Bruger login







Tilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!

Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!

Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!

Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!


Statistik

Vi har 65718 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er peinoin

Vores medlemmer har i alt skrevet 2049582 indlæg i 100422 emner

3 nye indlæg i dag


Online
I alt: 1441
Medlemmer: 2
Skjulte: 1
Gæster: 1438

Følg bodybuilding.dk på

Q & A - Laura Hammelstrup

Skrevet af Michael Andersen



 

1. Hvem er Laura Hammelstrup, kort fortalt?

Jeg er en pige på 21 år og blev student fra HF i sommers. Jeg holder sabbatår og bruger derfor al min tid på træning.
Når jeg ikke træner(som jeg altid næsten gør:P) bruger jeg tid sammen med mine veninder og hygger med dem, dvs. vi shopper, ser film osv., og hjælper klubben, hvor jeg træner, ved forskellige aktiviteter.

2. Hvad var dine interesser før at du kastede dig over vægtløftning?

Jeg spillede fodbold i 10 år, før jeg kastede mig over vægtløftningen. Savner stadig fodbold en gang i mellem, men vægtløftningen er noget helt specielt! Jeg begyndte styrketræning, som et supplement til fodbold og det var her jeg opdagede vægtløftning, da Frank(min nuværende træner) gerne ville have lidt flere kvinder ind for vægtløftning.

3. Hvad fik dig til at starte med at træne?

Jeg så et program med nogle kvindelige bodybuildere da jeg var 12 år og det var her at min interesse for styrkerelateret træning begyndte og så er jeg meget imponeret af de kroppe de kvindelige bodybuildere kan præstere. Det er meget inspirerende og det vil jeg gerne selv efterstræbe. Jeg begyndte på vægtløftning da jeg gerne ville have mere konkurrence ind i min træning og så er det meget fedt at man kan måle sin fremgang i de kg man løfter. Der er også konkurrence inden for bodybuilding, men det er noget helt andet inden for vægtløftning.

4. Hvordan greb du din træning og kost an i starten?

I starten trænede jeg ikke efter program, men efter hvad min træner lige følte for på daværende tidspunkt. Efter mit første EM i 2009, begyndte jeg at køre efter et polsk program som gav mig mere rutine inden for træningen, da jeg havde et fast program og derfor havde en struktur at følge.

Jeg har altid gået meget op i hvad jeg spiser, så derfor har kosten været god fra starten af. Men efter 9-10måneder inden for vægtløftning fik vi(min søster og jeg) sponsoreret en kostvejleder, som ændrede mit syn på kosten og fik mig til at indse vigtigheden af diverse kosttilskud.

5. Hvordan ser din træning og kost ud pt.?


I øjeblikket kører jeg et program, hvor jeg har fokus på styrke i ben og overkrop.
Op til EM og Nordisk i år, kørte jeg dette program: http://www.qwa.org/programs/tadv13.asp, krydret med styrketræning og tekniske pas ved siden af, da 4 pas om ugen ikke var nok. Jeg er atypisk som vægtløfter, da jeg tænker meget i styrke, fremfor teknik.

Min kost er meget varierende alt efter om jeg træner op til stævne, eller om jeg har en periode hvor jeg træner for styrke. Pt. fokuserer jeg bare på at få mine proteiner, kulhydrater og fedt.


Jeg startede i 53, hvor jeg ikke var ret længe og så gik jeg i 58 og der har jeg ligget i 2 år men har haft problemer det sidste års tid med at holde mig nede. Det betød at jeg valgte at blive i 63, da jeg havde klaret krav til EM i denne vægtklasse. Det betyder at jeg spiser en del mere, end jeg før har gjort. I løbet af en dag består min kost af følgende fødevarer: Proteinpulver, grovvalsede havregryn, diverse kosttilskud, kylling, brune ris og grøntsager. Om aftenen spiser jeg gerne hakket oksekød og grøntsager og inden jeg går i seng, tager jeg en shake med kassein. Jeg sørger altid for at få en shake efter hvert træningspas.

6. Hvem har betydet mest for dig i forhold til din træning?

Frank Petersen (min nuværende træner) - han har altid været til min træninger og støttet mig i mine dårlige perioder. Vi har bl.a. også nogle fællesmål, som OL 2016, som holder os motiveret for en udviklende træning.
Min søster Sarah Hammelstrup - Vi laver nærmest alt sammen og det er kun en fordel at vi træner sammen og hun vil altid være min største konkurrent, hvilket også er med til at holde mig motiveret.
Mette(Mzg) - Mette, lærte jeg at kende igennem denne side for 2 år siden og lige siden har vi hængt sammen, trænet og støttet hinanden på flere områder.



7. På landsholdet har du blandt andet selskab af din egen tvillingesøster, Sarah, Hvad betyder det for dig at have en så tæt på, som du kan dele såvel træning som konkurrence med?

Det har sine fordele, som fx at man altid har en at træne med og altid en at konkurrere mod. Da jeg havde mine første internationale stævner, tog min søster med, selvom hun ikke havde kvalificeret sig, kun for at støtte mig. Det betyder en del. Samtidig har der været problemer siden jeg gik i 63 og vi derfor kom i samme vægtklasse da vi begge to er meget store konkurrencemennesker og ikke kan tåle at tabe ;-)


8. Vægtløftning ryger ikke ligefrem på forsiden af bladene, og bliver vel ofte fremstillet som en "mandesport", så hvad siger familie og venner til din interesse, som vel egentlig bedst kan beskrives som værende atypisk?

Mine venner og familie støtter mig og synes ikke at det er en mandesport. Jeg kan fx nævne min storesøster som flere gange har taget med til internationale stævner for at støtte mig. Samtidig er det dog svært for nogle af mine veninder, da de ikke kan forstå hvor vigtig træningen er og hvor meget tid træningen kræver til hverdag og hvorfor jeg ikke lige kan tage en off-dag når de vil være sammen.

9. De fleste oplever dage, hvor vægtene tynger allerede inden dagens træning er begyndt - hvad gør du for at holde motivationen høj?

Træner noget mere.

10. Alle begår fejl - hvad har været dine største?

Det ved jeg ærlig talt ikke - meeen, jeg kunne godt blive bedre til at lytte til min krop og holde de pauser som jeg skal.


11. Hvad er dit bedste træningsråd til andre?

Jeg tænker ikke på træningen som noget meget indviklet, så mit råd er meget enkelt: "Hvis man gør som man altid har gjort, får man de resultater man altid har fået."


12. Hvad har din træning, indtil videre, bragt med sig af henholdsvis positive og negative ting?

Positive ting: Har lært min krop at kende og ved at der ikke er nogle begrænsninger for hvad jeg kan.
Ydermere har jeg lært lytte til kroppen når den siger hvad den har brug for, både når det kommer til træning og kost.


Negative ting: Intet, endnu.


13. Hvad har du opnået, i forhold til din vægtløftning, om 10 år? Er du stadig vægtløfter til den tid - eller kunne du finde på at gå en anden vej, i form af styrkeløft, fitness eller bodybuilding?


OL 2016 er stadig mit helt store mål og vinde EM og VM, men samtidig vil jeg gerne prøve styrkeløft for sjov, uden udstyr. Efter min vægtløftningskarriere vil jeg gerne være større end Helle Nielsen, så der kommer jeg nok til at stå på scenen. Men der er jo lang vej endnu..


Fire Favoritter:


Forbillede:Helle Nielsen og Tatiana Kashirina
Øvelse:Squat
Spise:Pitabrød
Pump-up sang:Nik og jay ! Woop woop! Eller lifehouse.