igennem din normale kost, dvs. ved indtag af mælk, kød, gryn, nødder og lignende. Ikke alle opnår dog et indtag af den størrelse igennem deres normale kost - og derfor kan et proteintilskud være en god idé.

I træningssammenhænge arbejder man ofte med "The window of opportunity", og med det menes der det tidsrum der ligger lige efter endt træning. De fleste vil sige, at det er op til en time efter endt træning. I det tidsrum er det vigtigt at få fyldt noget fornuftigt i kroppen, for at optimere dine resultater. Bland en shake med 30-40 gram protein, og spis en stor banan, eller andet der er rig på hurtig-optagelige kulhydrater.

Køber du proteinpulver fra en dansk producent, kan du være rimelig sikker på at få en fornuftig pris, såvel som kvalitet. Det er værd at bemærke, at såfremt du handler på nettet, og undgår dyre udenlandske mærker, så kan du spare rigtig mange penge, ihvertfald set i forhold til den pris der står på hyldeforkanten i matas, eller supermarkedet.

Links:
artikler/kost-kosttilskud/kost-kosttilskud/whey-protein---kongen-af-proteinpulver.html
artikler/kost-kosttilskud/kost-kosttilskud/mest-stillede-sprgsml-omkring-bodylab-whey-80-og-95.html
artikler/kost-kosttilskud/kost-kosttilskud/the-window-of-opportunity.html


Kreatin
Kreatin er efterhånden blevet så udbredt, at man ikke behøver at have snuset ret meget til træningsverdenen, før at man støder på det. Kreatin virker på langt de fleste, og kan medføre en øget styrke og udholdenhed under din tunge træningspas.

Indtag & "Loadingfase"?!
Meningerne om hvorledes kreatin skal indtages, og i hvilke mængder, er nok ligeså mange, som der findes brugere af det.

Nogle foretrækker at køre en "loadingfase", hvor der, den første uges tid, er skruet op for det normale indtag, jeg har selv benyttet op til 20 gram i loadingfasen - dette gøres for hurtigere at oplagre, en større mængde kreatin i musklerne. Efterfølgende køres der med en dosis på ca. 0,05 gram pr. kg. kropsvægt.

Andre foretrækker at indtage en "normal" dosis, på ca. 0,05 gram pr. kg. kropsvægt, under hele perioden.

Budene på hvor længe man effektivt kan benytte sig af kreatin, inden at der er behov for en pause, er der ligeledes mange af. Jeg har selv typisk brugt det et par måneder af gangen.

Kemien bag kreatin, og hvorfor det virker som det gør, kan du læse om i disse glimrende artikler:
http://www.bodylab.dk/kreatin.asp
artikler/kost-kosttilskud/kost-kosttilskud/hvad-er-kreatin.html


Koffein
Alle kender til koffeins opkvikkende effekt, hvis man til det tilføjer at:
*det kan give forbrændingen et skub i den fornuftige retning
*det øger din reaktionsevne
*der ingen risici er påvist ved længere tid forbrug
..ja så har man et tilskud, som alle, med stor sikkerhed kan indtage, og opnå gavn af.

De dage hvor du er uoplagt/træt før træning, der kan et par kopper kaffe, eller et par koffein-tabletter gøre en stor forskel.

Koffein bliver også benyttet i de såkaldte ECA-stacks, som er et opkvikkende kosttilskud, der også indeholderefedrin/ephedra. Et eksempel på disse produkter kunne være Therma-power. Hold dig fra det! De er ulovlige - og risikoen ved efedrin er desværre også allerede påvist mange gange.

Du kan læse mere om koffein her:
artikler/kost-kosttilskud/kost-kosttilskud/koffein---et-lovligt-prstationsfremmende-middel.html
http://www.bodylab.dk/koffein.asp

Gråzonen:

ZMA:
Kosttilskud, bestående af zink, magnesium og vitamin B6.
Det bliver ofte markedsført som testosteron-øgende - men det må jeg nu sige er mildest talt
tvivlsomt. Folk med naturligt lave test-niveauer, vil muligvis kunne opleve en forbedring - men det
er nu ikke pga. den muligvis minimale effekt, at jeg har ZMA med her.. ZMA har nemlig en ganske
fin effekt på din søvn. Min egen erfaring er at jeg sover dybere, og husker mine drømme - hvilket
jeg normalt ikke gør. Jeg er vågnet op betydelig mere udhvilet i de perioder hvor jeg har benyttet det.

Du behøver ikke nødvendigvis at købe et færdigpakket ZMA-produkt, du kan nemlig sagtens købe zink, magnesium og B6, hver for sig - de findes på hylderne i din lokale Matas, og i nogle tilfælde ligeledes i større supermarkeder.

Cirka indtag for de 3 ingredienser: Zink - 30 mg, Magnesium - 450 mg, B6 - 10 mg.
Indtages 30-60 min. før sengetid.

ZMA kan også købes som samlet kosttilskud her:
http://www.bodylab.dk/shop/bodylab-zma-120-695p.html

Du kan læse mere om ZMA og virkning her:
http://news.bodylab.dk/artikler/14132-s ... re-med-zma
http://news.bodylab.dk/artikler/1588-zm ... -virker-de


NO Nitric Oxide
Gaspari superpump 250, Horsepower, BSN NO-Xplode og lignende produkter, lover alle øget performance + massivt pump i musklerne under træning. Det er aminosyren Arginin, der skulle øge iltoptagelsen, og dermed også blodgennemstrømningen, i musklen - og deraf medføre den øgede ydeevne.

Nogen oplever en effekt, og lovpriser produkterne - andre, der imellem undertegnede, oplever ingen effekt. Prøv det hvis du har overskud på kontoen, og er villig til at satse på et "måske-/måske ikke"-produkt.

Læs mere om arginin og NO produkter her:
http://news.bodylab.dk/artikler/1424-arginin-a-traening

Glutamin
Om hvorvidt glutamin rent faktisk har en effekt, er blevet diskuteret ligesiden at de første produkter ramte helse-shops'ne. Fortalerne for glutamin siger at det hjælper på opbygningen af muskelmasse - og samtidig styrker imunforsvaret. Modstanderne siger at det gør ingen af delene.

Jeg har selv forsøgt mig med glutamin, i en periode hvor jeg også benyttede mig af kreatin. Jeg blev stærkere - men om det var glutaminen der havde en finger med i spillet, eller om det udelukkende var kreatinen skal jeg ikke kunne sige.


Bare lad være...:

Tribulus Terrestris
Tribulus produkter lover øgede testosteron niveauer og libido - men der er, trods det massive udvalg af netop disse produkter, INGEN
dokumenteret effekt!! Jeg har selv forsøgt med tribulus produkter, og ikke oplevet andet end at pengepungen blev lettere.

Læs mere om tribulus her:
http://news.bodylab.dk/artikler/1588-zm ... -virker-de

Ecdysteron
Hver gang du ser en reklame for kosttilskud indeholdende Ecdysteron, bliver det lovprist for en anabol effekt - dette er dog ALDRIG påvist ved forsøg på mennesker. De forsøg der blive refereret til er oftest udført på dyr - og er i bedste fald af tvivlsom karakter.

Jeg har ligeledes selv forsøgt mig med Ecdysteron, og det var helt og aldeles UDEN EFFEKT.


Billede

FORÆLDRE
Forældre er ofte bekymrede og til dels skeptiske, når det kommer til træning, kosttilskud og andet relateret til den lidt, specielle, livsstil mange herinde fører eller begynder at føre.

Vores egen Mussetrussen, Brian Henneberg, har derfor forfattet en artikel til bekymrede forældre, der forklarer og fortæller, hvad det hele egentlig går ud på: artikler/diverse/kre-forldre---dit-barn-er-bidt-af-styrketrning-hvad-nu.html

Håber at du kunne bruge ovenstående til noget.. Såfremt at du har spørgsmål, rettelser eller øvrige kommentarer, så post dem her i tråden - eller send mig en PM.

,Mic
Sidst rettet af mic 23. jun 2011, 19:17, rettet i alt 3 gange.
Peace, Love, Black Metal
Brugeravatar
Moderator
 
Reputation point: 55
 
Indlæg: 12600
Tilmeldt: 28. apr 2007, 18:59
Geografisk sted: Frederikssund
 
Træner her: Fitness World
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 120.00
- Squat: 135.00
- Dødløft: 180.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanSticky!!! =D>

Godt arbejde Michael.
The closer you are to failure, the closer you are to victory, it all depends on how closely you walk the line
Brugeravatar
Månedens skribent: Juni 2009
 
Reputation point: 5
 
Indlæg: 6916
Tilmeldt: 5. jan 2009, 18:52
 
Træner her: Frederikssund Motion Center ApS
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanXiva skrev:Sticky!!! =D>

Godt arbejde Michael.

Thank your sir.. :)
Peace, Love, Black Metal
Brugeravatar
Moderator
 
Reputation point: 55
 
Indlæg: 12600
Tilmeldt: 28. apr 2007, 18:59
Geografisk sted: Frederikssund
 
Træner her: Fitness World
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 120.00
- Squat: 135.00
- Dødløft: 180.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanFantastisk!
Både Newbies Helpfile 1 og 2 burde blive fremhævet på en måde :)
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 2498
Tilmeldt: 21. jan 2010, 11:25
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanGENIAL TRÅD!
http://www.frederikbahne.wordpress.com
- Strength has nothing to do with how much you can squat, but how much effort you put in it -
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 5603
Tilmeldt: 1. aug 2009, 20:18
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 52.50
- Squat: 60.00
- Dødløft: 65.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanSuper flot arbejde.

Kreatin-doserne tror jeg dog lige skal have et ekstratjek - ½ g pr. kg kropsvægt er vist i overkanten.
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 1732
Tilmeldt: 21. mar 2010, 00:10
 
Træner her: OBBC
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanRecept skrev:Kreatin-doserne tror jeg dog lige skal have et ekstratjek - ½ g pr. kg kropsvægt er vist i overkanten.
Tak! Det er rettet nu.. ved ikke lige hvad jeg tænkte på :)
Peace, Love, Black Metal
Brugeravatar
Moderator
 
Reputation point: 55
 
Indlæg: 12600
Tilmeldt: 28. apr 2007, 18:59
Geografisk sted: Frederikssund
 
Træner her: Fitness World
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 120.00
- Squat: 135.00
- Dødløft: 180.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanGod tråd, hjalp meget :)
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 372
Tilmeldt: 5. feb 2011, 16:56
Geografisk sted: Aalborg
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanGod tråd. :)
Brugeravatar
 
Reputation point: 15
 
Indlæg: 1234
Tilmeldt: 4. jan 2008, 21:11
Geografisk sted: Aalborg
 
Træner her: Power Gym
Aalborg Styrkeløfter Klub
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanHvorfor er denne ikke sticky?

Den er sgu brugbare for alle nye medlemmer!
Eat clen, tren hard
Brugeravatar
 
Reputation point: 135
 
Indlæg: 8205
Tilmeldt: 13. nov 2007, 19:53
Geografisk sted: Århus C
 
Træner her: Ultimate Gym
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 130.00
- Squat: 160.00
- Dødløft: 180.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanGod tråd er god.

båmph2sælph, så jeg kan finde den igen og benytte mig at de gode råd når/hvis jeg bliver senil. Den risiko er ofte undervurderet.


..

:mrgreen:
.. eat, drink, fornicate, defecate, dream, dance, die.
Brugeravatar

 
Reputation point: 1244
 
Indlæg: 11519
Tilmeldt: 27. jan 2010, 01:10
Geografisk sted: The Perimeter
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanTusind tak - super godt
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 2. feb 2011, 10:17
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanXiva skrev:Sticky!!! =D>

Godt arbejde Michael.


+1
Gardehusar og STOLT!
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 421
Tilmeldt: 8. dec 2010, 20:31
Geografisk sted: Næstved, Danmark
 
Træner her: HGVS
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 150.00
- Squat: 170.00
- Dødløft: 190.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanDet tog sin tid, men så kom den også op som sticky!.. Den vil helt sikkert kunne hjælpe en masse til at få en bedre start end de ellers ville!
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 3020
Tilmeldt: 25. maj 2008, 11:04
Geografisk sted: Frederikssund
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 105.00
- Squat: 125.00
- Dødløft: 145.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (1)
Kostplan: Vis kostplanBookmark!!!
- My body is my weapon. The trigger is my mind -
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 70
Tilmeldt: 8. apr 2011, 16:45
Geografisk sted: Aalestrup, Nordjylland
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 105.00
- Squat: 110.00
- Dødløft: 145.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplansticky shit!! rigtigt god til at refererer til, når man skal forklarer noget til noen
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 16
Tilmeldt: 31. jan 2010, 22:08
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 110.00
- Squat: 150.00
- Dødløft: 130.00
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanRigtig god og lærerig artikel. Mange tak :D
No matter how bad things get. Just keep going. You only fail when you give up!
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 100
Tilmeldt: 13. mar 2012, 19:22
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanflamingopikken skrev:Hvorfor er denne ikke sticky?

Den er sgu brugbare for alle nye medlemmer!


Helt enig :D
Den har godt nok hjulpet mig meget :D :dope: :D
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 15
Tilmeldt: 9. apr 2012, 21:34
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanDen kunne godt trænge til at blive opdateret dog, for linksene virker ikke længere, og det er næsten synd for de stakkels nye på forummet, som hele tiden får denne helpfile smidt i hovedet.
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 1268
Tilmeldt: 5. sep 2011, 18:49
Geografisk sted: Aalborg
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanJeg blev lidt forvirret over det med kosten. Jeg ønsker både at tabe mig, da jeg ligger på den forkerte side at 115 kg, men samtidigt vil jeg også gerne forøge min muskelmasse, så lod jeg mærke til at der stod at man skulle have et kallorie overskud på omkring 500. Kan det lade sig gøre både at tabe sig og bygge på rent muskelmæssigt, eller skal man tabe sig før man giver sig til at træne for alvor, håber nogle kan være behjælplige med gode råd
Jacobsen
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: 31. jan 2011, 22:41
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanJacobsen92 skrev:Jeg blev lidt forvirret over det med kosten. Jeg ønsker både at tabe mig, da jeg ligger på den forkerte side at 115 kg, men samtidigt vil jeg også gerne forøge min muskelmasse, så lod jeg mærke til at der stod at man skulle have et kallorie overskud på omkring 500. Kan det lade sig gøre både at tabe sig og bygge på rent muskelmæssigt, eller skal man tabe sig før man giver sig til at træne for alvor, håber nogle kan være behjælplige med gode råd
Jacobsen

Hej :)

Nej det kan desværre ikke lade sig gøre.
Du må vælge. Oftest hvis du er overvægtig, ville det være en god idé at komme ned på en normal fedt %.
Derefter kan du ligger i kalorieoverskud, og opbygge muskelmasse.
Brugeravatar
 
Reputation point: 5
 
Indlæg: 3239
Tilmeldt: 10. nov 2010, 08:09
Geografisk sted: Virum
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 120.00
- Squat: 140.00
- Dødløft: 200.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanckp2906 skrev:
Jacobsen92 skrev:Jeg blev lidt forvirret over det med kosten. Jeg ønsker både at tabe mig, da jeg ligger på den forkerte side at 115 kg, men samtidigt vil jeg også gerne forøge min muskelmasse, så lod jeg mærke til at der stod at man skulle have et kallorie overskud på omkring 500. Kan det lade sig gøre både at tabe sig og bygge på rent muskelmæssigt, eller skal man tabe sig før man giver sig til at træne for alvor, håber nogle kan være behjælplige med gode råd
Jacobsen

Hej :)

Nej det kan desværre ikke lade sig gøre.
Du må vælge. Oftest hvis du er overvægtig, ville det være en god idé at komme ned på en normal fedt %.
Derefter kan du ligger i kalorieoverskud, og opbygge muskelmasse.

Det er bare iorden, mange tak for svaret. Så må jeg igang med en effektiv slankekur, så jeg kan komme i gang for alvor :)
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: 31. jan 2011, 22:41
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanJacobsen92 skrev:Jeg blev lidt forvirret over det med kosten. Jeg ønsker både at tabe mig, da jeg ligger på den forkerte side at 115 kg, men samtidigt vil jeg også gerne forøge min muskelmasse, så lod jeg mærke til at der stod at man skulle have et kallorie overskud på omkring 500. Kan det lade sig gøre både at tabe sig og bygge på rent muskelmæssigt, eller skal man tabe sig før man giver sig til at træne for alvor, håber nogle kan være behjælplige med gode råd
Jacobsen


Som komplet nybegynder burde du kunne opbygge muskelmasse selvom du er i kalorieunderskud. Nu kan jeg ikke helt videnskaben bag dette, men ved tung styrketræning og med høj fedprocent, hvor du spiser i et kalorieunderskud, vil du måske ikke opleve det store vægttab til at starte med, men mere en ændring ifht. til fedt kontra muskelmasse.
Brugeravatar
 
Reputation point: 15
 
Indlæg: 1234
Tilmeldt: 16. jun 2010, 21:23
 
Træner her: The Gym
 
Styrkeliste
- Dødløft: 10.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanHar tænkt mig at følge dine råd fra september! :)
Jeg vil lige prøve om jeg kan få min fedtprocent helt ned først. :D
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 4
Tilmeldt: 26. jul 2012, 19:14
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanSer sgu ikke dårligt ud.

Men hvad med reps og sæt? Og hvilken form for progression anbefales?
"All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them" - Walt Disney
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 22
Tilmeldt: 18. jan 2012, 19:06
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 95.00
- Squat: 113.00
- Dødløft: 107.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanSnakker vi 5x5 i alle ligesom hr. Jagd anbefaler: http://www.(link slettet)/fundament-traening-for-begyndere

Og så med samme progressionsform som i programmet?
"All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them" - Walt Disney
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 22
Tilmeldt: 18. jan 2012, 19:06
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 95.00
- Squat: 113.00
- Dødløft: 107.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanGenial tråd til de nye! :D
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 23
Tilmeldt: 16. sep 2012, 10:53
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanSuper godt indlæg.
Tror jeg kan få meget ud af det, da jeg lige er begyndt at træne og fik forslået helt andre trænings-progammer end et fullbody.
Men jeg tror jeg vil kaste mig ud i et.

Spørgsmål:

Når man har opnået ønsket muskelmasse (altså blevet "stor") og vil begynde at cutte, så man bliver mere markeret. Hvad ville i så foreslå at man gør? Kører man stadig et fullbody og går i kcal-underskud? Eller begynder man bare på noget cardio træning? Eller hvordan? :D

Eller har i andre forslag? Det skal siges at jeg er heeeelt ny mht. træning :)
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 12. nov 2012, 22:28
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanHaxor skrev:Super godt indlæg.
Tror jeg kan få meget ud af det, da jeg lige er begyndt at træne og fik forslået helt andre trænings-progammer end et fullbody.
Men jeg tror jeg vil kaste mig ud i et.

Spørgsmål:

Når man har opnået ønsket muskelmasse (altså blevet "stor") og vil begynde at cutte, så man bliver mere markeret. Hvad ville i så foreslå at man gør? Kører man stadig et fullbody og går i kcal-underskud? Eller begynder man bare på noget cardio træning? Eller hvordan? :D

Eller har i andre forslag? Det skal siges at jeg er heeeelt ny mht. træning :)


Cardio under cut er godt.

Det er dog ikke nødvendigvis, livs nødvendigt (i hvert fald ikke i starten)

Ellers kan du sagtens gøre som du har gjort under dit bulk :)
Brugeravatar

Moderator
 
Reputation point: 185
 
Indlæg: 8526
Tilmeldt: 4. jul 2009, 13:42
Geografisk sted: Danmark
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanTilføjet lidt noter i forhold til diæt-kost.
Brugeravatar
Chef-moderator
 
Reputation point: 470
 
Indlæg: 22463
Tilmeldt: 2. nov 2009, 15:49
Geografisk sted: Århus
 
Træner her: Crossfit Copenhagen - Spartan Mentality CrossFit
Fitness Studiet Østergrave
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 117.50
- Squat: 155.00
- Dødløft: 210.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (8)
Kostplan: Vis kostplan


Næste

Tilbage til Begynder forum
Brugere online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 4 gæster