Tilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!
Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!
Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!
Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!
Vi har 65790 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er peinoin
Vores medlemmer har i alt skrevet 2049602 indlæg i 100423 emner
0 nye indlæg i dag
Ceneeh skrev:Jeg er så småt ved at lave en overgang fra konventionel til økologisk; det er i hvert fald noget, der fylder mere og mere i min bevidsthed. Der er ikke blot tale om fødevarer, men også hudplejeprodukter og andet.
Dog blev Rom ikke bygget på 1 dag. Jeg er startet ud med smør, mælkeprodukter, grøntsager, bær og frø. Ift. kød har jeg kigget mig rundt omkring på nettet for at finde nogle gårde, hvor der kan købes direkte. Pt. er det dog, hvad der lige er i køledisken (primært økologisk hakket oksekød)
-> Herfra er jeg lidt i tvivl ift. eksempelvis æg, og kunne godt bruge nogle indspark ift. hvor der bør prioriteres (og ikke mindst hvorfor).
Det skal lige siges, at det som udgangspunkt ikke er med etikken in mente, at jeg har truffet dette valg - men i stedet af sundhedsmæssige overvejelser.
men så vidt jeg er orienteret er der ikke forbundet nogen særlig sundhedsmæssig gevinst med økologisk kost fremfor konventionel.
dwellengers skrev:Imo bør æg prioteres rimelig højt. Netto har som regel 10 stk. til 28,- ish. Spiser ca 4-5 dagligt. Det er ikke meget mere end buræg. Syntes det smager bedre - men har valgt frilufts/friland og økologi ud fra betragtnknger dyrevælfærd.
Ift frugt og grønt køber vi også langt overvejende økologisk.
PatrickSan skrev:Hvilke sundhedsmæssige gevinster tænker du på? Økologi er garanteret godt for mange ting, men så vidt jeg er orienteret er der ikke forbundet nogen særlig sundhedsmæssig gevinst med økologisk kost fremfor konventionel.
Pzyrex skrev:PatrickSan skrev:Hvilke sundhedsmæssige gevinster tænker du på? Økologi er garanteret godt for mange ting, men så vidt jeg er orienteret er der ikke forbundet nogen særlig sundhedsmæssig gevinst med økologisk kost fremfor konventionel.
Det er alligevel svært at forstille sig, at det ikke skulle være positivt for helbredet, at indtage færre kemikalier.
Når det er sagt så er der selvfølgelig visse fødevarer hvor det giver mere mening at vælge økologi end andre. Eksempelvis ville jeg ikke selv prioritere økologi så højt ved frugter/grøntsager som har egen naturlig beskyttelse, fx bananer, appelsiner, melon etc., mens jeg stort set altid vil vælge økologi ved frugter som ikke har en skal. Den sondring er i øvrigt ikke funderet i noget videre videnskabeligt, men såmænd blot min egen intuition ift. hvad jeg synes der giver mening.
Jeg køber selv alle mine æg (og det er en del) ved en nærliggende gård, hvor man kan se hønsene gå rundt på et kæmpe areal. Det er ikke af sundhedsmæssige årsager, men simpelthen fordi at disse æg bare smager langt bedre end dem, man kan købe i butikken. De er ganske vist lidt svære at pille, men man kan til gengæld ligefrem se på blommen, som er meget kraftigere i sin farve, at de er helt friske.
Jeg kunne i øvrigt heller aldrig finde på at fodre mit afkom med andet end økologiske fødevarer. Jeg kan slet ikke idéen i ikke at gøre det mens de er helt små. Når først de bliver ældre, og begynder at spise andetsteds, kan man ikke styre det alligevel.
dwellengers skrev:Imo bør æg prioteres rimelig højt.
Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 2 gæster