Tilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!
Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!
Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!
Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!
Vi har 66496 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er peinoin
Vores medlemmer har i alt skrevet 2049810 indlæg i 100466 emner
0 nye indlæg i dag
Biggalow skrev:Ayjo BBs
Stod forleden dag og vendte 4 x 125g oksefars (8-12%) på panden. Sådan nogle banditter har det med at skrumpe en hel del og derfor vejede jeg dem efter de var stegt. Det viste sig at allesammen var under 100g. Så nu går jeg og overvejer hvilken vægt jeg skal skrive på min kostplan - da det alligevel er en god slat der forsvinder. Om det hovedsageligt skyldes denaturering (hvilket betyder jeg skal bruge originalvægten), fedt der flyder væk (bruge vægten efter stegning) eller en helt tredje ting, er ude for min ekspertise lige pt. Er der nogen der har nogle indput til dette?
Atombomben skrev:Jeg stillede samme spørgsmål i min log, og blev fortalt, at det er vægten af kødet inden stegning der skal skrives ind. Jeg husker ikke lige grunden.
Cykelmyggen Egon skrev:Atombomben skrev:Jeg stillede samme spørgsmål i min log, og blev fortalt, at det er vægten af kødet inden stegning der skal skrives ind. Jeg husker ikke lige grunden.
formegentlig da det er væske(vand) der forsvinder fra kædet og nærringsindholdet derfor er det samme
Nizorh skrev:Sådan er det også med kyllingefiletter, så når jeg står og steger 2700 gram bliver det til ca. 19-2000 g efter stegning.. Derfor laver jeg altid mine kyllinger medium stegt, så de ikke mister så meget væske osv.
Atombomben skrev:Cykelmyggen Egon skrev:Atombomben skrev:Jeg stillede samme spørgsmål i min log, og blev fortalt, at det er vægten af kødet inden stegning der skal skrives ind. Jeg husker ikke lige grunden.
formegentlig da det er væske(vand) der forsvinder fra kædet og nærringsindholdet derfor er det samme
Sounds about rightNizorh skrev:Sådan er det også med kyllingefiletter, så når jeg står og steger 2700 gram bliver det til ca. 19-2000 g efter stegning.. Derfor laver jeg altid mine kyllinger medium stegt, så de ikke mister så meget væske osv.
Held og lykke med salmonellaen.
Moberg skrev:Næringsindholdet er det samme, men der er jo kæmpe forskel på at indtage 125g råt oksekød i forhold til 80-90g stegt... Hvis det kun er væske, der forsvinder, skal man vel kun skrive 90g kød, da vand jo = 0kcal...
Atombomben skrev:Moberg skrev:Næringsindholdet er det samme, men der er jo kæmpe forskel på at indtage 125g råt oksekød i forhold til 80-90g stegt... Hvis det kun er væske, der forsvinder, skal man vel kun skrive 90g kød, da vand jo = 0kcal...
Ikke hvis udregnngen af næringsindholdet er foretaget på 125g råt kød. Og det må vi jo så antage at det er
Moberg skrev:Atombomben skrev:Moberg skrev:Næringsindholdet er det samme, men der er jo kæmpe forskel på at indtage 125g råt oksekød i forhold til 80-90g stegt... Hvis det kun er væske, der forsvinder, skal man vel kun skrive 90g kød, da vand jo = 0kcal...
Ikke hvis udregnngen af næringsindholdet er foretaget på 125g råt kød. Og det må vi jo så antage at det er
Udregningen er vel altid foretaget pr. 100g kød? Hvis du steger en 250g kylling filet og den kun vejer 200g efter stegning, skal man vel ikke skrive 250g på, da det er vandet, der fordamper, hvorved den mister vægt... I og med vand indeholder 0kcal, er der jo reelt kun 200g kylling og ikke 250g som først antaget...
Cykelmyggen Egon skrev:Moberg skrev:Atombomben skrev:Moberg skrev:Næringsindholdet er det samme, men der er jo kæmpe forskel på at indtage 125g råt oksekød i forhold til 80-90g stegt... Hvis det kun er væske, der forsvinder, skal man vel kun skrive 90g kød, da vand jo = 0kcal...
Ikke hvis udregnngen af næringsindholdet er foretaget på 125g råt kød. Og det må vi jo så antage at det er
Udregningen er vel altid foretaget pr. 100g kød? Hvis du steger en 250g kylling filet og den kun vejer 200g efter stegning, skal man vel ikke skrive 250g på, da det er vandet, der fordamper, hvorved den mister vægt... I og med vand indeholder 0kcal, er der jo reelt kun 200g kylling og ikke 250g som først antaget...
du modsiger dig selv, hvis du antager at det kun er vand der forsvinder fra kødet og vand indeholder 0 % energi er energien i kødet jo stadig det samme, selv om vægten er ændret.
forestil dig at blende en bøf med 1000 liter vand denne blanding vil jo stadig indeholde bøffens mængde energi
Moberg skrev:Cykelmyggen Egon skrev:Moberg skrev:Atombomben skrev:Moberg skrev:Næringsindholdet er det samme, men der er jo kæmpe forskel på at indtage 125g råt oksekød i forhold til 80-90g stegt... Hvis det kun er væske, der forsvinder, skal man vel kun skrive 90g kød, da vand jo = 0kcal...
Ikke hvis udregnngen af næringsindholdet er foretaget på 125g råt kød. Og det må vi jo så antage at det er
Udregningen er vel altid foretaget pr. 100g kød? Hvis du steger en 250g kylling filet og den kun vejer 200g efter stegning, skal man vel ikke skrive 250g på, da det er vandet, der fordamper, hvorved den mister vægt... I og med vand indeholder 0kcal, er der jo reelt kun 200g kylling og ikke 250g som først antaget...
du modsiger dig selv, hvis du antager at det kun er vand der forsvinder fra kødet og vand indeholder 0 % energi er energien i kødet jo stadig det samme, selv om vægten er ændret.
forestil dig at blende en bøf med 1000 liter vand denne blanding vil jo stadig indeholde bøffens mængde energi
Hvis bøffen vejede 100g og jeg blendede den med 1000L vand, vil den stadig indeholde det, der svarer til 100g kød - det er vi enige om... Er jo heller ikke det, jeg påstår... Jeg påstår, at hvis du steger en 125g bøf og den svinder ind til 100g som følge af væske-fordampning, så har man jo kun indtaget 100g kød og ikke 125g - det er vel logik?
Nu har vi så fået fastslået, at det er fedt og kødsaft, der forsvinder, så ovenstående diskussion er vel ikke så relevant...
Men spørgsmålet er ikke rigtig blevet besvaret? Hvad skriver man så ved flg.:
- 125g bøf, der svinder til 100g = 100g kød?
- 250g kylling, der svinder til 175g = 175g kylling?
Johannes skrev:Ved 125 g råt kød der svinder ind til 100 g efter stegning så skriver du 125 g kød.
Varedeklaration er lavet ift. råt kød.
Det er ligesom de på varen skriver 2,5 kg kylling, selvom der kun er 2 kg tilbage efter stegning. De forholder sig til vægten og næringsindholdet i den form som det sælges i (råt).
I og med at du steger 125 kg der svinder ind til 100 g kød, så har du stadig det næringsindhold i kødet (såfremt det bare er vand der forsvinder) som der svarer til næringsindholdet af 125 g råt kød.
Der står heller ikke på varedeklarationen at næringsindholdet er udregnet per 100 g minus vandindhold.
Johannes skrev:Ved 125 g råt kød der svinder ind til 100 g efter stegning så skriver du 125 g kød.
Varedeklaration er lavet ift. råt kød.
Det er ligesom de på varen skriver 2,5 kg kylling, selvom der kun er 2 kg tilbage efter stegning. De forholder sig til vægten og næringsindholdet i den form som det sælges i (råt).
I og med at du steger 125 kg der svinder ind til 100 g kød, så har du stadig det næringsindhold i kødet (såfremt det bare er vand der forsvinder) som der svarer til næringsindholdet af 125 g råt kød.
Der står heller ikke på varedeklarationen at næringsindholdet er udregnet per 100 g minus vandindhold.
Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 16 gæster