troublemaker skrev:Ceneeh skrev:butter.jpg
Butterchicken med lidt kunstneriske friheder. Marinerede kyllingen i olivenolie og ristede og kværnede krydderier i 32 timer. Jeg tror aldrig, jeg har smagt bedre kylling.
Dertil cremefraiche med friskhakket mynte og hvidløg, blomkålsris og lowcarb naanbrød lavet på kokosmel, en anelse mandelmel og loppefrøskaller
Sikken glæde der opstår, når man indtager sådan et fyldestgørende måltid, man har lagt en masse tid og kærlighed i. Det er smukt.
Opskrift, tak!
Nu laver jeg en hjemmeblandet fortolkning af garam masala, hvortil jeg bruger hele krydderier, der først bliver ristet og dernæst kværnet. For den menige mand, kan denne fremgangsmåde synes besværlig og unødvendig. Desuden et stort arbejde at få købt dem ind, såfremt man blot har denne éngangsforestilling i tankerne.
Skulle du få lyst, så vil jeg dog alligevel smide opskriften.
Rist følgende på en pande ved smag varme - og helst hver for sig, da krydderne ikke skal have lige lang tid. (OG JA, det giver en helt anden smag end når man bruger pulver; dermed ikke sagt, at man ikke kan fremstille en fantastisk ret med pulver).
Korianderfrø
Allehånde
Spidskommen
Kanel
Kardemomme
Sort peber
Nelliker
Når de er ristede, så kværner du dem i en morter eller en kaffekværn. Nu står du med en fantastisk krydderiblanding.
Nu skal du brugeMarinade:
500 gram kyllingebryst
2 spsk. olie
2 spsk. garam masala
1 tsk gurkemeje
1 tsk salt
1 tsk peber
1 presset fed hvidløg
- halver brystfileterne - skær dem som butterflies. Bland olien op med krydderier og finthakket hvidløg i en lille skål, og smør nu kyllingen godt ind i marinaden.
Når de har trukket længe nok, tag dem ud af køleskabet 1 time før brug og steg dem i smør på middelhøj varme - godt 3 minutter på hver side. Tag dem af, lad dem trække indtil sovsen er klar, og skær dem dernæst ud i store stykker.
1 finthakket løg
2-3 fed knust hvidløg
2 tsk chiliflager
2 tsk garam masala
1 tsk paprika
en halv dåse tomatpuré
200-ish ml. fløde
4 mellemstore finthakkede tomater
1 dl cremefraiche eller fed græsk yoghurt
Brug den samme pande, som du stegte kyllingen i til at svitse løg og hvidløg på panden i smør eller ghee. Når de er delvist svitsede, tilsætter du garam masala, chiliflager og paprika. Lad det stege lidt ved lav temperatur, hvorefter du tilsætter tomatpuré og lader det stege. Efter et stykke tid, tilsætter cremefraiche og hakkede tomater. Slutteligt fløden, hvorefter du dumper kyllingestykkerne i og lader det simre under låg i lige så lang tid, som din tålmodighed rækker.
Smag til med salt, peber og (evt) chili.
Buon appetito.