Bruger login







Tilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!

Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!

Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!

Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!


Statistik

Vi har 65673 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er peinoin

Vores medlemmer har i alt skrevet 2049573 indlæg i 100422 emner

1 nye indlæg i dag


Online
I alt: 1060
Medlemmer: 2
Skjulte: 0
Gæster: 1058

Følg bodybuilding.dk på

Nybegynder - Knæproblem m.m

Udskriv emne


Har du ikke den store praktiske eller teoretiske erfaring, så kom indenfor. Her findes ingen 'dumme spørgsmål'

Tilbage til Begynder forum





Hej derude
Jeg står i lidt af et problem, som jeg håber en kyndig læser eller to kan hjælpe mig med.


For at gøre det lidt mere overskueligt at hjælpe, kommer der lige nogle facts som måske har relevans:
Alder: 25
Højde: 189
Vægt: 91
Jeg har altid været ret tynd og splejset, men er i de seneste år blevet indhentet af vægten, og er vel det man kan kalde lettere buttet nu, dog forholdsvis bredskuldre. Jeg har arbejdet som tømrer i et par år, men da jeg i sommers var ude for en ulykke der resulterede i, at jeg fik en kniv i knæskallen, har jeg måtte ligge det på hylden og tænke over en ny karriere, da jeg har store smerter i forbindelse med at ligge på knæ, rejse mig osv.


Jeg er for nyligt (1 måned siden godt og vel) begyndt at træne bodybuilding, og kører efter et full-body program 3 gange om ugen (man,ons,fre). Jeg har besluttet mig for, at jeg gerne vil prøve at tage det 'ret seriøst', og søger derfor lidt forskellige former for råd.

Mit program ser ud som følger, og udføres i den rækkefølge øvelserne nævnes i:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
T-bar rows
Pulldowns (Bredt greb på "stang"

Bænkpres (Decline - Barbell)
Bænkpres (Incline - Dumbells)

Skulderpres (Siddende - Dumbells)

Tricep - (Cable med Torv over hovedet)

Bicep curls (Siddende med armen over en Væg-måtte-ting - Dumbell(s)) (( Elendigt forklaret, må smide billede hvis det har relevans)


Rotator Cuffs (Cable (( Meget lav vægt )) ((For forebyggelse af eventuelle skader))

Evt noget helt klassisk mavetræning, hvis jeg ikke stadig er øm (For meget langvarrige DOMS når jeg træner mave, af en eller anden årsag)

Jeg har brugt nogen tid på at undersøge teknikker, og ligeledes spurgt mig til råds hos dem jeg synes virkede kompetente i centeret, mht. min form/udførelse af øvelser m.m.

Alle øvelser kører jeg 3x14 reps, da jeg har forstået det således, at så længe jeg kan stadigvæk kan stige i dem, er det ikke nødvendigt at køre flere sæt med lavere reps (??)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Som den opmærksomme læser nok har bidt mærke i, har jeg ingen bentræning med i programmet, hvilket ærgrer mig meget. Deraf første spørgsmål:
Er der nogle af jer kyndige BB-entutiaster, der kender til nogle gode øvelser jeg kunne lave som bentræning, som samtidig kan skåne mit (ene) knæ? (Squats er fuldstændigt udelukket)

Når nu jeg alligevel har lavet opslaget, sniger jeg lige et par bonus-spørgsmål ind, hvis man vil lave ekstra points:

Ville det give nogen mening, at cutte allerede? Jeg tænker ikke at jeg kan nå, at stå skarpt (alt er relativt) til sommer alligevel, så ville det være åndssvagt at cutte, for at bulke igen efter sommer, fremfor bare at klø på med spisningen, og så eventuelt cutte til næste sommer i stedet? (Mit ego kan godt klare, at jeg tager en sommer mere med t-shirt på stranden :lol: :king: ) ((Edit: Jeg er opmærksom på begyndergains trods kalorieunderskud)

Jeg oplever ved få øvelser, at jeg spænder meget i nakken (Military Press var en af dem, gør det også lidt i mine siddende skulderpres) når jeg laver dem. Er der tips til at lade være med det? Jeg prøver at spænde godt op i resten af kroppen, men har svært ved ikke at spænde i nakken også

Er der nogle essentielle ting jeg udelader fra mit program som bør være med? Er der nogle øvelser der er overflødige?

Sidst men ikke mindst, hvor længe giver det mening at køre mit full body program kontra et 2-split? (Da jeg har måtte sige mit job op, har jeg pt. rigeligt tid at gøre godt med)

Det blev til noget af en smørre, som jeg håber er til at besvare.
Hvis der mangler yderligere info af nogen art, så skriv det endelig.
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: 28. feb 2019, 01:19
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Det lyder til, du godt kunne bruge noget solid professionel hjælp (herinde florerer der meget "bro science"). Jeg er lidt bekymret for, at en du som uerfaren vil komme til at tage lidt for mange af informationerne for gode varer...

Så mit bedste råd er nok at tage kontakt til en personlig træner - men heller ikke bare en hvilken som helst PT, da der er KÆMPE forskel på deres kompetencer.

Kan også anbefale at begynde at søge inspiration hos nogle personer, som har forstand på træning (fx Jacob Beermann, Anders Nedergaard, Nikolaj Bach, m.fl.)
 
Reputation point: 10
 
Indlæg: 64
Tilmeldt: 15. maj 2015, 18:29
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



kabod skrev:Det lyder til, du godt kunne bruge noget solid professionel hjælp (herinde florerer der meget "bro science"). Jeg er lidt bekymret for, at en du som uerfaren vil komme til at tage lidt for mange af informationerne for gode varer...

Så mit bedste råd er nok at tage kontakt til en personlig træner - men heller ikke bare en hvilken som helst PT, da der er KÆMPE forskel på deres kompetencer.

Kan også anbefale at begynde at søge inspiration hos nogle personer, som har forstand på træning (fx Jacob Beermann, Anders Nedergaard, Nikolaj Bach, m.fl.)



Tusinde tak for svar
- Du har nok ret i, at det ville være klogest at få en (kompetent) professionel på.
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: 28. feb 2019, 01:19
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Tilbage til Begynder forum




Brugere online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 14 gæster