Svend Fipskæg skrev:Er der nogen der har erfaringer med en riskoger hvor man vitterligt ikke skal gøre andet end at tilføje ris og vand og så spise risene når man har lyst? Jeg købte en riskoger til 200kr men den bruser for det første hele tiden over, og for det andet så brænder risene på i bunden uanset hvad jeg prøver. Jeg har en kammerat der har bedre resultater med en anden riskoger, men han siger også at han rører i dem når de har kogt færdig. Men hvad er pointen i en riskoger så kontra en gryde? Har nogen erfaringer med dyre riskogere der ikke kræver noget arbejde?
Hey OP.
Jeg har haft en 150-300 kr. riskoger i mange år efterhånden. Jeg har aldrig haft de problemer, du beskriver. Jeg smider ris, vand og salt i, lader den koge, til den er færdig og lader den stå på "warm" i ca. 10 minutter, så slipper risene bunden lettere.
Sørg for dette:
-Blandingsforhold mellem ris og vand -> 1:2. Dvs. 1 del ris til 2 dele vand.
-Når kogeren fortæller, at dine ris er færdige, venter du 10-12 minutter. Herefter vil de ikke sidde fast i bunden. Prøv dig frem
-Husk salt
Den bruser sandsynligvis over, fordi du smider for meget indhold i. Jeg har aldrig oplevet min riskoger bruse over, og jeg har i hvert fald lavet 400 gram ris i den.