Bruger loginTilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!

Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!

Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!

Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!


Statistik

Vi har 57407 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er nutellena

Vores medlemmer har i alt skrevet 2040589 indlæg i 98098 emner

8 nye indlæg i dag


Online
I alt: 488
Medlemmer: 10
Skjulte: 2
Gæster: 476

Følg bodybuilding.dk på

Jeres mening med livet

Udskriv emne


Debat om løst & fast

Tilbage til Off topic

Jeg står og skal til at begynde et nyt kapitel i mit liv. Jeg skal efter et par sabbatår endelig til at vælge en uddannelse, og prøve at finde en retning jeg gerne vil gå. Jeg synes dog det er svært, især fordi jeg ikke ved præcis hvad det er jeg brænder for. Derfor kan jeg spekulere meget over hvad det er jeg gerne vil med det hele. Tager jeg på universitetet og får en bachelor og senere en kandidat, så kan jeg se frem til mange år på arbejdsmarkedet hvor jeg måske/måske ikke kommer til at bruge en stor del af mit liv på et arbejde jeg egentligt bare udfører så jeg kan betale mine regninger. Det ville måske også være okay hvis jeg havde en hobby eller en fritidsinteresse der kunne give mig så meget glæde at jeg sagtens kunne finde energien til arbejdet, men det er ikke tilfældet i dag. Jeg er bange. Bange for ikke at leve et lykkeligt liv. Har i nogensinde haft lignende overvejelser? Hvad giver jer værdi i jeres hverdag?
Det er meget få baby'er der er pæne. De ligner det de er, et foster der har ligget fastklemt oppe i en kvinde, og er blevet presset ud igennem et meget lille hul.

-DonKahle
Brugeravatar
 
Reputation point: 30
 
Indlæg: 465
Tilmeldt: 21. mar 2012, 10:49
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanBodybuilding.
... But you, Adrian, you're just a man. The world's smartest man poses no more threat to me than does its smartest termite.
Brugeravatar
 
Reputation point: 792
 
Indlæg: 1369
Tilmeldt: 6. dec 2011, 02:04
Geografisk sted: San Quentin
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 36.00
- Squat: 24.00
- Dødløft: 36.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanLilleLise skrev:Bodybuilding.


+1
Brugeravatar
 
Reputation point: 200
 
Indlæg: 1828
Tilmeldt: 11. apr 2009, 15:50
Geografisk sted: Vesterbro
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 9.00
- Squat: 18.00
- Dødløft: 27.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanJa det er jo umiddelbart én af de svar jeg ville forvente, men hvad er målet? Bare at blive så stor som muligt, og hvorfor? Vil i gerne stå på en scene?
Det er meget få baby'er der er pæne. De ligner det de er, et foster der har ligget fastklemt oppe i en kvinde, og er blevet presset ud igennem et meget lille hul.

-DonKahle
Brugeravatar
 
Reputation point: 30
 
Indlæg: 465
Tilmeldt: 21. mar 2012, 10:49
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanLidt sjovt at en tråd der hedder ”meningen med livet”, handler om arbejdsmarkedet. Meningen med tilværelsen skulle man meget gerne finde et andet sted, end hos den arbejdsgiver der betaler for ens krop og sjæl 37 timer om ugen.

Hvis du ikke er interesseret i et at høre om meningen med livet, men i stedet søger gode råd i forhold til job og karriere, så er det også helt fint.

Der er ingen tvivl om, at det er utrolig svært at vælge uddannelse, jeg forstår til fulde dine overvejelser og lettere frustrationer. Vi lever i en tid med frit valg på alle hyller, vi får at vide at vi har alle muligheder og kan blive lige det vi vil. Sandheden er bare, at de mange valgmuligheder gør det enormt svært for et ungt menneske at manøvrere i. For hvad er det lige hvad man? og hvis man så ikke bliver en succes, må det jo være ens egen fejl, da alle muligiver jo ligger lige foran ens fødder. Ingen tvivl om at det er svært at være ung i dag, ”frihedens tyranni”, som nogen ynder at kalde det. Ikke at man skal ønske sig tilbage til dengang hvor man blot gik i sine forældres fodspor, men hvor var det mere lettere for det enkelte individ. Ingen tvivl om at individualiseringen har en pris. Nogle gange en meget høj pris.

Når alt dette er sagt, hvad gør man så? Jeg foreslår, at man vælger i en kombination af interesse og jobmuligheder. Hvad interesserer du dig for? Hvad var dine yndlingsfag på gymnasiet? Er man til mennesker eller maskiner, naturvidenskab eller humaniora? Har du slet ikke noget du interesserer dig mere for end andet, eller noget du helt kan udelukke? Måske det kunne være en ide at tale med en studierådgiver, tage på karrieremesser osv. Desuden tror jeg ikke man skal være så bange for at vælge forkert. Mange bruger deres uddannelse som springbræt til noget helt andet end det de er blevet til. Nye døre åbner sig og mulighederne er mange. Arbejdslivet er en kompleks størrelse hvor uddannelse og formelle kompetencer, fører til uventede steder og muligheder. Det skal nok gå alt sammen, og går det ikke, så går det nok alligevel!
Brugeravatar
 
Reputation point: 185
 
Indlæg: 2123
Tilmeldt: 13. mar 2015, 12:36
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanPersonligt har jeg haft mange af dine overvejelser - og har dem til stadighed dagligt. Noglegange må det være en befrielse at være et ikke-reflekterende væsen, der blot springer fra det ene trappetrin til det næste uden overvejelse. Være et troende menneske, der tror på liv efter døden og at Gud står bag det hele. Det må da uden lige gøre det hele noget nemmere. Jeg gik i gymnasie med en del af den slags mennesker - og de lod umiddelbart til at have langt færre bekymringer end jeg.

Det er umuligt at sige hvad der er meningen med liv, og desto mere man tænker på det, destomere trist bliver man. Hvad der er meningen med dit liv, skal du selv finde ud af, men vælg noget du brænder for.

Vi får den tid vi får, så værn omhyggeligt om dén.
Sidst rettet af Ceneeh 18. feb 2019, 13:15, rettet i alt 1 gang.
If no win ... practice more :).
Brugeravatar
 
Reputation point: 150
 
Indlæg: 2663
Tilmeldt: 30. aug 2011, 19:15
Geografisk sted: AK Nordland, Horsens Styrkeløft Klub og Centrum for Bænkpres
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 150.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanSvend Fipskæg skrev:Ja det er jo umiddelbart én af de svar jeg ville forvente, men hvad er målet? Bare at blive så stor som muligt, og hvorfor? Vil i gerne stå på en scene?


Mest mulig masse, mindst mulig fedt. Bodybuilding er en aktivitet, eller livsstil, hvor jeg i nogen grad føler, at forholdet imellem indsats og udbytte, efter ens krops genetiske forcer, mangler og usikkerhed er accepteret, er 1 til 1. I alt fald tættere på 1 til 1, end så mange andre aspekter af livet, hvor eksterne faktorer og forhold ofte kan være mere determinerende end egen vilje og indsats.

Og i samme vein, og lidt i stil med det Taler indledningsvis er inde på (ifbm. livet ved siden af arbejdet), så låner bodybuilding qua dette 1 til 1 forhold sig rigtig godt til fordybelse og fanatisme. Jeg ser ikke ned på folk hvis træning og madindtag optager store dele af deres hverdag, da de deraf bygger stor livsglæde og værdi op om noget hvor de somewhat selv kan reducere usikkerhed/randomness. Her gælder det nu famøse Henry Rollins citat;

Henry Rollins, IRON, article in Details Magazine, January 1993 skrev:The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you're a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal. The Iron is the great reference point, the all-knowing perspective giver. Always there like a beacon in the pitch black. I have found the Iron to be my greatest friend. It never freaks out on me, never runs. Friends may come and go. But two hundred pounds is always two hundred pounds.
... But you, Adrian, you're just a man. The world's smartest man poses no more threat to me than does its smartest termite.
Brugeravatar
 
Reputation point: 792
 
Indlæg: 1369
Tilmeldt: 6. dec 2011, 02:04
Geografisk sted: San Quentin
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 36.00
- Squat: 24.00
- Dødløft: 36.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanKender du Jordan Peterson? Hvis ikke så se denne film https://www.youtube.com/watch?v=RoGdMpdZXzs

Han har udviklet et fuldstændig fantastisk online program. Det er et program, hvor du igennem en del skriveøvelser får svar på personlige spørgsmål, der hjælper dig til at planlægge dit liv. Det er vildt spændende og lærerigt og effektivt. Jeg vil helt klart anbefale dig at lave alle øvelserne. Det tager tid, men det er det værd.

Link: https://www.selfauthoring.com

Og når det så er sagt, så tror jeg, at meningen med livet er fremgang. Sørg for at opleve en eller anden målbar fremgang på ugentlig, månedlig eller årlig basis. Det gør i hvert fald mig glad. Og det føles meningsfuldt. Jeg sørger blandt andet at blive stærkere, mere smidig, bedre til thaiboksning, rigere, klogere og mere gavmild.

Her er hvad nogle af de kloge hovedet siger om meningen med livet:

Tim Ferriss: Et meningsfuldt liv = at lære noget nyt og gøre noget for andre mennesker.

Nietzsche: Den, der ved, hvorfor han skal leve, tåler næsten et hvilket som helst hvordan.

Viktor Frankl: Meningen med livet er at finde det rigtige svar/den rigtige handling i alle konkrete situationer.

Tony Robbins: The secret to living is giving.

Mark Manson: Meningen med livet er selv at skabe mening i livet. Det kan gøres på to måder. 1: Løs problemer og gør verden til et bedre sted. 2: Hjælp andre. Mål kan være problematiske, da den mening de bidrager med forsvinder, når man opnår dem. Det er processen hen imod målene, der giver mening til livet. Når målet er nået føles det ofte tomt. Husk ”hvorfor”.

Seneca: Livet er ikke kort. De fleste mennesker spilder bare alt for meget af det på ligegyldige ting. Tid er værdifuldt. Tid kommer aldrig tilbage. Vær nærig med din tid. Brug tid på dig selv og dine egne behov. Lev hver dag som om, at det var den sidste. Lad vær med at bekymre dig om fremtiden. Lev i nuet. Lev livet bevidst. Stol på dig selv. Vælg dine egne veje. Lad dig ikke påvirke af andres holdning til, hvordan du bør leve dit liv. Det er fornuftigt at bruge livet på studier og refleksion. Det er fornuftigt at være alene. Det er fornuftigt at have gode venner, der hvilet i sig selv. Undgå at omgås med mennesker, der ser negativt på tingene og som bruger tid på at beklage sig. At have mange ting kan gøre dig ulykkelig. Stræb efter ikke at være fattig og samtidig ikke at være alt for rig. Køb funktionelle ting fremfor ting, der er statussymboler. Mådehold er godt. Frygt ikke døden. Forvent katastrofer og vær rolig, når de finder sted. De vil finde sted.


Held og lykke med det!
 
Reputation point: 60
 
Indlæg: 1330
Tilmeldt: 18. mar 2007, 17:17
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 117.50
- Squat: 130.00
- Dødløft: 145.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanPersonligt kan jeg godt lide den struktur og mening det giver at arbejde med noget man synes er spændende. Dog er jeg ikke udpræget fan af 37 timer, og vil om muligt arbejde deltid når jeg afslutter min kandidat. Hvor mange timer det så kan gøres til må jeg se, men jeg ønsker bestemt heller ikke at bruge +40 timer om ugen ved en arbejdsgiver, men det er jo bare mig :P
Det kan godt være jeg har små arme, men de er fandme også slappe.
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 311
Tilmeldt: 13. nov 2010, 08:43
Geografisk sted: Nordjylland
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 110.00
- Squat: 100.00
- Dødløft: 140.00
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanHvis du er så meget i tvivl, så vent og tag et par år hvor du arbejder eller rejser rundt
 
Reputation point: 80
 
Indlæg: 420
Tilmeldt: 27. dec 2013, 23:18
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanØkonomisk uafhængighed og store fede arme. Begge dele nærmer sig.
JMT, 2017 skrev:"Hvad skal man med omega-3 når man har en stor tissemand?"
Brugeravatar
 
Reputation point: 168
 
Indlæg: 1450
Tilmeldt: 16. nov 2010, 09:02
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 4.25
- Squat: 200.00
- Dødløft: 3.98
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanSvend Fipskæg skrev:Tager jeg på universitetet og får en bachelor og senere en kandidat, så kan jeg se frem til mange år på arbejdsmarkedet hvor jeg måske/måske ikke kommer til at bruge en stor del af mit liv på et arbejde jeg egentligt bare udfører så jeg kan betale mine regninger.

Selvfølgelig er det da vigtigt at jobbet giver mening for én selv, men jeg har aldrig hørt om et job der er ene highfives og good feelings 100% af tiden.
Men der må da være én eller anden årsag til du vil tage ligefrem den uddannelse ?

Svend Fipskæg skrev:Jeg er bange. Bange for ikke at leve et lykkeligt liv. Har i nogensinde haft lignende overvejelser? Hvad giver jer værdi i jeres hverdag?


Jeg har da haft samme tanker med hensyn til uddannelse, det har de fleste nok.

Som Taler siger, så husk på at blot fordi du vælger en uddannelse nu, så betyder det ikke at du absolut skal følge den sti resten af livet.
Klart, det er lettere at ombestemme sig ifht. uddannelse som ung, før man har for mange forpligtelser, men da jeg tog min uddannelse i starten af tyverne, tog jeg den med flere 30-50 årige, som enten var skiftet spor fuldstændigt eller videre uddannede sig fra diverse håndværkfag.

Det der giver mig mest værdi rent arbejdsmæssigt er at mit arbejde giver mening for mig og glæden ved at kunne hjælpe andre, hvis jeg havde den følelse i et job, tror jeg NÆSTEN det var lige meget hvad jeg lavede.
Dét og så menneskerne omkring én.

I fritiden sørger jeg bare for at have nogle ting at se frem til, små projekter at arbejde på og mål at arbejde imod.
 
Reputation point: 180
 
Indlæg: 914
Tilmeldt: 13. aug 2013, 20:01
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanDu spørger hvad meningen med livet er og taler så om uddannelse. Ingen tvivl om, at uddannelse og derigennem arbejdslivet, er en ikke uvæsentlig del af tilværelsen. Men ikke selve meningen med den. Som et moderne menneske må man forstå, at livet ingen mening har. I hvert fald ikke objektivt set. Tilværelsen har kun den mening du selv tillægger den, hvorfor du rent arbejdsmæssigt bør arbejde med noget der giver mening for lige netop dig. Det var derfor jeg tidligere foreslog at gå efter interesse, dog også se lidt på jobmulighederne. Det er fint at du tænker så meget over uddannelse, men når du nu spørger til meningen med livet, så husk at den finder du ikke de otte timer du arbejder for en arbejdsgiver, men resten af tiden. Normalt vil jeg ikke fortælle andre hvordan de skal leve deres liv, den slags moralisering har jeg altid selv gerne ville have mig frabedt, men nu gør jeg det så alligevel. :D Få dig nogle børn, det er familie og venner – altså de sociale relationer der giver værdi – ikke arbejdet. Derfor opfatter jeg også karrieremennesker som noget af det dummest overhovedet. I stedet kan man jo passende lade sig inspirere af antikkens folk, der som bekendt havde slaver til alt det hårde arbejde. :D Hvem er så dum at arbejde mere end man behøver… og ligefrem finde glæde og mening heri, vor herre bevares.
Brugeravatar
 
Reputation point: 185
 
Indlæg: 2123
Tilmeldt: 13. mar 2015, 12:36
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplantaler skrev:Hvem er så dum at arbejde mere end man behøver… og ligefrem finde glæde og mening heri, vor herre bevares.

Folk med passion for det de laver. Folk med drive og mål. Masser af mennesker laver frivilligt arbejde, netop fordi det giver glæde og mening at hjælpe andre.
Hvad laver du til dagligt Taler ? Om man må være så fræk at spørge ?
 
Reputation point: 180
 
Indlæg: 914
Tilmeldt: 13. aug 2013, 20:01
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanVores nuværende undervisningsminister har et indspark:
http://nyheder.tv2.dk/politik/2019-02-1 ... -at-vaelge
Brugeravatar

 
Reputation point: 830
 
Indlæg: 6895
Tilmeldt: 18. sep 2008, 19:14
Geografisk sted: Holstebro
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 140.00
- Squat: 152.50
- Dødløft: 202.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (30)
Kostplan: Ingen kostplanSvend Fipskæg skrev: Bange for ikke at leve et lykkeligt liv. Har i nogensinde haft lignende overvejelser? Hvad giver jer værdi i jeres hverdag?


Lykken kommer og går - ingen er lykkelig hele tiden :D Men når det så er sagt, så finder jeg stor tryghed i at vide, at jeg har et fast job og en fast indtægt. Og skulle jeg blive fyret, så er det nemt at få nyt arbejde igen!

Jeg er så privilegeret, at jeg selv bestemmer min arbejdstid og har mulighed for at arbejde hjemmefra indimellem. Men jeg foretrækker, at møde ind på arbejdet og mødes med mine kollegaer. Det giver mig glæde og energi at mødes med andre mennesker. Samme energi får jeg af at træne :D
 
Reputation point: 70
 
Indlæg: 972
Tilmeldt: 9. jul 2014, 06:01
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanHope skrev:
Svend Fipskæg skrev: Bange for ikke at leve et lykkeligt liv. Har i nogensinde haft lignende overvejelser? Hvad giver jer værdi i jeres hverdag?


Lykken kommer og går - ingen er lykkelig hele tiden :D Men når det så er sagt, så finder jeg stor tryghed i at vide, at jeg har et fast job og en fast indtægt. Og skulle jeg blive fyret, så er det nemt at få nyt arbejde igen!

Jeg er så privilegeret, at jeg selv bestemmer min arbejdstid og har mulighed for at arbejde hjemmefra indimellem. Men jeg foretrækker, at møde ind på arbejdet og mødes med mine kollegaer. Det giver mig glæde og energi at mødes med andre mennesker. Samme energi får jeg af at træne :D


Må man spørge, hvad du beskæftiger dig med?
I never got along with my dad. Kids used to come up to me and say, "My dad can beat up your dad." I'd say Yeah? When?
-Bill Hicks
Brugeravatar
 
Reputation point: 360
 
Indlæg: 1786
Tilmeldt: 25. feb 2012, 21:36
Geografisk sted: Det Astrale Plan
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 102.50
- Squat: 95.00
- Dødløft: 165.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanMinipurz skrev:
taler skrev:Hvem er så dum at arbejde mere end man behøver… og ligefrem finde glæde og mening heri, vor herre bevares.

Folk med passion for det de laver. Folk med drive og mål. Masser af mennesker laver frivilligt arbejde, netop fordi det giver glæde og mening at hjælpe andre.
Hvad laver du til dagligt Taler ? Om man må være så fræk at spørge ?


Ja, selvfølgelig må du det. Det lød måske som om at jeg ikke er glad for mit arbejde, men det er jeg bestemt. Det handler dog mere om, at jeg trods alt betragter arbejde som noget man gør af nødvendighed og ikke af lyst. Jeg er dog selv så heldig, at jeg arbejder med noget jeg interesserer mig for samt føler at jeg er havnet på den rigtige hylde. Men eftersom at det netop er et arbejde, er det næppe det jeg taler om, når jeg ligger på mit dødsleje. Forhåbentlig da ikke.

Det var altså mere en beskrivelse af hvad et arbejde er, og hvad det bestemt ikke er. Men jeg arbejder som gymnasielærer og underviser i historie og samfundsfag.
Brugeravatar
 
Reputation point: 185
 
Indlæg: 2123
Tilmeldt: 13. mar 2015, 12:36
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanMussetrussen skrev:Vores nuværende undervisningsminister har et indspark:
http://nyheder.tv2.dk/politik/2019-02-1 ... -at-vaelge


Jeg synes faktisk, at det er et udemærket råd.

Jeg læste en professionsbachelor i ernæring og sundhed, fordi at jeg interesserede mig for træning og sund mad. Jeg var motiveret, tilegnede mig en masse ny viden og fik gode karakterer. Det var en god oplevelse.

Jeg bruger ikke det faglige fra uddannelsen i dag. Jeg lærte dog, hvordan man tilegner sig ny viden, og det har hjulpet mig siden da. Til gengæld bruger jeg en del af det faglige i mit eget liv med træning og kost. Så det var ikke helt spildt.
Sidst rettet af Larsen123 19. feb 2019, 16:46, rettet i alt 1 gang.
 
Reputation point: 60
 
Indlæg: 1330
Tilmeldt: 18. mar 2007, 17:17
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 117.50
- Squat: 130.00
- Dødløft: 145.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanMening handler næppe om at leve lykkeligt. Fleste mennesker afslår for eksempel at give afkald på deres nuværende liv for at træde ind i Nozicks nydelsesmaskine, den afgrænser. Vi ved at folk der får børn generelt bliver mindre lykkelige, men oplever til gengæld mere mening. Mening korrellerer altså dårligt med lykke.

Så hvad er mening?

Både lingvistisk og eksistentiel mening handler om (større) kontekst.

Du står overfor et alvorligt problem med at skulle dø. Det er en radikal afgrænsning. Menings-spørgsmål udfælder sig ofte hos karriere mennesker der bliver ramt af alvorlig sygdom og får en terminal diagnose.

Der er objektivt bedre / værre måder at tackle problemet på.

Et liv med mening er et der har effekt på andre som derved overskrider begrænsningerne for det individuelle liv. Man kalder det "organisk samhørighed". Man forbinder sig med eksterne værdier og andre mennesker som går udover det enkelte liv.

Mark Rippetoe fortæller i et interview at han er tilfreds med den effekt hans træningsfilosofi har haft, da præstationen har et omfang/effekt så den udgør et alternativ til at få børn. Rippetoe til interview’er: You know, since I don’t have any kids, yes I do (think about whether my work is going to leave a lasting impact on the fitness industry for a very long time). https://barbend.com/mark-rippetoe-interview/

Desværre er det nok sådan at mange mennesker ikke evner at have stor effekt på andre, derfor får de børn, som er det tætteste de kommer på udødelighed.

Da David Benatar i oktober gav foredrag på medicinstudiet Købehavns Universitet om mening og meningsløshed med udgangspunkt i hans bog, The Human Predicament, kaldte han derfor det at få børn for et Ponzi-scheme eller pyramidespil. Livet har en alvorlig menings-deficit. Vi kan dog få begrænset mening fra nogle forskellige perspektiver. Få børn, være populær radiovært, være en god læge, fremme viden, have indflydelse på lokalsamfund osv. David Benatar transmitterer på væsentlige punkter Rober Nozick og hvad der blev snakket om på den første store internationale konference om mening(sløshed) der netop har været afholdt i Japan.
Sidst rettet af Franz Biberkopf 19. feb 2019, 21:14, rettet i alt 2 gange.
 
Reputation point: 90
 
Indlæg: 1084
Tilmeldt: 8. feb 2016, 14:47
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan"And I gave my heart to know wisdom, madness and folly. And I perceived that all is vanity and vexation of spirit. For in much wisdom is much grief. And he that increaseth knowledge, increaseth sorrow."
You can put 10 pounds of muscle a year on, so when I'm 50 I'll weigh 500 pounds. I'll be the freak of the week.

http://www.supertraining.dk.
http://www.instagram.com/simonsupertrainer
Brugeravatar
 
Reputation point: 1964
 
Indlæg: 6914
Tilmeldt: 10. jan 2009, 15:25
Geografisk sted: Island of Simonia
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 82.50
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan42
Fordi jeg kan!
Brugeravatar
 
Reputation point: 10
 
Indlæg: 885
Tilmeldt: 26. nov 2009, 22:56
 
Træner her: Studie 7
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 9.30
- Squat: 10.20
- Dødløft: 1.10
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanLarsen123 skrev:Seneca: Livet er ikke kort. De fleste mennesker spilder bare alt for meget af det på ligegyldige ting. Tid er værdifuldt. Tid kommer aldrig tilbage. Vær nærig med din tid. Brug tid på dig selv og dine egne behov. Lev hver dag som om, at det var den sidste. Lad vær med at bekymre dig om fremtiden. Lev i nuet. Lev livet bevidst. Stol på dig selv. Vælg dine egne veje. Lad dig ikke påvirke af andres holdning til, hvordan du bør leve dit liv. Det er fornuftigt at bruge livet på studier og refleksion. Det er fornuftigt at være alene. Det er fornuftigt at have gode venner, der hvilet i sig selv. Undgå at omgås med mennesker, der ser negativt på tingene og som bruger tid på at beklage sig. At have mange ting kan gøre dig ulykkelig. Stræb efter ikke at være fattig og samtidig ikke at være alt for rig. Køb funktionelle ting fremfor ting, der er statussymboler. Mådehold er godt. Frygt ikke døden. Forvent katastrofer og vær rolig, når de finder sted. De vil finde sted.


Interessant. Hvor har du det fra?
Brugeravatar
 
Reputation point: 185
 
Indlæg: 2123
Tilmeldt: 13. mar 2015, 12:36
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplantaler skrev:
Larsen123 skrev:Seneca: Livet er ikke kort. De fleste mennesker spilder bare alt for meget af det på ligegyldige ting. Tid er værdifuldt. Tid kommer aldrig tilbage. Vær nærig med din tid. Brug tid på dig selv og dine egne behov. Lev hver dag som om, at det var den sidste. Lad vær med at bekymre dig om fremtiden. Lev i nuet. Lev livet bevidst. Stol på dig selv. Vælg dine egne veje. Lad dig ikke påvirke af andres holdning til, hvordan du bør leve dit liv. Det er fornuftigt at bruge livet på studier og refleksion. Det er fornuftigt at være alene. Det er fornuftigt at have gode venner, der hvilet i sig selv. Undgå at omgås med mennesker, der ser negativt på tingene og som bruger tid på at beklage sig. At have mange ting kan gøre dig ulykkelig. Stræb efter ikke at være fattig og samtidig ikke at være alt for rig. Køb funktionelle ting fremfor ting, der er statussymboler. Mådehold er godt. Frygt ikke døden. Forvent katastrofer og vær rolig, når de finder sted. De vil finde sted.


Interessant. Hvor har du det fra?


To bøger, der hedder Letters from a Stoic og On the Shortness of Life af Seneca. Og så den her youtubefilm. https://www.youtube.com/watch?v=dNP5kVffUes

https://www.bookdepository.com/Letters- ... gKWR_D_BwE

https://www.bookdepository.com/On-the-S ... gK0g_D_BwE
 
Reputation point: 60
 
Indlæg: 1330
Tilmeldt: 18. mar 2007, 17:17
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 117.50
- Squat: 130.00
- Dødløft: 145.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanStoicisme er ikke voldsomt kompatibelt med Bodybuilding.

Kender I nogen "stoiske" mennesker der squatter 20 x 140?
You can put 10 pounds of muscle a year on, so when I'm 50 I'll weigh 500 pounds. I'll be the freak of the week.

http://www.supertraining.dk.
http://www.instagram.com/simonsupertrainer
Brugeravatar
 
Reputation point: 1964
 
Indlæg: 6914
Tilmeldt: 10. jan 2009, 15:25
Geografisk sted: Island of Simonia
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 82.50
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanLarsen123 skrev:To bøger, der hedder Letters from a Stoic og On the Shortness of Life af Seneca. Og så den her youtubefilm. https://www.youtube.com/watch?v=dNP5kVffUes

https://www.bookdepository.com/Letters- ... gKWR_D_BwE

https://www.bookdepository.com/On-the-S ... gK0g_D_BwE


Spændende. Tak for det. :)
Brugeravatar
 
Reputation point: 185
 
Indlæg: 2123
Tilmeldt: 13. mar 2015, 12:36
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanSandyFrink skrev:Stoicisme er ikke voldsomt kompatibelt med Bodybuilding.

Kender I nogen "stoiske" mennesker der squatter 20 x 140?


Fortæl mig dit filosofiske udgangspunkt og jeg skal fortælle dig hvor meget du kan squatte :wink:

Mon ikke der er andre uafhængige variable der bedre forklarer hvor tungt man squatter, end om man abonnerer på den ene eller den anden filosofiske retning? Det tror jeg nok…
Brugeravatar
 
Reputation point: 185
 
Indlæg: 2123
Tilmeldt: 13. mar 2015, 12:36
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplan:"To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women!
:"I wanted to tear off my shirt and be ripped, tanned and larger than life. But in reality I was a fat, pale kid from Copenhagen."
Brugeravatar
 
Reputation point: 5
 
Indlæg: 140
Tilmeldt: 19. dec 2012, 18:36
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Vis galleri (1)
Kostplan: Vis kostplanSandyFrink skrev:Stoicisme er ikke voldsomt kompatibelt med Bodybuilding.

Kender I nogen "stoiske" mennesker der squatter 20 x 140?


Jeg kender ikke nogen, der kan squatte 20 x 140. Jeg tror til gengæld godt, at man kan leve et fornuftigt og lykkeligt liv uden at kunne squatte så tungt. Og til det mener jeg, at stoicisme er en udemærket filosofi. :)
 
Reputation point: 60
 
Indlæg: 1330
Tilmeldt: 18. mar 2007, 17:17
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 117.50
- Squat: 130.00
- Dødløft: 145.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanSvend Fipskæg skrev:Jeg står og skal til at begynde et nyt kapitel i mit liv. Jeg skal efter et par sabbatår endelig til at vælge en uddannelse, og prøve at finde en retning jeg gerne vil gå. Jeg synes dog det er svært, især fordi jeg ikke ved præcis hvad det er jeg brænder for. Derfor kan jeg spekulere meget over hvad det er jeg gerne vil med det hele. Tager jeg på universitetet og får en bachelor og senere en kandidat, så kan jeg se frem til mange år på arbejdsmarkedet hvor jeg måske/måske ikke kommer til at bruge en stor del af mit liv på et arbejde jeg egentligt bare udfører så jeg kan betale mine regninger. Det ville måske også være okay hvis jeg havde en hobby eller en fritidsinteresse der kunne give mig så meget glæde at jeg sagtens kunne finde energien til arbejdet, men det er ikke tilfældet i dag. Jeg er bange. Bange for ikke at leve et lykkeligt liv. Har i nogensinde haft lignende overvejelser? Hvad giver jer værdi i jeres hverdag?

Jeg er lige kommet på den anden side af uddannelsen (blev færdig med min kandidat sidste sommer), men har lignende overvejelser som dig. Jeg har et godt job - synes jeg selv og andre - når det kommer til løn, arbejdsvilkår, kollegaer, kultur, tid til arbejde, frokostordning, pension, sundhedsforsikring, ferie etc. der nu følger med et job, men der er andre (i øjeblikket) hobbier og fritidsinteresser (se fx min signatur), som jeg brænder mere for (jeg skriver i øjeblikket fordi min drøm er, at de skulle blive til mere end hobbier og fritidsinteresser, men i stedet noget, der kan erstatte min normale fuldtidsstilling). Jeg føler nemlig ikke (altid) at jobbet giver mig så meget værdi i min hverdag, men det giver uden tvivl en række fordele (nogle som jeg bl.a. lige har listet), der gør andre dele af tilværelsen bedre - tror jeg da nok. Jeg prøver i så høj grad af kombinere mit job med mine andre hobbier og fritidsinteresser og sørger for at pleje sidstnævnte uden for jobbet også. Jeg har flere venner og bekendte, der har "sprunget ud i det usikre" og nogle klarer sig bedre end andre. Man kommer helt sikkert til at "gå ned" på flere fronter i en periode (ift. løn osv), men på den anden side står der måske også "et bedre liv" og venter på en? Jeg ved det ikke. Jeg har ikke prøvet, men det er nogle af de tanker, jeg går med.
Brugeravatar

 
Reputation point: 104
 
Indlæg: 4194
Tilmeldt: 19. okt 2011, 23:16
Geografisk sted: København
 
Træner her: Ullerslev motioncenter
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 110.00
- Squat: 160.00
- Dødløft: 185.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplan


Næste

Tilbage til Off topic
Brugere online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 28 gæster