Bruger loginTilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!

Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!

Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!

Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!


Statistik

Vi har 63912 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er Mrmontanadk

Vores medlemmer har i alt skrevet 2048538 indlæg i 99709 emner

2 nye indlæg i dag


Online
I alt: 792
Medlemmer: 2
Skjulte: 0
Gæster: 790

Følg bodybuilding.dk på

Nyt fra udvikleren

Udskriv emne


Nyheder, information, konkurrence info, regler mv.

Tilbage til Generel information

Note: Planen var at lave 1 opslag hver uge med titlen "Nyt fra udvikleren - Uge XX", men jeg kan godt se med den aktivetet der er på siden så vil de seneste indlæg på forsiden kun være omkring det. Så derfor laver jeg nu bare det her og opdaterer hver uge på det. :)

Kontakt oplysninger:
Jeg tilføjer lige min e-mail adresse her: kim@dicm.dk, da det måske kan være så store problemer ved selve flytningen at man ikke kan skrive på forumet og da ingen herfra (udover Fredtoft) har mig på Facebook, så får i her en mulighed for at skrive til mig.

Uge 16:
Det her er så uge 16.

I sidste uge var planen at komme i gang med brugertabellen og de specielle kolonner der findes i den.
Jeg har importeret alle brugere og deres data til den nye version af forumet. Dataen i form af arm mål og lignende data er i en separat tabel nu, men ikke blev lagt ud synligt på det nye forum endnu, lige nu handlede det blot om at få det flyttet over og have scripts til at kunne gøre det igen når det hele er på plads.

Jeg har testet mit eget login og det virker fint på det nye forum. Da der var en som spurgte ind til gamle passwords, så kan jeg sige at det burde virke. Lige pt. har jeg ikke fået Fredtoft til at teste om man skal nulstille eller ej.

Udfordringen med dataen lige nu er at administratorer og moderatorer brugere virker ikke korrekt.
Brugere der er administratorer / moderatorer findes ikke på listen i PHPBBs administrations panel. Min løsning er lige nu er vi fjerner alle admins og tilføjer dem igen bagefter, det er den hurtigste løsning og burde ikke give problemer.

Udover selve kodningen af scripts er der også arbejdet med klargøring af DNS records og planlægning af kommende uger, skrivning af guides til opgradering, og generel planlægning og dokumentation af arbejdet.

Planen for næste uger er at få selve forums flyttet. Jeg vil hellere kalde det for kategorier, da at kalde dem forums er forvirrende. Så kategorierne skal jeg have kopieret over, men tænker ikke det er her jeg får store problemer.
 
Reputation point: 10
 
Indlæg: 19
Tilmeldt: 27. feb 2020, 14:24
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanDejligt med en opdatering. Har du/I nogen idé om evt. tidsplan og hvornår der er en brugbar version?
“Trust me when you love something you don’t need motivation”
Brugeravatar
 
Reputation point: 105
 
Indlæg: 2554
Tilmeldt: 3. feb 2009, 17:29
 
Træner her: The Gym
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanBigBoi skrev:Dejligt med en opdatering. Har du/I nogen idé om evt. tidsplan og hvornår der er en brugbar version?

Lige nu har jeg ikke en dato, da der stadig er en del komplekse ting som skal løses før jeg er på et stadie hvor jeg kan sige at vi er klar og vil ikke love noget som måske ikke kan lade sig gøre.
 
Reputation point: 10
 
Indlæg: 19
Tilmeldt: 27. feb 2020, 14:24
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanEn opdatering her i uge 17.
Starter lige med det med kodeord.
Det virker med de gamle kodeord, så ingen skal skifte kodeord når vi skifter over til den nye version.

I ugen der gik har jeg arbejdet på at flytte kategorierne over og der var nogle problemer her, fordi tilladelser ikke fungerer korrekt ved flytningerne så var nød til at importere dem alle sammen og oprette en ny ekstra kategori og give den kategori de tilladelser vi ønskede, for så derefter give alle de andre de samme tilladelser for de forskellige bruger grupper.

Jeg sendte et screenshot til Fredtoft så han kunne se noget fremkridt og det har jeg vedhæftet her ( eller forsøgt, ved faktisk ikke om det virker herpå ).
Billede

Billedet viser indlæg, det betyder dog ikke at indlæg faktisk er flyttet på det billede, det er blot måden dataen vises på der gør at det ser sådan ud. Alle kategorier / forums tabeller indeholder nogle kolonner med seneste indlæg, og det er blot den data man ser.

I denne uge er min plan at få styr på nogle af de mange tabeller i databasen og se om jeg kan få antallet der skal kodes løsninger på ned og kode nogle løsninger. Det giver også en bedre viden omkring trukturen når jeg begynder at kopiere indlæg over.
 
Reputation point: 10
 
Indlæg: 19
Tilmeldt: 27. feb 2020, 14:24
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanUge 18: Så endnu en opdatering herfra.

Ugen gik med at få styr på de mange tabeller og jeg har vidst fundet ud af hvilke der er i brug og hvilke der ikke er, derudover har jeg lavet noget kode til en stor del af dem, så de kan kopieres over. Jeg har dog ikke testet koden endnu, da netop de tabeller blot var 1 til 1 kopiering og hvis koden ikke virker, så vil jeg opdagede det når den rigtige kopiering sker og jeg nemt blot kan lave en eksport af netop de tabeller.

Jeg har fundet de fleste af de komplicerede tabeller nu også, så jeg ved hvor jeg skal kode noget mere.

I denne uge bliver der arbejder på at importere indlæg / posts. Altså indholdet. Det er den største tabel på hele siden , med over 2 millioner rækker og tabellen skal have ændret struktur.
Derudover kommer jeg også til at arbejde med at skrive min opgraderings guide til de forskellige dele, så når alt er klar så skal jeg blot læse den og så burde det virke.
Grunden til jeg skriver den guide er at der på et tidspunkt kommer til at være noget tid imellem at jeg er færdig med kopieringen til vi faktisk flytter over på det nye. Vi kommer nemlig til at skulle arbejde på at flytte noget indhold over til WordPress delen, designe WordPress siden, skifte design på forumet eller få det gamle til at virke, kode funktioner til at vise dataen der er speciel, kode funktioner til at indsætte data (til de specielle felter) og lignende.
Derfor vil der være et stykke tid fra ale kopiering er sket til at siden bliver udgivet og der skal jeg så bruge min guide for at sikre at de vigtigste ting bliver husket :)
 
Reputation point: 10
 
Indlæg: 19
Tilmeldt: 27. feb 2020, 14:24
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplaner planen at alt data fra siden skal over på det nye?
 
Reputation point: 90
 
Indlæg: 418
Tilmeldt: 21. feb 2013, 18:49
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanbazinga skrev:er planen at alt data fra siden skal over på det nye?


ja alt data skal med over. Noget af det skal over i et andet system som hedder WordPress, det vil eksempelvis være Artikler, events og træningsmagasinet. Resten / det som ligger i selve forumet, bliver flyttet over i en ny version af forumet.
 
Reputation point: 10
 
Indlæg: 19
Tilmeldt: 27. feb 2020, 14:24
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanUge 19: Indlæg!

En lidt forsinket opdatering på ugen, har virkelig haft travlt og derfor ikke har tid til at få skrevet herinde.

Sidste uge var at indlæg skulle flyttes over og det lykkedes at få gjort. Ikke uden besvær.

Den gamle tabel og den nye tabel er næsten identisk, men der var 3 ændringer som skulle laves, og på grund af mængden af data måtte jeg prøve flere forskellige metoder til at få det til at virke. Men det virkede.
1/3 af alle indlæg i testen er flyttet (jeg stoppede den, da jeg troede den var gået i stå) , så de sidste 2/3 vil ikke være noget problem.

Denne uge kommer jeg til at arbejde mere med indlæg, da jeg lige skal have skrevet det hele ned og lave et par tests endnu for at se om jeg kan få den til at lave arbejdet hurtigere, da det tager rimelig lang tid at lave de tabeller om.
 
Reputation point: 10
 
Indlæg: 19
Tilmeldt: 27. feb 2020, 14:24
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanUge 21 opdatering:
Så skulle der være styr på alle indlæg også. :)

Der er ikke så meget andet at sige i denne uge.

I kommende uge / uger er det alle de andre tabeller i databasen som nu skal med, mange af dem forventer jeg bare er en direkte kopiering over uden ændringer. Men det bliver opgaven i denne uge og måske næste uge igen.
 
Reputation point: 10
 
Indlæg: 19
Tilmeldt: 27. feb 2020, 14:24
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanUge 22 opdatering:

Sidste uge var planen at få spå mange tabeller kopieret over som det var muligt og de fleste af dem er kopieret over. Nogle har jeg markeret som at de kræver mere arbejde (på grund af strukturen af tabellerne og / eller dataen ser underlig ud) så det bliver kommende uge at få styr på dem, der vil skulle kodes løsninger til dem.

I får lige en lidt større opdatering på planerne herfra:
Når arbejdet for uge 22 er færdigt, så er der en planlagt pause i arbejdet og når jeg fortsætter er næste trin at alt i testen skal slettes igen og jeg skal følge min opgraderings guide jeg har skrevet igennem det her og forbedre den så det der står der er korrekt og se om alt så virker.
Hvis alt virker, så vil der lige være noget installation af et SEO plugin som er installeret på siden nu ( Den som gør at indlæg / kategorier står som tekst og ikke blot IDer. Eksempel: styrketraening-f1.html )
Den del kan godt blive lidt besværlig fordi vi har en WordPress og en PHPBB på samme url og der derfor skal laves noget som den sender folk det korrekte sted hen når man linker.

Når det så er gjort får Fredtoft besked om at teste forumet for at se om det virker som det skal og vende tilbage med eventuelle ændringer.
Derefter forventer jeg at de specielle funktioner som der er lavet til profilerne vil skulle kodes. Formentlig bliver det blot kopieret over det der er nu og ændret så det virker med en server der er opdateret, men har ikke set på det endnu så har ingen ide om hvordan det ser ud.

Efter den del vil det være tid til at arbejde på WordPress delen, hvor atikler m.m. skal flyttes over til. og imens skal der findes en løsning på selve udseendet af forumet og til WordPress, da det nuværende tema ikke kan benyttes.
Og så skal det kodes et plugin til WordPress som kan hente data fra forumet og vise det på WordPress delen (ligesom de der seneste indlæg der er på forsiden lige nu).
 
Reputation point: 10
 
Indlæg: 19
Tilmeldt: 27. feb 2020, 14:24
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanTilbage til Generel information
Brugere online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 4 gæster