Klitmose skrev:Bilsten skrev:Ceneeh skrev:Det har jeg ikke sat mig ind i. Det var ment som en general anbefaling, da jeg har øjnet flere (der ved skift til en kost med højere mængde mættet fedt), ender med blot at gå amok i pølser, bacon, skiveost, æg og flæskesvær. I så fald, så gå amok i æg.
Det har jeg også observeret tilfældet ofte. Det lader til, tror jeg..., at når man ikke har insulinrespons fra carbs men blot fra protein og herunder div. aminosyrer der stimulerer insulin, så har fedtet i blodet sværerer ved at lagres og vedbliver således længe i blodet, noget som kan ses i div. blodprøver. Kender du til noget om det og er det et problem?
Insulin hæmmer produktionen af SHBG, hvilket er positivt ift. optag af testosteron. Hvis insulin ikke udskilles i tilstrækkelige mængder får SHBG frit løb og det kan forværre optaget af testosteron da SHBG binder frit testosteron (det er kun det frie testosteron, der optages).
Hvis man eksempelvis tage en blodprøve på en person, der følger KETO/Low Carb kost (en typisk kost med meget mættet fedt) vil man oftest se hævet konc. af testosteron, men det er blot en effekt af total testosteron og øget SHBG - og ikke en effekt af hvor meget testosteorn der reelt bliver optaget.
Fødevare med lavt glykæmisk indeks og mættet fedt er godt for testosteron optimering. Man skal dog passe på sit kolesterol tal, da mættet fedt kan hæmme LDL-receptorerne og derved øge kolesterol i blodet.
Og når man hæmmer SHBG går niveauet af total test ned, formoder jeg?
Har du data på det?
Dopamin og subjektivitet ifht. x er langt større indflydelsesfaktorer end mange tror, men vanskeligt at lave studier over.
Hvis der refereres til studier, bedes du venligst lave links, tak, da masser af studier er skabt for at lave arbejde forskere kan aflønnes for at udføre, hvilket er et kæmpe problem for al seriøistet.
Desuden, når insulin kicker ind og lagrer fedt, som kan metaboliseres via adrenalin, som kicker dopamin, hvis man tænder på det, så øges test, og spec. fri test formoder jeg.
Måske at insulin kicker fri test op sker pga. energi lagres i sukkerdepoterne og dermed skaber nedgang i energi, hvilket jo er hvorfor fri test øges, den simpleste vej til øgelse af realtestniveau, formoder jeg, MEN.... har man data på om observationen ang. at insulin øger fri test via nedgang i SHBG, en "ikke aktivitet" der dermed er energibesparende, sker i både folk med fyldte glycogendepoter, overvægtige, fastende osv.?
Når man skal forholde sig til studier, er det essentielt at vide hvordan studiet er udført og på hvem osv. Noget Peter Atea skriger højt på er essentielt; Hvilket jo er helt logiskt.
GI index tror jeg mere er relativt til det subjektive ang. hvordan man forholder sig, hvorimod GL er og må være langt mere retvisende.
De fleste mennesker vil gerne have noget at føle sikkerhed el. at skabe basis ud af forholdende sig til, medmindre bevidste om ikke at ville være funderet på noget som er el. kunne være falsk grundlag. Derfor er der så mange der hævder el. tror på x, el. forskere der fremelsker data for x selvom fejlagtigt og misvisende, da det jo virker uanset forkert, altså til at give dem ro, hvilket er værdiskabelse udover hvad penge, som først får værdi når man bruger dem el. er bevidst om at kunne bruge dem til, er forstået. Det er dopamin og dopamin er money in the bank for en kort stund.