Bruger login







Tilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!

Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!

Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!

Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!


Statistik

Vi har 65566 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er Jfj

Vores medlemmer har i alt skrevet 2049544 indlæg i 100419 emner

0 nye indlæg i dag


Online
I alt: 1052
Medlemmer: 4
Skjulte: 0
Gæster: 1048

Følg bodybuilding.dk på

The Game Changers

Udskriv emne


Træning for større muskler og/eller en mere veltrænet krop

Tilbage til Fitness & bodybuilding





Fik lige set den IMDB roste serie "The Game Changers" i går på Netflix, og den gav da stof til eftertanke. Ingen tvivl om de har "cherry-picked" deres videnskabsfolk og atleter, men man kommer da alligevel til at tænke på, hvor sundt det er at indtage på den gode side af 200 gram animalsk protein pr. dag efter at have set dokumentaren - ikke mindst når Arnold er hoppet på vegetar-vognen!

Har I set den, og hvad tænker I?

Billede
Brugeravatar
 
Reputation point: 35
 
Indlæg: 338
Tilmeldt: 10. maj 2017, 13:53
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Jeg venter med at afgøre min mening før jeg har Anders Nedergaard snake om det på lørdag. Vil gerne have flere synspunkter, og jeg ved at AN er temmelig pro mange grøntsager. Men stof til eftertanke absolut.

Sider dog med same smag i munden som da jeg så "What the health"
Mvh Anders J, fysioterapeut.
LOG:
HAM DER BOR I NORGE
“Talent is God given. Be humble. Fame is man-given. Be grateful. Conceit is self-given. Be careful.”
Brugeravatar

 
Reputation point: 87
 
Indlæg: 1416
Tilmeldt: 30. jun 2005, 09:32
Geografisk sted: Skien, Norge
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 120.00
- Squat: 155.00
- Dødløft: 200.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Jeg så den i dag. Jeg bestilte falafel i stedet for kebab til aftensmad bagefter.

Jeg synes, at den var spændende og god. Den gav helt sikkert stof til eftertanke. Jeg glæder mig også til at høre, hvad de forskellige ernæringseksperter herhjemme siger til den. Jeg kan sgu ikke længe finde ud af, hvad der er op og ned i forhold til mad og sundhed.
 
Reputation point: 70
 
Indlæg: 1332
Tilmeldt: 18. mar 2007, 17:17
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 117.50
- Squat: 130.00
- Dødløft: 145.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Jeg ser også frem til at høre Anders Nedergaards synspunkter og planlægger da selv at tage 1-2 måneder som vegetar for at se, om jeg oplever samme positive effekt.
Største issue er at det er så forbandet upraktisk og at tiden i køkkenet i hvert fald for-dobles hvis ikke tre-dobles hvis man hopper på vegetar/vegan vognen.
Brugeravatar
 
Reputation point: 35
 
Indlæg: 338
Tilmeldt: 10. maj 2017, 13:53
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Jeg er også fristet af, at forsøge det i en kortere periode. Blot for at se, om det rent faktisk har en mærkbar og/eller målbar effekt. Det virker bare, for mig, fuldstændig uoverskueligt - selv bare for en uge! Min mad og alle mine måltider (måske med undtagelse af min morgenmad og enkelte andre) er bygget op omkring kød, og har været det lige så længe jeg kan huske. Kødet er den primære ingrediens og grøntsager og kulhydrater er tilbehør. Det skal jo så vendes fuldstændig på hovedet. Og det kan jeg ærlig talt ikke lige overskue hvordan skulle foregå. Jeg ville være nødsaget til at bruge uforholdsmæssig meget tid på min mad, og det føler jeg simpelthen ikke jeg har hverken lysten, tiden eller overskuddet til.
Jeg har også altid drukket ganske store mængder mælk. Der ryger snildt et par liter om dagen til tre shakes. Æg er jeg ligeledes glad for, og det "må" må man heller ikke indtage jævnfør dokumentaren. Det samme gælder vel ost, yoghurt og andre mejeriprodukter. De må jo ligeledes også være forbudte. My god.
Brugeravatar
 
Reputation point: 495
 
Indlæg: 4444
Tilmeldt: 7. okt 2006, 13:55
Geografisk sted: Vejle
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 165.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



b000t skrev:Jeg venter med at afgøre min mening før jeg har Anders Nedergaard snake om det på lørdag. Vil gerne have flere synspunkter, og jeg ved at AN er temmelig pro mange grøntsager. Men stof til eftertanke absolut.

Sider dog med same smag i munden som da jeg så "What the health"


Jeg har ikke set filmen men så i traileren Rip Esselstyn der er aktivistisk omkring at udbrede plantebaseret kost for radikalt at reducere kolesteroltallet for derved at eliminere risiko for hjertekarsygdom. Hvis jeg skal kritisere Needergaard så er det at han netop som så mange andre ikke adresserer at kan man gå all-in på plantekost så er der ikke grund til at tro man kan få hjertekarsygdom. Nedergaard taler altid om flere grøntsager for at reducere risiko.

Det er ikke så lang tid siden at man troede det ikke var muligt at helbrede hjertekarsygdom med kost. Men det kan man hvis viljestyrken er til det.
 
Reputation point: 115
 
Indlæg: 1167
Tilmeldt: 8. feb 2016, 14:47
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Jeg afventer ligeledes AN's vise ord i spænding. Jeg har i længere tid gået med tankerne om at leve mere vegansk. Jeg købte for et par måneder siden vegansk proteinpulver, for at tage et lille skridt i en ny retning. Brun ris proteinpulver og ærteproteinpulver skulle efter sigende udgøre en ret komplet aminosyreprofil, hvis de kombineres. Men hold da op det smager ikke særligt godt ift. whey. Min lyst til at spise kød blev så endnu mindre for to uger siden, da jeg så filmen "Dominion". Vil ikke snakke yderligere om filmen, da det er en helt anden vinkel den tager på diskussionen om animalske produkter. Men den findes, og alle der vælger at spise kød burde se den.
"This AIN'T ninth grade and no one gives a S H I T how much you bench" - Will Harris
Brugeravatar
 
Reputation point: 5
 
Indlæg: 271
Tilmeldt: 23. jun 2011, 09:57
Geografisk sted: Aalborg
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Den korte sandhed er, at vi ikke aner en skid om ernæring. Den nuancerede sandhed er, at alle diæter der ekskluderer de komponenter der ellers gør sig gældende ved en klassisk amerikansk diæt (overflod af glykæmisk loading og forarbejdet mad) er sunde og viable- dernæst skal den tilpasses efter personlig præference, herunder compliance, genetik osv..

Prøv en vegansk diæt og vær opmærksom på de klassiske pitfalls der er og supplér tilsvarende. Føles det godt for dig på et moralsk, fysiologisk og praktisk plan, så giv den gas, men lad være med at presse den ned over hovedet på andre fordi den har fungeret for dig.

Anders Nedergaard har btw afholdt oplæg om plantebaseret kost. Konklusionen var vist noget ala; spis en god portion grøntsager dagligt, men kød skal ikke eksluderes af den grund
Brugeravatar
 
Reputation point: 160
 
Indlæg: 3557
Tilmeldt: 18. jun 2008, 14:43
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Moriarty skrev:Jeg ser også frem til at høre Anders Nedergaards synspunkter og planlægger da selv at tage 1-2 måneder som vegetar for at se, om jeg oplever samme positive effekt.
Største issue er at det er så forbandet upraktisk og at tiden i køkkenet i hvert fald for-dobles hvis ikke tre-dobles hvis man hopper på vegetar/vegan vognen.


Igen har jeg ikke set filmen, så kan ikke vide hvilken effekt du sigter til, men efter at have levet vegetarisk næsten vegansk i en del år reintroducerede jeg både kød og fede mælkeprodukter for i en periode at spise sammen med et familiemedlem der skal tage på. Jeg planlægger at gå tilbage igen. Men jeg bemærkede straks at jeg blev mere træt og doven med mindre lyst til aktivitet af de kødbaserede aftensmåltider.

Jeg oplever anderledes at jeg bruger mindre tid på madlavning på plantekost når jeg gør linser og bønner til grundpillen. Jeg har købt en stor trykkoger der laver tørre bønner til aftensmad på blot 15 minutter! Typisk koger jeg følgende bønner sammen: røde og sorte kidneybønner, brune pintobønner, sorte bønner, hvide bønner, sortøje bønner, mm. som typisk spises med tomat baseret sauce. Resten af bønnerne fryses i portions-størrelser og tages ud af fryseren efter behov hvilke de blot smager endnu bedre af.

Mine madudgifter gik fra +3500 til ca.1000 kroner om måneden på ren plantekost, fordi man nærmest kan få bønner og linser smidt i nakken.

onOffon » 2
Min lyst til at spise kød blev så endnu mindre for to uger siden, da jeg så filmen "Dominion".

Det er alligevel værd at nævne i denne sammenhæng synes jeg, jeg kommer aldrig til at spise fx. fjerkræ og æg igen, disse ting er nemme for mig at undgå, fordi jeg ganske enkelt væmmes og ikke kan abstrahere fra dyrenes kummerlige forhold efter at have eksponeret mig for både dokumentarfilm men også været på tur med en dyrrettighedsforkæmper for at se forholdende med egne øjne.
Sidst rettet af Franz Biberkopf 24. okt 2019, 11:49, rettet i alt 1 gang.
 
Reputation point: 115
 
Indlæg: 1167
Tilmeldt: 8. feb 2016, 14:47
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



En ting er plantebaseret kost med henblik på, at servicere sundheden når man ikke dyrker sport på et højt niveau. Men når det kommer til optimal performance i sport og herunder BB/SL, så bliver man jo nødt til også, at få carbs og proteiner fra ikke-plantebaseret mad kilder. Jeg tror ikke, at jeg kunne opnå de samme resulter, som jeg gjort over de sidste 6 måneder uden whey og havregryn for eksempel. Sjovt nok spiser jeg personligt næsten aldrig kød og når jeg gør, så sker det kun i forbindelse med cheat, men det er fordi jeg har erstattet kød med whey som mit primær proteinkilde.

whey som primær proteinkilde
havregryn som primær carbskilde
mandler, peanuts, mørkchokolade, olivienolie og kokosmel som fedtkilde
og en kg frugt og grønt for vitaminer og mineraler

ovenstående kost har drevet min træning og hverdag i et halvanden år nu og jeg har det fantastisk (bortset fra cut)

jeg ved at det er en optimal kost for træning, men jeg gad engelig godt at vide "hvor optimal" den er for sundheden?
 
Reputation point: 215
 
Indlæg: 620
Tilmeldt: 6. feb 2019, 14:22
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



PittBull! skrev:En ting er plantebaseret kost med henblik på, at servicere sundheden når man ikke dyrker sport på et højt niveau. Men når det kommer til optimal performance i sport og herunder BB/SL, så bliver man jo nødt til også, at få carbs og proteiner fra ikke-plantebaseret mad kilder. Jeg tror ikke, at jeg kunne opnå de samme resulter, som jeg gjort over de sidste 6 måneder uden whey og havregryn for eksempel. Sjovt nok spiser jeg personligt næsten aldrig kød og når jeg gør, så sker det kun i forbindelse med cheat, men det er fordi jeg har erstattet kød med whey som mit primær proteinkilde.

whey som primær proteinkilde
havregryn som primær carbskilde
mandler, peanuts, mørkchokolade, olivienolie og kokosmel som fedtkilde
og en kg frugt og grønt for vitaminer og mineraler

ovenstående kost har drevet min træning og hverdag i et halvanden år nu og jeg har det fantastisk (bortset fra cut)

jeg ved at det er en optimal kost for træning, men jeg gad engelig godt at vide "hvor optimal" den er for sundheden?


Hvorfor tænker du at havregryn og whey er 'optimalt' for performance? Og carbs er jo nærmest underordnet for performance (antaget man ikke er en uge før scenne og indtager 30 g/dag) for BB/Sl udover at det er nemt at overloade på så man kommer i kcal overskud..
 
Reputation point: 30
 
Indlæg: 188
Tilmeldt: 21. aug 2006, 17:21
Geografisk sted: København
 
Træner her: AK Thor
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 1.00
- Squat: 2.00
- Dødløft: 3.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Franz Biberkopf skrev:Igen har jeg ikke set filmen, så kan ikke vide hvilken effekt du sigter til, men efter at have levet vegetarisk næsten vegansk i en del år reintroducerede jeg både kød og fede mælkeprodukter for i en periode at spise sammen med et familiemedlem der skal tage på. Jeg planlægger at gå tilbage igen. Men jeg bemærkede straks at jeg blev mere træt og doven med mindre lyst til aktivitet af de kødbaserede aftensmåltider.

Jeg oplever anderledes at jeg bruger mindre tid på madlavning på plantekost når jeg gør linser og bønner til grundpillen. Jeg har købt en stor trykkoger der laver tørre bønner til aftensmad på blot 15 minutter! Typisk koger jeg følgende bønner sammen: røde og sorte kidneybønner, brune pintobønner, sorte bønner, hvide bønner, sortøje bønner, mm. som typisk spises med tomat baseret sauce. Resten af bønnerne fryses i portions-størrelser og tages ud af fryseren efter behov hvilke de blot smager endnu bedre af.

Gode / praktiske råd ift. madlavning selvom man da må blive træt af bønner og linser med tiden? :) Hvad gør du ift. shakes og generelt ift. at nå x-antal gram protein hver dag som bodybuilder?
Jeg tænker er du helt vegan eller indtager du også mejeriprodukter?

Jeg har også prøvet vegan proteinpulver i forskellige smagsvarianter og det smagte dårligt :P

PittBull! skrev:En ting er plantebaseret kost med henblik på, at servicere sundheden når man ikke dyrker sport på et højt niveau. Men når det kommer til optimal performance i sport og herunder BB/SL, så bliver man jo nødt til også, at få carbs og proteiner fra ikke-plantebaseret mad kilder. Jeg tror ikke, at jeg kunne opnå de samme resulter, som jeg gjort over de sidste 6 måneder uden whey og havregryn for eksempel. Sjovt nok spiser jeg personligt næsten aldrig kød og når jeg gør, så sker det kun i forbindelse med cheat, men det er fordi jeg har erstattet kød med whey som mit primær proteinkilde.


Pointen i dokumentaren var netop, at eliteidrætsfolk performede bedre på en vegan diæt der i sagens natur er high carb og kan indeholde havregryn m.m.
Brugeravatar
 
Reputation point: 35
 
Indlæg: 338
Tilmeldt: 10. maj 2017, 13:53
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Fordi whey har den bedste aminosyresammensætning og fordi carbs er den bedste kilde til energi ved højt aktivitetsniveau. Snakker vi hypertrofi er det bare indiskutabelt
 
Reputation point: 215
 
Indlæg: 620
Tilmeldt: 6. feb 2019, 14:22
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Pitbull, havregryn er plantekost :)

Fordi whey har den bedste aminosyresammensætning


Når jeg forholder mig skeptisk er det fordi jeg for år tilbage så veganere afvise denne påstand med henvisning til at man kan købe vegansk proteinpulver med de aminosyrer man ønsker (for eksempel samme eller højere leucinindhold end whey). Nogle veganere tager enkelte aminosyre såsom netop leucin.
 
Reputation point: 115
 
Indlæg: 1167
Tilmeldt: 8. feb 2016, 14:47
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Franz, hvad er din holdning til min kost fra et sundhedsmæssige perspektiv?
 
Reputation point: 215
 
Indlæg: 620
Tilmeldt: 6. feb 2019, 14:22
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Så er programmet fra Fitness MK tilgængeligt.

https://www.24syv.dk/programmer/fitness-mk
Brugeravatar
 
Reputation point: 260
 
Indlæg: 2523
Tilmeldt: 13. mar 2015, 12:36
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



taler skrev:Så er programmet fra Fitness MK tilgængeligt.

https://www.24syv.dk/programmer/fitness-mk

Tak for det, jeg skal høre resten senere men Anders Nedergaard tager åbentlyst fejl omkring at Dr. Dean Ornish skulle være (biased) veganerlæge. Ornish er nemlig ikke nogen veganerlæge, på forsiden af hans seneste bog "Spectrum" er der til eksempel en laks. Ornish diet kostanbefalingerne udelukker ikke på forhånd nogen fødevarer men tillader vist at op til 10% af energien kommer fra animalier. Jeg må seriøst betvivle at Nedergaard har nogen dybere forstand på dem og de kostanbefalinger han kritiserer, men det bliver spændende at høre om han har mere at sige om den verdenskendte veganerlæge Dr. Esselstyn der besøgte Danmark for kort tid siden.
Sidst rettet af Franz Biberkopf 25. okt 2019, 09:53, rettet i alt 1 gang.
 
Reputation point: 115
 
Indlæg: 1167
Tilmeldt: 8. feb 2016, 14:47
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



zuzaki skrev:
PittBull! skrev:En ting er plantebaseret kost med henblik på, at servicere sundheden når man ikke dyrker sport på et højt niveau. Men når det kommer til optimal performance i sport og herunder BB/SL, så bliver man jo nødt til også, at få carbs og proteiner fra ikke-plantebaseret mad kilder. Jeg tror ikke, at jeg kunne opnå de samme resulter, som jeg gjort over de sidste 6 måneder uden whey og havregryn for eksempel. Sjovt nok spiser jeg personligt næsten aldrig kød og når jeg gør, så sker det kun i forbindelse med cheat, men det er fordi jeg har erstattet kød med whey som mit primær proteinkilde.

whey som primær proteinkilde
havregryn som primær carbskilde
mandler, peanuts, mørkchokolade, olivienolie og kokosmel som fedtkilde
og en kg frugt og grønt for vitaminer og mineraler

ovenstående kost har drevet min træning og hverdag i et halvanden år nu og jeg har det fantastisk (bortset fra cut)

jeg ved at det er en optimal kost for træning, men jeg gad engelig godt at vide "hvor optimal" den er for sundheden?


Hvorfor tænker du at havregryn og whey er 'optimalt' for performance? Og carbs er jo nærmest underordnet for performance (antaget man ikke er en uge før scenne og indtager 30 g/dag) for BB/Sl udover at det er nemt at overloade på så man kommer i kcal overskud..


Der er pænt mange der vil være uenige med dig i det synspunkt.

https://www.bodylab.dk/shop/glykogen-de ... 708c1.html
Brugeravatar

 
Reputation point: 1265
 
Indlæg: 7363
Tilmeldt: 18. sep 2008, 19:14
Geografisk sted: Holstebro
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 140.00
- Squat: 152.50
- Dødløft: 202.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (30)
Kostplan: Ingen kostplan



Glimrende med en kritisk gennemgang af dokumentaren fra Anders Nedergaard. Jeg kunne godt have ønsket mig, at lydklippene havde været lidt kortere, og vi i stedet havde hørt lidt mere til ham. Mere tid havde nok også gavnet, så det hele ikke blev så forceret. Og så får jeg altså lidt cancer hver gang han udtaler "proteinerne". :´)
Brugeravatar
 
Reputation point: 495
 
Indlæg: 4444
Tilmeldt: 7. okt 2006, 13:55
Geografisk sted: Vejle
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 165.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Mussetrussen skrev:
zuzaki skrev:
PittBull! skrev:En ting er plantebaseret kost med henblik på, at servicere sundheden når man ikke dyrker sport på et højt niveau. Men når det kommer til optimal performance i sport og herunder BB/SL, så bliver man jo nødt til også, at få carbs og proteiner fra ikke-plantebaseret mad kilder. Jeg tror ikke, at jeg kunne opnå de samme resulter, som jeg gjort over de sidste 6 måneder uden whey og havregryn for eksempel. Sjovt nok spiser jeg personligt næsten aldrig kød og når jeg gør, så sker det kun i forbindelse med cheat, men det er fordi jeg har erstattet kød med whey som mit primær proteinkilde.

whey som primær proteinkilde
havregryn som primær carbskilde
mandler, peanuts, mørkchokolade, olivienolie og kokosmel som fedtkilde
og en kg frugt og grønt for vitaminer og mineraler

ovenstående kost har drevet min træning og hverdag i et halvanden år nu og jeg har det fantastisk (bortset fra cut)

jeg ved at det er en optimal kost for træning, men jeg gad engelig godt at vide "hvor optimal" den er for sundheden?


Hvorfor tænker du at havregryn og whey er 'optimalt' for performance? Og carbs er jo nærmest underordnet for performance (antaget man ikke er en uge før scenne og indtager 30 g/dag) for BB/Sl udover at det er nemt at overloade på så man kommer i kcal overskud..


Der er pænt mange der vil være uenige med dig i det synspunkt.

https://www.bodylab.dk/shop/glykogen-de ... 708c1.html


Mange mennesker har de bedste træninger i en fastet tilstand, så der er andre faktorer, der også spiller ind. Men det ved du nok godt.
Brugeravatar
 
Reputation point: 165
 
Indlæg: 7820
Tilmeldt: 9. jun 2008, 01:16
Geografisk sted: Århus
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 147.50
- Squat: 180.00
- Dødløft: 215.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



I forhold til Standard American Diet, vil de fleste kostomlægninger give et bedre sundhedsmæssigt resultat. Nogle mennesker opnår en åbenbaring ved at skifte til vegansk diæt, mens andre får det ved at skifte til carnivore. Begge to ekstremer.

Jeg kan forstå, hvis folk lever vegetarisk, men vegansk giver ingen mening i min verden, hvis det er sundhedshensyn alene, der skulle være begrundelsen.
Selvom jeg er på keto, har jeg flere dage om ugen, hvor jeg lever vegetarisk. Det betyder jo bare, at mit protein kommer fra fisk eller æg.

Her er der nogle interessante pointer i forhold til både SAD og vegansk diæt:

Brugeravatar
 
Reputation point: 165
 
Indlæg: 7820
Tilmeldt: 9. jun 2008, 01:16
Geografisk sted: Århus
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 147.50
- Squat: 180.00
- Dødløft: 215.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Ligesom nogle vil sige, at deres liv blev forandret til det bedre ved vegansk kost, er der andre, der har fået reddet livet af meat-only:

Brugeravatar
 
Reputation point: 165
 
Indlæg: 7820
Tilmeldt: 9. jun 2008, 01:16
Geografisk sted: Århus
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 147.50
- Squat: 180.00
- Dødløft: 215.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Her er en sindsygt god diskussion omkring vegansisme vs omnivore, som er virkelig videnskabelig baseret på et højt plan:



Og et 24 minutters breakdown til dem, der ikke kan/gider bruge 4 timer af deres liv på hele videoen:

Brugeravatar
 
Reputation point: 165
 
Indlæg: 7820
Tilmeldt: 9. jun 2008, 01:16
Geografisk sted: Århus
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 147.50
- Squat: 180.00
- Dødløft: 215.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Fistandantilus skrev:
Mussetrussen skrev:
zuzaki skrev:
PittBull! skrev:En ting er plantebaseret kost med henblik på, at servicere sundheden når man ikke dyrker sport på et højt niveau. Men når det kommer til optimal performance i sport og herunder BB/SL, så bliver man jo nødt til også, at få carbs og proteiner fra ikke-plantebaseret mad kilder. Jeg tror ikke, at jeg kunne opnå de samme resulter, som jeg gjort over de sidste 6 måneder uden whey og havregryn for eksempel. Sjovt nok spiser jeg personligt næsten aldrig kød og når jeg gør, så sker det kun i forbindelse med cheat, men det er fordi jeg har erstattet kød med whey som mit primær proteinkilde.

whey som primær proteinkilde
havregryn som primær carbskilde
mandler, peanuts, mørkchokolade, olivienolie og kokosmel som fedtkilde
og en kg frugt og grønt for vitaminer og mineraler

ovenstående kost har drevet min træning og hverdag i et halvanden år nu og jeg har det fantastisk (bortset fra cut)

jeg ved at det er en optimal kost for træning, men jeg gad engelig godt at vide "hvor optimal" den er for sundheden?


Hvorfor tænker du at havregryn og whey er 'optimalt' for performance? Og carbs er jo nærmest underordnet for performance (antaget man ikke er en uge før scenne og indtager 30 g/dag) for BB/Sl udover at det er nemt at overloade på så man kommer i kcal overskud..


Der er pænt mange der vil være uenige med dig i det synspunkt.

https://www.bodylab.dk/shop/glykogen-de ... 708c1.html


Mange mennesker har de bedste træninger i en fastet tilstand, så der er andre faktorer, der også spiller ind. Men det ved du nok godt.


Muligvis, hvis vi snakker maveproblemer, luft i maven osv. Hvad tænker du på med 'de bedste træninger'? Ellers er der vist efterhånden bred konsensus omkring at carbs er essentielt fuel, hvis man skal præstere på højt plan over længere tid. Man ser ret konsekvent lavere performance på f.eks. LCHF diæter.
https://www.bodylab.dk/shop/den-store-lchf-716c1.html
Brugeravatar

 
Reputation point: 1265
 
Indlæg: 7363
Tilmeldt: 18. sep 2008, 19:14
Geografisk sted: Holstebro
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 140.00
- Squat: 152.50
- Dødløft: 202.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (30)
Kostplan: Ingen kostplan



Det var sådan set ikke det, jeg hentydede til. Og heller ikke noget omkring low carb.
Men når man træner i fastet tilstand, er der mange, der oplever langt større fokus og energi, end hvis de har fået noget at spise inden.
Der er forskel på mennesker. Google "Fasted perfomance".

Jeg er med på, at det ikke giver mening for en Tour de France rytter, men for styrketræningsatleter, kan træning uden kulhydrater i forbindelse med træning være det, der giver bedst perfomance.

Jeg har aldrig oplevet at gå ned på energi, selvom jeg har trænet 3-4 timer fastet, så længe jeg er i kalorieoverskud. Og de erfaringer er fra high carb kost, men altid post workout.
Brugeravatar
 
Reputation point: 165
 
Indlæg: 7820
Tilmeldt: 9. jun 2008, 01:16
Geografisk sted: Århus
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 147.50
- Squat: 180.00
- Dødløft: 215.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



I snakker jo åbenlyst forbi hinanden. Der er væsentlig forskel på om man træner glykogen loaded (men er fastet op til træning) eller er glykogen depleted gennem uger. Der hersker vist ingen tvivl om at carbs er det absolut bedste udgangspunkt iht muskelopbygning og eksplosiv performance.
Brugeravatar
 
Reputation point: 160
 
Indlæg: 3557
Tilmeldt: 18. jun 2008, 14:43
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Ah ja, jeg ser det nu. Jeg misforstod præmissen, da jeg ikke læste det grundigt nok med den lille på armen. :lol:

Jeg er helt enig.
Brugeravatar
 
Reputation point: 165
 
Indlæg: 7820
Tilmeldt: 9. jun 2008, 01:16
Geografisk sted: Århus
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 147.50
- Squat: 180.00
- Dødløft: 215.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Mussetrussen skrev:
zuzaki skrev:
PittBull! skrev:En ting er plantebaseret kost med henblik på, at servicere sundheden når man ikke dyrker sport på et højt niveau. Men når det kommer til optimal performance i sport og herunder BB/SL, så bliver man jo nødt til også, at få carbs og proteiner fra ikke-plantebaseret mad kilder. Jeg tror ikke, at jeg kunne opnå de samme resulter, som jeg gjort over de sidste 6 måneder uden whey og havregryn for eksempel. Sjovt nok spiser jeg personligt næsten aldrig kød og når jeg gør, så sker det kun i forbindelse med cheat, men det er fordi jeg har erstattet kød med whey som mit primær proteinkilde.

whey som primær proteinkilde
havregryn som primær carbskilde
mandler, peanuts, mørkchokolade, olivienolie og kokosmel som fedtkilde
og en kg frugt og grønt for vitaminer og mineraler

ovenstående kost har drevet min træning og hverdag i et halvanden år nu og jeg har det fantastisk (bortset fra cut)

jeg ved at det er en optimal kost for træning, men jeg gad engelig godt at vide "hvor optimal" den er for sundheden?


Hvorfor tænker du at havregryn og whey er 'optimalt' for performance? Og carbs er jo nærmest underordnet for performance (antaget man ikke er en uge før scenne og indtager 30 g/dag) for BB/Sl udover at det er nemt at overloade på så man kommer i kcal overskud..


Der er pænt mange der vil være uenige med dig i det synspunkt.

https://www.bodylab.dk/shop/glykogen-de ... 708c1.html


Jeg gider ikke læse hele din artikel, men vil gerne uddybe ovenstående da det selvfølgelig er hårdt sat op. Er du stadig uenig, kan du jo skrive en direkte pointe.
For de almindelige brugere herinde, der ikke følger en obskur crash diæt eller er få uger uden for et show, så vil man via sin kost få rigeligt med kulhydrat til at vedligeholde og gendanne sine glykogen depoter. Herved bliver carbs ikke determinerende for trænings arbejdet. Det er selvfølgelig klart at er man deficient så vil det have en effekt på ens præstations, men sådan forholder det sig jo med rigtig mange elementer.
 
Reputation point: 30
 
Indlæg: 188
Tilmeldt: 21. aug 2006, 17:21
Geografisk sted: København
 
Træner her: AK Thor
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 1.00
- Squat: 2.00
- Dødløft: 3.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Jeg har nu også hørt Anders Nedergaards kritik af filmen. Uden at være naturvidenskabelig uddannet, lyder hans kritik meget reel.

Personligt forholder jeg mig kun i mindre grad de naturvidenskabelige udtagelser, og ser i stedet filmen som et partsindlæg. Filmen er ikke videnskab, der jo som bekendt ikke søger en bestemt sandhed. Her er ét bestemt formål, nemlig at fremme ideen om veganisme.

Ser man derimod filmen som et partsindlæg, har den stærke bias for plantebaseret kost mindre betydning. Der foregår i disse år en politisk kamp for at fremme bestemte typer af kost og livsstile. Filmen kan (og bør) ses som et indlæg i denne debat. Ikke som den forkromede sandhed.
Brugeravatar
 
Reputation point: 260
 
Indlæg: 2523
Tilmeldt: 13. mar 2015, 12:36
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Dem der står bag filmen er en af, hvis ikke verdens største producenter af ærte protein pulver.
Brugeravatar
 
Reputation point: 80
 
Indlæg: 1963
Tilmeldt: 16. maj 2007, 13:09
Geografisk sted: Kaas City
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan


Næste

Tilbage til Fitness & bodybuilding




Brugere online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 16 gæster