Bruger login







Tilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!

Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!

Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!

Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!


Statistik

Vi har 65562 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er Jfj

Vores medlemmer har i alt skrevet 2049543 indlæg i 100419 emner

1 nye indlæg i dag


Online
I alt: 1114
Medlemmer: 2
Skjulte: 0
Gæster: 1112

Følg bodybuilding.dk på

FAQ - Doping - LÆS HER inden du spørger!

Udskriv emne


Diskussion af doping og konsekvenserne heraf

Tilbage til Doping





Basisviden om steroider her:
http://www.bodylab.dk/doping.asp


Alle indlæg vedrørende salg & vejledning slettes.

Vi vil gerne åbne op for en diskussion af emnet, men postes indlæg der direkte vejleder i brugen af doping, oplyser om priser og/eller opfordrer til køb/salg slettes indlægget og medlemmet får en advarsel.


Hvilke former for Doping findes der?
Bloddoping, Gendoping, Anabolske steroider/polypeptider, smertestillende/narkotika/inflamationshæmmende, stimulanser
læs mere her: artikler/doping/dopingpaagodtogondt.php

Hvad er et anabolsk steroid?
Det bliver kaldt ”anabolsk steroid” fordi det bliver syntetiseret ud fra sterolskelettet i cholesterol. Steroid er en betegnelse for den kemiske opbygning. Testosteron består herunder af 4 cykliske ringe med sidegrupper. Anabolsk betyder opbyggende.

Hvorfor er nogen steroider farlige for leveren?
Kunstigt fremstillede anabolske steroider er lavet til brug i medicinalverdenen. Det er Medicin. Nogen steroider kan indtages oralt, det vil sige gennem munden, mens andre skal injiceres. Det er de orale steroider der kan påvirke leveren ved overdreven brug. De orale steroider er kunstigt fremstillet med en ekstra sidegruppe så de er sværere for leveren at nedbryde, således at steroidets effekt forlænges i kroppen. Den position hvorpå den ekstra lille sidegruppe sidder bliver i slang oftest kaldet 17-aa. Det står for 17-alpha-alkyliseret og vil sige at sidegruppen sidder på det 17 carbonatom i sterolskelettet i en alphaposition (noget med den 3 dimensionelle struktur). I bodybuildingmiljøet ynder novicer at slynge om sig med det fine 17-aa tilnavn på orale steroider, og det er dog heller ikke uden grund at der bliver advaret mod det – da man har mange eksempler på at overdreven brug over længere tid kan give permanente skader på leveren.

Hvad er tævepatter/bitchtits?
Tævepatter er et fænomen hvor manden begynder at udvikle bryster. Dette kaldes for gynækomasti. Mange drenge udvikler faktisk gynækomasti i større eller mindre grad gennem puberteten. Alle mænd har forstadier til brystkirtler bag brystvorterne og alle mænd har enzymer i kroppen der konstant omdanner en hvis mængde mandligt kønshormon til kvindeligt kønshormon. Mænd har altså også kvindeligt kønshormon tilstede i kroppen. Nogen er bare mere sensitive, og nogen danner bare mere kvindeligt kønshormon. Når man så kunstigt begynder at tilføre kroppen mandligt kønshormon så vil enzymerne i kroppen (disse enzymer kaldes ”arometase”) begynde at omdanne noget af det mandlige kønshormon til kvindeligt kønshormon. Når man tager ekstra manligt kønshormon er det oftest mange mange gange mere end det kroppen naturligt producerer, og kroppen forsøger at udbalancere dette ved at omdanne en tilsvarende mængde til kvindeligt kønshormon. Nu er det så at mandens forstadier til bryster begynder at blive stimuleret og kirtlerne kan begynde at vokse. For nogen sker det slet ikke, for andre er det forbigående hævelser og for andre bliver det til seje klumper der skal fjernes kirurgisk for at kunne gå væk. Bodybuildere har i mange år benytter sig af antiøstrogener for at undgå gynækomasti. Noget tyder på at de mænd der i forvejen har store brystvorter eller fedtdeponering under brystvorten, eller har haft lidt gynækomasti i puberteten er dem der nemmest kommer til at få problemer med udvikling af tævepatter ved brug af anabolske steroider.

Skrumper penis af at tage hormoner?
NEJ – det gør den ikke. Myten er opstået som følge af bodybuildere med enorme lår i tangatrusser. Når et bodybuilderlår er 50% større end et gennemsnitsben så vil en penis i et par stramme trusser unægtelig ikke se vildt imponerende ud. Men hvor der rent faktisk kan komme på tale at være problemer med penis er når der er tale om rejsningsproblemer. Anabolske steroider undertrykker den naturlige hormonproduktion og ved længere tids brug kan der bliver problemer med at få den naturlige hormonproduktion i gang igen. Mænd har brug for et vist niveau af mandligt kønshormon i blodet for at blive seksuelt ophidsede. Er dette ikke tilstede kan der ikke opnås fuld erektion og penis vil også opfattes mindre. Endvidere er der visse typer af anabolske steroider der er mistænkt for at skade de receptorer i svulmelegemet der gør at der kan opnås fuld erektion. Disse steroider er kendt som trenbolon og nandrolon. Som modstykke til myten om den skrumpende penis så er der nogen der mener at store doser Gh (væksthormon) kan bevirke at penis vokser en smule. Penis er også omtalt som genitialia externa og er noget af det der sammen med tunge, hænder, fødder og ansigtknogler kan vokse ved brugen af Gh.

Er det farligt at tage hormoner?
JA – Det er farligt at tage hormoner. Som med rygning så er der noget der minder om en lineær sammenhæng mellem indtag og bivirkninger. Det vil sige du DØR ikke af at tage steroider i en kortere tidsperiode men allerede i en kort tidsperiode vil du forskyde kroppens naturlige hormonbalance. Den største kortsigtede fare ved at tage hormoner er den psykiske afhængighed. Langt størstedelen af alle brugere af anabolske steroider i Danmark bruger ikke hormoner fordi de vil forbedre deres præstationer i en sportsmæssig sammenhæng, men derimod for at få en fysisk fremtoning de selv er bedre tilfreds med. Den fysik som nogen opnår ved hjælp af anabolske steroider er stærkt afhængighedsskabende – og når brugeren så stopper sit brug af anabolske steroider så svinder kroppen i mange tilfælde lidt ind og motivationen for træning falder. Her efter er det i manges tilfælde kun et spørgsmål om tid inden brugen af anabolske steroider genoptages. Det er den langvarige brug og det stadige behov for at tage større doser, længere kure osv. Der sammenlagt giver skader på kroppen.

Hvorfor tager folk steroider?
Som beskrevet ovenfor så gør 99% det for at forandre deres fysiske fremtoning. Mange er ikke klar over at korrekt kost og træning på langt sigt kan producere lige så gode og blivende resultater så fremt man er seriøs. Mange unge i dag tager steroider op til sommeren for at have den ”perfekte strandform”. Alt i alt handler det oftest om at folk bliver afhængige af den indre følelse af selvsikkerhed steroider giver samt at det for manges tilfælde handler om at tiltrække det modsatte køn.

Hvad er en "kur" ?
En kur bliver også kaldet en cyklus. Det er et planlagt forløb typisk 4-20 ugers varighed hvor man kombinerer forskellige former for anabolske steroider for at opnå de bedste resultater. En kur afsluttes som regel med et ”PCT” forløb, hvilket vil sige at man indtager nogen præparater der sætter gang i ens egenproduktion af hormoner igen så man kan bevare så mange kg muskelmasse som muligt. I dopingmiljøet er en typisk begynderkur en 10 ugers kombination mellem nandrolon og testosteron. Grunden til at man opsætter et skema for sin kur er fordi de forskellige stoffer har forskellig halveringstid og derfor er ”timing” vigtig hvis man vil opnå det optimale og kunne påbegynde sin ”PCT” på det rigtige tidspunkt.

Hvorfor taber folk sig når de stopper med at tage steroider?
Der er to typer af vægttab når man stopper med en ”kur”. Det ene vægttab er et tab er væske, da de fleste steroider øger vandindholdet i kroppen. Nogen gør utrolig meget mens andre næsten modsat ”dræner” kroppen fra væske. Det hænger blandt andet sammen med at kroppens indhold af østrogen og aldosteron øges. Det typiske ”store” vægttab efter end kur er dog tab af regulær muskelmasse. Af de 99 % der tager anabolske steroider udelukkende for udseendets skyld der er det estimeret kun 10 % der har forstand på korrekt kost og ernæring. Det vil sige at de færreste har forstået at det er nødvendigt med et VARIGT kalorieoverskud og at kroppen skal have masser af protein HVER dag for til stadighed at kunne bevare den tilegnede muskelmasse. Endvidere så mister mange motivationen for træning efter endt kur og størstedelen har aldrig hørt ordet PCT. Post Cycle Therapy er en måde hvorpå man hurtigt får kroppens egenproduktion af det anabolske hormon testosteron op og køre igen. I stedet for 4-12 uger kan man sætte gang i denne produktion på 1-3 uger. Summa sumarum så taber folk sig efter endt kur som følge af at de ikke selv har en meget lav produktion af anabolske (opbyggende) hormoner efter endt kur, som følge af elendig kost med for få kalorier og for lidt protein og sidst men ikke mindst som følge af nedsat træningsintensitet.

Hvad er forskellen på anabolsk og katabolsk?
Anabolsk og katabolsk er to modsatrettede processor i kroppen der til stadighed kører. Anabolsk betyder opbyggende og katabolsk betyder nedbrydende. De mest kendte anabolske steroider i mennesket er testosteron og DHT men også polypeptider som Gh, IGF-1 og Insulin er anabolske. Af katabolske (nedbrydende) kan nævnes kortisol som har en antiinflamatorisk effekt.

Er det farligt at dyrke Cardio når man taget anabolske steroider?
Dette har været til diskussion længe, men læger er efterhånden enige om svaret. Det er farligere IKKE at dyrke cardio. Når man tager anabolske steroider så vokser hjertet men kapilariseringen af hjertemuskulaturen følger ikke med. Det vil sige at der kommer mindre blod til hjertemuskelcellerne og man kan opleve det man kalder angina pectoris (hjertesmerter). Det er en slags midlertidige hjertekramper som følge af at områder i hjertet ikke får ilt nok. Ved at dyrke regelmæssig cardio øger man blodgennemstrømningen og øger kapilariseringen så blodforsyningen i hjertet forbedres og bedre tilpasses det let voksende hjerte.

Er koffein godt når man træner?
Koffein er en stimulans der har effekt på centralnervesystemet. I sportsmæssig sammenhæng bliver det betragtet som en mild form for doping, da det udsætter træthedsfølelsen og giver ekstra energi. I bodybuilding sammenhæng har der været en del tvivl om hvorvidt koffein er skadeligt for muskelvæksten. På den ene side gør koffein dig i stand til at træne hårdere med vægtene og mere intensivt. På den anden side så er det videnskabeligt bevist at koffein nedsætter insulinfølsomheden, og herved hindrer det optagelsen er vigtige næringsstoffer under og efter træning. Med dette menes der at transporten af blandt andet glucose, kreatin og protein ind i cellen hæmmes så længe koffein har indvirkning i organismen. Konklusionen heraf må være at koffein ikke er optimalt for den styrketrænende atlet der ønsker øget muskelmasse - men er derimod et udmærket valg for den person der ønsker at dyrke hård cardio udelukkende for at tabe sig. Dog anbefales det at man modererer sit indtag af koffein da det er vanedannende og på sigt medvirker tolerance i organismen.

Hvad er effedrin?
Effedrin er en stimulans meget nært beslægtet med amfetamin. Kigger man på en strukturformel for den kemiske opbygning er det kun et trænet øje der vil se forskellen. Effedrin har en direkte effekt på stofskiftet. Det øger midlertidigt stofskiftet og herved også fedtfrændingen. Gennem samme mekanismer nedsætter det insulinfølsomheden ligesom koffein eksempelvis gør det. De mest almindelige kortsigtede bivirkninger er øget svedtendens, rysten, hjertebanken, opstemthed og efterfølgende nedtrykthed.

Hvad er stofskiftehormon T3
T3 bliver naturligt produceret hos mennesker i skjoldbruskkirtlen og er vores stofskiftehormon. Det bestemmer vores forbrænding og kropstemperatur. Når folk får diagnosticeret "for lavt stofskifte" så har de en meget lav produktion af T3 i skjoldbruskkirtelen. Denne tilstand er MEGET sjælden selvom mange overvægtige gerne vil undskylde sig med at lide af den. T3 står for tri-iodid-thyroidhormon. Det bliver fremstillet kunstigt af medicinalbranchen til syge mennseker med for lavt stofskifte. Bodybuildere, fitnessatleter og andre bruger i høj grad T3 som en simpel men farlig genvej til at smide det overflødige fedt. Indtager man T3 vil ens stofskifte øges og man vil få øget kropstemperatur. På den måde kan man forbrænde ekstra fedt uden at sænke sit kalorieindtag yderligere. Overdosering af T3 er sjælden men kan til gengæld medføre alvorlige skader på krop og hjerne og sågar medføre døden. Ulempen ved at bruge T3 er at det som med alle andre endokrine hormoner er i et kompleks system af balancer. Piller man ved den balance og i dette tilfælde indtager T3, vil man hæmme ens egen produktion af T3 og derved stofskifte. Der er til dato flere eksempler i DK på personer der har fået en stofskiftesygdom og hermed tvunget til at være på medicin resten af deres liv, som følge af brugen af T3.
Brugeravatar

 
Reputation point: 15
 
Indlæg: 1755
Tilmeldt: 8. mar 2007, 18:42
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 170.00
- Squat: 170.00
- Dødløft: 200.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan


Tilbage til Doping




Brugere online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 0 gæster