Side 1 af 1

Mad til flere dage

Indlæg: 27. nov 2016, 12:27
af valronn
Hej
Jeg er helt ny på siden og leder efter gode ideer til retter som man fx kan lave om søndagen og så have til flere dage. Kan se der er lidt forskellige tråde herinde, men flere er lidt ældre. De retter jeg kan se flere nævner er:

Chilli Con Carne
Kylling, grøntsager og ris

Har I andre gode ideer? Det kunne være fedt at høre hvor længe tingene kan holde sig, lidt om hvordan I laver dem. Evt. links til videoer eller opskrifter modtages derudover med glæde :)

Re: Mad til flere dage

Indlæg: 24. dec 2016, 09:11
af kuglen
stort set alt kan fryses ned og holde sig længe :)

jeg gør altid det at når jeg laver aftensmad, laver jeg to ekstra portioner som jeg så har med på job dagen efter. let og lige til.

jeg gør det samme med min morgenmad hvor jeg laver æggemuffins med skinke. 5 æg og 100g skinkestrimler, giver 6 muffins og der er så til 2x morgenmad. der kan du sagtens lave det dobbelte for de kan godt holde sig 3-4 dage i køleskabet.

Re: Mad til flere dage

Indlæg: 2. jul 2017, 12:55
af ShadyShack
Klassiker for mig:

    To omgange frisk pasta
    En god stak grillet kylling skåret ud
    Diverse grøntsager
    2 gange (god) pesto
    Eventuelt diverse nødder
    Smidt godt sammen, delt op i klargjorte bøtter og så har du til en del dage

Re: Mad til flere dage

Indlæg: 19. jul 2017, 01:09
af Frederikbs
Hvis der er flere der har nogle gode opskrifter, så sig endelig til!

Med venlig hilsen en sulten og uinspireret studerende! :D

Re: Mad til flere dage

Indlæg: 19. jul 2017, 07:53
af troublemaker
Hvis det skal være hurtigt og det skal holde sig i køleren, så kan jeg finde på et tage et par dåser tun, en pakke buko pikant og mixe det med en smule løg, så har jeg til 2 frokoster.

Ellers plejer jeg at stege 2,5 kg kød og deler dem op i 5 poser så har jeg til 5 hverdage. Ellers laver jeg ris til 2 dage eller til 5 dage. Fryse grøntsagsposer er også en god ting. Hiver en pose ud hver aften så den er optøet til dagen efter.

Kog en bunke æg, gerne 10-15 stks og lad dem ligge på køl.

Re: Mad til flere dage

Indlæg: 2. aug 2017, 12:28
af Klara
Halløj :)
Jeg gør ret ofte det du skriver med at lave en kæmpe portion om søndagen, så jeg har til de travle dage.

Hvis du er til vegansk mad, fandt jeg denne opskrift på Vindaloo https://katrines-madblog.dk/opskrift/vindaloo-tofu/, som jeg testede i søndags. Der er stadig mad til i aften og i morgen, så det har snildt rakt 4 dage bare til mig :)

Det var sindssygt lækkert i hvert fald ... men nok mest hvis du kan lide stærk mad :blowup:

/Klara

Re: Mad til flere dage

Indlæg: 2. aug 2017, 16:42
af Moose
Klara skrev:Halløj :)
Jeg gør ret ofte det du skriver med at lave en kæmpe portion om søndagen, så jeg har til de travle dage.

Hvis du er til vegansk mad, fandt jeg denne opskrift på Vindaloo https://katrines-madblog.dk/opskrift/vindaloo-tofu/, som jeg testede i søndags. Der er stadig mad til i aften og i morgen, så det har snildt rakt 4 dage bare til mig :)

Det var sindssygt lækkert i hvert fald ... men nok mest hvis du kan lide stærk mad :blowup:

/Klara


Selv om du ikke er veganer, så tag et kig på indisk mad. Det indiske køkken er så fuld af smag at du bliver afhængig.
Det er virkelig en lækker måde at få en masse smag i fitness venligt mad og det holder sig lækkert. Selv de retter som er mindre fitness venlige er stadig langt bedre end så meget andet mad. Det eneste der er irreterende er at det kræver en forholdsvis stor startudgift til krydderier.

Re: Mad til flere dage

Indlæg: 3. aug 2017, 19:02
af Klara
Fuldstændig enig.

Jeg synes dog krydderierne er pengene værd. Jo flere krydderier man bruger, jo bedre bliver maden. Synes jeg. :)