Bruger loginTilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!

Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!

Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!

Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!


Statistik

Vi har 57086 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er noaddedwater

Vores medlemmer har i alt skrevet 2038614 indlæg i 94331 emner

0 nye indlæg i dag


Online
I alt: 475
Medlemmer: 3
Skjulte: 0
Gæster: 472

Følg bodybuilding.dk på
 
   

Bodybuilding

Artikler om bodybuilding


Hit - eller flop?
skrevet 28/5-2009

Da jeg for mange år siden startede med at træne, var jeg meget betaget af de træningssystemer som byggede på HIT filosofien. Umiddelbart er der jo ikke noget at sige til det. Det er jo en helt normal og logisk betragtning, når man ikke ved noget om træning, at jo hårdere man træner, jo bedre resultater får man.


Pyramidetræning
skrevet 28/8-2008

I denne artikel vil jeg forsøge at kan kaste lidt lys over pyramidetræningskonceptet og ruske lidt op i debatten omkring pyramidetræning. Formålet med styrketræningen er at øge sin evne til at udvikle større kraft - altså at øge sin maksimale styrke.


Periodisering
skrevet 28/8-2008

Igennem de sidste mange år, har de førende coaches i verden brugt et princip kaldet Periodisering. Folk som Poliquin, Wilks og Verhoshansky er især kendt for at bruge konceptet på deres udøvere.


Drop sæt – hård, effektiv træning
skrevet 29/7-2008

I diskussionen af hvad der er det optimale program, clasher forskellige dogmer ofte. Skal det være 21´s, skal det være supermaksimal eccentrisk træning, må man bruge forced reps og så videre. Det er ikke nogen hemmelighed at muskulær udmattelse er en meget vigtig del af dét, som muskler skal bruge for at vokse...


Den flade mave, the Vacuum Pose og træning
skrevet 27/6-2008

På debatfora om motion, livsstil og den slags er den flade mave et evigt tilbagevendede emne. Der findes mange myter om hvordan man opnår den, nogle bedre end andre. Jeg vil her gennemgå de mest almindelige af slagsen og ”anmelde” dem i forhold til kroppens mekanik og give mit eget bud på hvordan man sikrer sig en slank mave.


WSB Bodybuilding Hybrid
skrevet 29/3-2008

Der findes inden for fysisk træning 2 teorier, som beskriver hvordan kroppen tilpasser sig til en given træningsstimuli. Single factor teorien (også kaldt teorien omkring superkompensation) og dual factor teorien (også kaldt fitness-fatigue modellen).


Dual Factor Hypertrophy Training
skrevet 29/2-2008

Der findes inden for fysisk træning 2 teorier, som beskriver hvordan kroppen tilpasser sig til en given træningsstimuli. Single factor teorien (også kaldt teorien omkring superkompensation) og dual factor teorien (også kaldt fitness-fatigue modellen).


Bulking
skrevet 30/12-2007

I forlængelse af cut til sommer artiklen, kunne man måske have kaldt denne artikel for ”tyk til vinter”, men det ville have været lidt misvisende, som det forhåbentlig fremgår efter artiklen her.


KAATSU træning
skrevet 29/5-2007

KAATSU træning er et træningskoncept fra Japan, som så småt er ved at brede sig til resten af verden. Den grundlæggende ide er at man anlægger en pneumatisk manchet (eller cuff) omkring en arm eller et ben, puster den op til godt 200 mm Hg ...


Post-tetanisk potentiering (PTP) trning aka BB complex training
skrevet 29/4-2007

Selvom jeg normalt ikke er til technosnak, når det kommer til træning, har jeg alligevel gået og syslet lidt med en ide om at basere et program på det neuromotoriske fænomen, der hedder post-tetanisk potentiering.


Cut til sommer
skrevet 4/3-2007

For mange af brugerne på bodybuilding.dk og de øvrige danske diskussionboards handler træning grundlæggende om at se godt ud nøgen og udover lidt mere pikante situationer er strandturene den mest oplagte mulighed for at vise sig frem.


En kvindes møde med styrketræningsverdenen – og dens mænd!
skrevet 26/11-2006

Lad det være sagt med det samme – trods en fortid som eliteidrætsudøver og et nuværende liv hvor fysisk træning til stadighed spiller en stor rolle, har jeg aldrig rigtigt stifter nærmere bekendtskab med ”styrketræningsverdenen”.


Megareksi
skrevet 28/6-2006

Mennesket i det moderne samfund står overfor mange og forskelligt rettede krav. Der stilles stadigt større krav om individualitet, og personlig succes vurderes i stigende grad ud fra materielle og fysiske karakteristika.


Vejen til en muskuløs og veltrænet krop
skrevet 25/11-2005

For mange virker det som en uoverkommelig opgave, at opbygge en muskuløs og veltrænet krop.


Hemmeligheden bag træningscyklusser
skrevet 30/5-2005

Det progressive overload princip er kerne-princippet i alt der har med vægttræning at gøre.


Curls are for girls - større arme uden armøvelser
skrevet 06/4-2005

Jeg ved det, jeg ved det. For fanatiske overarms entusiaster er det nærmest en blasfemisk overskrift. Ikke desto mindre mener jeg det faktisk.


Squat dig til større arme
skrevet 31/01-2005

De fleste mandlige vægttræningsudøvere kan ikke frasige sig ønsket om at få større arme. Store arme udstråler maskulinitet, og er grunden til at de fleste begynder at træne


Godt igang i det nye år!
skrevet 28/12-2004

Årsskiftet er hvert år et tidspunkt hvor mange mennesker vælger at ændre deres liv til det bedre.


De grundlæggende aspekter - flugten fra det komplicerede
skrevet 03/10-2004

Dødløft er en af de mest undervurderede og misforståede øvelser overhovedet. Man ser meget sjældent folk træne dødløft i de danske centre.


10 Bodybuilding og fitness myter
skrevet 08/06-2004

De fleste idrætsgrene er videnskabeligt funderet. Det vil sige at man trækker på det videnskaben finder frem til, når man skal finde frem til de mest effektive træningsmetoder.


Squats - The king og lifts
skrevet 04/05-2004

Vil du være stor ? Vil du være stærk ? Så er der ikke nogen vej uden om squat og dens variationer.


Bænkpres - Overkroppens konge
skrevet 03/05-2004

Man behøver ikke den store salgstale, når man skal “sælge” bænkpres, for det er uden tvivl den mest populære og anvendte øvelse overhovedet rundt omkring I motionscentrene.


Dødløft - nøglen til massiv ryg
skrevet 03/05-2004

Dødløft er en af de mest undervurderede og misforståede øvelser overhovedet. Man ser meget sjældent folk træne dødløft i de danske centre.


Vægttræningens vigtigste grundregler
skrevet 05/04-2004

Hypertrophy Specific Training, Dual-Factor Hypertrophy Training, German Volume Training, Position of Flexion Training, High Intensity Training, MAX-OT, vi kan blive ved og ved.


Maskiner, frie vægte eller kabler - hvad skal man vælge?
skrevet 04/04-2004

Når diskussionen falder på vægttræning, så er der mange emner hvor man tilsyneladende aldrig rigtigt kan blive enige.


The basics of hypertrophy training
skrevet 03/05-2004

”Jeg forstår det ikke. Jeg træner 2 timer hver dag, og jeg vokser ikke”. Frustrationen lyste ud af øjnene på ham. Jeg kunne ikke undgå at føle med den stakkels knægt.