Bruger login







Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!

Tilbudsguide, uge 41, 2019
Ost, æg og kaffe!

Ugen der gik, uge 39, 2019
Smartphone og progression!

Tilbudsguide, uge 40, 2019
Okseculotte og oksekød!


Statistik

Vi har 56083 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er Nemeloraniel

Vores medlemmer har i alt skrevet 2030328 indlæg i 86989 emner

0 nye indlæg i dag


Online
I alt: 430
Medlemmer: 4
Skjulte: 0
Gæster: 426

Følg bodybuilding.dk på

Vejning af kød

Udskriv emne


Kosten og dens betydning for optimale resultater

Tilbage til Kost & kosttilskud





Hej:)
Jeg er i tvivl om man skal veje sit kød før tilberedning eller efter?
Det er jo ikke helt ligemeget i forhold til kalorie beregning
Fks. hvis jeg har et kyllingebryst uden lage som rå vejer 200 g, men efter at jeg har stegt det vejer det 150 g
Skal jeg så beregne de 200 eller 150 g?
Mvh. Mette
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 32
Tilmeldt: 12. maj 2019, 18:56
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Det skal vejes foer stegning/tilberedning. Kyllingebryst er fedtfattigt, og optager heller ikke ret meget fedt under stegningen, saa der bliver ikke den store forskel foer og efter stegning (hvis koedet taber 25% i vaegt ved stegning, skal du nok tale et alvorsord med butikken om det med lage, men det er en helt anden snak ;))

Du kan slaa de fleste foedevarer op her, baade mht. kalorier og naeringsindhold: https://frida.fooddata.dk/
 
Reputation point: 10
 
Indlæg: 148
Tilmeldt: 5. jan 2012, 13:04
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Før tilberedning - næringsværdierne er jo også målt før tilberedning.

Hvis nu der er 25g protein pr 100g kylling (eller 12,5g pr 50g) og du har dine 200g i rå vægt, så forsvinder der jo ikke 12,5g protein bare fordi kødet svinder med 50g.

Og omvendt med pasta som plejer at veje omkring det dobbelte når det er kogt.
 
Reputation point: 20
 
Indlæg: 545
Tilmeldt: 15. aug 2013, 19:39
Geografisk sted: Fyn
 
Træner her: Fitness Syd
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Så længe du er vedvarende med hvordan du gør, gør det ikke så meget om det er før eller efter.
Brugeravatar
 
Reputation point: 30
 
Indlæg: 447
Tilmeldt: 9. aug 2014, 19:21
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 50.00
- Squat: 35.00
- Dødløft: 40.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Jeg synes godt nok meningerne om dette emne er spredte.
Størstedelen mener at fødevaren skal vejes før tilbedredning. Det giver mening i visse tilfælde, vil jeg mene.
Eksempelvis pasta, hvor vægten stiger til det dobbelte efter tilbedredning - grundet væskeoptag.

Men ser vi eksempelvis på kyllingebryst, kan min hjerne simpelthen ikke forstå, hvorfor denne fødevare skal vejes før tilberedning.

Eksempel:
Kyllingebryst indeholder typisk omkring 110 kcal pr 100 gram. Og cirka 21 gram protein pr 100 gram
Vi har et kyllingebryst som vejer 200 gram.

Før tilberedning vil fødevaren indeholde en del væske som steges eller koges væk:
Kyllingebryst indeholder altså 2x110 kcal = 220 kcal
Kyllingebryst indeholder 2x21 g protein = 42 gram protein.


Efter tilberedning vil fødevaren stort set fremstå som 100% kød, da størstedel af væsken er kogt eller stegt væk.
Efter tilberedningen vejer kyllingebrystet nu 175 gram, hvilket vil betyde:
Antal gram protein efter tilberedning: 1,75 x 21 = 36 gram
Indeholder antal kalorier: 36 gram protein x 4 kalorier = 144 kcal.


Det er sikkert flueknepperi, men jeg vil vitterligt gerne overbevise min hjerne om, at fødevaren skal vejes før tilberedning.

Håber nogen kan hjælpe. :drink:


På forhånd tak.
 
Reputation point: 20
 
Indlæg: 515
Tilmeldt: 18. nov 2014, 19:23
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Manson skrev:Jeg synes godt nok meningerne om dette emne er spredte.
Størstedelen mener at fødevaren skal vejes før tilbedredning. Det giver mening i visse tilfælde, vil jeg mene.
Eksempelvis pasta, hvor vægten stiger til det dobbelte efter tilbedredning - grundet væskeoptag.

Men ser vi eksempelvis på kyllingebryst, kan min hjerne simpelthen ikke forstå, hvorfor denne fødevare skal vejes før tilberedning.

Eksempel:
Kyllingebryst indeholder typisk omkring 110 kcal pr 100 gram. Og cirka 21 gram protein pr 100 gram
Vi har et kyllingebryst som vejer 200 gram.

Før tilberedning vil fødevaren indeholde en del væske som steges eller koges væk:
Kyllingebryst indeholder altså 2x110 kcal = 220 kcal
Kyllingebryst indeholder 2x21 g protein = 42 gram protein.


Efter tilberedning vil fødevaren stort set fremstå som 100% kød, da størstedel af væsken er kogt eller stegt væk.
Efter tilberedningen vejer kyllingebrystet nu 175 gram, hvilket vil betyde:
Antal gram protein efter tilberedning: 1,75 x 21 = 36 gram
Indeholder antal kalorier: 36 gram protein x 4 kalorier = 144 kcal.


Det er sikkert flueknepperi, men jeg vil vitterligt gerne overbevise min hjerne om, at fødevaren skal vejes før tilberedning.

Håber nogen kan hjælpe. :drink:


På forhånd tak.


Koed indeholder protein og fedt. Proteinindholdet aendrer sig ikke. Der er maengden, eks. de 42 gram i 200 gram raa kylling, den samme. Kyllingekoedet har bare tabt noget vaeske under stegningen. Hvis koedet indeholder meget fedt, kan det svinde i fedtet under stegning. Hvis koedet er fedtfattigt, eks. kyllingebryst, sker der ikke den store aendring mht. fedt.

Den vaegtaendring, som skyldes vaesketab (eller, for pasta, vaeskeoptag), betyder ikke noget hverken kalorie- eller naeringsmaessigt, da der netop er tale om vaeske. Steger du 200 gram kylling og koger 100 gram pasta, faar du samme maengde protein og kylhydrat som foer stegningen/kogningen, uanset den aendrede vaegt. Giver det mening?
 
Reputation point: 10
 
Indlæg: 148
Tilmeldt: 5. jan 2012, 13:04
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Stritten skrev:
Manson skrev:Jeg synes godt nok meningerne om dette emne er spredte.
Størstedelen mener at fødevaren skal vejes før tilbedredning. Det giver mening i visse tilfælde, vil jeg mene.
Eksempelvis pasta, hvor vægten stiger til det dobbelte efter tilbedredning - grundet væskeoptag.

Men ser vi eksempelvis på kyllingebryst, kan min hjerne simpelthen ikke forstå, hvorfor denne fødevare skal vejes før tilberedning.

Eksempel:
Kyllingebryst indeholder typisk omkring 110 kcal pr 100 gram. Og cirka 21 gram protein pr 100 gram
Vi har et kyllingebryst som vejer 200 gram.

Før tilberedning vil fødevaren indeholde en del væske som steges eller koges væk:
Kyllingebryst indeholder altså 2x110 kcal = 220 kcal
Kyllingebryst indeholder 2x21 g protein = 42 gram protein.


Efter tilberedning vil fødevaren stort set fremstå som 100% kød, da størstedel af væsken er kogt eller stegt væk.
Efter tilberedningen vejer kyllingebrystet nu 175 gram, hvilket vil betyde:
Antal gram protein efter tilberedning: 1,75 x 21 = 36 gram
Indeholder antal kalorier: 36 gram protein x 4 kalorier = 144 kcal.


Det er sikkert flueknepperi, men jeg vil vitterligt gerne overbevise min hjerne om, at fødevaren skal vejes før tilberedning.

Håber nogen kan hjælpe. :drink:


På forhånd tak.


Koed indeholder protein og fedt. Proteinindholdet aendrer sig ikke. Der er maengden, eks. de 42 gram i 200 gram raa kylling, den samme. Kyllingekoedet har bare tabt noget vaeske under stegningen. Hvis koedet indeholder meget fedt, kan det svinde i fedtet under stegning. Hvis koedet er fedtfattigt, eks. kyllingebryst, sker der ikke den store aendring mht. fedt.

Den vaegtaendring, som skyldes vaesketab (eller, for pasta, vaeskeoptag), betyder ikke noget hverken kalorie- eller naeringsmaessigt, da der netop er tale om vaeske. Steger du 200 gram kylling og koger 100 gram pasta, faar du samme maengde protein og kylhydrat som foer stegningen/kogningen, uanset den aendrede vaegt. Giver det mening?


Hejsa,

Tak for dit svar.

Jeg har måske forklaret mit eksempel dårligt, beklager.
Din teori har jeg læst mange steder på nettet, men grunden ovenstående eksempel, kan jeg simpelthen ikke få denne teori til at holde vand. - apropos væske :D

Fedtindholdet ændres naturligvis ikke i kyllingebryst, da denne kødtyper er meget mager.
Snakker vi om bacon, hakket oksekød eller lignende, kan det have en betydning.

Jeg må lige finde en anden tilgangsvinkel til mit synspunkt, da det måske ikke skinner helt klart igennem. :oops: :)
 
Reputation point: 20
 
Indlæg: 515
Tilmeldt: 18. nov 2014, 19:23
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



[quote="Stritten":3chqsicn][quote="Manson":3chqsicn]Jeg synes godt nok meningerne om dette emne er spredte.
Størstedelen mener at fødevaren skal vejes[b:3chqsicn] før[/b:3chqsicn] tilbedredning. Det giver mening i visse tilfælde, vil jeg mene.
Eksempelvis pasta, hvor vægten stiger til det dobbelte efter tilbedredning - grundet væskeoptag.

Men ser vi eksempelvis på kyllingebryst, kan min hjerne simpelthen ikke forstå, hvorfor denne fødevare skal vejes før tilberedning.

Eksempel:
Kyllingebryst indeholder typisk omkring 110 kcal pr 100 gram. Og cirka 21 gram protein pr 100 gram
Vi har et kyllingebryst som vejer 200 gram.

F[b:3chqsicn]ør tilberedning vil fødevaren indeholde en del væske som steges eller koges væk:
Kyllingebryst indeholder altså 2x110 kcal = 220 kcal
Kyllingebryst indeholder 2x21 g protein = 42 gram protein.[/b:3chqsicn]

[b:3chqsicn]Efter tilberedning vil fødevaren stort set fremstå som 100% kød, da størstedel af væsken er kogt eller stegt væk.
Efter tilberedningen vejer kyllingebrystet nu 175 gram, hvilket vil betyde:
Antal gram protein efter tilberedning: 1,75 x 21 = 36 gram
Indeholder antal kalorier: 36 gram protein x 4 kalorier = 144 kcal.
[/b:3chqsicn]

Det er sikkert flueknepperi, men jeg vil vitterligt gerne overbevise min hjerne om, at fødevaren skal vejes [b:3chqsicn]før[/b:3chqsicn] tilberedning.

Håber nogen kan hjælpe. :drink:


På forhånd tak.[/quote:3chqsicn]

Koed indeholder protein og fedt. Proteinindholdet aendrer sig ikke. Der er maengden, eks. de 42 gram i 200 gram raa kylling, den samme. Kyllingekoedet har bare tabt noget vaeske under stegningen. Hvis koedet indeholder meget fedt, kan det svinde i fedtet under stegning. Hvis koedet er fedtfattigt, eks. kyllingebryst, sker der ikke den store aendring mht. fedt.

Den vaegtaendring, som skyldes vaesketab (eller, for pasta, vaeskeoptag), betyder ikke noget hverken kalorie- eller naeringsmaessigt, da der netop er tale om vaeske. Steger du 200 gram kylling og koger 100 gram pasta, faar du samme maengde protein og kylhydrat som foer stegningen/kogningen, uanset den aendrede vaegt. Giver det mening?[/quote:3chqsicn]

Hejsa,

Tak for dit svar.

Jeg har måske forklaret mit eksempel dårligt, beklager.
Din teori har jeg læst mange steder på nettet, men grunden ovenstående eksempel, kan jeg simpelthen ikke få denne teori til at holde vand. - apropos væske :D

Fedtindholdet ændres naturligvis ikke i kyllingebryst, da denne kødtyper er meget mager.
Snakker vi om bacon, hakket oksekød eller lignende, kan det have en betydning.

Jeg må lige finde en anden tilgangsvinkel til mit synspunkt, da det måske ikke skinner helt klart igennem. :oops: :)
 
Reputation point: 20
 
Indlæg: 515
Tilmeldt: 18. nov 2014, 19:23
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Vi bør være enige om at 1 gram protein indeholder 4 kalorier.
Hvis du har 100 gram tilberedt kød, "uden" væske, vil du altså have 25 gram protein.

Men hvis kødet vejer 150 gram i fersk stand, bør vi have 150/4 = 37,5 gram protein.
Hvis vi følge teorien om, at vi skal følge varedeklarationen.



Ellers strider imod min logik, totalt O:)
 
Reputation point: 20
 
Indlæg: 515
Tilmeldt: 18. nov 2014, 19:23
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Jeg ser udelukkende fødevaren, isoleret set, som energi.
Hvis en given fødevare er tilberedt, og kun består af protein, vil fødevaren helt naturligt indeholde:

Antal gram protein x 4 kalorier

Eksempelvis vil gennemstegt kyllingebryst som vejer 100 gram, og som indeholder cirka 20 gram protein pr 100 gram indeholde:
20 gram protein x 4 kalorier = 80 kcal.


Så er jeg stort set ligeglad med hvad varedeklarationen viser.

Det er derfor, min logik står af. :)
 
Reputation point: 20
 
Indlæg: 515
Tilmeldt: 18. nov 2014, 19:23
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Det er matematikken, som driller dig her.

Husk, at proteinmaengden er den samme, uanset hvor meget vaeske, du fjerner.

200 gram raa kylling = 42 gram protein.
150 gram stegt kylling = 42 gram protein.

Din nye udregnng af proteinindhold bliver 42/150 = 0,28 gram protein pr. gram stegt kylling = 28 gram protein pr. 100 gram stegt kylling. Du faar altsaa mere protein pr. bid, du spiser, men nu spiser du kun 150 gram stegt koed, ikke 200.

Hvis du regner den anden vej med 200 gram stegt kylling, faar du 28 x 2 = 56 gram protein. For at naa dertil, skal du dog starte med at stege 266 gram raa kylling.

Giver det mening nu?
 
Reputation point: 10
 
Indlæg: 148
Tilmeldt: 5. jan 2012, 13:04
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Din teori giver nogenlunde mening. Dog er jeg ikke helt enig. Hehe :)

Kyllingebryst er ren muskel = protein, når det er blevet stegt. Det kan vi sikkert godt blive enige om.

Uanset hvordan vi vender og drejer teorien, så indeholder 100 gram kylling cirka 20 gram protein.

Derfor kan 150 gram stegt Kylling aldrig nogensinde indholde 42 gram protein. Så skal det i hvert fald være en ny form for "super protein", som jeg aldrig har hørt om før :wink:
 
Reputation point: 20
 
Indlæg: 515
Tilmeldt: 18. nov 2014, 19:23
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Manson skrev:Din teori giver nogenlunde mening. Dog er jeg ikke helt enig. Hehe :)

Kyllingebryst er ren muskel = protein, når det er blevet stegt. Det kan vi sikkert godt blive enige om.

Uanset hvordan vi vender og drejer teorien, så indeholder 100 gram kylling cirka 20 gram protein.

Derfor kan 150 gram stegt Kylling aldrig nogensinde indholde 42 gram protein. Så skal det i hvert fald være en ny form for "super protein", som jeg aldrig har hørt om før :wink:


Det ikke ikke mening fordi vi prøver at forstå det i en case som ikke passer til dit spørgsmål. Når DTU beregner protein og kcal indhold pr 100 gram er de rimelig eksplicitte om, hvilken type fødevarer der ligger til testen og beregningen.
Nu har jeg ikke tjekket listen for nyligt, men er ret sikker på at de udregner det på kylling uden tilsat lage. Det betyder så for dit eksempel at vi kun kan snakke om beregning af protein indhold med kylling uden tilsat vand. I dette tilfælde vil det så være minimalt, hvor meget væske der forsvinder fra kyllingen under tilberedning og protein indholdet vil derfor være det samme.
Bruger du kylling med 25% tilsat lage, og DTU beregner protein pr 100 g. Vil du ende ud med lavere protein indhold,som du skal bruge i din beregning. Tilberede du det så, så væsken fordamper og har du nu et kylling der minder om det første jeg beskrev, og du kan nu bruge dine normale protein værdier, da du har fordampet væsken og ændret kylling brystet.
 
Reputation point: 25
 
Indlæg: 134
Tilmeldt: 21. aug 2006, 17:21
Geografisk sted: København
 
Træner her: AK Thor
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 1.00
- Squat: 2.00
- Dødløft: 3.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Manson skrev:Din teori giver nogenlunde mening. Dog er jeg ikke helt enig. Hehe :)

Kyllingebryst er ren muskel = protein, når det er blevet stegt. Det kan vi sikkert godt blive enige om.

Uanset hvordan vi vender og drejer teorien, så indeholder 100 gram kylling cirka 20 gram protein.

Derfor kan 150 gram stegt Kylling aldrig nogensinde indholde 42 gram protein. Så skal det i hvert fald være en ny form for "super protein", som jeg aldrig har hørt om før :wink:


Dit eksempel her forudsætter stegesvind på 25% eller 50g..

Hvis du har en kasse med 100 legoklodser
Der er blå, gule, røde og grønne - lad os sige at de røde er "protein"
Du fjerner 25% af alle legoklodserne og de er alle blå
Har du så stadig den samme mængde røde klodser tilbage?
 
Reputation point: 20
 
Indlæg: 545
Tilmeldt: 15. aug 2013, 19:39
Geografisk sted: Fyn
 
Træner her: Fitness Syd
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Katjagirl8 skrev:Hej:)
Jeg er i tvivl om man skal veje sit kød før tilberedning eller efter?
Det er jo ikke helt ligemeget i forhold til kalorie beregning
Fks. hvis jeg har et kyllingebryst uden lage som rå vejer 200 g, men efter at jeg har stegt det vejer det 150 g
Skal jeg så beregne de 200 eller 150 g?
Mvh. Mette


Vej før.

Du kan dog hurtigt finde ud af hvad forskel tilberedning gør. Har du fx smidt 400g kødboller i ovnen - 8-12% fedt - og vejer dem efter, og vejer de nu 320, så ved du at "80g" reelt er "100g" for så vidt angår proteinindholdet.
Noget fedt forsvinder dog. Det må du til dels sjusse dig frem til. Men proteinindholdet består.
You can put 10 pounds of muscle a year on, so when I'm 50 I'll weigh 500 pounds. I'll be the freak of the week.

I'm cruel only to be kind, said the poet.
http://www.supertraining.dk.
http://www.instagram.com/simonsupertrainer/
Brugeravatar
 
Reputation point: 1774
 
Indlæg: 6483
Tilmeldt: 10. jan 2009, 15:25
Geografisk sted: Island of Simonia
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 82.50
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Manson skrev:Din teori giver nogenlunde mening. Dog er jeg ikke helt enig. Hehe :)

Kyllingebryst er ren muskel = protein, når det er blevet stegt. Det kan vi sikkert godt blive enige om.

Uanset hvordan vi vender og drejer teorien, så indeholder 100 gram kylling cirka 20 gram protein.

Derfor kan 150 gram stegt Kylling aldrig nogensinde indholde 42 gram protein. Så skal det i hvert fald være en ny form for "super protein", som jeg aldrig har hørt om før :wink:


"Super protein": https://www.jerky-house.com/Danmark/indiana-chicken-jerky.htm?gclid=CjwKCAjw04vpBRB3EiwA0IiealpvwjWg-hak-EuBNEw5tPZ6_4oZC66iqG31hnMIZ0e_zK4ftZpR5BoCPbMQAvD_BwE

(Nej, det er ikke. Det her er chicken jerky, altsaa kyllingekoed, som er toerret. Noget af vaesken ud, samme maengde protein). Hvis du fjerner al vaesken fra dit koed, ender du med pulver. Det taetteste, du kommer paa ren protein, er proteinpulver, eks. whey isolat. Vaeske er vaeske, ikke andet :)
 
Reputation point: 10
 
Indlæg: 148
Tilmeldt: 5. jan 2012, 13:04
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Kaas95 skrev:
Manson skrev:Din teori giver nogenlunde mening. Dog er jeg ikke helt enig. Hehe :)

Kyllingebryst er ren muskel = protein, når det er blevet stegt. Det kan vi sikkert godt blive enige om.

Uanset hvordan vi vender og drejer teorien, så indeholder 100 gram kylling cirka 20 gram protein.

Derfor kan 150 gram stegt Kylling aldrig nogensinde indholde 42 gram protein. Så skal det i hvert fald være en ny form for "super protein", som jeg aldrig har hørt om før :wink:


Dit eksempel her forudsætter stegesvind på 25% eller 50g..

Hvis du har en kasse med 100 legoklodser
Der er blå, gule, røde og grønne - lad os sige at de røde er "protein"
Du fjerner 25% af alle legoklodserne og de er alle blå
Har du så stadig den samme mængde røde klodser tilbage?


Din pædagogiske tilgang til teorien, giver rigtig god mening :)
Det vil sige, at hvis kyllingebrystet vejer 200 gram i fersk tilstand, indeholder denne fødevare følgende energi:

Kalerier: 2 x 110 gram = 220 kcal
Protein: 2x21 gram = 42 gram
Kulhydrat: 0 gram
Fedt: 0-1 gram

Uanset om fødevaren vejer 150, 175 eller 195 gram efter tilberedning?
(hypotetisk tanke-eksempel). :)

Også hvis fødevaren er tilsat lage?
 
Reputation point: 20
 
Indlæg: 515
Tilmeldt: 18. nov 2014, 19:23
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Hvem køber kylling med lage?

Jeg mener virkelig man bør holde sig fra det lort. Det gælder også de der tilbud i Føtex eller Bilka hvor man kan købe 5 hele kyllinger for 89 kr. Jeg er klar over øko kylling er dyrt. Men der er også mellemting. Man behøver ikke købe det der blege, forpinte industrigummi med lage.

Mht topic: Det er ikke mere kompliceret end at tilberedning fjerner væske og evt. fedt.
Så, proteinindholdet forbliver det samme. Så har du kød der vejede 120g før stegning men vejer 100g efter, så er der protein i svarende til 120g fra en ernæringstabel/varedeklaration. Så indtast det som 120g, for så vidt angår proteinindholdet.
Får man serveret kød som ER tilberedt og man vil vide hvad det "svarer til", så ved man det, idet man har vejet før og efter tidligere.

Mht fedtindholdet, så sjus jer frem. Smider man kødboller i ovnen og de er 9-15% fedt så indtast det fx som 4-7%.
You can put 10 pounds of muscle a year on, so when I'm 50 I'll weigh 500 pounds. I'll be the freak of the week.

I'm cruel only to be kind, said the poet.
http://www.supertraining.dk.
http://www.instagram.com/simonsupertrainer/
Brugeravatar
 
Reputation point: 1774
 
Indlæg: 6483
Tilmeldt: 10. jan 2009, 15:25
Geografisk sted: Island of Simonia
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 82.50
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Super fint, at I kan instruere en anorektiker i, hvordan man nøje beregner sine makroer. Klaphatte.

EDIT: "hej:)
Jeg er i tvilv om jeg griber det rigtigt an.
lidt om mig:
jeg er en pige på 24 år som har lidt af alvorlig anoreksi siden jeg var 14 år gammel, jeg har været indlagt 8 gange og min vægt har svinget mellem de 34 kg og op til 55 kg under indlæggelse som ifølge lægerne er min "minimumvægt. ps. jeg er 178 høj
jeg blev sidst udskrevet for 1 år siden, og ifølge lægerne er jeg delvist rask. Min vægt er pt. 49,6 kg fra morgenstund, uden mad og efter toiletbesøg.
jeg har nu gået og leget lidt med tanken om at jeg gerne vil bygge noget muskelmasse(pritmært overkrop, da jeg har bredre underkrop end overkrop), og fordi jeg tænker at det vil være lettere for mig at acceptere at vægtøge det sidste, hvis jeg ved det er muskelmasse.
jeg meldte mg ind i et center for 4 uger siden, og jeg træner 2 split mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, hviledag fredag og så fuldbody lørdag.
mit spørgsmål er om min krop enlig er i stand til at bygge muskelmasse pt?. og i så fald hvordan gør jeg det bedst.
jeg vil gerne se resultater hurtigt, men ved jo også godt at det tager lang tid at bygge muskelmasse på, og samtidig er jeg mega angst for at jeg skal få en kæmpe topmave og komme til at se slasket og grim ud.
vil rigtig gerne have nogen råd, i hvordan jeg griber det an. og om min krop er i stand til at bygge muskelmasse pt.

mvh."
BRN skrev:Du er en rottweiler af styrke, chihuahua af sind.
Brugeravatar
 
Reputation point: 35
 
Indlæg: 1180
Tilmeldt: 11. aug 2011, 12:46
Geografisk sted: Ringkøbing
 
Træner her: Ultimate Gym
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 3.00
- Squat: 1.00
- Dødløft: 2.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Jeg tror det er et fåtal som tjekker en persons posthistorik inden de kommenterer. Jeg aner ikke hvem "Katjagirl8" er.
Katjagirl8, sørg for at FØLGE PSYKIATERENS ANVISNINGER, og har denne henvist til en kompetent kostvejleder med fokus på anoreksipatienter, så grib fat i ham eller hende. Du går forhåbentlig i fast terapi. I så fald, så fortæl om din interesse for træning, at veje kyllingebryst, etc.
Hvis du ikke er kommet forbi din anoreksi så bliver din "Bodybuilding" nærmere "Bodydestruction". I bogstavelig forstand - du destruerer simpelthen dig selv.
Og du skal i hvert fald IKKE arbejde med en eller anden "Coach" som arbejder med "fitnesspiger".

You can put 10 pounds of muscle a year on, so when I'm 50 I'll weigh 500 pounds. I'll be the freak of the week.

I'm cruel only to be kind, said the poet.
http://www.supertraining.dk.
http://www.instagram.com/simonsupertrainer/
Brugeravatar
 
Reputation point: 1774
 
Indlæg: 6483
Tilmeldt: 10. jan 2009, 15:25
Geografisk sted: Island of Simonia
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 82.50
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Jeg håber også, du finder en kompetent træner eller coach, som kan tage sig af dig. I øvrigt så håber jeg, at du har nogle omkring dig, som tager sig af dig og hjælper dig. Når det så er sagt, vil jeg gerne tilkendegive, at min vej ud fra en spiseforstyrrelse (her var der tale om ortoreksi), og en kropsvægt på 49 (som 14-årig med en højde på 170 dengang), var via styrketræning. Idéen om at spise en "masse" for at tage muskelmasse på. For mig, var det en god udvej. Din vej skal i hvert fald ikke være, at du skal skære helt ind til benet og tælle kalorier på dét plan, du der præsenterer. Jeg bliver faktisk lidt sentimental, når jeg læser nogle af dine forrige indlæg. Jeg håber for en lys fremtid for dig, med tanke på, hvor slemt det kan ende, hvis der ikke bliver taget hånd om det nu.
If no win ... practice more :).
Brugeravatar
 
Reputation point: 135
 
Indlæg: 2311
Tilmeldt: 30. aug 2011, 19:15
Geografisk sted: AK Nordland, Horsens Styrkeløft Klub og Centrum for Bænkpres
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 150.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Ceneeh skrev:Jeg håber også, du finder en kompetent træner eller coach, som kan tage sig af dig. I øvrigt så håber jeg, at du har nogle omkring dig, som tager sig af dig og hjælper dig. Når det så er sagt, vil jeg gerne tilkendegive, at min vej ud fra en spiseforstyrrelse (her var der tale om ortoreksi), og en kropsvægt på 49 (som 14-årig med en højde på 170 dengang), var via styrketræning. Idéen om at spise en "masse" for at tage muskelmasse på. For mig, var det en god udvej. Din vej skal i hvert fald ikke være, at du skal skære helt ind til benet og tælle kalorier på dét plan, du der præsenterer. Jeg bliver faktisk lidt sentimental, når jeg læser nogle af dine forrige indlæg. Jeg håber for en lys fremtid for dig, med tanke på, hvor slemt det kan ende, hvis der ikke bliver taget hånd om det nu.


Hvor træner man egentlig i Horsens? Jeg har prøvet den lille Fitness World og det var godt nok en tynd kop te.
Brugeravatar
 
Reputation point: 320
 
Indlæg: 4018
Tilmeldt: 7. okt 2006, 13:55
Geografisk sted: Vejle
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 165.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan



Er ikke fra byen, men træner der med jævne mellemrum i styrkeløfterklubben, der ligger meget tæt på stadion. Dér er mulighed for lidt af hvert.
If no win ... practice more :).
Brugeravatar
 
Reputation point: 135
 
Indlæg: 2311
Tilmeldt: 30. aug 2011, 19:15
Geografisk sted: AK Nordland, Horsens Styrkeløft Klub og Centrum for Bænkpres
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 150.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan



Tilbage til Kost & kosttilskud




Brugere online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 6 gæster