Bruger login







Tilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!

Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!

Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!

Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!


Statistik

Vi har 65679 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er peinoin

Vores medlemmer har i alt skrevet 2049573 indlæg i 100422 emner

0 nye indlæg i dag


Online
I alt: 1169
Medlemmer: 3
Skjulte: 0
Gæster: 1166

Følg bodybuilding.dk på

Vægt før og efter stegning?

Udskriv emne


Kosten og dens betydning for optimale resultater

Tilbage til Kost & kosttilskud





Nu lagde jeg mærke til, igår da jeg skulle lave burgere, at bøfferne vejede en del mindre efter de havde været en tur på panden end inden. Jeg går ud fra at det er fordi der ryger nok væske/fest under stegningen?

Men hvilken vægt skal man gå efter når man skal udregne energiindoldet i sådan en satan? Før eller efter vægten?

Det samme gør sig egentlig gældende for kylling.
Brugeravatar
Månedens skribent: September 2007
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 13339
Tilmeldt: 15. dec 2006, 20:23
Geografisk sted: København
 
Træner her: Tårnby Styrkeløfter Klub
Fitness World Lyongade
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 120.00
- Squat: 140.00
- Dødløft: 220.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (5)
Kostplan: Vis kostplan



Efter. Du indtager jo kun den mængde det vejer efterfølgende :wink:
Brugeravatar
Månedens skribent: Januar 2008 Månedens skribent: Februar 2009 Månedens skribent: September 2009
Admin
 
Reputation point: 75
 
Indlæg: 10579
Tilmeldt: 3. maj 2007, 01:14
Geografisk sted: Copenhagen
 
Træner her: The Gym
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Før. Man vejer altid råvarene
Thomas Bay
Idrætsfysioterapeut og fysisk træner
Indehaver af Sport112.dk, FysioDanmark Holstebro og FysioDanmark Videbæk
Brugeravatar
Månedens skribent: Februar 2007 Månedens skribent: Marts 2007
 
Reputation point: 25
 
Indlæg: 32988
Tilmeldt: 4. jan 2007, 12:13
Geografisk sted: Holstebro
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 150.00
- Squat: 200.00
- Dødløft: 250.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Bay skrev:Før. Man vejer altid råvarene


but why ?

Hvis man steger 200 gram kød, men kun har 150 gram tilbage og indtager de 150 gram - så har man vel reelt kun spist 150 gram ?
Brugeravatar
Månedens skribent: Januar 2008 Månedens skribent: Februar 2009 Månedens skribent: September 2009
Admin
 
Reputation point: 75
 
Indlæg: 10579
Tilmeldt: 3. maj 2007, 01:14
Geografisk sted: Copenhagen
 
Træner her: The Gym
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



essensen skrev:
Bay skrev:Før. Man vejer altid råvarene


but why ?

Hvis man steger 200 gram kød, men kun har 150 gram tilbage og indtager de 150 gram - så har man vel reelt kun spist 150 gram ?


Min logik siger mig at energiindholdet er udregnet udfra massen incl. væske. Men jeg er slet ikke sikker?
Brugeravatar
Månedens skribent: September 2007
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 13339
Tilmeldt: 15. dec 2006, 20:23
Geografisk sted: København
 
Træner her: Tårnby Styrkeløfter Klub
Fitness World Lyongade
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 120.00
- Squat: 140.00
- Dødløft: 220.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (5)
Kostplan: Vis kostplan



essensen skrev:
Bay skrev:Før. Man vejer altid råvarene


but why ?

Hvis man steger 200 gram kød, men kun har 150 gram tilbage og indtager de 150 gram - så har man vel reelt kun spist 150 gram ?


Man må jo gå ud fra at det væske som er "tilført" kødet også er regnet med i indholdsfortegnelsen. Så ja, kødet bliver lettere, men det ændre ikke på at det stadig var f.eks 200g kød du brugte og ikke 150g.
Thomas Bay
Idrætsfysioterapeut og fysisk træner
Indehaver af Sport112.dk, FysioDanmark Holstebro og FysioDanmark Videbæk
Brugeravatar
Månedens skribent: Februar 2007 Månedens skribent: Marts 2007
 
Reputation point: 25
 
Indlæg: 32988
Tilmeldt: 4. jan 2007, 12:13
Geografisk sted: Holstebro
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 150.00
- Squat: 200.00
- Dødløft: 250.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



MC skrev:
essensen skrev:
Bay skrev:Før. Man vejer altid råvarene


but why ?

Hvis man steger 200 gram kød, men kun har 150 gram tilbage og indtager de 150 gram - så har man vel reelt kun spist 150 gram ?


Min logik siger mig at energiindholdet er udregnet udfra massen incl. væske. Men jeg er slet ikke sikker?


Det går jeg i hvert fald stærkt ud fra ellers er der jo "fusket" med indholdsfortegnelsen.

Du vejer jo også din pasta før du koger den?
Thomas Bay
Idrætsfysioterapeut og fysisk træner
Indehaver af Sport112.dk, FysioDanmark Holstebro og FysioDanmark Videbæk
Brugeravatar
Månedens skribent: Februar 2007 Månedens skribent: Marts 2007
 
Reputation point: 25
 
Indlæg: 32988
Tilmeldt: 4. jan 2007, 12:13
Geografisk sted: Holstebro
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 150.00
- Squat: 200.00
- Dødløft: 250.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



er også rimelig sikker på at man skal gå ud fra før-vægten... fx pasta bliver jo en del tungere, og så er 100 g færdig fødevare, jo ik lige 100g tørvare...
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 462
Tilmeldt: 10. jun 2008, 17:46
Geografisk sted: Herlev
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 55.00
- Squat: 70.00
- Dødløft: 100.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Med pasta giver det også mening da det suger en masse væske og det jo ikke giver ekstra kcal. Omvendt med kødet er det jo mere eller mindre bare væske der fordamper og igen - det er jo ikke kcal. Jeg vejer sgu altid mit kød efter stegning og det har da været ok præcist - det har i hvert fald ikke været noget problem når jeg har cuttet.
Brugeravatar
Månedens skribent: Januar 2008 Månedens skribent: Februar 2009 Månedens skribent: September 2009
Admin
 
Reputation point: 75
 
Indlæg: 10579
Tilmeldt: 3. maj 2007, 01:14
Geografisk sted: Copenhagen
 
Træner her: The Gym
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Inden stegning.
Indholdsfortegnelsen på varen kan jo ikke sige hvordan du steger din bøf.
Overthinkers are rarely those who train hard enough to actually get results
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 6401
Tilmeldt: 20. sep 2007, 17:58
 
Træner her: Anger Mangement
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Vil også mene det er før.. men det er sådan noget jeg bliver klog på når jeg starter uddannelsen på Suhrs :lol:
En blind viking med influenza kan smadre omkring 850 vegetarer
Billede
Bodyman,Bodylab
Brugeravatar
 
Reputation point: 650
 
Indlæg: 25731
Tilmeldt: 12. maj 2007, 09:47
Geografisk sted: Hvidovre
 
Træner her: Workout & Fitness club
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (18)
Kostplan: Vis kostplan



Bork skrev:Inden stegning.
Indholdsfortegnelsen på varen kan jo ikke sige hvordan du steger din bøf.


Indholdsfortegnelsen bliver der da heller ikke pillet ved når man vejer efter?

Men har man 160 gram stegt bøf vil jeg nu argumentere for at man spiser 160 gram bøf og ikke 200 gram selvom det var hvad man startede med at have. Hvorfor skrive 200 gram ind i kostprogrammet når man rent fysisk kun har indtaget 160 gram ?

Jeg tager muligvis fejl her, men det virker bare ikke helt logisk.
Brugeravatar
Månedens skribent: Januar 2008 Månedens skribent: Februar 2009 Månedens skribent: September 2009
Admin
 
Reputation point: 75
 
Indlæg: 10579
Tilmeldt: 3. maj 2007, 01:14
Geografisk sted: Copenhagen
 
Træner her: The Gym
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



eks:

200g rå bøf:
40g protein
10g fedt
150g vand

150g stegt bøf
400g protein
10g fedt
100g vand

Grunden til bøffen vejer mindre er altså vandet, men hvor mange procent hver nutrient udgør massemæssigt er steget. Næringsindholdet er det samme, så hvis man skal regne kalorier ud på det, skal du bruge værdien for den rå bøf, fordi næringsværdierne er givet for den rå pakke.

Altså: vej for rå.
"Smeden er nærmest verdensmester i at fyre lort af."
- The Juice
Brugeravatar
Månedens skribent: Februar 2008 Månedens skribent: April 2008 Månedens skribent: December 2008
Moderator
 
Reputation point: 5
 
Indlæg: 7010
Tilmeldt: 8. jul 2004, 10:56
Geografisk sted: KBH
 
Træner her: DTU fitness
The Gym
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 125.00
- Squat: 140.00
- Dødløft: 190.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (4)
Kostplan: Vis kostplan



Smeden skrev:eks:

200g rå bøf:
40g protein
10g fedt
150g vand

150g stegt bøf
400g protein
10g fedt
100g vand

Grunden til bøffen vejer mindre er altså vandet, men hvor mange procent hver nutrient udgør massemæssigt er steget. Næringsindholdet er det samme, så hvis man skal regne kalorier ud på det, skal du bruge værdien for den rå bøf, fordi næringsværdierne er givet for den rå pakke.

Altså: vej for rå.


Det var netop det jeg regnede med. Tak for svarene allesammen :wink:
Brugeravatar
Månedens skribent: September 2007
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 13339
Tilmeldt: 15. dec 2006, 20:23
Geografisk sted: København
 
Træner her: Tårnby Styrkeløfter Klub
Fitness World Lyongade
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 120.00
- Squat: 140.00
- Dødløft: 220.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (5)
Kostplan: Vis kostplan



Så må jeg må jo kapitulere :cry:
Brugeravatar
Månedens skribent: Januar 2008 Månedens skribent: Februar 2009 Månedens skribent: September 2009
Admin
 
Reputation point: 75
 
Indlæg: 10579
Tilmeldt: 3. maj 2007, 01:14
Geografisk sted: Copenhagen
 
Træner her: The Gym
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Essens, så du siger altså du har vejet din mad forkert i alle de år? Er det måske derfor du er blevet så grusomt overvægtig?
"Smeden er nærmest verdensmester i at fyre lort af."
- The Juice
Brugeravatar
Månedens skribent: Februar 2008 Månedens skribent: April 2008 Månedens skribent: December 2008
Moderator
 
Reputation point: 5
 
Indlæg: 7010
Tilmeldt: 8. jul 2004, 10:56
Geografisk sted: KBH
 
Træner her: DTU fitness
The Gym
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 125.00
- Squat: 140.00
- Dødløft: 190.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (4)
Kostplan: Vis kostplan



Smeden skrev:Essens, så du siger altså du har vejet din mad forkert i alle de år? Er det måske derfor du er blevet så grusomt overvægtig?


Ja, jeg tror det er der den er gået hel gal :laugh:
Brugeravatar
Månedens skribent: September 2007
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 13339
Tilmeldt: 15. dec 2006, 20:23
Geografisk sted: København
 
Træner her: Tårnby Styrkeløfter Klub
Fitness World Lyongade
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 120.00
- Squat: 140.00
- Dødløft: 220.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (5)
Kostplan: Vis kostplan



Smeden skrev:Essens, så du siger altså du har vejet din mad forkert i alle de år? Er det måske derfor du er blevet så grusomt overvægtig?


Min stærkt adipøse statur skyldes uden tvivl jeg har vejet maden forkert i alle disse år!

Faktisk har det absolut ingen indflydelse haft på mit/mine cut at jeg har vejet kødet efter stegning så ser ikke den store grund til at ændre det. Jeg synes det er langt nemmere at veje det efter i stedet for at fedte rundt med råt kød på vægten.
Brugeravatar
Månedens skribent: Januar 2008 Månedens skribent: Februar 2009 Månedens skribent: September 2009
Admin
 
Reputation point: 75
 
Indlæg: 10579
Tilmeldt: 3. maj 2007, 01:14
Geografisk sted: Copenhagen
 
Træner her: The Gym
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Det er da tværtimod meget renere. Man lægger pakken på vægten, nulstiller og fjerner emnet hen på panden. Så står der noget så fint hvad den har vejet, og man slipper for at slaske stegt og fedtet kød rundt.
"Smeden er nærmest verdensmester i at fyre lort af."
- The Juice
Brugeravatar
Månedens skribent: Februar 2008 Månedens skribent: April 2008 Månedens skribent: December 2008
Moderator
 
Reputation point: 5
 
Indlæg: 7010
Tilmeldt: 8. jul 2004, 10:56
Geografisk sted: KBH
 
Træner her: DTU fitness
The Gym
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 125.00
- Squat: 140.00
- Dødløft: 190.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (4)
Kostplan: Vis kostplan



Smeden - måske kan du lige svare på en anden ting mens vi er inde omkring emnet?

Hvis man f.eks. køber 125g frossen laks er den energifordeling der er tildelt så for laksen i frossen vægt, eller i færsk vægt? Når man køber den som frossen.
Brugeravatar
Månedens skribent: September 2007
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 13339
Tilmeldt: 15. dec 2006, 20:23
Geografisk sted: København
 
Træner her: Tårnby Styrkeløfter Klub
Fitness World Lyongade
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 120.00
- Squat: 140.00
- Dødløft: 220.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (5)
Kostplan: Vis kostplan



Jeg ville umiddelbart mene at det er den ferske vægt medmindre andet er anført.

Og kan vi så ikke lige få slået fast at det hedder en varedeklaration og IKKE en indholdsfortegnelse. :)
Brugeravatar
Månedens skribent: Maj 2008 Månedens skribent: Juli 2008
Moderator
 
Reputation point: 257
 
Indlæg: 17387
Tilmeldt: 15. jun 2006, 18:10
Geografisk sted: Aalborg
 
Træner her: SPH GYM
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 275.00
- Squat: 215.00
- Dødløft: 240.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (3)
Kostplan: Vis kostplan



Frossen. At lynfryse noget gør ingenting ved vandindholdet. Der kommes godtnok et tyndt lag vandglasering på vejer som løse rejer, men vægten er altid opgivet uden den.

Der kan godt ryge lidt ekstra væske af frosne produkter, så jeg vejer mit kød og fisk frossent. (undtagen rejer)
"Smeden er nærmest verdensmester i at fyre lort af."
- The Juice
Brugeravatar
Månedens skribent: Februar 2008 Månedens skribent: April 2008 Månedens skribent: December 2008
Moderator
 
Reputation point: 5
 
Indlæg: 7010
Tilmeldt: 8. jul 2004, 10:56
Geografisk sted: KBH
 
Træner her: DTU fitness
The Gym
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 125.00
- Squat: 140.00
- Dødløft: 190.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (4)
Kostplan: Vis kostplan



Smeden skrev:Frossen. At lynfryse noget gør ingenting ved vandindholdet. Der kommes godtnok et tyndt lag vandglasering på vejer som løse rejer, men vægten er altid opgivet uden den.

Der kan godt ryge lidt ekstra væske af frosne produkter, så jeg vejer mit kød og fisk frossent. (undtagen rejer)


Okay - gælder det også hvis det er købt fersk og det fryses ned?
Brugeravatar
Månedens skribent: September 2007
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 13339
Tilmeldt: 15. dec 2006, 20:23
Geografisk sted: København
 
Træner her: Tårnby Styrkeløfter Klub
Fitness World Lyongade
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 120.00
- Squat: 140.00
- Dødløft: 220.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (5)
Kostplan: Vis kostplan



Så skal du især veje det frossent, fordi det mister en del vand når du tøer det op igen. Fra rå til frost sker der ingeting, men når det tøes er den gal.
"Smeden er nærmest verdensmester i at fyre lort af."
- The Juice
Brugeravatar
Månedens skribent: Februar 2008 Månedens skribent: April 2008 Månedens skribent: December 2008
Moderator
 
Reputation point: 5
 
Indlæg: 7010
Tilmeldt: 8. jul 2004, 10:56
Geografisk sted: KBH
 
Træner her: DTU fitness
The Gym
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 125.00
- Squat: 140.00
- Dødløft: 190.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (4)
Kostplan: Vis kostplan



Bay skrev:
essensen skrev:
Bay skrev:Før. Man vejer altid råvarene


but why ?

Hvis man steger 200 gram kød, men kun har 150 gram tilbage og indtager de 150 gram - så har man vel reelt kun spist 150 gram ?


Man må jo gå ud fra at det væske som er "tilført" kødet også er regnet med i indholdsfortegnelsen. Så ja, kødet bliver lettere, men det ændre ikke på at det stadig var f.eks 200g kød du brugte og ikke 150g.


Ligeledes ved producenten jo i princippet ikke hvordan du tilbereder råvaren. Det giver jo en del forskel hvorvidt du steger, koger, ovenbager eller lign. produktet.
-- Smerte er svaghed der forlader kroppen --
Proteinpulver kreatin weight gainer
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 1607
Tilmeldt: 10. maj 2006, 21:24
Geografisk sted: Århus
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 125.00
- Squat: 110.00
- Dødløft: 140.00
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Tilbage til Kost & kosttilskud




Brugere online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 28 gæster