Bruger loginTilbudsguide, uge 45, 2019
And og æg!

Tilbudsguide, uge 44, 2019
Svinemørbrad og mandler!

Tilbudsguide, uge 43, 2019
Havregryn og oksefilet!

Tilbudsguide, uge 42, 2019
Olivenolie, granatæble og mango!


Statistik

Vi har 58629 registrerede brugere. Nyeste registrede medlem er onlineapeme

Vores medlemmer har i alt skrevet 2042980 indlæg i 98433 emner

1 nye indlæg i dag


Online
I alt: 527
Medlemmer: 7
Skjulte: 0
Gæster: 520

Følg bodybuilding.dk på

Guide til kost og kosttilskud

Udskriv emne


Kosten og dens betydning for optimale resultater

Tilbage til Kost & kosttilskud

Billede

Hvem er denne guide til?

Denne guide er til dig, der gerne vil lære lidt ekstra (og det basale) om kost.

Jeg kan ikke tage på/tabe mig!
Skrevet af Garik

At tage på/tabe sig handler om kalorieindtag og ens forbrænding. Medmindre en læge har konstateret, at din forbrænding er højere/lavere end normalen, kan du sagtens tage på/tabe dig - det handler blot om at indtage den rigtige mængde kalorier.

Kalorier
Først bør man finde ud af, hvor mange kalorier der skal til, før man tager på/taber sig.

Kostplansfunktionen på Bodybuilding.dk har en udregner her: kost/
Den er dog kun vejledende, så hvis tallene ikke passer 100 %, skyldes det nok, at du enten over-/undervurderer dit daglige aktivitetsniveau.

Når du har fastslået, hvor mange kalorier dit ligevægtsindtag er på (Ligevægtsindtag er det indtag af kalorier, der gør, du holder din vægt), kan du lave en kostplan. Se nedenfor.

KOST
Skrevet af Mic

En ting er at give den gas i centret, men hvis kosten ikke er iorden, så vil resultaterne af dit hårde arbejde være minimale -eller i værste fald helt udeblive.

Såfremt at du træner, med forventning om at opnå større muskelmasse, ja så bliver du nød til at ligge i kalorie-overskud. Mange anbefaler at du ligger cirka 500 kalorier i overskud om dagen. Dvs. at hvis din vægt er stabil ved et energiindtag på 3000 kalorier. om dagen - så skal du op og ligge på 3500 kalorier.

Mindre overskud kan også gøre det, men et overskud ER påkrævet hvis du vil have mere bøf på kroppen.

Vi er desværre indrettet, fra naturens side, til at vægte muskelmasse utroligt lavt. Muskelmassen er det der ryger først hvis du ligger i for stort kalorie-underskud. Det selvsamme kalorie-underskud, er naturligvis det du skal udnytte hvis dit mål er et egentligt vægttab, eller en hugget sixpack ved sommertid.

En anden vigtig pointe i forhold til din kost, må også være, at du ikke skal være fedtforskrækket. Sørg for at få masser af sunde fedtstoffer fra, fisk, nødder, eller alternativt i tabletform.
Fedtstoffer er essentielle for udskilningen af Testosteron - det mandlige kønshormon - kendt bla. for sin muskelopbyggende effekt. Derudover er det "godt for hjertet", og bliver ofte nævnt i forbindelse med inflammations-forebyggelse ved idræts./led-skader.

Bliv meget klogere ved at læse disse artikler:
artikler/kost-kosttilskud/kost-kosttilskud/kosten-fra-a-til-.html
artikler/kost-kosttilskud/kost-kosttilskud/grundlggende-ernring.html
artikler/kost-kosttilskud/kost-kosttilskud/dit-eksempel-for-fedtreduktion.html
artikler/kost-kosttilskud/kost-kosttilskud/kostplan-for-forget-muskelmasse.html


KOST UNDER DIÆT
Denne del er skrevet af Garik og afspejler således ikke Mic's holdning.
Start med at læse denne artikel: http://news.bodylab.dk/artikler/537-sad ... den-sommer

Derudover er der (ifølge undertegnede) nogle enkelte regler, der kan få en diæt til at fungere for langt de fleste:

Min pointe er, at det ikke giver mening at "sigte" efter xxx antal gram af dit og dat - det kan man ikke basere en tilværelse på. Tilstræb en fornuftig mængde sundt fedt (hellere for meget end for lidt). Her kan "1 gram per kilo kropsvægt" være en fin rettesnor, men får du mere: Fint. For langt de flestes vedkommende: Godt.

Få masser af proteiner; de mætter og smager godt.

Kulhydrater. Spis masser af grøntsager. Eventuelt lidt frugt. Kulhydraterne er det nemmeste at skære ned på i de fleste kost, så hvis du spiser 300 gram pasta dagligt, kan du jo nemt skære 200 gram af. Jeg siger ikke, man skal holde sig fra kulhydrater, men overvej om det ikke er nok at få størstedelen efter træning - måske lidt inden. Det plejer at fungere godt for de fleste.
Tilføjet af Garik den 24.04.2013
KOSTTILSKUD
Skrevet af Mic

Markedet for kosttilskud er EKSPLODERET de sidste 10 år, og der kommer konstant nye produkter til. Som nybegynder kan det godt være svært at finde ud af, hvad der egentlig er værd bruge sine penge på.

Her er par listet et par produkter, som der er videnskabeligt belæg for at bruge - efterfulgt af et par stykker fra gråzonen, og slutteligt nogle du helt skal lade være med at investere i.


De fornuftige:
Skrevet af Mic

Proteinpulver
Proteiner er, populært sagt, musklernes byggesten - og er ganske vigtige i forbindelse med opbyggelse, og vedligehold af muskelmasse.

Når det kommer til indtagelse af protein, så skal du, som trænende, have ca. 2 gram protein, pr. kg. kropsvægt om dagen. Størstedelen af den mængde skal du have igennem din normale kost, dvs. ved indtag af mælk, kød, gryn, nødder og lignende. Ikke alle opnår dog et indtag af den størrelse igennem deres normale kost - og derfor kan et proteintilskud være en god idé.

I træningssammenhænge arbejder man ofte med "The window of opportunity", og med det menes der det tidsrum der ligger lige efter endt træning. De fleste vil sige, at det er op til en time efter endt træning. I det tidsrum er det vigtigt at få fyldt noget fornuftigt i kroppen, for at optimere dine resultater. Bland en shake med 30-40 gram protein, og spis en stor banan, eller andet der er rig på hurtig-optagelige kulhydrater.

Køber du proteinpulver fra en dansk producent, kan du være rimelig sikker på at få en fornuftig pris, såvel som kvalitet. Det er værd at bemærke, at såfremt du handler på nettet, og undgår dyre udenlandske mærker, så kan du spare rigtig mange penge, ihvertfald set i forhold til den pris der står på hyldeforkanten i matas, eller supermarkedet.

Links:
artikler/kost-kosttilskud/kost-kosttilskud/whey-protein---kongen-af-proteinpulver.html
artikler/kost-kosttilskud/kost-kosttilskud/mest-stillede-sprgsml-omkring-bodylab-whey-80-og-95.html
artikler/kost-kosttilskud/kost-kosttilskud/the-window-of-opportunity.html


Kreatin
Kreatin er efterhånden blevet så udbredt, at man ikke behøver at have snuset ret meget til træningsverdenen, før at man støder på det. Kreatin virker på langt de fleste, og kan medføre en øget styrke og udholdenhed under din tunge træningspas.

Indtag & "Loadingfase"?!
Meningerne om hvorledes kreatin skal indtages, og i hvilke mængder, er nok ligeså mange, som der findes brugere af det.

Nogle foretrækker at køre en "loadingfase", hvor der, den første uges tid, er skruet op for det normale indtag, jeg har selv benyttet op til 20 gram i loadingfasen - dette gøres for hurtigere at oplagre, en større mængde kreatin i musklerne. Efterfølgende køres der med en dosis på ca. 0,05 gram pr. kg. kropsvægt.

Andre foretrækker at indtage en "normal" dosis, på ca. 0,05 gram pr. kg. kropsvægt, under hele perioden.

Budene på hvor længe man effektivt kan benytte sig af kreatin, inden at der er behov for en pause, er der ligeledes mange af. Jeg har selv typisk brugt det et par måneder af gangen.

Kemien bag kreatin, og hvorfor det virker som det gør, kan du læse om i denne glimrende artikel:
artikler/kost-kosttilskud/kost-kosttilskud/hvad-er-kreatin.html


Koffein
Alle kender til koffeins opkvikkende effekt, hvis man til det tilføjer at:
*det kan give forbrændingen et skub i den fornuftige retning
*det øger din reaktionsevne
*der ingen risici er påvist ved længere tid forbrug
..ja så har man et tilskud, som alle, med stor sikkerhed kan indtage, og opnå gavn af.

De dage hvor du er uoplagt/træt før træning, der kan et par kopper kaffe, eller et par koffein-tabletter gøre en stor forskel.

Koffein bliver også benyttet i de såkaldte ECA-stacks, som er et opkvikkende kosttilskud, der også indeholderefedrin/ephedra. Et eksempel på disse produkter kunne være Therma-power. Hold dig fra det! De er ulovlige - og risikoen ved efedrin er desværre også allerede påvist mange gange.

Du kan læse mere om koffein her:
artikler/kost-kosttilskud/kost-kosttilskud/koffein---et-lovligt-prstationsfremmende-middel.html


Gråzonen:
Skrevet af Mic

ZMA:
Kosttilskud, bestående af zink, magnesium og vitamin B6.
Det bliver ofte markedsført som testosteron-øgende - men det må jeg nu sige er mildest talt
tvivlsomt. Folk med naturligt lave test-niveauer, vil muligvis kunne opleve en forbedring - men det
er nu ikke pga. den muligvis minimale effekt, at jeg har ZMA med her.. ZMA har nemlig en ganske
fin effekt på din søvn. Min egen erfaring er at jeg sover dybere, og husker mine drømme - hvilket
jeg normalt ikke gør. Jeg er vågnet op betydelig mere udhvilet i de perioder hvor jeg har benyttet det.

Du behøver ikke nødvendigvis at købe et færdigpakket ZMA-produkt, du kan nemlig sagtens købe zink, magnesium og B6, hver for sig - de findes på hylderne i din lokale Matas, og i nogle tilfælde ligeledes i større supermarkeder.

Cirka indtag for de 3 ingredienser: Zink - 30 mg, Magnesium - 450 mg, B6 - 10 mg.
Indtages 30-60 min. før sengetid.


NO Nitric Oxide
Gaspari superpump 250, Horsepower, BSN NO-Xplode og lignende produkter, lover alle øget performance + massivt pump i musklerne under træning. Det er aminosyren Arginin, der skulle øge iltoptagelsen, og dermed også blodgennemstrømningen, i musklen - og deraf medføre den øgede ydeevne.

Nogen oplever en effekt, og lovpriser produkterne - andre, der imellem undertegnede, oplever ingen effekt. Prøv det hvis du har overskud på kontoen, og er villig til at satse på et "måske-/måske ikke"-produkt.


Glutamin
Om hvorvidt glutamin rent faktisk har en effekt, er blevet diskuteret ligesiden at de første produkter ramte helse-shops'ne. Fortalerne for glutamin siger at det hjælper på opbygningen af muskelmasse - og samtidig styrker imunforsvaret. Modstanderne siger at det gør ingen af delene.

Jeg har selv forsøgt mig med glutamin, i en periode hvor jeg også benyttede mig af kreatin. Jeg blev stærkere - men om det var glutaminen der havde en finger med i spillet, eller om det udelukkende var kreatinen skal jeg ikke kunne sige.


Bare lad være...:
Skrevet af Mic

Tribulus Terrestris
Tribulus produkter lover øgede testosteron niveauer og libido - men der er, trods det massive udvalg af netop disse produkter, INGEN
dokumenteret effekt!! Jeg har selv forsøgt med tribulus produkter, og ikke oplevet andet end at pengepungen blev lettere.

Ecdysteron
Hver gang du ser en reklame for kosttilskud indeholdende Ecdysteron, bliver det lovprist for en anabol effekt - dette er dog ALDRIG påvist ved forsøg på mennesker. De forsøg der blive refereret til er oftest udført på dyr - og er i bedste fald af tvivlsom karakter.

Jeg har ligeledes selv forsøgt mig med Ecdysteron, og det var helt og aldeles UDEN EFFEKT.


Billede

FORÆLDRE
Skrevet af Mic

Forældre er ofte bekymrede og til dels skeptiske, når det kommer til træning, kosttilskud og andet relateret til den lidt, specielle, livsstil mange herinde fører eller begynder at føre.

Vores egen Mussetrussen, Brian Henneberg, har derfor forfattet en artikel til bekymrede forældre, der forklarer og fortæller, hvad det hele egentlig går ud på: artikler/diverse/kre-forldre---dit-barn-er-bidt-af-styrketrning-hvad-nu.html

Håber at du kunne bruge ovenstående til noget.. Såfremt at du har spørgsmål, rettelser eller øvrige kommentarer, så post dem her i tråden - eller send mig en PM.

,Mic
Brugeravatar

Chef-moderator
 
Reputation point: 470
 
Indlæg: 22455
Tilmeldt: 2. nov 2009, 15:49
Geografisk sted: Århus
 
Træner her: Crossfit Copenhagen - Spartan Mentality CrossFit
Fitness Studiet Østergrave
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 117.50
- Squat: 155.00
- Dødløft: 210.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (8)
Kostplan: Vis kostplan+1
Brugeravatar

 
Reputation point: 140
 
Indlæg: 3598
Tilmeldt: 22. jan 2011, 10:29
Geografisk sted: Odense
 
Træner her: OBBC
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 165.00
- Squat: 230.00
- Dødløft: 300.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanGod artikel

 
Reputation point: 35
 
Indlæg: 4017
Tilmeldt: 16. nov 2011, 23:34
 
Træner her: Ultimate Gym
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 107.50
- Squat: 145.00
- Dødløft: 190.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanDefinér begrebet sundt fedt.
Brugeravatar
 
Reputation point: 165
 
Indlæg: 7820
Tilmeldt: 9. jun 2008, 01:16
Geografisk sted: Århus
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 147.50
- Squat: 180.00
- Dødløft: 215.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanFistandantilus skrev:Definér begrebet sundt fedt.

Fedtsyrer af især langkædede polyumættede, herunder EPA og DHA, der gavner stort set alt. Jeg går ud fra du langer ud efter at mættet fedt ikke er en synder længere?
En blind viking med influenza kan smadre omkring 850 vegetarer
Billede
Bodyman,Bodylab
Brugeravatar
 
Reputation point: 645
 
Indlæg: 25731
Tilmeldt: 12. maj 2007, 09:47
Geografisk sted: Hvidovre
 
Træner her: Workout & Fitness club
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (18)
Kostplan: Vis kostplanDingo skrev:
Fistandantilus skrev:Definér begrebet sundt fedt.

Fedtsyrer af især langkædede polyumættede, herunder EPA og DHA, der gavner stort set alt. Jeg går ud fra du langer ud efter at mættet fedt ikke er en synder længere?


Langer ud er vist så meget sagt. Jeg er ikke negativ på nogen måde overfor indholdet.
Jeg kommer selv til at sige det ofte, da det ligger indoktrineret i mig.

Men det er bare lidt udefineret. Hvor går grænsen for, hvad der er sundt og usundt fedt?
Brugeravatar
 
Reputation point: 165
 
Indlæg: 7820
Tilmeldt: 9. jun 2008, 01:16
Geografisk sted: Århus
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 147.50
- Squat: 180.00
- Dødløft: 215.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanAnyone?
Brugeravatar
 
Reputation point: 165
 
Indlæg: 7820
Tilmeldt: 9. jun 2008, 01:16
Geografisk sted: Århus
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 147.50
- Squat: 180.00
- Dødløft: 215.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanSuper god guide med gode artikler som jeg går i gang med at læse med det samme.
Mange tak for det:)

 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 14. jul 2012, 12:10
Geografisk sted: Svendborg
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 25.00
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanFistandantilus skrev:
Dingo skrev:
Fistandantilus skrev:Definér begrebet sundt fedt.

Fedtsyrer af især langkædede polyumættede, herunder EPA og DHA, der gavner stort set alt. Jeg går ud fra du langer ud efter at mættet fedt ikke er en synder længere?


Langer ud er vist så meget sagt. Jeg er ikke negativ på nogen måde overfor indholdet.
Jeg kommer selv til at sige det ofte, da det ligger indoktrineret i mig.

Men det er bare lidt udefineret. Hvor går grænsen for, hvad der er sundt og usundt fedt?


Fedttyper i prioriteret rækkefølge efter deres ernæringsmæssige værdi:

1. Omega 3 fedtsyrer, fx vild fisk og fiskeolie
2. Mono-umættet fedt, fx oliven- og rapsolie
3. poly-umættet fedt, fx vegetabilsk olie
4. Mættet fedtsyrer fx mælk, og animalsk fedt fra dyr der er blevet fodret med græs
5. medium triglycerider fx palmeolie og kokosolie
6. omega 6 fedtsyrer, fx Kød fra dyr og fisk(!) der er blevet fodret med majs og soya
7. Transfedtsyre, fx alt syntetisk og processeret og behandlet mad som færdigretter (tommelfingerregel jo mere behandling maden har fået inden den havner på tallerkenen des mere transfedt)


Ovenstående betyder så ikke at du kun skal have omega 3 fedtsyrer, men at du skal have en fornuftig sammensætning af dem alle (på nær transfedt som helst skal undgås helt!!) med omega 3 som den dominerende del i kosten og ned til omega 6 som du ikke skal have ret meget af.
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 28
Tilmeldt: 1. jun 2011, 08:52
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 120.00
- Squat: 150.00
- Dødløft: 180.00
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Vis galleri (1)
Kostplan: Vis kostplanIkke alle vegetabilske fedtstoffer er sunde, da de indeholder for meget omega 6 i forhold til omega 3, vi får alt for meget omega 6
http://www.sciencedirect.com/science/ar ... 2206002435
Hvis man bruger sin sunde fornuft så er der intet der peger på at mennesker igennem deres evolution skulle ha fået deres fedt i så store mængder fra vegetabilske kilder og slet ikke fra olier.
Der er intet der tyder på at mættet fedt er usundt, tværtimod, der hæver HDL og de store LDL partikler i blodet.
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 530
Tilmeldt: 2. jan 2012, 12:40
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 135.00
- Squat: 140.00
- Dødløft: 190.00
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanGarik

Sådan! (Y)
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 52
Tilmeldt: 14. sep 2013, 11:07
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanSuper god og informativt indlæg du har skrevet, thumbs up!

- Kunne godt tænke mig at høre lidt mere om din mening til koffein og kaffe. Der er jo delte meninger, om, hvorvidt kaffe er sundt eller usundt. Hvad er din holdning/mening til dette? Kan kaffe være lige så godt som koffeinpiller? Og hvilken mængde koffein bør man få, før den "sunde" effekt forsvinder.

 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 32
Tilmeldt: 13. maj 2013, 14:51
Geografisk sted: Næstved
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 80.00
- Squat: 100.00
- Dødløft: 120.00
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanUndersøgelser viser at op til 400mg koffein dagligt ikke er usundt eller skadeligt (svarende til ca 3-4 kopper kaffe)
Uddannet Sportsmassør - Fra Frederiksberg.
250DKK/1 time fysiurgisk massage.
Skriv en PM hvis det har interesse.
Brugeravatar
 
Reputation point: 235
 
Indlæg: 7352
Tilmeldt: 16. feb 2009, 18:13
Geografisk sted: Frederiksberg
 
Træner her: TarGet Fitness
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 1337.00
- Squat: 1337.00
- Dødløft: 1337.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanFedt initiativ! :)
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 36
Tilmeldt: 7. jan 2014, 14:36
Geografisk sted: Viborg
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 170.00
- Squat: 210.00
- Dødløft: 230.00
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanmart240e skrev:Super god og informativt indlæg du har skrevet, thumbs up!

- Kunne godt tænke mig at høre lidt mere om din mening til koffein og kaffe. Der er jo delte meninger, om, hvorvidt kaffe er sundt eller usundt. Hvad er din holdning/mening til dette? Kan kaffe være lige så godt som koffeinpiller? Og hvilken mængde koffein bør man få, før den "sunde" effekt forsvinder.

Jeg er enig med bone-14 i den her.

Et par kopper kaffe dagligt er faktisk sundt i forhold til forebyggelse af forskellige former for cancer etc.

Og så smager det godt.
Brugeravatar

Chef-moderator
 
Reputation point: 470
 
Indlæg: 22455
Tilmeldt: 2. nov 2009, 15:49
Geografisk sted: Århus
 
Træner her: Crossfit Copenhagen - Spartan Mentality CrossFit
Fitness Studiet Østergrave
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 117.50
- Squat: 155.00
- Dødløft: 210.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (8)
Kostplan: Vis kostplanGarik skrev:
mart240e skrev:Super god og informativt indlæg du har skrevet, thumbs up!

- Kunne godt tænke mig at høre lidt mere om din mening til koffein og kaffe. Der er jo delte meninger, om, hvorvidt kaffe er sundt eller usundt. Hvad er din holdning/mening til dette? Kan kaffe være lige så godt som koffeinpiller? Og hvilken mængde koffein bør man få, før den "sunde" effekt forsvinder.

Jeg er enig med bone-14 i den her.

Et par kopper kaffe dagligt er faktisk sundt i forhold til forebyggelse af forskellige former for cancer etc.

Og så smager det godt.


Hvad hvis jeg kommer over? Hvilke konsekvenser vil det have?

 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 32
Tilmeldt: 13. maj 2013, 14:51
Geografisk sted: Næstved
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 80.00
- Squat: 100.00
- Dødløft: 120.00
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanBeta alanin kunne være en udmærket tilføjelse, da der er videnskabeligt grundlag for det tilskud.
 
Reputation point: 25
 
Indlæg: 484
Tilmeldt: 21. maj 2011, 16:15
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanFed artikel. Jeg vil bestemt læse denne og sætte mig ind i kostens verden.

Jeg har et lille projekt med at tabe mig og stramme mig lidt op, så det starter jeg på nu, og det her var jo en fantastisk hjælp (tror jeg da, for jeg har ikke læst den ordentligt endnu :D)
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 30
Tilmeldt: 16. nov 2009, 15:30
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanmart240e skrev:
Garik skrev:
mart240e skrev:Super god og informativt indlæg du har skrevet, thumbs up!

- Kunne godt tænke mig at høre lidt mere om din mening til koffein og kaffe. Der er jo delte meninger, om, hvorvidt kaffe er sundt eller usundt. Hvad er din holdning/mening til dette? Kan kaffe være lige så godt som koffeinpiller? Og hvilken mængde koffein bør man få, før den "sunde" effekt forsvinder.

Jeg er enig med bone-14 i den her.

Et par kopper kaffe dagligt er faktisk sundt i forhold til forebyggelse af forskellige former for cancer etc.

Og så smager det godt.


Hvad hvis jeg kommer over? Hvilke konsekvenser vil det have?


Person fra Psychedelia.dk der fortæller om de bivirkning han har grundet for stop dosis af koffein:

Jeg har kommet til at tage alt for meget koffein, har det virkelig dårligt, det ringer for mine øre, har kvalme, sure opstød, svimmel og føler mig helt ved siden af mig selv.

Er der noget jeg kan gøre for at det kommer hurtigere ud af systemet?

Dosen lå på mellem 600-800mg taget på 1 gang, grunden til jeg overdoseret var at jeg glemte jeg havde haft 1 måneds pause fra koffein og derfor ingen tolerance har overfor stoffet.

Føler mig også meget nervøs og har det som om jeg ikke trækker vejret ordneligt.

Personens vægt: 90 kg, og 190 cm høj, med fedtprocent på 12%
 
Reputation point: 15
 
Indlæg: 458
Tilmeldt: 7. feb 2014, 19:31
Geografisk sted: Randers
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 67.50
- Squat: 95.00
- Dødløft: 130.00
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanNu er 600-800mg også en ret kraftig dose. Det svarer til 6-8 af Bodylabs koffeinpiller. Det er immervæk en del. 300-500mg burde være mere end rigeligt for de fleste.
Brugeravatar

Chef-moderator
 
Reputation point: 470
 
Indlæg: 22455
Tilmeldt: 2. nov 2009, 15:49
Geografisk sted: Århus
 
Træner her: Crossfit Copenhagen - Spartan Mentality CrossFit
Fitness Studiet Østergrave
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 117.50
- Squat: 155.00
- Dødløft: 210.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (8)
Kostplan: Vis kostplanGarik skrev:Nu er 600-800mg også en ret kraftig dose. Det svarer til 6-8 af Bodylabs koffeinpiller. Det er immervæk en del. 300-500mg burde være mere end rigeligt for de fleste.


Der er bivirkninger ved højere doser men 600-800mg er jo ikke meget. LD50 indekset er meget højt for koffein 360mg/kg.
Brugeravatar
 
Reputation point: 70
 
Indlæg: 602
Tilmeldt: 28. maj 2014, 13:38
 
Træner her: Fresh fitness
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanfyforenskefuld skrev:
Garik skrev:Nu er 600-800mg også en ret kraftig dose. Det svarer til 6-8 af Bodylabs koffeinpiller. Det er immervæk en del. 300-500mg burde være mere end rigeligt for de fleste.


Der er bivirkninger ved højere doser men 600-800mg er jo ikke meget. LD50 indekset er meget højt for koffein 360mg/kg.

Selvom indekset er højt, oplever relativt mange bivirkninger ved meget mere end 500mg. Og selvfølgelig er det individuelt.
Brugeravatar

Chef-moderator
 
Reputation point: 470
 
Indlæg: 22455
Tilmeldt: 2. nov 2009, 15:49
Geografisk sted: Århus
 
Træner her: Crossfit Copenhagen - Spartan Mentality CrossFit
Fitness Studiet Østergrave
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 117.50
- Squat: 155.00
- Dødløft: 210.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Vis galleri (8)
Kostplan: Vis kostplan800 mg koffein giver mig hjerte banken og ryste ture som en med parkinson. Prøvede for sjov her sidste fredag. Gør jeg ikke igen!
500 bruger jeg på ben dag. 300 på ryg og et par kopper kaffe over dagen på de andre dage. Det Gør jobbet

Og jeg er 170 høj og +90kg med abs.
 
Reputation point: 10
 
Indlæg: 640
Tilmeldt: 21. feb 2011, 17:02
Geografisk sted: Nordsjælland
 
Træner her: Frederikssund Motion Center ApS
FitnessWorld Hillerød
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 150.00
- Squat: 200.00
- Dødløft: 250.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanKosttilskud er overrated, preworkout pulvere til en mio kroner, gah at I gider
Kaffe er billigt, og godt
Brugeravatar
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 44
Tilmeldt: 12. jan 2014, 16:15
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanstorm23 skrev:Kosttilskud er overrated, preworkout pulvere til en mio kroner, gah at I gider
Kaffe er billigt, og godt


Ren koffeinpulver virker bedst
Brugeravatar
 
Reputation point: 70
 
Indlæg: 602
Tilmeldt: 28. maj 2014, 13:38
 
Træner her: Fresh fitness
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplannoes88 skrev:
Fistandantilus skrev:
Dingo skrev:
Fistandantilus skrev:Definér begrebet sundt fedt.

Fedtsyrer af især langkædede polyumættede, herunder EPA og DHA, der gavner stort set alt. Jeg går ud fra du langer ud efter at mættet fedt ikke er en synder længere?


Langer ud er vist så meget sagt. Jeg er ikke negativ på nogen måde overfor indholdet.
Jeg kommer selv til at sige det ofte, da det ligger indoktrineret i mig.

Men det er bare lidt udefineret. Hvor går grænsen for, hvad der er sundt og usundt fedt?


Fedttyper i prioriteret rækkefølge efter deres ernæringsmæssige værdi:

1. Omega 3 fedtsyrer, fx vild fisk og fiskeolie
2. Mono-umættet fedt, fx oliven- og rapsolie
3. poly-umættet fedt, fx vegetabilsk olie
4. Mættet fedtsyrer fx mælk, og animalsk fedt fra dyr der er blevet fodret med græs
5. medium triglycerider fx palmeolie og kokosolie
6. omega 6 fedtsyrer, fx Kød fra dyr og fisk(!) der er blevet fodret med majs og soya
7. Transfedtsyre, fx alt syntetisk og processeret og behandlet mad som færdigretter (tommelfingerregel jo mere behandling maden har fået inden den havner på tallerkenen des mere transfedt)


Ovenstående betyder så ikke at du kun skal have omega 3 fedtsyrer, men at du skal have en fornuftig sammensætning af dem alle (på nær transfedt som helst skal undgås helt!!) med omega 3 som den dominerende del i kosten og ned til omega 6 som du ikke skal have ret meget af.


Fedt opstillet! :drink:

Hvor ligger nødder henne på scala'en?

Rettet mod artiklen:
Er window of opportunity ikke modbevist efterhånden?
 
Reputation point: 35
 
Indlæg: 666
Tilmeldt: 15. maj 2010, 09:58
Geografisk sted: Svendborg
 
Styrkeliste
- Bænkpres: 115.00
- Squat: 120.00
- Dødløft: 160.00
 
Logbog: Vis logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanInfo om mig: kvinde, 48 kg (normalt 50-52, men har lige tabt mig efter sygdomsperiode), 163 cm, 27 år

Vil træne: 1-3 gange om ugen. (full body vægttræning/holdtræning med frivægt)

Mål: Muskelmasse og mere energi.

Kost:
Total kcal 1770 kcal + 500 kcal = 2270 kcal

Protein 2 gram pr. kg = 96 g (384 kcal) pr. dag
Fedt 20 % af total kcal = 50 g (454 kcal) pr. dag
Kulhydrater = 358 g (1432 kcal)

Lyder det rigtigt nok??
Jeg læste at man anbefaler at få protein efter træning (30-40 gram ifølge artiklen). Er det oveni den daglige ration (dvs. 126-136 g. pr. dag), eller er det med i ovennævnte, og det bare er et spørgsmål om at de 30-40 gram skal indtages lige efter træning?

Hvor lang tid vil der normalt gå før i laver en ny beregning? kroppen skulle jo helst ændre sig lidt med tiden :)
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 5
Tilmeldt: 3. sep 2014, 08:13
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Vis kostplanHej Trine,

Om du får dine proteiner lige efter træning eller 1 time senere gør hverken til eller fra. Det såkaldte window of opp. Er blevet debunked. Derfor er det bestemt ikke ufornuftigt at spise/drikke noget protein omkring ens træning, men det er mere for at du har energi til at løfte de tunge vægte.
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 11
Tilmeldt: 2. sep 2014, 22:16
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanGod guide! +1 :D
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: 11. sep 2016, 12:56
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanFantastisk overblik. Tak for det!
 
Reputation point: 0
 
Indlæg: 4
Tilmeldt: 28. aug 2019, 17:02
Geografisk sted: Danmark
 
Logbog: Ingen logbog
Galleri: Intet galleri
Kostplan: Ingen kostplanTilbage til Kost & kosttilskud
Brugere online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 6 gæster