Bruger login







Tilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!

Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!

Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!

Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!


Statistik

Vi har 65681 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er peinoin

Vores medlemmer har i alt skrevet 2049574 indlæg i 100422 emner

1 nye indlæg i dag


Online
I alt: 1380
Medlemmer: 2
Skjulte: 0
Gæster: 1378

Følg bodybuilding.dk på

Universitet og prioritering

Udskriv emne


Debat om løst & fast

Tilbage til Off topic





Jeg er lige startet på 1. semester i Økonomi. Vi er ca. 2 uger inde mht. forelæsninger, læsning og opgaver, og jeg kan mærke at jeg har presset mig selv en anelse for hårdt allerede. Jeg har forsøgt at nå at læse alt stoffet, tage til alle forelæsninger, lave alle opgaver og komme til alle holdtimer. Mandag til torsdag er jeg stået op mellem 5 og 6 for at læse et par timer inden forelæsninger, og så er jeg mødtes med min studiegruppe om eftermiddagen hvor vi har siddet sammen til 17-18 stykker. Selv med denne indsats mangler jeg stadig et kapitel i micro og opgaver til flere fag. Det er utroligt frustrerende at lægge så meget arbejde i og så stadig ikke komme helt i bund med arbejdsbyrden, og ydermere har mit hoved siden fredag eftermiddag været helt brændt af. Det giver sig selv at det ikke holder i længden at læse hver dag (de sidste to lørdage har jeg også været til matematik café, og søndage er selvfølgelig også gået med læsning), men jeg har svært ved at vide hvad jeg kan prioritere.

Hvis ikke jeg kan nå det hele, hvad skal jeg så droppe? Hvilke kapitler skal jeg bare skimte, og hvilke skal jeg nærlæse (jeg ved godt i ikke kan svare konkret på dette)? Jeg har allerede tænkt lidt over at jeg ikke synes jeg får særlig meget ud af micro forelæsninger, da forelæseren alligevel bare fortæller præcist dét der står i bogen, men jeg forstår også at det måske er tidligt at begynde at skippe forelæsninger (i stedet ville jeg bruge tiden på at læse selv).

Jeg håber lidt jeg kan få nogle gode råd og tips fra andre der har læst på universitetet, for lige nu er jeg stresset og bange for at brænde mig selv ud.
Det er meget få baby'er der er pæne. De ligner det de er, et foster der har ligget fastklemt oppe i en kvinde, og er blevet presset ud igennem et meget lille hul.

-DonKahle
Brugeravatar
 
Reputation point: 30
 
Indlæg: 473
Tilmeldt: 21. mar 2012, 10:49
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Velkommen til universitetet. Og ja, universitetsopstarten kan være overvældende. :mrgreen:

Gode råd:

1) Få dig et overblik over din "arbejdsuge". Forvent at bruge i omegnen af 45 timer ugentligt på dit studie inkl. undervisning. Afhængigt af antallet af undervisningstimer skal den gennemsnitlige studerende regne med at bruge 20-25 timer ugentligt på at læse og løse opgaver. Det er en del timer, men affind dig med det.

Anskaf dig en kalender eller brug et Excel-ark. Hvis du ikke hurtigt planlægger din tid - også fritid - uge for uge, så kan et universitetsstudium hurtigt køre af sporet. Tilføj samtlige forelæsnings- og holdtimer for dette semestre/denne undervisningsblok. Dernæst tilføjer du planlagte møder med læsegruppen. Fordel så ovenstående timer til læsning og evt. studiejobs. Vær realistisk. Hvis du har været 8-10 timer på universitetet en dag, bliver mange timers læsning efterfølgende næppe effektive timers læsning, fordi hjernen er træt. Jeg gjorde det, at jeg i stedet for læste mange timer på dage, hvor jeg havde tidligt fri, og på lørdage og søndage. Fredage eftermiddage og aftener var hjernen typisk lagt i alkohol.

2) Start med at få et overblik over de faglige emner, som vil blive gennemgået inden en forelæsning. I stedet for bare at læse fra a til b, så starter du med at læse de opsummeringer, som ofte findes i slutningen af hvert kapitel. Det gør indlæringen lettere, og du får i det mindste en idé om, hvad forelæsningen kommer til at omhandle. Jeg har stort set aldrig nærlæst (altså fra a til b) inden en forelæsning. Det har jeg så gjort efterfølgende, hvor jeg har prioriteret de emner, som lå i den tunge ende.

Jeg skippede jævnligt forelæsningstimer, hvis forelæseren gik slavisk frem efter lærebøgerne og tilligemed lagde eventuelle forelæsningsslides ud på et intranet til download. Om det er fornuftigt at gøre afhænger af det enkelte fag, og den måde underviseren underviser på.

3) Prioritér øvelses-/holdtimer. Det er her, hvor du kobler teori til praksis. Det vil sige, at du skal sørge for at møde forberedt op til timerne, at have løst de opgaver, som er blevet stillet (eller i hvert fald have forsøgt at løse dem). Du består næppe skriftlige eksaminer, hvor der indgår beregninger m.m., hvis du ikke i forvejen er trænet i at løse dem.

4) Det er vigtigt at give hjernen et længere break i løbet ugen, fx ved at deltage i sociale ting både på og uden for universitetet, men det er lige så vigtigt at prioritere. Du kan næppe feste 2-3 gange i ugen og tro, at du kan klare det faglige til UG. Det kræver selvdisciplin. Gør det til en vane at klare dine studiepligter først og så belønne dig selv efterfølgende ved at deltage i noget socialt eller tag til træning. Studerende, som nedprioriterer det sociale liv eller slet ikke deltager i andet end i undervisningsrelaterede ting er i fare for at droppe ud. Det viser flere studieundersøgelser. Jeg var selv aktiv i en studenterforening med "interesseoverlap" med mit studium. Det var så givende, både fagligt, socialt og menneskeligt. Nogle af mine medstuderende fra foreningen er den dag i dag mine allerbedste venner.
Sidst rettet af Etrius 15. sep 2019, 09:35, rettet i alt 3 gange.
Brugeravatar
 
Reputation point: 695
 
Indlæg: 3446
Tilmeldt: 29. okt 2012, 09:43
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 100.00
- Dødløft: 130.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Kig på pensum for hvert semester. Der burde alle begynde at planlægge udfra. Hver gang en tekst skal læses; hav pensum i baghoved og spørg konstant sig selv "Er det her relevant?" Begynder man at læse irrelevante tekster der bygger op til noget relevant, så er der ingen skam i at vælge det fra.

Der er det også halv vigtigt man omprioritere efter realistisk blik i egne evner. Man siger, at 12-tals pigen i gymnasiet, er den nye 7-tals pige i Uni. 4 (og nogle gange 02) er et fint nok sted at ligge.

Bliv også dygtigere til at forstå nøjagtig hvad der skal til som minimum, for at komme videre - At finde det relevante i tekster, bør være den dygtige og kompetente læres del-ansvar, når studerende beder om hjælp - hvis de ikke er det (og det er de langt fra alle sammen); så er det meget vigtigt man spørger godt ind til alle de andres læsevaner, og får det realistiske synspunkt - det er også med til at lette byrden rent mentalt. Nogle benytter sig af betalt eller frivillig mentoring.

Skab relation med et par, der allerede har gennemført semesteret du er i gang med. Kan være utrolig hjælpsomt.

De der læser alt på Uni (eller sågar, bachelors), vil få brug for at sænke typisk 60+ reele og halv-uproduktive timer ugentlig i. Det er en umenneskelig mængde sidde tid, og er i sandhed kun for folk 'uden et liv'.

Ved ik om noget af det hjælper, men blot mine bud.
Brugeravatar
 
Reputation point: 65
 
Indlæg: 882
Tilmeldt: 3. sep 2013, 21:17
Geografisk sted: Aalborg
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 165.00
- Squat: 235.00
- Dødløft: 280.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Kunne det måske være en god ide at snakke med nogle af de studerende der er længere fremme i studiet. Hvordan ville de have gjort det med den viden de har i dag? De har nok en ide om, hvad der er mest vigtigt og mindre vigtigt.

Kunne man evt. drøfte det med nogle af underviserne? Man skal jo lige lære at læse på universitetet, hvordan gør man det egentligt mest smart. I den ideelle verden gør man alting 100%, men hvordan gør man det i den virkelige verden. Vær åben, fortæl at du er frustreret over "hvordan man egentlig gør"!
Brugeravatar
 
Reputation point: 260
 
Indlæg: 2523
Tilmeldt: 13. mar 2015, 12:36
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Noget som jeg altid gør er, at jeg læser efter forelæsninger, hvis det er "traditionelle" forelæsninger.

Så når man læser bagefter, så er det meget nemmere at vide hvad man forstår og hvad man skal bruge lidt ekstra tid på at læse.
 
Reputation point: 15
 
Indlæg: 339
Tilmeldt: 2. maj 2010, 17:46
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 122.50
- Squat: 135.00
- Dødløft: 170.00
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Husk at pensum oftes relatere mere til områder og kompetencer du skal kunne end at du har læst fra side x til y i en specifik bog. Det betyder, at kan du afkode hvad du skal have ud af en bog/kapitel, står det dig frit for selv at studere det eller finde andet materiale. Der er rigtig rigtig meget godt på youtube, hvor emner bliver forklaret mere præcist og nemmere end i mange penusmbøger. Jeg har sat sparet meget tid ved at se en youtube video på 10 min, hvor der bliver forklaret og tegnet samtidig, fremfor at læse 60 sider i en bog eller sidde til 60 min forelæsning om det samme. MIt råd er måske første brugbart lidt længere henne i studiet, når man har mere overblik over sit studie, men generelt brug flere forskellige måder at lære på end den klassiske læs og lær eller sid og lyt. Husk det handler om hvad du kan og ikke hvor meget du har læst, så skal du prioriter så hamrer basis tingene hjem.
 
Reputation point: 30
 
Indlæg: 188
Tilmeldt: 21. aug 2006, 17:21
Geografisk sted: København
 
Træner her: AK Thor
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 1.00
- Squat: 2.00
- Dødløft: 3.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Hold da op, man må sige, at folk er produktive angående læsning. Hatten af for det. Jeg læste kun tekster op til eksamen. Undervisningen bestod alligevel bare af forelæsninger primært.
Brugeravatar
 
Reputation point: 105
 
Indlæg: 1228
Tilmeldt: 12. okt 2009, 10:57
 
Træner her: VK49
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 25.00
- Squat: 50.00
- Dødløft: 75.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Tilbage til Off topic




Brugere online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 160 gæster