Bruger login







Tilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!

Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!

Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!

Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!


Statistik

Vi har 65670 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er peinoin

Vores medlemmer har i alt skrevet 2049572 indlæg i 100421 emner

0 nye indlæg i dag


Online
I alt: 939
Medlemmer: 3
Skjulte: 0
Gæster: 936

Følg bodybuilding.dk på

Overspisning?

Udskriv emne


Hvordan smider man fedtet?

Tilbage til Vægt- & slanketips





Hej,

Jeg er en dreng på 24 år, der ved en hel del om kost og træning. Jeg træner styrketræning og konditionstræning 5-6 gange om ugen med rimelig høj intensitet. Træning er et vigtigt element for min livskvalitet, men jeg har også en forkærlighed for mad, og et kæmpe behov for at hygge med mad. Dette udløser nogle gange trælse situationer, hvor jeg overspiser (i min optik), hvorfor dette er ødelæggende for mit mål.

På 1,5 år har jeg omtrent taget 10 kg på, men ved et kig på min krop føler jeg kun at det i mindre grad er fedt idet, at jeg er blevet en del stærkere. I forlængelse af, at jeg har stort fokus på min vægt, så finder jeg det utroligt irriterende, at jeg i sidste uge vejede 74 kg, men i denne uge vejer jeg 79 kg. Hertil skal det dog nævnes, at jeg har overspist 3 ud af 5 dage her på det seneste, men jeg har også dyrket meget motion på de dage. Er i tvivl om denne vægtforøgelse skyldes væskeophobninger eller dannelsen af fedt, fordi jeg har virkelig overspist. Jeg er dog usikker på hvor store ulemper overspisning har, når jeg styrketræner og dyrker konditionstræning samme dag. Fysiologisk må da vel være en muskelmæssig forbedring, eftersom jeg er i kalorieoverskud.

Jeg har et ønske om, at veje 70-72 kg. Kostmæssigt og træningsmæssigt ved jeg godt hvad der skal til nemlig, at jeg skal lægge i kalorieunderskud. På mine ikke-overspisningsdage vurderer jeg også, at jeg lægger i kalorieunderskud, men måske er det alt for højt et kalorieunderskud, eftersom jeg har en tendens til at overspise? Kan et kalorieunderskud og/eller kulhydratunderskud udløse overspisning, fordi så skal jeg have fundet en gylden middelvej? I forlængelse heraf kan jeg spise utroligt store mængder mad uden at blive mæt, og jeg er konstant sulten. Hvordan kan det være??
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: 10. feb 2016, 11:03
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



kinglp skrev:Hej,
Kan et kalorieunderskud og/eller kulhydratunderskud udløse overspisning, fordi så skal jeg have fundet en gylden middelvej? I forlængelse heraf kan jeg spise utroligt store mængder mad uden at blive mæt, og jeg er konstant sulten. Hvordan kan det være??



Du skriver at du tror at du er i underskud de dage du ikke overspiser. Hvorfor tracker du ikke?

Ja, stort kalorieunderskud, og ofte mangel på fedt, fører til binges. Stress kan også. Der kan være et utal af årsager.

For at øge mætheden så overvej at spis fiberrige grøntsager og andre fødevarer. 1-1.5kg grønt er der intet i vejen med. Samtidig er proteinrig mad også en god ide for at være mindre sulten.

Hvis du overspiser junk så overvej at spis en lille smule dagligt. Der sker ingen skade ved 2-300 kaloriers chips/slik/whatever dagligt, så længe du får dine macros og micros dækket.
 
Reputation point: 140
 
Indlæg: 1265
Tilmeldt: 13. aug 2011, 22:36
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Jeg har valgt ikke at tracke det, fordi jeg føler, at det måske vil have en stressende effekt.

Altså jeg kan til tider godt føle mig stresset, og det hjælper ikke på det, at jeg er et særligt sensitivt menneske.

Jeg tvinger mig selv til at dyrke meget motion for at opnå mit mål, og resultatet er et betydeligt kalorieunderskud ud fra min egen forståelse for kost. Det fører bare sommetider til en stor overspisning :( Jeg spiser mange grøntsager, og en proteinholdig diæt, men får jeg bare et touch af simple kulhydrater på min tunge, så har jeg ingen selvdisciplin til at stoppe. Det er altid noget jeg har selvdisciplin for at dyre motion. Forhåbentligt modarbejder det lidt.

Det er altid et skridt frem og to tilbage :(
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: 10. feb 2016, 11:03
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



kinglp skrev:Jeg har valgt ikke at tracke det, fordi jeg føler, at det måske vil have en stressende effekt.

Altså jeg kan til tider godt føle mig stresset, og det hjælper ikke på det, at jeg er et særligt sensitivt menneske.

Det lyder rigtig meget som om at det stresser dig endnu mere, at du ikke helt har styr på din kost. Det vil være væsentligt nemmere for dig at justere ind, hvis du får styr på dit indtag. En af fordelene ved at tracke er, at du bliver mindet om at du nu er ved indtage flere kulhydrater - det giver dig muligheden for at stoppe dig selv.
Hurtig og sikker online konsultation hos Treated.com

 
Reputation point: 40
 
Indlæg: 49
Tilmeldt: 27. okt 2015, 11:43
Geografisk sted: Manchester, UK
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



6 kg på en uge lyder godt nok voldsomt. Er du sikker på det ikke er dårlige tidspunkter du har vejet dig på? tom/bloated?

Jeg tror bare det er mangel på disciplin.. Har selv haft problemer med overspisning, men har efterhånden lært at styrer mine madvaner, ved at prøve forskellige metoder og tricks som jeg godt kan dele ud lidt af.

Intermittent fasting har jeg rigtig god erfaring med. Det er slet ikke så hårdt som det kan lyde. Tværtimod føler jeg mig mindre sulten når jeg faster. Og desuden kan du gemme dine macros til store måltider senere på dagen :wink:. Drik rigeligt af kaffe for at hæmme apetiten og vand såfølgelig. low card, high fat og protein diæt!. Tracke måltider er et must! Myfitnesspal er pisse nemt og hvis man spiser det samme hver dag, mere eller mindre så tager det jo ingen tid at tilføjer sine måltider og det er slet ikke så stressende som du ellers antyder det kan være.
 
Reputation point: 5
 
Indlæg: 50
Tilmeldt: 2. jan 2013, 23:08
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Tilbage til Vægt- & slanketips




Brugere online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 2 gæster