Side 1 af 1

Carnivore/Kødæder

Indlæg: 14. dec 2018, 04:17
af KasperAnd88
For tiden er carnivore/kødæder-diæten meget fremme på bl.a. youtube, er der nogen som har prøvet det og hvad er dine positive/negative erfaringer med det ift. træning?

En video til dem som ikke har kendskab:
https://www.youtube.com/watch?v=isIw2AN_-XU

Re: Carnivore/Kødæder

Indlæg: 14. dec 2018, 09:42
af Pzyrex
Kun kød? Jeg elsker kød, og spiser gerne ganske betydelige mængder hver dag, men dét der lyder simpelthen komplet retarderet. Generelt tænker jeg, at alle diæter hvor man kun må spise x eller y, er bogus.

Jeg kunne dog godt se det interessante i at prøve det, alene for at forage alle de skrupskøre alternativister, veganere og andre afgudsdyrkende frelste fjolser. At gøre det udelukkende for at forarge andre ville dog, desværre, være lige så dumt.

Re: Carnivore/Kødæder

Indlæg: 14. dec 2018, 10:55
af KasperAnd88
Den hedder kødæder-livsstilen og man spiser generelt kun æg, ost, mælk og alle delene af et dyr. Der er ingen regler men som udgangspunkt eliminerer man alle irritable madvarer ved kun at spise som så og derefter langsomt indføre madvarer for at se din krops reaktion.

Det lyder vanvittigt men folk har åbenbart fantastiske resultater med dette ikke mindst pga. Forbedring af Autoimmune lidelser, depression, angst, kolesterol, inflammation, vægttab, etc.

Jeg spørger ind til folk som har prøvet/lever efter dette.

Re: Carnivore/Kødæder

Indlæg: 14. dec 2018, 16:30
af YellowLight
Prøv og se hvad der sker. Kender ikke så meget til det. Udover at Jordan Peterson har gjort det i en længere periode. Han siger selv det har været en stor succes.

Re: Carnivore/Kødæder

Indlæg: 14. dec 2018, 16:51
af KasperAnd88
Jeg startede for fem dage siden og kan allerede mærke signifikante forbedringer henover hele linien. Har også lige været hos slagteren og bestilt kød til den næste måned så nu må vi se hvordan det forløber.

Jeg tror på det er en ret effektiv livsstil, den eneste bekymring ligger ved mine makrotal/vitaminer/mineraler som jeg vil følge op på

Re: Carnivore/Kødæder

Indlæg: 14. dec 2018, 18:03
af Franz Biberkopf
-

Re: Carnivore/Kødæder

Indlæg: 14. dec 2018, 18:33
af KasperAnd88
Jeg forstår at det her er emerging-science, i forlængelse at udstukkede daglige anbefalinger af ernæringsbehov er sat ud fra en standarddiæt. Jeg tror de afstår disse tests af samme grunde. F.eks har jeg selv problemer med hjerte-kar-sygdomme i familien, hvorfor jeg også er så interesseret i alternative diæter (for at undgå statiner). Den normale antagelse ift. kolesterol er at et højt tal ift. normalværdien er farligt, der er dog ny videnskab som forklarer at det handler om oxideret LDL-partikler og ikke det samlede kolesteroltal. Mere konkret har insulin en udligningseffekt på LDL-receptorer(dem som bør frigøres fra dine blodårer og undgå åreforkalkning). Ud fra et ernæringsmæssigt synspunkt betyder det at fedt kun er farligt i forbindelse med indtagelse af sukker.

Hvis du har forkalkning i blodårerne kan du "rense" dem ved hjælp af autofagi (faste). Hvorfor en kombination af kun at spise én gang om dagen (2-4 timer) og animalske produkter som hovedkilde er mit valg for nu.

Jeg tror en cyklisk indførelse af fødevarer sammenhængende med årstiderne kan løse både det ene og det andet.

Problemet med videnskab (ikke at jeg anfægter den ene eller andens teori), er at aksiomatiske antagelser (grundantagelser) kan danne en problematisk præcedens for den videnskab som er bygget oven på de første antagelser.
Igen er det her så nyt at det synes at være "os" som følger udviklingen som også bliver forsøgspersoner.

Re: Carnivore/Kødæder

Indlæg: 14. dec 2018, 18:40
af KasperAnd88
Ift. video'en så er det besynderligt at Vegtable Police ikke bare tager testen og den tilhørende kritik, han plejer sådan set at være netop så åben som mulig. Mit ovenstående skriv skal ses i forlængelse af vores manglende viden omkring tarmfloraen, det lader til at være spray-and-pray-videnskab.

Re: Carnivore/Kødæder

Indlæg: 14. dec 2018, 19:28
af Franz Biberkopf
KasperAnd88 skrev:Jeg forstår at det her er emerging-science, i forlængelse at udstukkede daglige anbefalinger af ernæringsbehov er sat ud fra en standarddiæt. Jeg tror de afstår disse tests af samme grunde. F.eks har jeg selv problemer med hjerte-kar-sygdomme i familien, hvorfor jeg også er så interesseret i alternative diæter (for at undgå statiner). Den normale antagelse ift. kolesterol er at et højt tal ift. normalværdien er farligt, der er dog ny videnskab som forklarer at det handler om oxideret LDL-partikler og ikke det samlede kolesteroltal. Mere konkret har insulin en udligningseffekt på LDL-receptorer(dem som bør frigøres fra dine blodårer og undgå åreforkalkning). Ud fra et ernæringsmæssigt synspunkt betyder det at fedt kun er farligt i forbindelse med indtagelse af sukker.

Hvis du har forkalkning i blodårerne kan du "rense" dem ved hjælp af autofagi (faste). Hvorfor en kombination af kun at spise én gang om dagen (2-4 timer) og animalske produkter som hovedkilde er mit valg for nu.

Jeg tror en cyklisk indførelse af fødevarer sammenhængende med årstiderne kan løse både det ene og det andet.

Problemet med videnskab (ikke at jeg anfægter den ene eller andens teori), er at aksiomatiske antagelser (grundantagelser) kan danne en problematisk præcedens for den videnskab som er bygget oven på de første antagelser.
Igen er det her så nyt at det synes at være "os" som følger udviklingen som også bliver forsøgspersoner.


Jeg er indforstået med at almindelig "sund" diæt ikke nødvendigvis er nok, ift. at gardere sig imod hjertekarsygdom, og varieret "sund" kost kan være livsfarlig, et godt eksempel herpå er youtuberen, Ford Brewer, der i skikkelse af læge ledede preventive medicine på Johns Hopkins. Han blev af mange betragtet som forbillede omkring kost, motion og sundhed, men en scanning viste chokerende at hans arterier var som hos en person der var 25 år ældre (+70 år). Han har vist hvordan han fjernet plak ved hjælp af low-carb kost, som dog må siges at være mere moderat tilgang end den du forsøger dig med. Jeg har set flere andre læger på nettet (i kategorien +50 år) der har spist middelhavskost, og er endt ud med at være ligeså syge.

Brewer snakkede i en video om at bærer man et specifikt gen for hjertekarsygdom, så skal man tage sig gevaldigt sammen, og det overraskende bestod i at det gælder cirka halvdelen af os, Og selvom Brewer lovpriste en keto-bog, advarede han om at spise store mængder fedt i sig selv, kan være ekstremt livsfarlig for en anden gruppe mennesker (der bærer gen for det).

Grunden til at jeg følger ham, er at han ikke er dogmatisk i sin tilgang.

Jeg er også udmærket bekendt med Dr. Rosedales arbejde om keto samt hvad autofagi er, men mener slet ikke det er så velunderbygget imod hjertekarsygdom som det Dr. Esseltyn og flere andre veganere advokerer.

Re: Carnivore/Kødæder

Indlæg: 14. dec 2018, 19:59
af KasperAnd88
Tak for svar,

jeg vil selvfølgelig sideløbende kontrollere min kolesterol etc., netop pga. den genetiske fejlmargin, da de synes at have en meget signifikant indflydelse på den individuelle. Jeg mener dog også at forskningen er for statistisk begrænset (endnu) til at kunne konkludere generelle sundhedsanbefalinger til befolkninger af så diverse gener. Når du siger et bestemt gen mener du så fænotypen som vist i denne video?: https://youtu.be/DXKJaQeteE0?t=1050
Endnu et ny videnskabeligt område er hvordan vores gener kommer til udtryk (derfor en stor usikkerhed), kulhydrater synes netop at have en indflydelse på genekspression når det gælder f.eks LDL-receptorer, om du er fænotype A/B.

Her er en positiv case med tilhørende blodtests: https://www.youtube.com/watch?v=PhLMrNWQOdo.

Det er det holistiske indtryk af de gode resultater som har givet mig "blod på tanden" til at prøve det.

Re: Carnivore/Kødæder

Indlæg: 14. dec 2018, 20:03
af KasperAnd88
Har du noget kritik af hele tilgangen som jeg af forskellige grunde måske har overset?

Alle former for bekymringer og/eller tanker omkring vil jeg gerne lytte til :drink:

Re: Carnivore/Kødæder

Indlæg: 14. dec 2018, 20:21
af Bulletproof Athlete
Omvendt sad jeg godt 10 år i kontanthjælps systemet med udsigt til førtidspension pga IBS. IBS forsaget af et årti med store mængder kød og mejeri produkter. Skiftede mine madvaner til vegetar i et desperat forsøg på at finde en form for lindring og dem kom. Skiftede kort efter til vegansk og 2 år efter er jeg nu stort set symptom fri.

Spiser jeg en halv frikadelle eller tager jeg en bid af en bøf, begynder ibs at vise sig inden for få minutter. Næsen løber ustoppeligt, øjne hæver til punktet hvor jeg intet kan se og ligner en bokser der er gået gennem 100 runder uden at måtte slå igen. Maven ligner hurtigt big lenny's og de næste par dage kan jeg se frem til at skide blod og slim i store mængder.

Det var min erfaring med carnivor diet.

Re: Carnivore/Kødæder

Indlæg: 14. dec 2018, 20:36
af KasperAnd88
holy "crap". Det underbygger det som Goji-man taler om, at vores tarmflora skal forstås for at kunne eliminere problemet og derefter genopbygges. Har du oplevet symptomer ved at gå vegansk?

Re: Carnivore/Kødæder

Indlæg: 14. dec 2018, 21:18
af Moriarty
KasperAnd88 skrev:Jeg startede for fem dage siden og kan allerede mærke signifikante forbedringer henover hele linien. Har også lige været hos slagteren og bestilt kød til den næste måned så nu må vi se hvordan det forløber.

Jeg tror på det er en ret effektiv livsstil, den eneste bekymring ligger ved mine makrotal/vitaminer/mineraler som jeg vil følge op på


Du har tabt en masse væske, hvilket man generelt gør når man går "low carb".
Tænker det er en rigtig dårlig ide at undvære sunde carbs og fibrer fra grøntsager m.m., hvis man træner seriøst. Kunne aldrig selv drømme om det medmindre jeg skulle tabe 3 kg kropsvæske.

Re: Carnivore/Kødæder

Indlæg: 14. dec 2018, 21:56
af Bulletproof Athlete
KasperAnd88 skrev:holy "crap". Det underbygger det som Goji-man taler om, at vores tarmflora skal forstås for at kunne eliminere problemet og derefter genopbygges. Har du oplevet symptomer ved at gå vegansk?


Hvis du med symptomer referer til IBS'en, så nej.

Re: Carnivore/Kødæder

Indlæg: 15. dec 2018, 18:32
af Franz Biberkopf
KasperAnd88 skrev:Tak for svar,
Når du siger et bestemt gen mener du så fænotypen som vist i denne video?: https://youtu.be/DXKJaQeteE0?t=1050


Skal prøve at tjekke det.

Ford Brewer omtaler her bogen "Fat for Fuel" og den kan kritiseres for at give generelle anbefalinger, eftersom at fedtrige diæter er farlige for cirka 20% befolkningen.

Han snakker om det 6:07 inde


Re: Carnivore/Kødæder

Indlæg: 15. dec 2018, 20:38
af KasperAnd88
Har lige spist mit daglige indtag, 800 gram kylling med skind ben + lurpak smør. Har aldrig haft det bedre både fysisk og mentalt, der er intet som "kæmper imod" ift. nerver, inflammation, led og muskelømhed. Brain fog er væk, energiniveau er det samme henover dagen.
Skal lige siges jeg styrketræner i gennemsnit 1½ time + 30 min - 1 time kondition om dagen.

Hvis folk er interesserede i blodprøver og de kilder jeg har mit rationale fra:
https://www.youtube.com/watch?v=isIw2AN_-XU
https://www.youtube.com/watch?v=PhLMrNWQOdo
https://www.vice.com/en_us/article/nnqw ... five-years
https://www.youtube.com/watch?v=DXKJaQeteE0
http://mikhailapeterson.com/2018/08/07/blood-work/
https://www.reddit.com/r/zerocarb/comme ... carnivore/

Re: Carnivore/Kødæder

Indlæg: 15. dec 2018, 20:49
af KasperAnd88
Generelt er folks blodprøver gode og indeholder de anbefalede vitaminer osv.
Den største bekymring synes at være omkring LDL og HDL kolesterol.

Kolesterol er meget omdiskuteret da tidligere studier har vist at korrelationen mellem et højt kolesteroltal og hjerte-kar-sygdomme indikerer og konkluderer at man bør gå efter mad eller ernæring som har indflydelse på at lavere kolesterol. Det er dog tilfældet at det handler om restkolesterol (det som ophober sig i blodårerne) som man bør kigge på. En indikator for restkolesterolet kan gøres ved at tage værdien for triglycerider og dividere med værdien for HDL-kolesterol. Det forhold bruger man som markør til at kategorisere risiko-niveau'et.
Som jeg forstår det har insulin en påvirkning på LDL-receptorer, en invers effekt som har betydning for hvor meget LDL-kolesterol som kan frigives fra dine blodårer (modarbejder åreforkalkning). Da man under keto-/kødæderdiæaten ikke indtager eller har et stærkt reduceret indtag af kulhydrater vil insulin-niveau'et ligge meget lavt og antallet af LDL-receptorer er højt. Derfor bør der ikke ske åreforkalkning ud fra dette scenarie. Til trods for at folk kan have et højt kolesterol, er deres blodprøver gode, ihvertfald hvis man kigger på prøverne med nye briller.
Restkolesterolet/åreforkalkning kan bedre indikeres ved brug af forskellige scanninger af blodårerne.
Der synes at være et problem med tidligere antagelser fra studier som har konkluderet at kolesterol = åreforkalkning, da disse studier ikke har diskonteret for netop insulin og andre daværende ukendte faktorer.

Re: Carnivore/Kødæder

Indlæg: 16. dec 2018, 15:11
af SandyFrink
Kød er ekstremt næringsholdig, så man kan komme langt med en sådan diæt.
Men det er ikke en jeg hverken ville følge eller anbefale andre at følge, som udgangspunkt.

Re: Carnivore/Kødæder

Indlæg: 16. dec 2018, 16:50
af Franz Biberkopf
Der kan vel være et potentielt problem når vi snakker (animalsk) hæm-jern, der kan over-ophobe sig i kroppen.

Re: Carnivore/Kødæder

Indlæg: 16. dec 2018, 20:55
af KasperAnd88
Jeg prøver at variere mit indtag så meget som muligt ved f.eks.
dag 1: fisk
dag 2: Kylling
dag 3: Ost + æg
dag 4: Rødt kød
osv.

Det er kun i starten for at slå mig ind i ketose. Herefter vil jeg eksperimentere ved cyklisk at indføre forskellige grøntsager/frugter på tidspunkter hvor jeg ikke indtager proteiner/fedt. Holistisk er det for at prøve at adskille insulinpåvirkning og et højt protein-/fedtindtag.

Re: Carnivore/Kødæder

Indlæg: 23. apr 2020, 15:19
af jona937d
Følger du stadig denne diæt og hvis, hvordan går det. Har du fået foretaget nogle blodprøver, der indikerer nogle tegn på negativ effekt?