Side 1 af 1

Frosne grøntsager bliver smattede

Indlæg: 17. sep 2019, 16:10
af mads778
Hvordan undgår I, at jeres grøntsager bliver helt smattede? Jeg har forsøgt at bruge frosne grøntsagsmix, broccoli og bønner, men synes ikke jeg kan undgå at det bliver noget blødt noget. Gælder både samme dag de er lavet og hvis de står i køleskabet i forbindelse med meal prep

Har prøvet at koge dem frosne (som der står beskrevet på pakken) og prøvet at putte dem i en wok både optøet og frosne

Re: Frosne grøntsager bliver smattede

Indlæg: 17. sep 2019, 16:19
af Froghourt
Hvordan tilbereder du dem?

Re: Frosne grøntsager bliver smattede

Indlæg: 17. sep 2019, 16:21
af mads778
Har prøvet at koge dem frosne (som der står beskrevet på pakken) og prøvet at putte dem i en wok både optøet og frosne

Re: Frosne grøntsager bliver smattede

Indlæg: 17. sep 2019, 16:26
af Daniel$an
Med frost grønt er den lidt svær - uden at skulle komme til skamstege vitaminerne ud. Det hænder, ind i mellem, at LIDL har store poser med frossent blomkål, som faktisk bevarer deres bid, uagtet hvordan du tilbereder det. Det er jo naturligvis det lavere vandindhold, men kigger man efter en praktisk, nem løsning, så er blomkål the way to go.

Re: Frosne grøntsager bliver smattede

Indlæg: 17. sep 2019, 16:33
af mads778
Må variere med nogle friske grøntsager og lignende, da 500-600 gram blomkål per dag er lige voldsomt nok haha

Re: Frosne grøntsager bliver smattede

Indlæg: 17. sep 2019, 17:14
af Dobermann
Ville råde dig til at dampe dem i en gryde med låg eller stege dem på en pande/wok hvis du absolut skal have frost grønt. Koger du grøntsager ryger en masse vitaminer desværre ud af dem

Re: Frosne grøntsager bliver smattede

Indlæg: 17. sep 2019, 17:43
af Kaas95
Jeg har haft held med at hælde kogende vand over (ikke koge selve grøntsagerne), lade vandet køle af, hvorefter jeg steger dem ved middel-høj varme. Brug rigeligt med vand da det ellers ikke får grøntsagerne til at tø hurtigt nok :)

Re: Frosne grøntsager bliver smattede

Indlæg: 18. sep 2019, 08:38
af Froghourt
mads778 skrev:Har prøvet at koge dem frosne (som der står beskrevet på pakken) og prøvet at putte dem i en wok både optøet og frosne


Altså koge dem i en gryde på komfuret med en vandlinje der går over grøntsagerne? Prøv at få fat på en skål med låg der kan gå i mikroovnen og så kom vand i men slet ikke så grøntsagerne er dækket, så bliver de lidt mere dampet og lidt mindre kogt.

Re: Frosne grøntsager bliver smattede

Indlæg: 18. sep 2019, 11:09
af SandyFrink
Daniel$an skrev:Med frost grønt er den lidt svær - uden at skulle komme til skamstege vitaminerne ud. Det hænder, ind i mellem, at LIDL har store poser med frossent blomkål, som faktisk bevarer deres bid, uagtet hvordan du tilbereder det. Det er jo naturligvis det lavere vandindhold, men kigger man efter en praktisk, nem løsning, så er blomkål the way to go.


Frossen blomkål kan jeg slet ikke se kan svare sig. Blomkål er meget nemt at rive i stilke og så skylle i vand. Alternativt så er der blomkålsris, som jeg hyppigt bruger på low-carb dage.

Re: Frosne grøntsager bliver smattede

Indlæg: 19. sep 2019, 11:03
af kabod
Tænd ovnen på 200 grader varmluft, fordel frostgrønt på en bageplade beklædt med bagepapir, tilføj ønskede krydderier og vent 10-25 min. afhængig af grøntsagstype og mængde. :D

Re: Frosne grøntsager bliver smattede

Indlæg: 19. sep 2019, 17:36
af Randeris
Jeg bager eller griller som regel mit blomkål/broccoli. De er dog oftest friske, men jeg har prøvet det få gange med frost og det fungerer ok.

Re: Frosne grøntsager bliver smattede

Indlæg: 20. sep 2019, 10:13
af HAV
Hvis du koger dem frosne, så tag dem af lige inden vandet koger op (lige når den første kogebobbel kommer) - WUPTI. Så bliver de ikke smattet, og knaser fint.