Side 1 af 1

Rå kylling ? Stegt kylling ? Protein ?

Indlæg: 2. apr 2012, 23:14
af Chri06
Inden jeg steger mit kylling, vejer det 100 gram. I kødet er der 20% protein. Altså indeholder de 100 gram kylling 20 gram protein.
Efter det er stegt vejer det kun 70 gram. Men indholder det stadig de 20 gram protein?

Har søgt lidt omkring det på nettet, men har ikke rigtigt fundet noget.. Håber nogle kan svaret. Tak på forhånd!

Re: Rå kylling ? Stegt kylling ? Protein ?

Indlæg: 2. apr 2012, 23:16
af Chayen
Chri06 skrev:Inden jeg steger mit kylling, vejer det 100 gram. I kødet er der 20% protein. Altså indeholder de 100 gram kylling 20 gram protein.
Efter det er stegt vejer det kun 70 gram. Men indholder det stadig de 20 gram protein?

Har søgt lidt omkring det på nettet, men har ikke rigtigt fundet noget.. Håber nogle kan svaret. Tak på forhånd!

Ja, hvis du kigger på næringsindholdet skulle der gerne stå det også indeholder vand. Dvs. vandet er inkluderet i de 100 gram.

Re: Rå kylling ? Stegt kylling ? Protein ?

Indlæg: 2. apr 2012, 23:48
af Chri06
Chayen skrev:
Chri06 skrev:Inden jeg steger mit kylling, vejer det 100 gram. I kødet er der 20% protein. Altså indeholder de 100 gram kylling 20 gram protein.
Efter det er stegt vejer det kun 70 gram. Men indholder det stadig de 20 gram protein?

Har søgt lidt omkring det på nettet, men har ikke rigtigt fundet noget.. Håber nogle kan svaret. Tak på forhånd!

Ja, hvis du kigger på næringsindholdet skulle der gerne stå det også indeholder vand. Dvs. vandet er inkluderet i de 100 gram.

Så de 30 gram kødet mister efter det er stegt, er bare vand? Altså indeholder kødet stadig de 20 gram protein?

Re: Rå kylling ? Stegt kylling ? Protein ?

Indlæg: 2. apr 2012, 23:53
af Daviid0z
Det vejer det efter og vejer den 100 g så er der 20 gram protein..

Re: Rå kylling ? Stegt kylling ? Protein ?

Indlæg: 2. apr 2012, 23:53
af Chayen
Chri06 skrev:
Chayen skrev:
Chri06 skrev:Inden jeg steger mit kylling, vejer det 100 gram. I kødet er der 20% protein. Altså indeholder de 100 gram kylling 20 gram protein.
Efter det er stegt vejer det kun 70 gram. Men indholder det stadig de 20 gram protein?

Har søgt lidt omkring det på nettet, men har ikke rigtigt fundet noget.. Håber nogle kan svaret. Tak på forhånd!

Ja, hvis du kigger på næringsindholdet skulle der gerne stå det også indeholder vand. Dvs. vandet er inkluderet i de 100 gram.

Så de 30 gram kødet mister efter det er stegt, er bare vand? Altså indeholder kødet stadig de 20 gram protein?

Lige præcis, der burde stå at det indeholder lage. Fx. kunne der stå indeholder 10% lage og så vil kyllingen normalt skrumpe 10%.
For at undgå dette kan du gå efter kylling hvor der står 100% ren kylling eller sådan noget.

Re: Rå kylling ? Stegt kylling ? Protein ?

Indlæg: 2. apr 2012, 23:59
af Chri06
Chayen skrev:
Chri06 skrev:
Chayen skrev:
Chri06 skrev:Inden jeg steger mit kylling, vejer det 100 gram. I kødet er der 20% protein. Altså indeholder de 100 gram kylling 20 gram protein.
Efter det er stegt vejer det kun 70 gram. Men indholder det stadig de 20 gram protein?

Har søgt lidt omkring det på nettet, men har ikke rigtigt fundet noget.. Håber nogle kan svaret. Tak på forhånd!

Ja, hvis du kigger på næringsindholdet skulle der gerne stå det også indeholder vand. Dvs. vandet er inkluderet i de 100 gram.

Så de 30 gram kødet mister efter det er stegt, er bare vand? Altså indeholder kødet stadig de 20 gram protein?

Lige præcis, der burde stå at det indeholder lage. Fx. kunne der stå indeholder 10% lage og så vil kyllingen normalt skrumpe 10%.
For at undgå dette kan du gå efter kylling hvor der står 100% ren kylling eller sådan noget.

I min kylling er der tilsat 10% lage. Men den taber sig altså 30% i vægt efter en stegning ?

Re: Rå kylling ? Stegt kylling ? Protein ?

Indlæg: 3. apr 2012, 00:00
af Chri06
Daviid0z skrev:Det vejer det efter og vejer den 100 g så er der 20 gram protein..

Undskyld.. men hvad ??

Re: Rå kylling ? Stegt kylling ? Protein ?

Indlæg: 3. apr 2012, 01:04
af sWolegren
Selv uden lage indeholder kød en del vand. Proteinet er intakt, bro :)

Re: Rå kylling ? Stegt kylling ? Protein ?

Indlæg: 10. dec 2013, 18:27
af 1capricorn
ved godt det er et gammelt indlæg.

Jeg er stadig forvirret..

Kigger man på: http://www.foodcomp.dk/v7/fvdb_details.asp?FoodId=1449
skriver de der er omkring 20g protein pr 100g tilberedt kyllingebryst

http://nutritiondata.self.com/facts/pou ... ucts/703/2
Skriver de der er omkring 30g protein pr 100 g tilberedt kyllingebryst

Jeg hælder mest til Nutritiondata da 1/3 af vandet jo forsvinder (Efter min egen måling) så pr 100g kylling er mængden af protein jo større ?

Forvirre mig bare at der bliver skrevet på mange danske sider at indholdet af protein er det samme om det er råt eller stegt.. det giver jo ingen mening ?

Re: Rå kylling ? Stegt kylling ? Protein ?

Indlæg: 10. dec 2013, 18:43
af Jigsaw
1capricorn skrev:ved godt det er et gammelt indlæg.

Jeg er stadig forvirret..

Kigger man på: http://www.foodcomp.dk/v7/fvdb_details.asp?FoodId=1449
skriver de der er omkring 20g protein pr 100g tilberedt kyllingebryst

http://nutritiondata.self.com/facts/pou ... ucts/703/2
Skriver de der er omkring 30g protein pr 100 g tilberedt kyllingebryst

Jeg hælder mest til Nutritiondata da 1/3 af vandet jo forsvinder (Efter min egen måling) så pr 100g kylling er mængden af protein jo større ?

Forvirre mig bare at der bliver skrevet på mange danske sider at indholdet af protein er det samme om det er råt eller stegt.. det giver jo ingen mening ?




Prøv at hør her. Nu prøver jeg at fortælle dig det, så det er så let forståeligt som muligt.

Punkt 1: Mængden af protein per 100 gram kød er den samme om kød er stegt eller råt eller kogt whatever. Det der forsvinder er hovedsageligt vand. Dvs. at når noget er skrumpet ind fra 100 gram til 70 gram. så er det IKKE protein der er forsvundet, det er VAND. Så selvfølgelig vil procenten af protein i forhold til samlet masse være større, da den nu er i forhold til 70 og ikke 100. Men mængden i gram er stadig den samme, da det jo hovedsageligt er vand der er forsvundet.

Punkt 2: kilder er forskellige fordi målemetoder er lidt forskellige og fordi madvarer er forskellig alt kød på en kylling er jo ikke ens.

Re: Rå kylling ? Stegt kylling ? Protein ?

Indlæg: 10. dec 2013, 21:53
af 1capricorn
Tak for svar :)

Men læser du mit spørgsmål Rigtigt, er jeg heller ikke i tvivl om at der forsvinder vand, og at der er den samme mængde protein i kyllingebrystet.

Jeg hælder mest til Nutritiondata da 1/3 af vandet jo forsvinder (Efter min egen måling) så pr 100g kylling er mængden af protein jo større ?


Du kan lige læse det igen så det synker ind :)

Var bare i tvivl om der ikke var mere protein pr 100. gram tilberedt kyllingebryst vs rå kyllingebryst, nu der var information om det var det samme.. måske jeg havde misforstået noget.

Men det havde jeg så ikke.. tak for svar endnu en gang :)

Og jeg tror ikke på at de bruger en målemetode der måler 10g mere, eller mindre protein, så der en der forkert på den.

Og ja kød på kyllingen er forskelligt, men nu var det tilberedt kyllingebryst begge steder :)