Bruger loginTilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!

Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!

Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!

Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!


Statistik

Vi har 66075 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er peinoin

Vores medlemmer har i alt skrevet 2049688 indlæg i 100439 emner

1 nye indlæg i dag


Online
I alt: 1065
Medlemmer: 3
Skjulte: 0
Gæster: 1062

Følg bodybuilding.dk på

Lettere trykte ribben

Udskriv emne


Diskussion af egne skader eller forhold omkring skader

Tilbage til Skader

I går (mandag) formiddag var jeg så uheldig at falde på min cykel ... Min højre fod gled simpelthent på pedalen da jeg skulle starte cyklen. Men i stedet for at falde til siden, så faldt jeg åbenbart ind over mit styr, med det resultat at mit forhjul eksede og faldet blev værre end det ellers kunne være blevet, følte overhovedet ikke jeg på nogen måde havde kontrol over mit fald.
Resultatet blev en del hudafskrabninger/-ridsninger på højre underarm, et kæmpe blåt mærke på højre lår, et mindre blåt mærke på knoglen lidt op over min venstre tommelfinger og, værst af alt, en mindre trykning af mine ribben i højre side. Jeg havde temmeligt ondt i går, hvis ikke jeg passede på med hvad jeg foretog mig, men det var allerede blevet en hel del bedre her til morgen (tirsdag), hvorfor jeg har valgt ikke at bruge(/spilde) tid hos læge eller på skadestue - Kan stort set bevæge mig (og min krop) som normalt, er stadigvæk øm, men det gør primært kun ondt hvis jeg hoster, nyser eller trækker vejret meget dybt.

Jeg skulle være startet træning i går, efter 12 dages ferie, så jeg ville starte med forholdsvis lav vægt (65% af RM) - Jeg bestemte mig for at prøve hvordan det evt. ville gå med at træne i går, men det gik ikke særligt godt.

Squat kunne jeg godt, både opvarmnings-sæt på 35kg og arbejds-sæt (3x8) på 72½kg.
Dødløft gik også godt med opvarmnings-sæt på 35kg, men arbejds-sæt på 72½kg kunne bare ikke lade sig gøre ... Det gjorde simpelthent bare for ondt når jeg skulle have vægten op.
Bænkpres var ikke noget problem med 25kg i opvarmning, men 50kg i arbejds-sæt gik bare ikke.
Det samme gjorde sig gældende med Yates Row - ok med 25kg, men ikke ladsiggøreligt med 52½kg.
Chinups (BW) var bare slet ikke muligt, men til gengæld var der ingen problemer med Military (25kg) eller med Standing Calf Raise (3x10 @ 180kg), mens jeg overhovedet ikke ville forsøge mig med Crunch ... Bare det at komme op fra Bænkpres havde gjort afsindigt ondt.

Nu har jeg så i dag læst, at trykkede ribben kan man have i rigtig lang tid hvis man passer godt på dem (ikke positivt ment), og det er jeg jo absolut slet ikke interesseret i. Derfor vil jeg, selvom det jo vel nærmest kun er slaget i sig selv der giver mig problemer, vente med at starte min træning til næste uge, bare for en god ordens skyld.
Men er der noget, evt. isolations-øvelser, jeg godt ville/burde kunne udføre, uden at det kan give problemer for mine ribben? Synes godt nok det vil være lidt vel lang tid med næsten 3 uger uden nogen form for styrketræning :evil:
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 278
Tilmeldt: 6. mar 2007, 14:32
Geografisk sted: Ishøj
 
Træner her: NMI
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 100.00
- Squat: 130.00
- Dødløft: 140.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanDu har ikke trykkede ribben... Jeg har før haft trykkede ribben (og brækkede for den sags skyld) og hvis du en dag efter kan gå rundt, så er det bare en lille skramme. Sidst jeg trykkede ribben gik der 3 uger, før jeg kunne gå normalt igen. 4 uger med brækkede... Træn du bare løst.
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 1446
Tilmeldt: 25. nov 2008, 13:00
Geografisk sted: Aalborg
 
Træner her: Power Gym
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 120.00
- Squat: 170.00
- Dødløft: 200.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanBegyndte også at tro på, at jeg bare kunne træne igen (holdt dog pause i sidste uge).
Men da jeg stadigvæk har ondt, især ved nys, host og den slags, når jeg laver nogle bestemte bevægelser og når jeg går hurtigt (tør slet ikke tænke på at løbe), og jeg også lynhurtigt bliver stakåndet, så syntes jeg at det var bekymrende.
Derfor gik jeg i går til lægen ... Hans dom, efter at have hørt om mine symptomer og efter at have trykket på brystkassen og lyttet til mig, var at jeg højst tænkeligt havde et brækket ribben :( Heldigvis lød det ikke til at jeg skulle have fået punkteret lungen.
Ifølge ham vil det først være i orden efter en 5-6 uger, dvs. om 4-5 uger. I den periode "må" jeg ikke træne, og skal i det hele taget helst holde mig fra anstrengende aktiviteter i perioden [-X

Det er fandme surt, for det betyder at jeg får i alt næsten 8 uger uden træning, og så vil det jo være ligesom at starte forfra igen :evil:

Det kan måske være der er nogen der synes jeg er (lidt af) et tudefjæs, at smerten bare skal ignoreres og trænes væk. Men jeg er jo altså ikke helt ung mere, så kommer mig jo ikke lige så let over en skade som yngre mennesker kan gøre, derfor vælger jeg at følge min læges anvisninger, så kan jeg forhåbentligt komme stærkt igen når jeg starter op igen :twisted:
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 278
Tilmeldt: 6. mar 2007, 14:32
Geografisk sted: Ishøj
 
Træner her: NMI
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 100.00
- Squat: 130.00
- Dødløft: 140.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanHej

Jeg har fået samme problem med at have fået trykket et ribben. Resultatet er en 4 ugers pause uden træning. Hvad gør man for at holde på muskelmassen bedst muligt?
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 4
Tilmeldt: 15. okt 2014, 09:39
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanYasserpejdal skrev:Hej

Jeg har fået samme problem med at have fået trykket et ribben. Resultatet er en 4 ugers pause uden træning. Hvad gør man for at holde på muskelmassen bedst muligt?


Sørg for at holde dit kalorie- og proteinindtag højt, evt. suppler med BCAA. Det du evt. skulle miste kommer lynhurtigt igen, så lad være at få nedtur over det
 
Reputation point: 10
 
Indlæg: 139
Tilmeldt: 23. feb 2010, 10:23
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanTilbage til Skader
Brugere online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 2 gæster