Bruger login







Tilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!

Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!

Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!

Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!


Statistik

Vi har 65562 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er Jfj

Vores medlemmer har i alt skrevet 2049543 indlæg i 100419 emner

1 nye indlæg i dag


Online
I alt: 1164
Medlemmer: 4
Skjulte: 0
Gæster: 1160

Følg bodybuilding.dk på

Søværnet, anyone? Har mange spsm!

Udskriv emne


Debat om løst & fast

Tilbage til Off topic





Hej alle,

jeg tænkte at der nok var en vis sandsynlighed at her er mange knejte som har været inde I mili. Håber derfor at finde lidt info og erfaringer. Min plan er at søge ind hos Søværnet. Er ikke helt afklaret om det kun skal være noget værnepligt eller mere end det. Har nogle spørgsmål hvor jeg håber at nogen kan besvare I hvert fald et af dem:

1. hvor strikse er de til session, hvis man rigtig gerne vil ind og tilmed i en mangel-stilling (de mangler sejlende personel), er de så ligeså firkantede som i kamptropperne? Jeg kan udmærket se at alt skal være 100% for at kunne holde til kamptropperne men Søværnet har mange jobs som mest handler om general robusthed og et godt og stabilt hoved, frem for atletisk perfektion. Er det svært at blive erklæret egnet? Hvordan med den anden store undersøgelse hvor man bliver erklæret egnet til søfart?

2. hvis man vælger værnepligt, kan man så prøve de samme funktioner som en konstabel på den sejlads som hører med til værnepligten, eller får man kun meget begrænsede kurser? Har det nemlig sådan at jeg MÅSKE også kunne forestille mig officer, og jeg tænker at så er det nok smart at prøve en reel stilling om bord af. Tænker mest på sådan noget med navigation eller operationsrum, kan man prøve det af eller kræver det at man er konstabelelev? Har også hørt at de helst vil have mangeårige medarbejdere, er det meget ildeset hvis man tager nogle få år og så skal noget andet?

3. hvordan er den idrætsmæssige hverdag på basisuddannelsen i Søværnet? Mange siger det er ingenting i forhold til Hæren, og man ligefrem kan overleve som ret dårlig, men passer det nu? Hvordan ser træningen typisk ud og hvor tit? Hvis der også er nogen der ved tilsvarende for officersskolen (Søværn) må I også gerne skrive det. Jeg regner ikke med problemer men hører til dem som måske har trænet lidt ensidigt og gerne vil vide hvad der bør suppleres med, og bare vide hvordan det foregår oppe i Frederikshavn. (Havde en nabo som var høj, lidt kvabset og med krum ryg og han klarede da 3 år i Søværnet, såååå...).

4. Hvor slemt er det der røgdykkerhalløj? Er det meget hårdt psykisk og fysisk (ligesom løb med gasmaske, det har jeg prøvet ved praktik i Hæren, brød mig ikke om det rent psykisk). Bør man, hvis det ikke lige er ens favoritjob, kigge nøje på hvilke funktioner som har røgdykning som anden funktion? Eller er det med ens rolle under brand/havari mere individuelt og ikke tildelt bestemte jobs ombord?

5. Hvad sker der hvis folk bliver søsyge? Spiser de bare medicin hele tiden eller får de en fyreseddel hvis de tit bliver dét?

Det var egentlig nogen af de tanker jeg havde. Håber virkelig der er nogen som kan og vil fortælle lidt om livet i den danske flåde. Om ikke andet vil jeg rigtig gerne prøve det af og opleve noget, om det bliver til mere kan man nok ikke sige inden man har prøvet det specielle liv til søs.
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: 20. jul 2018, 22:28
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



1) Hvilke skavanker har du?

2) Som værnepligtig i Søværnet kommer du ud og sejler i nogle uge ved en operativ enhed. Det vil højst sandsynligt være på et inspektionsskib i Nordatlanten. Det første stykke tid vil være rundering ved de forskellige sektioner: to dage i operationsrummet, to dage ved forplejning, to dage på dækket og to dage i maskinen. Herefter ønsker du så, hvor du vil være resten af togtet. Søværnet har svært ved at holde på kampinformationgaster, hvorfor der er mangel på disse, og det vil dermed være din bedste vej ind til en stilling i operationsrummet.

3) Jeg skiftede værn fra Hæren, så det kan jeg ikke udtale mig om.

4) Det er naturligvis ikke nemt, og alle skal kunne det, men hvis du ikke ønsker at arbejde med det, så er det muligt at ønske en anden funktion. Røgdykkere er primært maskingaster og dæksgaster, så det er begrænset, hvor mange kampinformationgaster der er røgdykkere, hvorfor det igen er en stilling, kan overveje.

5) Det vænner du dig til. Indtil da, og hvis det slet ikke sker, er Marzine din bedste ven ombord. Det finder du ud af under dit togt som værnepligtig.
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 21. jul 2018, 06:24
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Hej Vand, super svar, meget brugbart og tak for det.

Angående "skavank", i min familie har mændene krum ryg, dog er min bror og jeg de første hvor dette er blevet modarbejdet fra vi er små. Så jeg har ingen diagnose, da ingen "vinkler" i ryggens geometri er store nok til at opfylde nogen kriterier. Men jeg har den slags ryg hvor der er lidt længere mellem skulderbladene og jeg skal træne for at holde musklerne gode og modarbejde hyperlordose. Jeg har ingen akut ryglidelse og aldrig haft prolaps el.lign.

Umiddelbart tror jeg, at jeg ikke burde være i sådan noget som faldskærmstropper, men for mere moderate funktioner (som f.eks. på broen af et skib) er jeg formodentlig et af de tilfælde hvor lægen kan sige "go" hvis han ikke vil stå i vejen og "no go" hvis han er meget firkantet.

Kampinformation vil jeg lige læse lidt om, er det sådan nogen der kommunikerer mellem enhederne eller hvad går "information" ud på? Hvad er der I vejen med jobbet siden de ikke gider blive :?
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: 20. jul 2018, 22:28
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Tilbage til Off topic




Brugere online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 62 gæster