Wurtz skrev:Nogen bør sparke den person der har skrevet om "Natrium" som præstationsfremmende middel.
For det er IKKE natrium der gør det, men carbonat-ionen der betyder noget.
Hvis det var natrium ville køkkensalt have præcis samme effekt.
Kemikeren* er ikke sur. Men han er fandme skuffet.
Og forresten - sundhedseffekten: 0,3 g natrium bicarbonat / kg er cirka 25 gram for gennemsnitmanden. Det er altså 6,5 gram natrium.
Dette tal siger måske ikke noget for de fleste, så lad os regne det om til køkkensalt:
16,5 gram rent køkkensalt.
Mere end du får ved at spise 3 hovedmåltider på McD.
Hvis I ikke selv kan se hvad der er galt med det, så bør I seriøst overveje om I bør skrive fitnessnyheder til folk.
*Kemiker som i cand. scient. kemi.
Wurtz, det er beklaglig fejl der skete under redigeringen. Hvis du læste længere fremme i artiklen står der Natrium bikarbonat. Så jeg er ikke en idiot der foreslår at man skal spise bordsalt for at få en præstationsfremmende effekt.
Hvad du har misset er at teksten omhandler præstationsfremmende brug af et produkt. Der tales slet ikke om sundhedsaspekterne, du kan have en pointe i at et mere holistisk syn kunne være værd at tage ved gennemgang af kosttilskud og lignende. Den pointe får du dog bedre bedre igennem ved ikke at skrive et indlæg som dette (en kopi af det du skrev på FB -hvor du også fik et høfligt svar og en beklagelse fra min og Mortens side inden for kort tid).
Et andet synspunkt kunne være at natrium bicarbonat kun er relevant at bruge ved konkurrencer i anaerobt dominerede sportsgrene og at disse ikke vil være en daglig fortéelse. Sidst men ikke mindst er et højt saltindtags sundhedseffekt et stærkt debateret emne for tiden. Rådene om at holde sig fra salt er ikke så stærkt underbyggede som man skulle tro. For mennesker med et normalt blodtryk vil det sandsynligvis ikke være specielt usundt at spise langt mere salt end ellers anbefalet.
Tillykke med din titel som kemiker, jeg er glad for at se, du ikke arbejder med mennesker.
Mentor for personlige trænere.