Tilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!
Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!
Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!
Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!
Vi har 66297 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er peinoin
Vores medlemmer har i alt skrevet 2049749 indlæg i 100447 emner
1 nye indlæg i dag
Guiden til det perfekte homegym del I - basisudstyret
Du elsker at træne, du har god tid til at træne, men du bliver ældre og pludselig står den på fuldtidsarbejde, kone, børn og hus. Du elsker stadigvæk at træne, men det er problematisk at gøre alle glade og samtidigt pleje dine gains. Bare rolig! Der er en løsning og det starter med at få konen til at bruge færre penge på Kaj Bojesen aber og stille sig tilfreds med kun at have Royal Copenhagen til 18 personer. Løsningen er selvfølgelig et home gym. Dit eget paradis af jern!
Følgende vil hjælpe dig igennem en verden, hvor der er så meget lækkert udstyr, men samtidigt også så meget bras, at det kan være svært at finde rundt i.
Før du starter skal du finde ud af, hvor mange penge du ønsker at bruge og hvor mange, der skal have adgang til din nye jernhule. Med dette menes der, hvor mange der skal kunne træne der ad gangen? Det er voldsomt hyggeligt at samles et par gutter og træne sammen. I skal ikke tænke over larm, i vælger selv musikken og det udstyr i ønsker at bruge er ikke optaget af en, der har travlt med at få en ny high score i Farmville.
Vi starter med basisudstyret. De ting du SKAL have er en god stang, nogle skiver og et godt rack.
Stang:
Der er mange steder du kan spare på dit home gym, men dette er absolut ikke stedet. Som det første skal den have de korrekte mål. Det vil sige 220 cm lang, 50 mm i diameter og 20 kg tung(15 kg hvis du skal bruge en damestang). Dyrker du VL, skal du have en god VL-stang og det samme gør sig gældende for styrkeløft. De fleste der kender lidt til vægtløftning ved, at man aldrig går galt i byen med en stang fra svenske Eleiko. De koster dog en hel del og alternativt laver Rogue og Pendlay nogle stænger af en udemærket kvalitet.
En god styrkeløft stang kan erhverves for et par tusinde kroner og ved en hurtig søgning på Google, vil du hurtigt se, at mange anbefaler The Texas Powerbar. Den vil kunne opfylde de flestes behov.
De fleste har udover en god SL/VL stang også en beater. Det vil sige en forholdsvis billig stang, som du kan bruge i f.eks. supersæt eller hvis gutterne er på besøg og i derfor ikke kan deles om én stang. En sådan stang kan fra ny købes til 500-1000 kr. Når du køber en stang, så skal du være opmærksom på huldiameteren, som efter min mening skal være 50 mm. Stænger der er 25 og 30 mm. er ofte af en ringere kvalitet og hvis du med tiden får købt et par forskellige stænger, så er det rart, at dine skiver(som også skal være 50 mm) passer på dem alle.
Eksempler:
Styrkeløft
Texas power - 450 euro ved strengthshop.de
Strengthshop bastard power bar, 300 euro ved strengthshop.de
Rogue Ohio power bar, ca. 350 euro ved Rouge Europe
Vægtløftning
Eleiko opgiver ikke deres priser medmindre man sender en forespørgsel, men du skal regne med +6-7000 kr.
The Rouge bar 2.0, 330 euro. Den kan være et alternativ til Eleiko. Rogue laver en række forskellige stænger til VL og alle er anmeldt af flere brugere på youtube.
Beater
Strengthshop 2028 olympic bar,120 euro (ofte på tilbud til 70-80 euro).
Skiver:
Skiver er endnu en post, som hurtigt kan komme til at koste en masse penge. Hvis du ønsker at bevare husfreden, så kan det være en god idé at købe bumper plates. De larmer mindre, slider mindre på dine stænger og er bedre for dit gulv. Her kan du hurtigt købe dig fattig i Eleiko og lignende mærker, men der er flere og flere billige alternativer, der laver glimrende skiver. Jeg har selv gode erfaringer med bumper plates fra LCGEAR, men der er mange forhandlere på markedet. Jernskiver er billigere og det kan være lækkert at have en røvfuld 5’ere, 2½’ere , 1,25’ere i jern.
Eksempler:
150 kg. Bumplerplates fra strengthshop bestående af 2x5, 2x10, 2x15, 2x20 og 2x25 for 380 euro.
Samme sæt i jern er ca. 100 euro billigere.
Rack
Når du vil komme til at træne alene størstedelen af tiden, så er det vigtigt, at du prioriterer sikkerheden højt. Et godt powerrack har safetys og er essentielt. Du kan også købe et half rack med safetys og hvad du vælger her er en smagssag. Powerracket er ofte en smule dyrere, men giver dig til gengæld også flere muligheder.
Forslag 1:
Den billigste løsning er den nedenstående og kan købes til 500-1000 kr. Det kan justeres til squat, bænkpres og dips, men der er ikke tænkt på sikkerheden i form af pins. Hvis du i starten ikke har penge til et komplet power rack, kan dette være en start og efterfølgende fungere som et ekstra rack.
Forslag 2:
Et half rack giver dig nogle flere muligheder og sikkerheden er ligeledes øget. Priserne starter ved ca. 3000 kr og opefter.
Forslag 3:
Et power rack er klart den dyreste løsning, men det er samtidig den løsning, der giver dig den bedste sikkerhed og de fleste muligheder. Mange power racks giver mulighed for at tilkøbe håndtag til dips, landmine, monolift, lat pulldown/seated rows osv. Et godt power rack starter ved omkring 5000 kr. Det bliver dog væsentligt dyrere, hvis du skal have nogle af de forskellige tilvalg. Når du køber et power rack skal du være opmærksom på længde, bredde og højde. Mange power racks er +230 cm. i højden og sørg derfor for at måle højden i det rum, hvor racket skal stå. Nogle racks har en bredde og en dybde der ikke er optimal i forhold til længden på en bænk der skal stå i stativet og til stangen der skal ligge deri.
Bænk
Hvis du har plads, så er det oplagt med en flad bænk og en justerbar bænk. Det kan være svært at finde en god bænk, da der findes utallige af dem af tvivlsom kvalitet. Her skal du være opmærksom på, hvor mange kilo bænken kan holde til og husk, at du ofte skal regne din egen kropsvægt med. Du kan købe bænke til få 100 kr – og op til mange tusinde. En justerbar bænk er klart det dyreste valg, men denne giver dig nogle flere muligheder i din træning.
Forslag 1:
Barbarian line multibank ULTIMATE. Udover et fedt navn, så er det en justerbar bænk, der er rated til 400 kg. Pris: 330 euro.
Forslag 2:
Ironmaster Super Bench får flotte anmeldelser og er rated til 450 kg. Ligesom forslag 1 er det en justerbar bænk. Pris: 3000 kr.
Forslag 3:
Er en flad bænk fra Rogue. Den er testet ved 1000 lbs og koster 275 euro.
Det udstyr vi har gennemgået, indtil videre, har vi valgt at kalde basisudstyret. Hvis du har dette, så kan du træne squat, bænkpres, dødløft, alle dets varianter og en masse andet. Hvis du beslutter dig for at lave dit eget gym, så er det vigtigt at have tålmodighed og spare op. Man kan hurtigt blive fristet og købe noget udstyr af en tvivlsom kvalitet, som du senere vil fortryde. Jeg har selv handlet meget på DBA, strength shop, rogue, LC-gear og spsgear. Fælles for dem alle, ud over DBA, er at de ofte har udsalg og her er der virkelig mange penge at spare. Strength shop opdaterer for eksempel deres side hver torsdag med nye tilbud.
I del II ser vi nærmere på, hvilket udstyr du kan købe for at tage det skridtet videre. Vi ser nærmere på forskellige vægtstænger, gulv og håndvægte.
Diskutér artiklen i denne tråd:
http://www.bodybuilding.dk/guiden-til-det-perfekte-home-gym-t88490.html
Læs også "Sådan bygger du et home-gym", af Thomas Jagd:
https://www.bodylab.dk/shop/saadan-bygger-du-1961c1.html.