Bruger login







Ugen der gik, uge 45, 2018
Snus, ROM og dressing!

Tilbudsguide, uge 46, 2018
Broccoli, mandler og clementiner!

Ugen der gik, uge 44, 2018
Koffein, GVT og spil!

Tilbudsguide, uge 45, 2018
Kylling, and og gris!


Statistik

Vi har 55192 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er GameMineBox

Vores medlemmer har i alt skrevet 2028362 indlæg i 86370 emner

4 nye indlæg i dag


Online
I alt: 263
Medlemmer: 12
Skjulte: 1
Gæster: 250

Følg bodybuilding.dk på

Hjemmelavet kryddersalt? Snaps?

Udskriv emne


Få inspiration og del dine opskrifter med andre

Tilbage til Madopskrifter





Har i en god opskrift på hjemmelavet kryddersalt? Gik ikke så godt sidst jeg forsøgte at følge en opskrift på det, måske i har haft bedre held med en anden. Forårsløg kunne være fedt at få flettet ind i. Overvejer at lave en større mængde, måske give noget væk i julegave. Har også leget lidt med tanken om at lave hjemmelavet kryddersnaps til jul, så en video med chili klaus hvor han lavede chilisnaps, det var ret inspirerende.

Og nej, urtesalt er ikke bare natriumchlorid. Det smager godt!
Brugeravatar
 
Reputation point: 20
 
Indlæg: 2629
Tilmeldt: 25. feb 2011, 01:23
Geografisk sted: Odense
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Kryddersnaps er let at lave! (Kryddersalt kan jeg dog ikke hjælpe med)
Jeg har lavet en hel del snapse gennem tiden og det gælder helt klart om at forsøge sig frem - ikke alle frugter/urter/krydderier er lækre at lave snaps på IMO. Der er dog mange opskrifter på nettet man kan bruge til inspiration.
Få grundregler:
- Brug Brøndum Klar Snaps, Aarlborg Basis, Vodka eller lignende stærk alkohol der ikke i sig selv har en stærk smag
- Lad tingene trække i et lufttæt glas, evt patentglas
- Trækketid kan variere meget. Frugter skal som regel have længere tid end urter/krydderier. Nogle gange kan snapse bruges som essens og fortyndes med mere snaps og giver bedre resultat
- Tefiltre af bomuld er det bedste at til at si smagsgiverne fra i

Kan anbefale denne opskrift på Chili-ingefærsnaps:
https://samvirke.dk/artikler/lav-din-egen-snaps
Brugeravatar
 
Reputation point: 20
 
Indlæg: 148
Tilmeldt: 10. feb 2014, 13:55
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 100.00
- Squat: 135.00
- Dødløft: 170.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Kryddersnapse skal ikke stå så længe - 3-4 dage. Det kan være Dild eller lignende.

Snapse der trækker smag af sukkerstoffer - bær, frugt - skal trække noget længere - 2-3 mdr.

Politikken har udgivet en lille bog om snapsebrygning. Den er meget god.
... My CNS is a neural net processor; a learning computer...

Billede

...there is a time in every one’s life when you must clench your teeth together and your fate only depends on your determination.
Brugeravatar

 
Reputation point: 305
 
Indlæg: 3838
Tilmeldt: 7. jan 2010, 17:41
Geografisk sted: Aarhus
 
Træner her: Ultimate Gym
Crossfit Copenhagen - Spartan Mentality CrossFit
Aarhus Athlet Klub
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 120.00
- Squat: 155.00
- Dødløft: 200.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Rubisco skrev:Kryddersnaps er let at lave! (Kryddersalt kan jeg dog ikke hjælpe med)
Jeg har lavet en hel del snapse gennem tiden og det gælder helt klart om at forsøge sig frem - ikke alle frugter/urter/krydderier er lækre at lave snaps på IMO. Der er dog mange opskrifter på nettet man kan bruge til inspiration.
Få grundregler:
- Brug Brøndum Klar Snaps, Aarlborg Basis, Vodka eller lignende stærk alkohol der ikke i sig selv har en stærk smag
- Lad tingene trække i et lufttæt glas, evt patentglas
- Trækketid kan variere meget. Frugter skal som regel have længere tid end urter/krydderier. Nogle gange kan snapse bruges som essens og fortyndes med mere snaps og giver bedre resultat
- Tefiltre af bomuld er det bedste at til at si smagsgiverne fra i

Kan anbefale denne opskrift på Chili-ingefærsnaps:
https://samvirke.dk/artikler/lav-din-egen-snaps



Det vil jeg prøve! Er en karaffel ikke god nok? Hvad med opbevaring? Skal det opbevares i køleskabet? Og hvor længe er sådan en fætter holdbar?

Flere bud er velkomne. Specielt på salt.
Brugeravatar
 
Reputation point: 20
 
Indlæg: 2629
Tilmeldt: 25. feb 2011, 01:23
Geografisk sted: Odense
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Det er ikke svært at lave sin egen urtesalt. Tag de urter du gerne vil have smag af, pil bladene fra stilkene. Hæld dem i en foodprocessor sammen med salt, og hak det indtil det har den ønskede grovhed. Derefter breder du det ud på en bradepande beklædt med papir, og tørrer det i ovnen. Det tager ca. en times tid ved 75 grader - Selvfølgelig alt efter hvor tykt et lag du har lavet.

Du kan variere hvor grov salten bliver, ved at bruge forskellige typer af salt. Bruger du flagesalt, vil du få en meget fin urtesalt, da flagerne knuses meget let. Alm. groft salt giver et lidt grovere resultat, da det er længere om at blive helt findelt. Vil du gerne have en rigtig grov salt, kan du bruge himalayasalt, der oftest sælges så groft at det nærmest er små sten.

Jeg skal ikke gøre mig klog på, hvordan resultatet bliver, hvis du forsøger dig med forårsløg (eller alm. løg for den sags skyld) Det har jeg aldrig forsøgt mig med, men løgsalt lyder da spændende. Jeg bruger granuleret løg i nogle af mine egne krydderiblandinger, og det smager fantastisk. Jeg tænker at du bare kan blende noget løg, blande salt i, så det suger løgsaften, og så tørre det i ovnen, ligesom alt muligt andet urtesalt.
Brugeravatar
 
Reputation point: 25
 
Indlæg: 81
Tilmeldt: 5. nov 2017, 22:27
Geografisk sted: Midtjylland
 
Styrkeliste
- Squat: 100.00
- Dødløft: 110.00
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Asomugha skrev:
Rubisco skrev:Kryddersnaps er let at lave! (Kryddersalt kan jeg dog ikke hjælpe med)
Jeg har lavet en hel del snapse gennem tiden og det gælder helt klart om at forsøge sig frem - ikke alle frugter/urter/krydderier er lækre at lave snaps på IMO. Der er dog mange opskrifter på nettet man kan bruge til inspiration.
Få grundregler:
- Brug Brøndum Klar Snaps, Aarlborg Basis, Vodka eller lignende stærk alkohol der ikke i sig selv har en stærk smag
- Lad tingene trække i et lufttæt glas, evt patentglas
- Trækketid kan variere meget. Frugter skal som regel have længere tid end urter/krydderier. Nogle gange kan snapse bruges som essens og fortyndes med mere snaps og giver bedre resultat
- Tefiltre af bomuld er det bedste at til at si smagsgiverne fra i

Kan anbefale denne opskrift på Chili-ingefærsnaps:
https://samvirke.dk/artikler/lav-din-egen-snaps



Det vil jeg prøve! Er en karaffel ikke god nok? Hvad med opbevaring? Skal det opbevares i køleskabet? Og hvor længe er sådan en fætter holdbar?

Flere bud er velkomne. Specielt på salt.


Hvis karaflen er lufttæt er det fint. Det er jo primært fordi alkoholen langsomt fordamper.
Snapsen behøver ikke køleskab da alkoholen konserverer den. Smid den tilgengæld ind bagerst i køkkenskabet hvor der ikke er stærkt lys - det skulle nemlig kunne ødelægge farven på snapsen. Holdbarheden kan være rigtig lang, og nogle snapse bliver kun bedre af at stå og hvile efter trækketiden. Ved en valnøddesnaps anbefaler nogle at lade den trække i min. 6 måneder og derefter lade den hvile i minimum 1 år.
Hvis du er i tvivl om en snaps vil jeg anbefale at bruge den klassiske "se-lugt-smag" fremgangsmåde til at finde ud af om den skulle være dårlig.
Kryddersnapse er helt klart et felt hvor mange har en mening om hvad der er bedst, men det gælder bare om at kaste sig ud i det. Find en opskrift online du synes lyder spændende, lav den, smag på den og tilpas med yderligere lagring, mere sukker/rørsukker/honning eller fortynding m. mere snaps og se så om den bliver bedre.
Brugeravatar
 
Reputation point: 20
 
Indlæg: 148
Tilmeldt: 10. feb 2014, 13:55
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 100.00
- Squat: 135.00
- Dødløft: 170.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Miss84 skrev:Det er ikke svært at lave sin egen urtesalt. Tag de urter du gerne vil have smag af, pil bladene fra stilkene. Hæld dem i en foodprocessor sammen med salt, og hak det indtil det har den ønskede grovhed. Derefter breder du det ud på en bradepande beklædt med papir, og tørrer det i ovnen. Det tager ca. en times tid ved 75 grader - Selvfølgelig alt efter hvor tykt et lag du har lavet.

Du kan variere hvor grov salten bliver, ved at bruge forskellige typer af salt. Bruger du flagesalt, vil du få en meget fin urtesalt, da flagerne knuses meget let. Alm. groft salt giver et lidt grovere resultat, da det er længere om at blive helt findelt. Vil du gerne have en rigtig grov salt, kan du bruge himalayasalt, der oftest sælges så groft at det nærmest er små sten.

Jeg skal ikke gøre mig klog på, hvordan resultatet bliver, hvis du forsøger dig med forårsløg (eller alm. løg for den sags skyld) Det har jeg aldrig forsøgt mig med, men løgsalt lyder da spændende. Jeg bruger granuleret løg i nogle af mine egne krydderiblandinger, og det smager fantastisk. Jeg tænker at du bare kan blende noget løg, blande salt i, så det suger løgsaften, og så tørre det i ovnen, ligesom alt muligt andet urtesalt.



Fedt. Kan jeg bare hakke det fint med en kniv hvis jeg ikke har en food processor og så tilsætte salten efterfølgende inden jeg kommer det i ovnen? Er ratioen mellem urter og salt 1:1? Hvilke urter har du god erfaring med?
Brugeravatar
 
Reputation point: 20
 
Indlæg: 2629
Tilmeldt: 25. feb 2011, 01:23
Geografisk sted: Odense
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Rubisco skrev:
Asomugha skrev:
Rubisco skrev:Kryddersnaps er let at lave! (Kryddersalt kan jeg dog ikke hjælpe med)
Jeg har lavet en hel del snapse gennem tiden og det gælder helt klart om at forsøge sig frem - ikke alle frugter/urter/krydderier er lækre at lave snaps på IMO. Der er dog mange opskrifter på nettet man kan bruge til inspiration.
Få grundregler:
- Brug Brøndum Klar Snaps, Aarlborg Basis, Vodka eller lignende stærk alkohol der ikke i sig selv har en stærk smag
- Lad tingene trække i et lufttæt glas, evt patentglas
- Trækketid kan variere meget. Frugter skal som regel have længere tid end urter/krydderier. Nogle gange kan snapse bruges som essens og fortyndes med mere snaps og giver bedre resultat
- Tefiltre af bomuld er det bedste at til at si smagsgiverne fra i

Kan anbefale denne opskrift på Chili-ingefærsnaps:
https://samvirke.dk/artikler/lav-din-egen-snaps



Det vil jeg prøve! Er en karaffel ikke god nok? Hvad med opbevaring? Skal det opbevares i køleskabet? Og hvor længe er sådan en fætter holdbar?

Flere bud er velkomne. Specielt på salt.


Hvis karaflen er lufttæt er det fint. Det er jo primært fordi alkoholen langsomt fordamper.
Snapsen behøver ikke køleskab da alkoholen konserverer den. Smid den tilgengæld ind bagerst i køkkenskabet hvor der ikke er stærkt lys - det skulle nemlig kunne ødelægge farven på snapsen. Holdbarheden kan være rigtig lang, og nogle snapse bliver kun bedre af at stå og hvile efter trækketiden. Ved en valnøddesnaps anbefaler nogle at lade den trække i min. 6 måneder og derefter lade den hvile i minimum 1 år.
Hvis du er i tvivl om en snaps vil jeg anbefale at bruge den klassiske "se-lugt-smag" fremgangsmåde til at finde ud af om den skulle være dårlig.
Kryddersnapse er helt klart et felt hvor mange har en mening om hvad der er bedst, men det gælder bare om at kaste sig ud i det. Find en opskrift online du synes lyder spændende, lav den, smag på den og tilpas med yderligere lagring, mere sukker/rørsukker/honning eller fortynding m. mere snaps og se så om den bliver bedre.



Fint, jeg prøver mig bare frem. Men må den godt trække i køleskabet hvis man vil servere den kølig? Eller skal jeg vente de der 3-4 dage til efter jeg har siet smagsgiverne fra? Hvordan passede forholdene ift den chili ingefær opskrift i din egen optik, fortyndede du den yderligere efterfølgende?
Brugeravatar
 
Reputation point: 20
 
Indlæg: 2629
Tilmeldt: 25. feb 2011, 01:23
Geografisk sted: Odense
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Asomugha skrev:
Miss84 skrev:Det er ikke svært at lave sin egen urtesalt. Tag de urter du gerne vil have smag af, pil bladene fra stilkene. Hæld dem i en foodprocessor sammen med salt, og hak det indtil det har den ønskede grovhed. Derefter breder du det ud på en bradepande beklædt med papir, og tørrer det i ovnen. Det tager ca. en times tid ved 75 grader - Selvfølgelig alt efter hvor tykt et lag du har lavet.

Du kan variere hvor grov salten bliver, ved at bruge forskellige typer af salt. Bruger du flagesalt, vil du få en meget fin urtesalt, da flagerne knuses meget let. Alm. groft salt giver et lidt grovere resultat, da det er længere om at blive helt findelt. Vil du gerne have en rigtig grov salt, kan du bruge himalayasalt, der oftest sælges så groft at det nærmest er små sten.

Jeg skal ikke gøre mig klog på, hvordan resultatet bliver, hvis du forsøger dig med forårsløg (eller alm. løg for den sags skyld) Det har jeg aldrig forsøgt mig med, men løgsalt lyder da spændende. Jeg bruger granuleret løg i nogle af mine egne krydderiblandinger, og det smager fantastisk. Jeg tænker at du bare kan blende noget løg, blande salt i, så det suger løgsaften, og så tørre det i ovnen, ligesom alt muligt andet urtesalt.


Har du måske en minihakker eller en morter? Jeg tror ikke du kan findele det nok til at det frigiver en masse smag, ved blot at hakke med en kniv (så skal du ihvertfald hakke meget længe)

Jeg går ikke så højt op i blandingsforholdet, når jeg laver kryddersalte. Der skal bare være salt nok til at suge den saft der kommer fra urterne.

Jeg har gennem tiden lavet med lidt af hvert: Ramsløg, hvidløg, citronskal, rosmarin, timian, oregano, persille osv. Jeg synes personligt det bliver mest spændende, når man laver blandinger. En af mine favoritter er Citronskal, hvidløg og rosmarin.
Inspireret af denne tråd, har jeg idag været i haven, og har plukket selleritop, timian og persille til en portion kryddersalt.


Fedt. Kan jeg bare hakke det fint med en kniv hvis jeg ikke har en food processor og så tilsætte salten efterfølgende inden jeg kommer det i ovnen? Er ratioen mellem urter og salt 1:1? Hvilke urter har du god erfaring med?
Brugeravatar
 
Reputation point: 25
 
Indlæg: 81
Tilmeldt: 5. nov 2017, 22:27
Geografisk sted: Midtjylland
 
Styrkeliste
- Squat: 100.00
- Dødløft: 110.00
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Miss84 skrev:
Asomugha skrev:
Miss84 skrev:Det er ikke svært at lave sin egen urtesalt. Tag de urter du gerne vil have smag af, pil bladene fra stilkene. Hæld dem i en foodprocessor sammen med salt, og hak det indtil det har den ønskede grovhed. Derefter breder du det ud på en bradepande beklædt med papir, og tørrer det i ovnen. Det tager ca. en times tid ved 75 grader - Selvfølgelig alt efter hvor tykt et lag du har lavet.

Du kan variere hvor grov salten bliver, ved at bruge forskellige typer af salt. Bruger du flagesalt, vil du få en meget fin urtesalt, da flagerne knuses meget let. Alm. groft salt giver et lidt grovere resultat, da det er længere om at blive helt findelt. Vil du gerne have en rigtig grov salt, kan du bruge himalayasalt, der oftest sælges så groft at det nærmest er små sten.

Jeg skal ikke gøre mig klog på, hvordan resultatet bliver, hvis du forsøger dig med forårsløg (eller alm. løg for den sags skyld) Det har jeg aldrig forsøgt mig med, men løgsalt lyder da spændende. Jeg bruger granuleret løg i nogle af mine egne krydderiblandinger, og det smager fantastisk. Jeg tænker at du bare kan blende noget løg, blande salt i, så det suger løgsaften, og så tørre det i ovnen, ligesom alt muligt andet urtesalt.


Har du måske en minihakker eller en morter? Jeg tror ikke du kan findele det nok til at det frigiver en masse smag, ved blot at hakke med en kniv (så skal du ihvertfald hakke meget længe)

Jeg går ikke så højt op i blandingsforholdet, når jeg laver kryddersalte. Der skal bare være salt nok til at suge den saft der kommer fra urterne.

Jeg har gennem tiden lavet med lidt af hvert: Ramsløg, hvidløg, citronskal, rosmarin, timian, oregano, persille osv. Jeg synes personligt det bliver mest spændende, når man laver blandinger. En af mine favoritter er Citronskal, hvidløg og rosmarin.
Inspireret af denne tråd, har jeg idag været i haven, og har plukket selleritop, timian og persille til en portion kryddersalt.


Fedt. Kan jeg bare hakke det fint med en kniv hvis jeg ikke har en food processor og så tilsætte salten efterfølgende inden jeg kommer det i ovnen? Er ratioen mellem urter og salt 1:1? Hvilke urter har du god erfaring med?



Okay, tak for svar. Nej har ingen morter eller blender. Jeg tror det går an hvis jeg bare giver den gas med kniven, jeg prøver. Tror jeg vil prøve dild, persille og purløg til at starte med og se hvordan det går.
Brugeravatar
 
Reputation point: 20
 
Indlæg: 2629
Tilmeldt: 25. feb 2011, 01:23
Geografisk sted: Odense
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Tilbage til Madopskrifter




Brugere online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 2 gæster