Side 1 af 1

lagen i kylling ?

Indlæg: 30. mar 2012, 11:44
af Chri06
Hvorfor er det kylling i lage er så upopulært? Ja, man betaler også for vand, men modregner man dette, er tilbuddene på kylling i lage stadig væsentlig bedre end tilbuddene på kylling uden lage. Og da det jo bare er vand, gør det vel ikke noget?

Re: lagen i kylling ?

Indlæg: 30. mar 2012, 11:51
af Garik
Chri06 skrev:Hvorfor er det kylling i lage er så upopulært? Ja, man betaler også for vand, men modregner man dette, er tilbuddene på kylling i lage stadig væsentlig bedre end tilbuddene på kylling uden lage. Og da det jo bare er vand, gør det vel ikke noget?

Lagen er bestemt ikke populær. Men folk ser kun på kiloprisen og ignorerer lagen.

Re: lagen i kylling ?

Indlæg: 30. mar 2012, 12:20
af Smeden
Folk føler sig snydt fordi de føler at de betaler for vand, men mine hurtige overslagsberegninger fortæller mig sædvanligvis at kr/g protein er den samme, fordi kiloprisen for pumpet kylling er lavere.

Jeg kan personligt godt lide den pumpede kylling fordi den ikke så let bliver tør, men bruger den ikke hvis jeg f.eks. skal wokke da vandoverskudet kræver for meget varme.

Det er ikke bare vand, iøvrigt. Der er bordsalt og formentlig også nogen phosphorsalte i. Jeg ved ikke om det er at betragte som et problem.

Re: lagen i kylling ?

Indlæg: 30. mar 2012, 12:25
af Pillepinball
Medmindre der er en eller anden sundhedsrisiko ved de salte Smeden omtaler, så kan jeg altså ikke se det negative i lagen? Og når man medtager, at pumpet kylling til trods for lagen stadig er væsentlig billigere end ikke-pumpet kylling, hvorfor i alverden er pumpet kylling så ikke med i tilbudsguiden??

Re: lagen i kylling ?

Indlæg: 30. mar 2012, 13:27
af Smeden
Såvidt kan jeg vurdere putter man acetet, citrat, ascorbat, måske lidt sukker, og givetvis også lidt NaCl i. Der er også rygter om at der tilsættes griseprotein og der er vist også noget om falsk deklarering af det reele vandindhold, men det ved jeg ikke om er rigtigt. Ingen af de ingredienser er 'usunde' eller hvad vi skal kalde det, men man kan jo selvfølgelig sige at det er en uskik at putte 5-6 ingredienser i noget der reelt kun burde indeholde 1: kylling.

Re: lagen i kylling ?

Indlæg: 30. mar 2012, 13:45
af Kitcher
Fordi når kyllingen kører igennem produktionen, bliver der skudt noget druesukker agtigt noget ind, som forstørre kyllingefilletterne med 20-50%

Re: lagen i kylling ?

Indlæg: 30. mar 2012, 13:50
af Tank
Der er nok en grund til at det er billigere, på trods af at de bruger tid og penge på at pumpe den op. Ellers tak siger jeg bare :)

Re: lagen i kylling ?

Indlæg: 30. mar 2012, 13:52
af toto_G4M3R
Kylling med lage er så vandede! Jeg plejer gerne at stege dem 20-30 min for at få noget af det vand ud.

Re: lagen i kylling ?

Indlæg: 30. mar 2012, 13:53
af Kitcher
Jeg arbejder på et kyllingeslagteri har sabbatår..
Synes også det er helt tosset det de putter i filletterne, men det ikke så slemt med resten. Men man kan ikke lade være med at spise det når man får 1kg kylling for 10 kr :D

Re: lagen i kylling ?

Indlæg: 30. mar 2012, 14:23
af Bjerg
Kitcher skrev:Jeg arbejder på et kyllingeslagteri har sabbatår..
Synes også det er helt tosset det de putter i filletterne, men det ikke så slemt med resten. Men man kan ikke lade være med at spise det når man får 1kg kylling for 10 kr :D


Kan du Ikke Skaffe noget kylling :P ?

Re: lagen i kylling ?

Indlæg: 30. mar 2012, 14:27
af MortenFF
toto_G4M3R skrev:Kylling med lage er så vandede! Jeg plejer gerne at stege dem 20-30 min for at få noget af det vand ud.


OMG en tør kylling du får ud af det..

Re: lagen i kylling ?

Indlæg: 30. mar 2012, 14:31
af DHL^
Smeden skrev:Folk føler sig snydt fordi de føler at de betaler for vand, men mine hurtige overslagsberegninger fortæller mig sædvanligvis at kr/g protein er den samme, fordi kiloprisen for pumpet kylling er lavere.

Jeg kan personligt godt lide den pumpede kylling fordi den ikke så let bliver tør, men bruger den ikke hvis jeg f.eks. skal wokke da vandoverskudet kræver for meget varme.

Det er ikke bare vand, iøvrigt. Der er bordsalt og formentlig også nogen phosphorsalte i. Jeg ved ikke om det er at betragte som et problem.


Du er inde på noget af det rigtige.

Folk glemmer tit at kødvare osv ofte bliver pumpet for at kunne holde sig bedre og længere bla, og pga smag.., og ikke kun pga kiloprisen.

Re: lagen i kylling ?

Indlæg: 30. mar 2012, 14:36
af Nielsen_
Da emnet var oppe på TV2 med vores allesammens bubs, forklarede producenterne at der var svineprotein i kyllingefileterne med lage, ellers kunne der ikke bindes nær så meget væske i dem.

Re: lagen i kylling ?

Indlæg: 30. mar 2012, 15:13
af Kitcher
Bjerg skrev:
Kitcher skrev:Jeg arbejder på et kyllingeslagteri har sabbatår..
Synes også det er helt tosset det de putter i filletterne, men det ikke så slemt med resten. Men man kan ikke lade være med at spise det når man får 1kg kylling for 10 kr :D


Kan du Ikke Skaffe noget kylling :P ?


Går sgu an på, hvor du ligger i landet :p Men kunne sikkert godt blive en kyllingedealer haha.

Re: lagen i kylling ?

Indlæg: 30. mar 2012, 15:17
af Blunt
Kitcher skrev:
Går sgu an på, hvor du ligger i landet :p Men kunne sikkert godt blive en kyllingedealer haha.


hvordan lyder storkøbenhavn ?

Re: lagen i kylling ?

Indlæg: 30. mar 2012, 15:27
af Kitcher
Blunt skrev:
Kitcher skrev:
Går sgu an på, hvor du ligger i landet :p Men kunne sikkert godt blive en kyllingedealer haha.


hvordan lyder storkøbenhavn ?

Lyder ikke så godt, bor i Nordjylland. Der er 4 kyllinge slagterier i Jylland. Hvis man bor i nærheden af dem, kan man bare tage til deres personalesalg, men nok lidt mere heldigt hvis man kender en, eller har en eller anden tilknytning..

Re: lagen i kylling ?

Indlæg: 1. apr 2012, 21:32
af BettinaL
Jeg skal jo ikke kunne sige noget om andres grunde, men personligt fravælger jeg det pga. den mærkelige konsistens og det faktum, at lagen pumpes i, blandt andet er fordi kødet på stressede dyr, der er opfostret under dårlige forhold, generelt bliver mere tørt. Så det er ikke en slags dyreproduktion, jeg har lyst til at støtte. Det er som sagt også meget mærkeligt i konsistensen, og jeg foretrækker således at købe hele kyllinger, og selv skære dem ud i portioner, som jeg fryser. Det er også en måde at spare.

Re: lagen i kylling ?

Indlæg: 1. apr 2012, 22:28
af p0peye
Kitcher skrev:
Blunt skrev:
Kitcher skrev:
Går sgu an på, hvor du ligger i landet :p Men kunne sikkert godt blive en kyllingedealer haha.


hvordan lyder storkøbenhavn ?

Lyder ikke så godt, bor i Nordjylland. Der er 4 kyllinge slagterier i Jylland. Hvis man bor i nærheden af dem, kan man bare tage til deres personalesalg, men nok lidt mere heldigt hvis man kender en, eller har en eller anden tilknytning..

Hvordan lyder Aalborg? :)