Bruger loginTilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!

Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!

Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!

Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!


Statistik

Vi har 65699 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er peinoin

Vores medlemmer har i alt skrevet 2049575 indlæg i 100422 emner

0 nye indlæg i dag


Online
I alt: 723
Medlemmer: 2
Skjulte: 1
Gæster: 720

Følg bodybuilding.dk på

Portræt af Nemanja Stankovic - Fra fodboldinvalid til dansk mester!

Skrevet af Kenni

 

Hvad fik dig i gang med vægttræning?


Jeg var 15 år gammel, da jeg begyndte at træne. Grunden til jeg at begyndte at skyrketræne var, at jeg på daværende tidspunkt spillede fodbold på højt niveau. Dengang jeg spillede fodbold, var det for Randers' Liga hold U16, som det hed dengang. Jeg havde sat mig et mål helt tilbage da jeg var en helt lille dreng, om at jeg bare ville være professionel fodboldspiller. Så da jeg en dag blev erklæret fodboldinvalid, var det et stort mentalt slag for mig. Grunden til jeg begyndte at styrketræne ved siden af min fodbold var, at min daværende fodboldtræner mente, at modstanderne havde for let ved at skubbe mig væk, og at jeg kunne forbedre dette ved at begynde at styrketræne to gange om ugen. Da jeg så blev erklæret fodboldinvalid, valgte jeg at bibeholde træningen, og efter to uger var jeg træt af at ligge derhjemme, så jeg valgte derfor at øge min træningsmængde til 6 gange om ugen. Jeg blev efter ret kort tid rimelig bidt af det, og begyndte derfor at selvstudere sporten meget - både omkring selve træningen men også kosten - da jeg havde hørt, den også var vigtig. Det kan jeg kun bekræfte i dag.


Efter at have trænet i nogle år fik jeg desværre endnu et nedtur i mit liv, jeg fik nemlig betændelse i begge skuldre, og jeg kunne derfor ikke træne. Jeg fik i den forbindelse besked på at holde min skulder i ro i et helt år. Jeg var rigtig ked af det i de følgende to uger. Med det samme jeg kom hjem fra skole, gik jeg direkte ind på mit værelse, og her blev jeg resten af dagen. Efter de to uger var gået, valgte jeg at tage ned i træningscenteret og træne ben. Jeg kunne ikke holde ud bare at være derhjemme, så jeg tænkte, at noget måtte jeg vel kunne træne. Jeg begyndte at træne ben godt fire gange om ugen, hvor jeg delte mine bentræninger op, så jeg havde fokus på mine quads to dage, og de to andre dage havde jeg fokus på mine hamstrings. Da det ene år var gået, havde jeg formået at opbygge nogle gode ben, men det betød også, at jeg var totalt uproportionel. Jeg måtte derfor skære mine bentræninger ned til to gange om ugen efterfølgende, hvilket var lidt svært for mig, da de var kommet til at betyde ret meget for mig. Men da vi ramte år 2012, kom jeg til et punkt i min træning, hvor jeg tænkte, jeg ville prøve noget mere. Jeg var blevet bidt så meget af træningen, at jeg simpelthen kunne mærke, at der bare skulle ske noget mere med min træning. Derfor besluttede jeg mig for, at jeg ville stille op til min første konkurrence i 2014.

 


Hvad er din grundlæggende træningsfilosofi?


Min træning var lidt atypisk i forhold til mange andres træningsprogrammer, da jeg var tvunget til også at skulle træne op til den styrkerunde, der indgår i Atheltic Ftiness. Jeg havde derfor en dag om ugen, hvor jeg udelukkende trænede de tre discipliner, vi skulle udføre til styrkerunden. Derudover valgte jeg at ro, når jeg skulle dyrke cardio eller varme op, og efter samme princip træne kørte jeg 6 sæt chins, når jeg skulle træne ryg, og når jeg kørte triceps eller bryst kørte jeg ligeledes 6 sæt dips.


Jeg valgte som udgangspunkt at træne 6 gange om ugen, og når jeg følte overskud, valgte jeg at træne 7 gange om ugen, men hvor den ekstra træning så var mavetræning, cardio og posering. Jeg brugte rigtig meget tid på at posere, da jeg syntes det var vanvittig hårdt, og bare gerne ville have det til at spille 110%.

 

 

Da jeg blev i sommers blev færdig som student, havde jeg planlagt ikke at arbejde eller noget, før jeg skulle begynde mit nye arbejde samt skole 1. September. Jeg havde lidt over 2 måneder, hvor jeg var hjemmegående, hvis man kan sige det sådan. Det gjorde, at jeg havde mulighed for at træne to gange om dagen. Første træning var omkring kl. 7, hvor jeg dyrkede cardio, og efterfølgende var jeg inde at posere, og til sidst sluttede jeg så af med en omgang mavetræning. Omkring kl. 17 havde jeg så min styrketræning,hvor jeg så trænede diverse muskelgrupper.


Selve min træningsfilosofi er, at man ikke skal holde sig til noget fast træningsprogram. Det er i hvert fald det, jeg ikke har gjort. Jeg tror på, at det er vigtigt, at man husker at variere de øvelser man kører til de forskellige muskelgrupper. Der er dog en lille undtagelse, må jeg indrømme. Der er nemlig én øvelse, jeg altid træner, når det er jeg træner ben, og det er squat. Det erefter min mening uden tvivl den bedste benøvelse.


Mandag

Klokken 7. – Cardio, posering og mave

Bryst og skulder

Tirsdag


Styrkerunden og læg

Onsdag

Klokken 7. – Cardio, posering og mave

Ryg

Torsdag


Ben og læg

Fredag

Klokken 7. – Cardio, posering og mave

Bryst

Lørdag


Skulder og arme

Søndag

MULIGVIS!!!
Klokken 7. – Cardio, posering og maveDet her var en typisk træningsuge for mig de to måneder, hvor jeg var hjemmegående.
Da jeg kom tættere på newcomers, som var min første konkurrence, valgte jeg at posere hver dag i 15 minutter efter træning.


Hvordan er din tilgang til kosten?


Jeg begyndte min diæt den 1. Marts, og der var det virkelig vægten, der var altafgørende. Hvis jeg begyndte at tabe mig for hurtigt, skruede jeg mit kalorieindtag op. Jeg ville nemlig have, at det skulle gå så langsomt som overhovedet muligt, da jeg ville undgå at miste for meget muskelmasse. Dog fik jeg målt min fedt% til 5,6 to måneder inden konkurrencen, og jeg mente på daværende tidspunkt, at jeg var for langt nede i fedtprocent. Derfor valgte jeg at skrue op for mit kalorieindtag igen, så jeg lå i overskud den her gang. Jeg skulle faktisk til at tage på igen. Det var ekstremt hårdt lige pludselig at skulle vende skibet, og så skulle til at tage på igen. Grunden til jeg valgte at skrue op for mit kalorieindtag var, at jeg personligt ikke mener, at det er super godt at ligge i underskud i for lang tid. Så derfor valgte jeg at gøre, som jeg nu gjorde. Efter en lille halv måned valgte jeg så at skrue ned for mit kalorieindtag igen, så jeg lå i underskud, af den grund at det var ved at være på tide at tabe sig igen.

 


Klokken 7 – Havregryn

Klokken 12 – Ris, kylling og grøntsager

Klokken 17 – Pasta og oksekød

Klokken 20 – Ris, kylling og grøntsager

Klokken 22 – Ris, kylling og grøntsager


Ovenstående var sådan min kostplan under hele diæten. Dog var mit måltid kl. 18 afhængigt af, hvornår jeg på dagen jeg trænede, da jeg fortrækker at spise noget, inden jeg skal op at træne. På daværende tidspunkt var det dog helt sikkert, at jeg fik mit måltid med pasta og oksekød inden træning. Så der var ikke nogen bestemte tidspunkter på dagen som sådan. Jeg tilrettelagde mine måltider efter min træning.


Jeg valgte, at jeg ville prøve at bulke max over vinteren, og derfor lå jeg på omkring de 4800 kcal om dagen. Dog var jeg til sidst oppe at ramme de 5000 kcal om dagen, da jeg gerne lige ville op og ramme de 100 kg - hvilket jeg også kom til, til sidst - inden jeg valgte at cutte. Jeg havde en lækker følelse i kroppen til at starte med. Jeg følte, at jeg voksede, samtidig med at min styrke blev bedre og bedre. Til sidst, hen over vinteren, havde jeg det dog lidt stramt over at alle markeringerne var væk, og at man følte sig som en flødebolle. For at justere mit kalorieindtag valgte jeg at veje mig hver mandagmorgen, efter toilet besøg, så jeg præcist kunne se, hvor meget jeg havde taget på. På den måde kunne jeg justere, hvor meget jeg skulle skrue op for mit kcal tal.


Klokken 7 – Havregryn

Klokken 9 – 4 rugbrøder med kyllingebryst, en banan og en protein shake

Klokken 12 – Ris, kylling og grøntsager

Klokken 15 – Lækkert måltid fra morskøkken ;-) – altid sundt og fyldt med gode sager!

Klokken 18 – Ris, kylling og grøntsager

Klokken 21 – Skyer med blåbær eller andet.


Som man kan se, indgår der også ris og kylling i min kostplan, når jeg bulker. Det skyldes, at det er rigtig gode kulhydrater, og jeg har det bedst med at vide præcis hvad det er, jeg indtager. Derfor holder jeg mig meget til planen. Det er der ikke nogen der siger, man nødvendigvis skal - overhovedet! Nogle har en kostplan, hvor de bare styrer deres markros, og så vælger at spise hvad de vil. Men jeg har der personligt bedst med at have en plan og så gå 100% efter den.


I de to kostplaner, både under diæt og bulk, fik jeg naturligvis også min protein shake samt carbs lige efter træning.


Hvad motiverer dig til at opretholde din livsstil?


Det der motiverer mig til at opretholde den livsstil, jeg nu har valgt, er resultaterne. Jeg elsker at få af vide af mine venner eller veninder ”Hold da helt op der er sket meget med dig” Eller bare alle de små komplimenter, man modtager til daglig. Det med at folk kan se at ens hårde arbejder giver resultater, synes jeg virkelig er fedt. Det der holdte mig kørende, da jeg var på diæt, hvor alt var møg hårdt, var uden tvivl konkurrencen. Det var helt klart det, som drev butikken for mig. Jeg er som person meget pligtopfyldende og møg hamrende stædig, så selvom jeg var til konfirmation eller lignende, holdt jeg mig udelukkende til min egen kost. Det var det, jeg havde det bedst med, og selvom det var surt, tænkte jeg bare over, hvorfor jeg egentlig gør det her, og det gjorde, at jeg kunne blive ved.

 

 

Den hårdeste tid under min diæt var da jeg blev student i år. Jeg måtte sige nej til rigtig mange ting, fordi jeg havde mine forberedelser til konkurrencen at tænke på. Alt hvad der hed druk med venner, eller byture og diverse ting måtte jeg sige nej tak til. Gallafest, dimensionsfest og alt det der nu følger med, når man bliver student, kunne jeg desværre ikke rigtig være med til. Men jeg må indrømme, at det uden tvivl har været det hele værd, nu hvor jeg står med to trofæer samt en guldmedalje!


Mine forbilleder er uden tvivl Steve Cook og Sadik Hadzovic. Jeg synes, de begge har en super fed personlighed, hvilket jeg vægter meget højt. Lige meget hvor meget du vinder, og hvor populær du er i udelandet, at man så stadig kan have begge ben plantet på jorden, synes jeg virkelig er fedt, og er noget jeg har stor respekt for! Derudover synes jeg også bare at de har en super flot fysik!

 


Hvad er dine fremtidsambitioner?


Med hensyn til kommende konkurrencer har jeg ikke nogen plan lige pt. Jeg ved bare, at det ikke er sidste gang, jeg skal stå på scene, da jeg virkelig synes, det er det fedeste, jeg nogensinde har oplevet. Men da jeg lige har vundet Athletic Ftiness, er jeg jo kvalificeret til de Nordiske Mesterskaber. De arrangerer dog ikke længere Atheltic Ftiness, og det er derofr ikke muligt for mig at deltage til den konkurrence desværre. Jeg er stadig ret ung, så jeg har heldigvis noget tid at tænke på. Men lige pt. er jeg bare i gang med at gaine nogle muskler igen.


Følg Nemanja på Instagram her:

Kommenter portrættet her: