Side 1 af 1

Diætvenlige snacks

Indlæg: 30. maj 2019, 17:42
af AverageJoe's
Hej alle

Jeg går og leger lidt med et vægttab, men også med oprettelse af livslyst :lol:
Derfor går det bare ikke for mig med stram diæt og vil også gerne køre det på en måde som jeg kan fastholde.
Jeg har været ude i "slut med forbudt" tilgangen, men den passer bare ikke til mit behov for at udradere alt mad som er i nærheden.
Så jeg leder efter nogle snack alternativer, til de ugentlige snackattacks.
Jeg tænker ikke på alt mulig dyrt fra fitnesshjemmesider, ect. Men bare på snacks der er bedre end en stor pose Lay's, f.eks.

Andre der er i samme båd? og hvad bruger i?

Jeg spiser en del Kramers is, men det bliver kedeligt i længden, med det samme hver gang.

Re: Diætvenlige snacks

Indlæg: 30. maj 2019, 18:56
af Pzyrex
Easis vanilleis kunne være et bud. Eller beef jerky?

Re: Diætvenlige snacks

Indlæg: 30. maj 2019, 19:34
af Overload
Vandmelon!

Re: Diætvenlige snacks

Indlæg: 30. maj 2019, 20:03
af Mussetrussen
Sukkerfri slik som gajol, läkerol, nellie dellies, fishermans, eller tyggegummi og light sodavand.

Wasa crisp'n wheat, som er en slags knækbrød, der mestendels består af luft, med en skive ost eller noget hytteost, er heller ikke at kimse af.
https://www.wasa.dk/produkte/ovrigt/crispn-wheat/pack/

Re: Diætvenlige snacks

Indlæg: 31. maj 2019, 13:52
af AverageJoe's
Tak for indput :D Jeg har købt Wasa crisp'n wheat og lakarol/gajol, det tog også de værste abstinenser.

Re: Diætvenlige snacks

Indlæg: 31. maj 2019, 14:47
af Pzyrex
AverageJoe's skrev: lakarol/gajol,


Vær opmærksom på at de kan være særdeles afførende hvis indtages i store mængder. :)

Re: Diætvenlige snacks

Indlæg: 31. maj 2019, 15:15
af Mrezz
Synes barebell laver nogle ganske glimrende is. Deres caramel-variant er ganske velsmagende, og kun 376 kcal i en hel bøtte. (500 ml, 300 g).
Desuden 33 g protein i en bøtte, og et højt antal kostfibre.. Smager næsten som carte d'or.
Deres cookie-dough er også god, dog også en del flere kcal i.

Re: Diætvenlige snacks

Indlæg: 31. maj 2019, 16:37
af Mussetrussen
Pzyrex skrev:
AverageJoe's skrev: lakarol/gajol,


Vær opmærksom på at de kan være særdeles afførende hvis indtages i store mængder. :)


Jeg sakser lige lidt om det fra en af mine egne artikler:

Hvorfor får du dårlig mave af sødestoffer?
Hvis du nogensinde har prøvet at guffe lidt for mange Gajoler på én gang, så har du måske lagt mærke til at det godt kan give riiimelig dårlig mave. På siden af Gajolpakker står der faktisk: ”Overdreven indtagelse kan virke afførende”. Denne oplysning skal ifølge mærkningsbekendtgørelsen stå på produkter, der indeholder >10% sukkeralkoholer.
Sukkeralkoholer eller polyoler som de også kaldes, er stoffer som ligner almindeligt sukker i deres kemiske struktur, og de tæller f.eks. sorbitol, mannitol, isomaltitol, maltitol, lactitol og xylitol. Fælles for sukkeralkoholerne er at de ikke er ‘kalorieløse’. Sukkeralkoholerne (bortset fra erythritol) indeholder mellem 1.6-2.6 kcal pr. gram, mens der er 4 kcal pr. gram i alm sukker, 4 kcal pr. gram i protein, 7 kcal pr. gram i alkohol, 9 kcal pr. gram i fedt og 2 kcal pr. gram i opløselige fibre.
Grunden til at der er færre kalorier i sukkeralkoholerne end i alm. sukker, er at de kun optages delvist i tarmen. Det uoptagede sukkeralkohol bliver fermenteret i tarmene, og er med til at trække vand ind i tarmen, og dermed har vi balladen. Hos nogle er det ikke det store problem, mens det hos andre resulterer i lind afføring, ondt i maven, en følelse af at være oppustet, samt masser af luft i maven. Normalt skal der omkring 20-25 g sukkeralkohol til om dagen, før det giver problemer.

I nogle typer fødevarer, som f.eks. sukkerfri slik, tilsætter man desuden fibre som fyldstof, for at kompensere for manglen på sukker. I produktet Nellie Dellies bruger man f.eks. polydextrose, som er opløselige fibre med et kalorieindhold på 1 kcal pr. gram. Når bakterier i tarmen begynder at arbejde med fibrene bliver der dannet tarmgas, og der er mange som vil opleve maveproblemer, hvis de stopper sig med sukkerfri slik som f.eks. Nellie Dellies. I en pose Nellie Dellies på 90 g er der hele 64 g fiber, og mange vil opleve maveproblemer ved polydextrose-doser på helt ned til 10 g.
Nellie Dellies indeholder for øvrigt også oligofruktose, som vel kan betegnes som en blanding mellem fiber og et ineffektivt sødemiddel, da det virker som fibre og søder 30-50% mindre end sukker.

Re: Diætvenlige snacks

Indlæg: 31. maj 2019, 19:30
af Bilsten
Mussetrussen skrev:
Pzyrex skrev:
AverageJoe's skrev: lakarol/gajol,


Vær opmærksom på at de kan være særdeles afførende hvis indtages i store mængder. :)


Jeg sakser lige lidt om det fra en af mine egne artikler:

Hvorfor får du dårlig mave af sødestoffer?
Hvis du nogensinde har prøvet at guffe lidt for mange Gajoler på én gang, så har du måske lagt mærke til at det godt kan give riiimelig dårlig mave. På siden af Gajolpakker står der faktisk: ”Overdreven indtagelse kan virke afførende”. Denne oplysning skal ifølge mærkningsbekendtgørelsen stå på produkter, der indeholder >10% sukkeralkoholer.
Sukkeralkoholer eller polyoler som de også kaldes, er stoffer som ligner almindeligt sukker i deres kemiske struktur, og de tæller f.eks. sorbitol, mannitol, isomaltitol, maltitol, lactitol og xylitol. Fælles for sukkeralkoholerne er at de ikke er ‘kalorieløse’. Sukkeralkoholerne (bortset fra erythritol) indeholder mellem 1.6-2.6 kcal pr. gram, mens der er 4 kcal pr. gram i alm sukker, 4 kcal pr. gram i protein, 7 kcal pr. gram i alkohol, 9 kcal pr. gram i fedt og 2 kcal pr. gram i opløselige fibre.
Grunden til at der er færre kalorier i sukkeralkoholerne end i alm. sukker, er at de kun optages delvist i tarmen. Det uoptagede sukkeralkohol bliver fermenteret i tarmene, og er med til at trække vand ind i tarmen, og dermed har vi balladen. Hos nogle er det ikke det store problem, mens det hos andre resulterer i lind afføring, ondt i maven, en følelse af at være oppustet, samt masser af luft i maven. Normalt skal der omkring 20-25 g sukkeralkohol til om dagen, før det giver problemer.

I nogle typer fødevarer, som f.eks. sukkerfri slik, tilsætter man desuden fibre som fyldstof, for at kompensere for manglen på sukker. I produktet Nellie Dellies bruger man f.eks. polydextrose, som er opløselige fibre med et kalorieindhold på 1 kcal pr. gram. Når bakterier i tarmen begynder at arbejde med fibrene bliver der dannet tarmgas, og der er mange som vil opleve maveproblemer, hvis de stopper sig med sukkerfri slik som f.eks. Nellie Dellies. I en pose Nellie Dellies på 90 g er der hele 64 g fiber, og mange vil opleve maveproblemer ved polydextrose-doser på helt ned til 10 g.
Nellie Dellies indeholder for øvrigt også oligofruktose, som vel kan betegnes som en blanding mellem fiber og et ineffektivt sødemiddel, da det virker som fibre og søder 30-50% mindre end sukker.


Har du opdateret info. omkr. hvordan disse tarmproblemskabende sødestoffer påvirker bakteriefloraen i tarmen?

Spec. ifbm. vægttab er optimering af tarmbakteriefloraen jo interessant, så at skabe ubalance for at kunne tilfredsstille ens søde tand, kan være en meget dårlig taktik ifbm. vægttab.

Gelantine fra Urtegaarden har jeg lige købt 2,5 kg. af og dette kvæler sulttrang og sukkersult samt er yderst gavnlig spec. for led, men også sener, hud osv.
HUSK fibre og chia mm. er også goddt for sult via fibre.