Side 1 af 1

Sund klassisk sovs, hvem har en opskrift

Indlæg: 27. mar 2018, 15:19
af Bitkit
Halløj derude, der er gået totalt Master chef i mig fortiden, så jeg ekspiretere en del med lækre retter :D
Findes der en lækker sund sovs derude som en vel dele, gerne sund eller kval fattig. Må meget gerne være klassisk som rødvinsause, whislysauce, favoritsauce, bearnaise eller noget helt andet [-o<

Re: Sund klassisk sovs, hvem har en opskrift

Indlæg: 27. mar 2018, 17:45
af DClaville
rigtig fed sovs lavet fra bunden med god hjemme lavet kraft af grønsager og knogler og vin og indkogt og så ellers god fløde og smør i er sundt... kalorie indhold har intet med om noget er sundt eller ej at gøre--

Nikolaj skrev den anden dag på facebook om en whisky sovs fra coop af som var meget lav i kalorier.

#mereSOVS

Re: Sund klassisk sovs, hvem har en opskrift

Indlæg: 28. mar 2018, 11:28
af Miss84
Hvis du har en god fond, som er kogt på noget kollagenholdigt, kan du koge den ned, til den begynder at tykne. Det er noget der sparker røv på smagsbarometeret, og samtidig er mere eller mindre fedtfri.

EDIT: Vil du gerne lave en rødvinssauce, hælder du en flaske rødvin i, inden du begynder at koge ned. Skal den være virkelig god, smelter du et par spsk brun farin i en gryde, hælder et par dl balsamico på, og koger det ind til ca det halve. Det hælder du i sovsen, når den har fået den konsistens du gerne vil have.

Re: Sund klassisk sovs, hvem har en opskrift

Indlæg: 28. mar 2018, 15:30
af DClaville
Miss84 skrev:Hvis du har en god fond, som er kogt på noget kollagenholdigt, kan du koge den ned, til den begynder at tykne. Det er noget der sparker røv på smagsbarometeret, og samtidig er mere eller mindre fedtfri.



THIS.! og når du så har plads til flere kalorier så gør det du samme men fyre en gang fløde i ;) =P~

Re: Sund klassisk sovs, hvem har en opskrift

Indlæg: 28. mar 2018, 17:59
af jon pall
Jeg har haft lavet en sovs af hakkede eller flåede tomater og lidt skyr, fromage fris, ect. Til at tykke sovsen lidt, den smages til med salt og peber.
Inden der tilsættes noget til tomatsovsen lader man den koge ind så man får en kraftig tomatsmag.

Meget simpel og kalorielet men god til ris og pasta, sikkert også kartofler men dem spiser jeg sjældent
Sovsen er noget jeg har fundet på fordi jeg ikke gider de fede sovser på markedet.

Edit hov den er vist ikke særlig traditionel :roll: