Bruger login







Tilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!

Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!

Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!

Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!


Statistik

Vi har 65715 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er peinoin

Vores medlemmer har i alt skrevet 2049579 indlæg i 100422 emner

0 nye indlæg i dag


Online
I alt: 1372
Medlemmer: 2
Skjulte: 0
Gæster: 1370

Følg bodybuilding.dk på

Vejning af kogt pasta

Udskriv emne


Kosten og dens betydning for optimale resultater

Tilbage til Kost & kosttilskud





Hej BB'er

Har søgt meget omkring lignende emne, og selvom der er en del der handler om det samme, så synes jeg alligevel ikke at jeg har fået præcist svar.

I forhold til næringsindholdet, så vejer rå pasta jo mindre end kogt pasta af åbenlyse grunde. Så hvis jeg vil veje min mad, kunne jeg i princippet bare veje det råt og så koge det jeg vil spise, men det er så her mit spørgsmål kommer ind:

Jeg koger nemlig altid hele pakken (så er der til rester senere + kæresten jo også skal have aftensmad), og hvis jeg så har kogt 500 g. pasta, hvordan ved jeg så, hvad næringsindholdet er i forhold til rå vægt som næringsindholdet på pakken går ud fra? Fx hvis jeg kun vil spise 200 g. hvad der svarer til rå pasta, men de 200 g. vejer nu meget mere? Hvad kan man gøre her?
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 58
Tilmeldt: 21. aug 2012, 16:56
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Du kan vel evt veje dem før og efter kogning. Hvis de vejer 2 eller 2,5 gange mere, så må du vel bare dividere indholdet før kogning med 2-2,5 per 100g efter kogning.
http://www.hvidovrestyrke.dk/ - Hvidovre Styrkeløft Forening
Brugeravatar
 
Reputation point: 20
 
Indlæg: 2591
Tilmeldt: 16. jun 2009, 16:35
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 135.00
- Squat: 215.00
- Dødløft: 240.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



nemt nok, du vejer det når det færdig lavet, så dividerer du det med 5 så har du hva der svarer til 5 x 100g rå pasta bare i 5x =rå pasta efter det kogt...

Vægten varierer fra hver gang grund af hvis den for længerer tid suger den mere vand til sig og omvendt...
SIZE MATTERS
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 128
Tilmeldt: 14. sep 2011, 10:08
 
Træner her: Anger Mangement
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 200.00
- Squat: 200.00
- Dødløft: 215.00
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Jiyan skrev:Du kan vel evt veje dem før og efter kogning. Hvis de vejer 2 eller 2,5 gange mere, så må du vel bare dividere indholdet før kogning med 2-2,5 per 100g efter kogning.


Ja det kunne jeg selvfølgelig også gøre, tak for rådet.

Lille-mig skrev:nemt nok, du vejer det når det færdig lavet, så dividerer du det med 5 så har du hva der svarer til 5 x 100g rå pasta bare i 5x =rå pasta efter det kogt...

Vægten varierer fra hver gang grund af hvis den for længerer tid suger den mere vand til sig og omvendt...


Skide smart.. den tager jeg lige med mig. Tak!
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 58
Tilmeldt: 21. aug 2012, 16:56
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Bliver 100gram pasta til mere pasta fordi det bliver kogt? I og med det bliver kogt, kommer der vel bare vand i pastaen hvorved det hele giver sig selv..
If the bar aint bending, you are just pretending!

http://www.bodybuilding.dk/you-got-to-pump-it-up-t61404-120.html#p1603747 - Min log!
 
Reputation point: 25
 
Indlæg: 1286
Tilmeldt: 27. nov 2008, 21:03
Geografisk sted: Aalborg
 
Træner her: Ultimate Gym
SPH GYM
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 127.50
- Squat: 160.00
- Dødløft: 180.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



100g. kogt pasta er "mindre" end 100g. råt pasta i og med pastaen har suget vand til sig og derved vejer mere. Men hvis man vil have styr på hvor meget man spiser, så bliver man jo nød til at regne ud hvad den kogte mængde pasta svarer til i råt. Derfor en lille udregning af nødvendig.
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 58
Tilmeldt: 21. aug 2012, 16:56
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



thaden skrev:Bliver 100gram pasta til mere pasta fordi det bliver kogt? I og med det bliver kogt, kommer der vel bare vand i pastaen hvorved det hele giver sig selv..


Jeg tror du vil have godt af lige at læse første indlæg igen...
With dreams to be a King, first one should be a man
 
Reputation point: 5
 
Indlæg: 585
Tilmeldt: 7. okt 2011, 00:04
 
Træner her: Roskilde Atlet Klub - RAK
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 110.00
- Squat: 150.00
- Dødløft: 175.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Tilbage til Kost & kosttilskud




Brugere online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 60 gæster