Bruger login







Tilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!

Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!

Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!

Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!


Statistik

Vi har 65723 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er peinoin

Vores medlemmer har i alt skrevet 2049582 indlæg i 100422 emner

0 nye indlæg i dag


Online
I alt: 1247
Medlemmer: 3
Skjulte: 0
Gæster: 1244

Følg bodybuilding.dk på

Træningsprogram til stærkmand

Udskriv emne


Træning for større muskler og/eller en mere veltrænet krop

Tilbage til Fitness & bodybuilding





Jep som overskriften siger. Jeg mener selv jeg har bygningen til det. Er 2 meter høj, meget firskåret fra naturens side og vejer kun 142kg.

JEg træner p.t for at skifte ca 20kg fedt ud med muskelmasse istedet men jeg vil meget gerne have nogle fif til noget stærkmandstræning. Også gerne ideer til udstyr, ting jeg kan træner herhjemme som eks at vælte biler eller dumperdæk (har en gård så har plads nok til den slags) osv.

Lad høre fra jer. Jeg ville rigtig gerne forsøge mig med en konkurrence til næste år så lidt info om den slags ville jeg også meget gerne have.

Mvh
Ruben "Uhyret" Uldal
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 19
Tilmeldt: 10. jul 2006, 20:43
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Stærkmandstræning er da også uhyggelig spændende. Men sådan lige at lave 20 kg fedt om til muskler er svært, først skal du smide de 20 kg og derfor lave de 20 kg muskler. Det er en proces som vil komme til at tage flere år. Man bliver ikke bare stærk på no time.

Stærkmænd laver mange øvelser med uhåndterlige ting. Men allerførst vil jeg råde dig til at få grundstyrken på plads. Du skriver ingenting om tidligere træningserfaring, så går ud fra du starter helt fra bunden.
Jeg vil anbefale dig til at lave et simpelt program hvor du gennemgår basis øvelser og får en god grundstyrke på plads, også langsomt bygger diverse sandsæk træning, træning med sten, farmerwalk og træstammeløft på programmet og piller nogle andre ud.

Dit start program kunne bestå af:
Front squat, evt. back squat indtil du har grundstyrke.
Bænkpres, det er en basis øvelse, som du måske kan undvære allerede.
Military press, overheadstyrke er meget populær blandt stærkmænd.
Dødløft, man kommer til at løfte meget fra jorden.
Pinch gripping kunne også være en mulighed, for din grebsstyrke.

Men start ud med at få din grundstyrke på plads, og få derefter implementeret de andre øvelser.
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 2161
Tilmeldt: 5. dec 2004, 12:27
Geografisk sted: Esbjerg
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 145.00
- Squat: 150.00
- Dødløft: 190.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Hej.

Min grundstyrke er der stort set. Tror til gengæld at jeg mangler en del teknik. Eksempelvis kan jeg godt vælte en 700kg honda civic men jeg ville ikke kunne gøre det med en 1000kg ford taunus som man ser de andre gøre det.

Det jeg primært tror jeg skal træne er eksplosionskræfter. Det vil sige ganske få reps men med rigtig mange kg.

Jeg har trænet rigtig meget tidligere. JEg startede med at træne tilbage i 94-95 for bare at komme i form. Det døde ud pga uddannelse og der sket ikke rigtig noget før i 1999 hvor jeg var blevet en smule fed. Her gik jeg fra ca 140kg til 111kg (111kg uden fedt overhovedet) på et års tid. Jeg vil tro jeg har smidt ca 50kg fedt dengang og fået bygget musklerne op samtidig. Ved godt det er en strid proces men man kan faktisk snyde kroppen så den smider fedt og tager muskelmasse på samtidig. Men det er hårdt ved systemet. Efterfølgene trænede jeg men tog også lidt fedt på pga kosten. Trænede hårdt og ramte de små 130kg. Her holdt jeg så da jeg fik børn og hus og en masse andre ting.

Som sådan er der ikke noget ivejen med min krop p.t selvom det efterhånden er en 3 år siden jeg sidst har trænet på forholdsvis højt plan.. Jeg vejer godt nok små 142 kg hvoraf jeg vil tro ca 20kg er fedt. Men jeg vil rigtig gerne bibeholde vægten omkring de 150kg. Fordelen ved at have vægten i musklerne så som eks mave, bryst og arme er at du får et super ballast punkt til eksempelvis træk af lastbiler osv istedet for man har det på eks lår.

Men de tips du giver lyder rigtig gode. Jeg tror jeg vil finde nogle af de ting de bruger så jeg kan træne teknik samtidig med styrke. Det er helt korrekt at de øvelser du nævner der ville være en fordel og det vil jeg helt klart også gå igang med. Tror jeg vil bikse en bænkpresser sammen med nogle bildæk eller sådan noget så jeg kan træne eksplosion.

Hvor mange kg skal jeg sigte efter i pres ? Hvor meget tager de til konkurrencerne ? Kan p.t løfte omkring 150kg 1rm (dvs en ned en op og en ned og så op igen.)

Mvh
Ruben "Uhyret" Uldal
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 19
Tilmeldt: 10. jul 2006, 20:43
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Kan p.t løfte omkring 150kg 1rm (dvs en ned en op og en ned og så op igen.)

Så må dit max i bænk også være 150 kg 2 rm.. ?
Det er satme en rå-styrke der vil noget :shock: :wink:
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 7828
Tilmeldt: 20. jul 2005, 21:40
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



HAV skrev:
Kan p.t løfte omkring 150kg 1rm (dvs en ned en op og en ned og så op igen.)

Så må dit max i bænk også være 150 kg 2 rm.. ?
Det er satme en rå-styrke der vil noget :shock: :wink:


Nej det tæller kun som en (i hvertfald i min bog) for man skal kunne trykke den længere op end til der hvor stangen hægtes på stativet igen :wink:

Nu er jeg jo heller ikke en klejn fætter i forvejen. Som sagt har jeg kroppen til det.

Det svarer jo blot til at en fyr på en 80kg kan bænkpresse 75kg. Så det er jo ikke noget specielt i sig selv.

Er der ikke nogen der ved om der findes klubber eller arrangementer evt amatør arrangementer man kan starte med eller lign ? Evt noget Fyns stærkeste mand eller lign ?

Mvh
Ruben "uhyret" Uldal
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 19
Tilmeldt: 10. jul 2006, 20:43
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Mener faktisk at der er noget der hedder "Randers stærkeste mand" og at det bliver afholdt her om sommeren. Prøv evt at google det :wink:
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 7828
Tilmeldt: 20. jul 2005, 21:40
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



HAV skrev:Mener faktisk at der er noget der hedder "Randers stærkeste mand" og at det bliver afholdt her om sommeren. Prøv evt at google det :wink:


Hej. Har prøvet at google det + fyns stærkeste, jyllands stærkeste og sjællands stærkeste + danmarks stærkeste uden at finde noget jeg kan bruge. Den officielle stærkmand side er nemlig nede og er ikke blevet opdateret siden sidste år.. Sådan noget ØV! #-o

Nå men jeg må bare lede lidt videre..

Ellers nogen tips til træningsprogram. Jeg så en der havde lavet sin egen vægt til bænkpresser. Det var en aksel hvorpå der sad 2 lastbilhjul et i hver side. Vægt ca 200-250kg!! Fordelen var at hvis han tabte den knuste den ikke brystkassen da højden til stangen fra gulvet var stor pga dækkene :lol: Det kunne være man skulle støve svejsekundskaberne af :? :D

Mvh
Uhyret
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 19
Tilmeldt: 10. jul 2006, 20:43
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Hvis man vil være en god stærkmand, så er der en række kriterier der skal opfyldes, og en række ting man skal være opmærksom på.

Det vigtigste er at man fra start af er klar over at stærkmandskonkurrencer kræver topform på ufatteligt mange områder. Det nytter ikke noget at tro at man bliver en god stærkmand, fordi man er ekstremt råstærk. Det duer ikke. Man skal selvfølgelig have en god grundstyrke, men det er ligeså vigtigt, at man er hurtig og eksplosiv. At man er udholdende og har relativt god kondition. Farmer walk, loading events og andre tids-events kræver ekstremt god form og hurtighed.

Derudover er det vigtigt at vide hvor man primært skal være stærk. At du bænker 200 kg hjælper dig ikke meget i stærkmandskonkurrencer. Det er langt vigtigere at have god overhead styrke. Der er ekstremt mange events hvor man skal løfte ting over hovedet, så ens presse træning bør fokusere på overhead lifts som military presses, push presses, push jerks og jerks. Ens bænkpres træning bør laves på skrå bænke med forskellige vinkler. Almindelige bænkpres er det mest uanvendelige crap til funktionel styrke.

Derudover er core og rygstyrke det mest fundamentale i stærkmandskonkurrencer. Ja, det kræver stærke ben, men uden en ekstremt stærk ryg og mave, kommer man ikke langt. Ufatteligt mange events kræver at man bøjer sig ned og samler noget tungt op. Derfor bør en stor del af ens træning fokuseres på dødløfts-variationer og tunge goodmornings. Om man træner squat eller front squat for benene er såmen hip som hap.

Derudover er det vigtigt at være både høj og tung. Jeg kan tydeligt huske hvordan stakkels Gary Taylor med sine 183 cm ikke kunne få løftet en sæk op på en høj platform til verdens stærkeste mand 1995, til trods for at han var en af de stærkeste i konkurrencen. Så en højde på +190 cm er en fordel. Derudover er det godt at være tung, da man har stor fordel af en god kropsvægt i øvelser som lastbiltræk etc. Dog ikke tungere end at man stadigvæk kan være hurtig og i god kondition. Tag bare O.D. Wilson til verdens stærkeste mand 1990. Han gav Jon Pall Sigmarsson så meget baghjul i alle de styrkeprægede discipliner, at han havde et okay forspring inden sidste øvelse, hvor de skulle løbe med 100 kg på ryggen over en længere strækning. Måske en alt for let vægt i stærkmands sammenhæng, men ikke desto mindre gik O.D Wilson død efter meget kort tid, og måtte trave i mål i så dårlig tid at Jon Pall Sigmarsson alligevel vandt WSM dette år.

Det sidste og mest vigtige er at man SKAL ligge event træning ind i sit træningsprogram. Hvis man ikke træner de specifikke events, så vil man stå meget dårligt, på selve konkurrencedagen. Det er selvfølgelig svært at få fat i både store sten, lastbiler, traktordæk og andet sjovt, men man må gøre det så godt man kan, og eventuelt slå sig sammen med andre stærkmænd, og træne sammen. En af de stærkmænd som virkeligt populariserede event training var Jouke Ahola. Han trænede 1 uge i centret, og herefter 1 uge hvor han stort set kun trænte de forskellige events i en gammel fabrikshal, hvor han havde samlet en meget stor mængde udstyr.

Stærkmandskonkurrencer er iøvrigt efter min mening en af de eneste sportsgrene i hele verden, som tester næsten alle aspekter af den menneskelige fysik. Den tester styrke, eksplosivitet, hurtighed, udholdendhed, teknisk snilde, vilje og til en vis grad kondition.
Månedens skribent: Oktober 2007
Redaktør
 
Reputation point: 168
 
Indlæg: 5555
Tilmeldt: 18. jun 2006, 09:39
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 206.00
- Squat: 250.00
- Dødløft: 272.00
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Nå men så kan jeg se jeg ikke er helt gal på den. Så det er fint.

Det er rigtigt at råstyrke ikke er en flyvende fis værd uden teknik. Og jeg går ud fra det eneste man kan gøre er at øve og øve.

Remedierne kan være svære at få fat i til dels. Men en del af remedierne kan jo laves selv som eks vægtene til farmers walk. Så er der traktordækket som næsten også altid er med. Den er også nem nok. De store betonkugler som de havde med nogle år har jeg faktisk ikke set meget til på det seneste men her kan nogle store sten vel gøre det ud for det. Evt have en bom i en højde som de skal kantes ind over.

Den værste er nok lastbiltrækket. Den er svær at lave derhjemme. Det eneste jeg kan komme i tanke om skulle være at finde en gammel vogn eller lign og trække rundt med. Men nu er lastbilstrækket jo også en af de ting der ikke har specielt meget med styrke at gøre. Jeg kan huske de gange "guffi" var med i WSM i 90´erne her var han nok ubetinget den der var i absolut mest rådden form. Og hans ben lignede til lige tændstikker. Men hans store vægt og hans teknik gjorde at han vandt det hver gang.

Det er rigtigt at mange af de ting man bliver udsat for kræver stor ryg og mave styrke. Maven er ok tror jeg men det kan altid blive bedre. (har opnået stærkmandsmaven altså absolut ikke et vaskebræt men især en ekstrem stor øverste del af mavemusklerne for oven er rigtig stærke og store). Rygmusklerne skal 100% trænes helt op. Skal sgu ikke ligge mig med en eller anden rygskade. Så det skal der bare være styr på.

Men er glad for at blive bekræftet i rigtig mange af mine egne tanker omkring det og er også rigtig glad for at jeg rent fysisk uden problemer kan kategoriseres som stærkmand (vægt, højde osv). Teknikken skal der trænes med uden tvivl men det er jo efter den gamle parole øvelse gør mester så det er ikke noget der bare er i vinkel efter første gang man har prøvet. Så det vil jeg igang med at samle remedier til.

Mvh
Ruben "Uhyret" Uldal
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 19
Tilmeldt: 10. jul 2006, 20:43
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



der er et center i holbæk hvor der træner stærkmand ham der ejer det har os vundet nogle år de har vidst lidt af hvert i udstyr.
der er både dm og sm bliver holdt p¨å bakken og i brøndby strand. De har vidst en klub prøv og søg på google
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 66
Tilmeldt: 7. jul 2006, 18:02
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Tilbage til Fitness & bodybuilding




Brugere online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 106 gæster